RSS Feed for This Post

Kitap Tanıtan Kitap 8

2015 senesinde Google arama motorunun yapay zekâsı, zencilerle gorilleri karıştırdığında çoğumuz bunu basit bir programlama hatası olduğunu ve firmanın uzman programcıları tarafından halledileceğini düşündük. Oysa mesele çok daha derin. 1980’lerden beri algoritma hataları yüzünden kanserli hastalara birkaç kez öldürücü dozda radyasyon verildi. Yine aynı sebeple, simülasyon sinyalini gerçek saldırı zanneden yapay zekâ, nükleer silahla karşılık vermek için Pentagon’dan izin istedi…

Hollywood filmlerini hatırlatan bu felâketleri bir kenara bırakırsak… Yapay zekâ tarafından teröristlerle karıştırıldığı için uçağa alınmayan, ülkesine dönemeyen, işe giremeyen yahut işten atılan insanların sayısı hızla artıyor. Big Data, yapay zekâ ve diğer bilgi teknolojileri şuursuz ellerde birer kitle imha silahına dönüşmekte. İşte Kitap Tanıtan Kitap 8’in kapak konusu da bu: Cathy O’Neil’in harika kitabı Weapons of Math Destruction.

Başka kimler var 80 sayfalık bu kitapta? John Steinbeck, Tolstoy, Dostoyevsky, Arthur Schopenhauer, Virginia Woolf, Ignacio Ramonet… 13 yazarın 13 eseri üzerine yazılmış uzun kitap sohbetlerinin yanısıra, felsefe ve edebi eserlere, fikriyata bakışınızı değiştirecek, size yeni ufuklar açacak üç makale. Kitap Tanıtan Kitap 8,  yaz tatilinde hangi kitapları okuyacağınıza karar verirken işinize yarayacak bir yol haritası… Buradan indirebilirsiniz.

Önceki kitap sohbetleri:

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:Sabri Tarih: Nis 28, 2020 | Reply

    Teşekürler

  3. Yazan:Hasan Tarih: May 7, 2020 | Reply

    Merhaba, ben Hasan BIYIKÇI

    Üniversite eğitimimi Türkiye’de, yüksek lisans eğitimimi İngiltere’de tamamladım. Yazar olarak katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Bilginize arz ederim.

    İyi Çalışmalar,

  4. Yazan:my Tarih: May 8, 2020 | Reply

    Selamlar Hasan Bey,

    yoruma biraktiginiz e-mail adresine yazdik. Oradan devam edelim. Mesaj gelmediyse tekrar buraya e-mail adresinizi birakin; hatasiz yazmaya dikkat edin.

    Dua ile

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin