RSS Feed for This Post

Ağustos ayında en çok okunan kitaplar

Geçtiğimiz ağustos ayında okuyucularımız sanal kütühanemizden 18.523 e-kitap indirdi. Sanat, göz ve akıl arasındaki ilişkiyi inceleyen Derin Göz adlı kitap 2.383 okumayla birinci oldu. Güzellik tecrübesi, vicdan hissi ve korku algısı üzerinden «Ben Kimdir?» diye soran Derin İnsan kitabı 1.321 okuma ile ikinci sırada yerini aldı. Bir kez daha gördük ki Freud, Camus, Heidegger, Kierkegaard, Pascal, Bergson, Kant, Nietzsche ve Sartre gibi filozofların Ben’lik üzerine sorduğu sorular hâlâ cevaplarını arıyorlar.

Üçüncü sırada siyaseti ve tarihi birleştiren bir kitap var: Kürtlerin Tarihi Üzerine. (886 okuma) Bu Türkiye için önemli bir kitap. Zira 80 seneden beri Kürtlerin tarihi isyan ve terörle özdeşleşti. Son bir kaç yıldır ülkemiz değişiyor. Hemen herkesin desteklediği bir barış süreci başlatıldı. Fakat barış istemek yetmiyor; “ötekileri” anlamak, bilmek bu barışın sağlam temeller üzerine oturması için gerekli. İşte bu sebeple Türkiye dışındaki etnik hareketlerden, ayrılıkçı terör tecrübelerinden, sosyal barış projelerinden yararlanmak elzem. Kemal Burkay, Hasan Cemal, İsmail Beşikçi, Mustafa Akyol kadar Alain Touraine, Johan Galtung, Paddy Woodworth ve Gandhi’nin yazdıklarından da istifade etmeliyiz.

Evet… Toplam okumanın yaklaşık %50’sini teşkil eden ilk 15 kitap şöyle:

 

  1. Derin Göz
  2. Derin İnsan
  3. Kürtlerin Tarihi Üzerine
  4. Kaybedenler Klübü: Anti-demokratik bir muhalefetin kısa tarihi
  5. Fethullah Gülen’i yi bilirdik
  6. Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var?
  7. Sen insansın, homo-economicus değilsin!
  8. İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında
  9. Derin MAЯҖ
  10. Tarih şaşırmaktır
  11. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche”
  12. Gözle dinlenen müzik: Tezyin
  13. Derin Zaman – Zaman Nedir?
  14. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  15. Liberalizmin Kara Kitabı

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin