RSS Feed for This Post

Haydi Savaşa!

asker_kc.jpg

Ey Türk Gençliği,

Ne yazık ki Genel Kurmay Başkanlığı ile AKP hükümeti arasında garip bir paslaşmadır gidiyor. Sayın Büyükanıt “Hükümet emir verirse gireriz” derken Sayın Başbakan “asker isterse biz mani olmayız” diyerek topu askere atıyor. “Yenim dar yerim dar” ile “önden siz buyurun” arası bu durum teröristlere daha çok cesaret veriyor.

Zaten Misak-ı Millî sınırları içinde olduğu halde bize verilmemiş olan bu topraklar bugün de bölücü terör örgütü PKK’nın arka bahçesi haline getirtmiştir. Emperyalist ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne maşa olan Kürtlere iyi bir ders verme vakti geldi de geçiyor.

Bütün bu ahval ve şerait içinde Kuvvayi Milliye ordusunun yeniden kurulması ve bu ordunun Kuzey Irak’ı ele geçirmesi şart olmuştur.

Biz vatansever Türkler bu ordunun başına askerin ne yapması gerektiğini askerden daha iyi bilen gerçek Türk milliyetçisi büyüklerimizin geçmesini istiyoruz:

1) Doğu Perinçek,
2) Merdan Yanardağ,
3) Tuncay Özkan.

Asker sıkıntısı çekilmeyeceği aşikârdır. ADD’nin kendi sitesinde yayınladığı son açıklamasından sonra bütün dernek üyelerinin yeni ordumuza gönüllü yazılacaklarından şüphemiz yoktur. Buna ek olarak Cumhuriyet mitinglerine katılan milyonlar Musul ve Kerkük’ü almakla yetinmeyecek, Basra’ya kadar gidebileceklerdir dilerlerse.

… Bu makale ilginizi çektiyse…

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

 İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin. 

 

Türkiye bölünür mü?

“Bebek katili! Vatan haini!…” PKK terörünü lanetliyoruz ama devlet eliyle işlenen suçlara karşı daha bir toleranslıyız.  “Kürtler ve Türkler kardeştir” diyenlerin kaçı “sen benim kardeşimsin”  demeyi biliyor Zaza, Sorani, Kurmanci dillerinde? Ülkemizin terör sorunu ne PKK ne de Kürt kimliğiyle sınırlanamayacak kadar dallandı, budaklandı. Bazı temel soruları yeniden masaya yatırmak gerekiyor: (*) Kürtler ne istiyor? (*)  İspanya ve Kanada etnik ayrılıkçılıkla nasıl mücadele etti? (*) PKK ile mücadelede ne gibi hatalar yapıldı? (*) İslâm ne kadar birleştirici olabilir? Töre cinayetlerinden Kuzey Irak’a terörle ilgili bir çok konuyu ele aldığımız 267 sayfalık bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirin.

 

Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

 

 

Trackback URL

  1. 41 Yorum

  2. Yazan:Talha Can Tarih: Haz 8, 2007 | Reply

    Sayın Yılmaz,
    Aynen budur işte, hani siz biraz ironik bir üslupla kaleme almışsınız ama bunlar gerçekten bu frekanstalar. 4. şık olarak Devlet Bahçeli’yi de ekleseydiniz, ani en azından Kandil Dağı’a kadar! Ya hu Türkiye’de terörist kalmadı her halde, ya 1 Mart’ta buncanın aklı neredeydi, şartlar zorlaşınca, oklar Türkiye’nin istikrarına dönünce mi akıllarına geliyor! Bu insanlar ortalıkta politikacıyız diye dolaşıyor, hangi kafayla hala anlamış değilim.
    Tekrar elinize sağlık, Musul’da görüşmek üzere:)

  3. Yazan:Haydar Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    Mehmet Bey, sarkastik yorumu makam olarak kullanmaniz nefis olmus. Sayfalarla anlatilacak konuyu uc kisa paragrafta anlativermissiniz. “Yerim dar” analojiside aslinda ucuz tiyatroyu anlatmak bakimindan cuk oturmus. Tebrikler.

  4. Yazan:Mehmet Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    BÜYÜKANIT’IN BLOGU

    Blogunda yayinladigi yazi yoruma kapali oldugu için buraya yazayim dedim :
    ‘Kitlesel Karşı Koyma Refleksi’ lâfi hiç hos degil. REFLEKS insanin düsünmeden, aniden yaptigi seylerdir. Mesela elim yaninca REFLEKS olarak çekerim.

    Kitlesel refleks olsa olsa PANiK olur. Koskoca komutan milleti PANiK yapmaya çagiriyor. Ayipladim dogrusu. Ben de ceza olarak onun bloguna link vermeyecegim. Oh olsun!

    Sevgiler, Selamlar

  5. Yazan:Suat Öztürk Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    Mehmet, eline sağlık. Çok güzel olmuş. (Ciddiye alan çıkar mı caba? :-))

    ***

    Kitlesel rekleksin nasıl felaketlere dönüşenebileceğine ilişkin görüşlerin derlendiği şu habere mutlaka bakın:

    http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=549605

    ***

    Sadece işyerimin bulunduğu işhanının önünden geçen caddede 300 esnafın yaklaşık 50-60 tanesi kürt vatandaşlarımızdan. (Batı’da oturuyorum)
    Allah korusun, bir yerde bu “kitlesel eylem” bir kürt mahallesine esnafına, grubuna saldırıya dönüşür de bir fitil ateşlenirse, bu ateş tüm şehirleri sarar ve bir iç savaş çıkar.

    Şehit cenazeleri gelip dururken, birçok şehirde Kürt kökenli vatandaşlarımız yaşarken böyle bir “kitlesel eylem” çağrısı yapmak akıl tutulması değil de nedir?

    **

    Şu yazılar gözüme ilişti bunları da okuyun derim:

    Askerin yeni bildirisini nasıl okumalı? (Ali Bayramoğlu)

    http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=09.06.2007&y=AliBayramoglu

    Biri bana anlatsın (F.Koru)

    http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=09.06.2007&y=FehmiKoru

    İzin (T.Kıvanç)

    http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=09.06.2007&y=TahaKivanc

  6. Yazan:Ecenaze Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    Seferberlik mi ilan edildi..
    Kadınlar da cephane taşımalılar..
    Ama başörtülüler kusura bakmasın! Cephe “KAMUSAL ALAN” olduğundan, sadece son mitinglere katılan, sarı boyalı, mini etekli vatansever(!!!) bacıların taşıdıkları mermiler makbuldür..

    Yalnız lütfen gelmeden önce tırnaklarınızı kısaltmanız rica olunur..
    Oralar öyle Çağlayan,Tandoğan gibi düzlük mekanlar değil..
    Dağ taş tırmanılacak..
    Araziye uygun giyinin, çoraplarınız kaçabilir, lütfen mini etek yerine safari pantolon tercih edin..
    Modernliğe toz kondurmayacağız diye, bir de sizinle uğraşmayalım:)

  7. Yazan:Habil ZAMAN Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    ZOR GÜNDE DOST ARANIR

    Dost kimdir; hayatta değer verdiğin,adam yerine koyduğun, haklarını koruduğun inançlarına saygı duyduğun, ırkını ırkın gibi temiz gördüğün kişi ve kişilerdir.
    Birilerinin bu ülkede yaşan insanları savaşa zorlamaya çalıştığı ve bunun üzerine teoriler geliştirdiği bir gerçektir.Acaba bunu yapmaya çalışanların dostları var mıdir diye düşünüyorüm.
    Birilerine senin rengin kırmızı, birilerine senin ırkın kirli,birilrine senin kıyafetin uygun değil diyerek haklarını ellerinden aldığın insanlardan başka
    ; ülkede, adam gibi adam klamadı sizin istediğiniz faormatta kimse yokken zor günde yanınız neyer didebilirsiniz diye sormak lazım….

  8. Yazan:Mehmet Tarih: Haz 9, 2007 | Reply

    Ecenaze Hanim Kardesim,

    Her zaman ki gibi formdasiniz, bakalim atanin kizlari cephane tasiyacak mi?

    MY

  9. Yazan:Haydar Tarih: Haz 10, 2007 | Reply

    Turkiyede yaklasik 20 milyon Kürt var yani nufusun yuzde 29 u.
    Turkiyede DTP nin aldigi oy yuzde 6. Diger partilere giden oy orani yuzde 23.

    Ne demek oluyor bu?
    Kabaca hesapla 4 Kürtten 3 u etnik konulara ilgili degil, sadece 1 i ilgili.
    Fakat 4 Kürtten 4 u de olan bitenden tedirgin.
    ***

    PKK nin sefleri simdilerde kafa kafaya verip bu ilgisiz ve tedirginleri nasil olurda aktif olarak etnik davaya sokariz diye dusunuyor olmalilar.
    …heyhat, fazla plan yapmalarina gerek kalmadi. Genel Kurmay’in “kitlesel reflekse davet” bildirisi sonuclari itibariyla bu plani gerceklestirecek gibi gorunuyor.

    Bu “davet” olamadan bile Tilki Ocaklarindan galeyanla bosalanlar orada burada linc girisiminde bulunuyordu. Ha bu seferde essahtan linc ediverirler. Heleki emir “Büyük…” yerden olunca vazife addedilir.

    Once kasabalardaki, kucuk sehirlerdeki belli belli besbelli Kürt olanlarla saldirilar baslar. Sonra buyuk sehirlere, oradanda Turkiyenin dokusuna entegre olmus. Kürt oldugunu bile soylemeyen Ecevit’lere kadar varir bu saldirilar.
    …ve PKK nin bunca zamandir yapmaya calisip yapamadigi -tum Kürtlerin etnik ayrimciligi desteklemesi-ne sebep olur.

    Dunyadan bakildiginda bu kaosu yaratanlarin sebebi olarak PKK gorulmez.

    Sonucta PKK bu girisimi gerceklestirenleri -Boluculuge Katki Madalyasi- ile odullendirmeyi dusunurse hic sasmam.

  10. Yazan:Pinar Tarih: Haz 11, 2007 | Reply

    Yapilmasi gerekeni özetlemis :

    K.IRAK’A asker degil is adami gönderin

    http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=550236

  11. Yazan:JaneDo Tarih: Haz 11, 2007 | Reply

    FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ!

    Fox TV’de Kuzey Irak, PKK ve Kürt Sorunu Tartışması

    Sayın Mustafa Akyol bu akşam (11 Haziran Pazartesi) Fox TV’de Nazlı Ilıcak ve Reha Muhtar’ın sunduğu “Çapraz Ateş” adlı tartışma programına konuk olarak katılacak.

    Sıcağı sıcağına “Irak’a müdahale”nin tartışılacağı program saat 23.45’de başlıyor.

    http://www.mustafaakyol.org/archives/2007/06/fox_tvde_kuzey_irak_pkk_ve_kurt_sorunu_tartmas.php#comments

    Bilgilerinize…

  12. Yazan:Talha Can Tarih: Haz 12, 2007 | Reply

    Sedat Laçiner’den Müthiş Röportaj
    PKK Terörünü 100 Kişi Bitirir
    http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=118409&uniq_id=1182248587

  13. Yazan:Haydar Tarih: Haz 13, 2007 | Reply

    Kimdir Kürt? Kimlerdendir? Dağdan mı gelmiştir, yoksa bağdan mı kovulmuştur? Kürt kelimesi, bizim toplumsal skalamızda nereye oturuyor? Bu, kimliği olmayan ‘sözde vatandaş’ yaşamımızın hangi köşesinde kendine bir yer buluyor? “Türkiye Türklerindir”, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” vs. cümlelerinin ülkenin dağını/taşını, köyünü/kentini, caddesini/mahallesini, gazetesini/televizyonunu kapladığı bu diyarda, Kürt ne anlam ifade ediyor bizler için, herkes için? Sahiden “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” derken, “Türk’ün Türk’ten başka dostu vardır; o da Kürt’tür” diyebilecek olgunluğa erişebilecek mi bu topraklar?

    Türkiye’de yaşayanlar, Kürtler üzerine hayata kazınmışları bilirler. İşte onlardan birkaçı: “İstanbul’a gelmesinler, Ankara ya da başka büyük kentlere de gelmesinler, tatil bölgelerine de gitmesinler, Irak’taki soydaşlarıyla gönül bağı kurmasınlar, kendilerine ait bir dilleri olduğunu öne sürmesinler, DTP’ye oy vermesinler, Meclis’te temsil edilmesinler, işportacılık yapmasınlar, tezgâhtarlık da yapmasınlar, bir araya gelmesinler, sokaklarda çok dolaşmasınlar, aralarında Kürtçe dedikleri şeyi konuşarak alenen ortaklıkta olmasınlar, yurtdışına filan gitmesinler, gidenleri de bir araya gelip dernek filan kurmasınlar, maazallah Irak’a da gitmesinler, oturdukları yerlerdeki ekonomik ve sosyal koşullardan şikâyet etmesinler, dırdır yapmasınlar, mümkünse tiplerini değiştirsinler; sarışın ve yakışıklı olsunlar”. Kürtlerin şehirlerde, dağlarda, Kerkük’te ve dünyanın her yerinde bir sorun olarak karşımıza dikilmesinin ardında ne var sizce?

    Farkında mıyız, ötekileştiriyoruz…

    http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=550918

  14. Yazan:blue Tarih: Haz 18, 2007 | Reply

    Güzel bir PPT sunumu, yükleyin, arkadaşlarınıza gönderin:

    http://www.4shared.com/file/17938654/837bf37c/K_rtler_de_Bizim_Soydasimiz.html?s=1

  15. Yazan:ismail Tarih: Tem 3, 2007 | Reply

    ya lütfen saçmalamayın bü ülke bağımsızlığını kolay kazanmadı bu kadar kolay veremez siz hiç haburu geçtiniz mi türkiye cumhuriyeti vatandaşının önünde eğilmesi gereken bir kabile reisinin adamları orda ırak bayrağı dışında bi bayrağa hizmet ediyo ve ırak bayrğını kaldırmış akılını al başına

  16. Yazan:blue Tarih: Tem 4, 2007 | Reply

    ya lütfen saçmalamayın bü ülke bağımsızlığını kolay kazanmadı bu kadar kolay veremez siz hiç haburu geçtiniz mi türkiye cumhuriyeti vatandaşının önünde eğilmesi gereken bir kabile reisinin adamları orda ırak bayrağı dışında bi bayrağa hizmet ediyo ve ırak bayrğını kaldırmış akılını al başına

    Sayın ismail,
    1. Bu ülke bağımsızlığını kolay kazanmadı mottosunun konuyla ne ilgisi var?
    2. Siz hiç habur’u geçtiniz mi sorusuna cevap: hayır geçmedim. Oranın halkı kendi devletini kurmuşsa ve federal bir anayasası varsa buna saygı duymak mecburiyetindesiniz. Kabile reisi diye küçümseyerek hiçbir şey elde edemezsiniz. Fakat Kuzey Irak ile iyi diplomatik ilişkiler kurarak çok şeyler elde edebilirsiniz. Bir zamanlar Kerkük ve Musul’da İngilizler’den “Kürtler çoğunlukta, bizim vatandaşımız” diye hak talep ediyorduk. Şimdi geldiğimiz duruma bak. Kuzey Irak’ı Kurtlar Vadisinden öğrenmeyin, biraz kitap karıştırın; belki Habur’u geçmenizin de faydası olur. En azından geçenlerin anlattıklarını dinleyin. Talabani Irak halkının sevdiği bir cumhurbaşkanı. Kabile reisi gibi tanımlamalar Iraklıları rencide ediyor.
    3. Ulusalcı söylemin masallarına itibar etmeyin. Tarafsız kaynaklardan konuyu araştırın, kendinizi gaza getirmeyin, enerjinizi daha faydalı işlere yöneltin. Kuzey Irak’a 23 defa girdik. 24.defa girmenin bir fayda sağlamayacağı ortada. Konuyla ilgili aşağıdaki linkteki sunumu inceleyin:
    http://www.4shared.com/file/19134693/47106f5b/24uncu_Kuzey_Irak_kusatmasi.html

  17. Yazan:ismail Tarih: Tem 7, 2007 | Reply

    kardeşim eğer ordali ülke benim bağımızlığıma zarar veiyosa ben oraya girerim biz yunanlara ve diğer bizden ayrılmış ulıslara da böyle yaptık şudur budur hakkıdır falan derken yunanlar geldi batı anadoluyu işgal etti tecavüzler katliamlar vesaire hepsi o zamanın hükümetinin bu tür yaklaşımları neticesi ve bir de eğer kürt değilsen benim kadar kürt kardeşin yoktur benim kardeşlerim biliyolar ki bugün k.ırakta kurulacak bi kürt devleti amerikenın kuklası olacak abd orta doğuda asker gerekli olduğunda ver diyecek alacak bu abd boşuna mı kuruyo orda devleti? emperyalizmin ayak oyunlarından birisi bu sence bu kadar zengin petrol kayanklarını israil dururken kürtlere verirlermi?

  18. Yazan:ismail Tarih: Tem 7, 2007 | Reply

    yaw bide bu talabani madem bu kadar seviliyo neden çıkıp ırağı kan gölüne çeviren DİRENİŞÇİLERe ya yapmayın yazıktır güahtır deyip durdurmuyo???

  19. Yazan:ismail Tarih: Tem 7, 2007 | Reply

    bir de eklemek isterim ben kesinlikle mhp seçmeni falan değilim onları popülist bir miktar ırkçı gördüğüm oldu.ama benim de onlarla ilk defa bu olayda aynı fikirde olmam rastlantı. belki de ilk defa benim savunduğum fikirlere yakın düşünceler açıklıyolar bu onların her zaman ki çizgis ama ben bu çizgiye inmek zorunda kaldımçünkü Aldatma ve Kandırma Partisi hükümeti bu ulusun çıkarlarını hiç takmadı ve dış politika abd den yönetil di doğal olarak bir eşit milliyetçilik akımı oluştu. lütfen beni aşırı uç düşüncelere sahip biri gibi görmeyin bu konudaki fikrim uzun vadede kürt kardeşlerimide korumak amaçlıdır. onarın amerikan askeri olmasını istemiyorum eminim ki yarın abd iraktaki demokrasi götürme zaferinden sonra irana demokrasi götürmeye çalışırken bu insanları kullanacak. yani bu kardeşlerimiz “demokrasi savaşçısı” olabilir. ırakta özgürleşen kardeşlerimizin yanına gidebilir. uyanalım emperyalistler kesinlikle halkları düşünmez abd deki şirketlerin cirosunda ki sıfırlar ölen insan sayısındaki sıfırlardan daha önemlidir

  20. Yazan:ismail Tarih: Tem 7, 2007 | Reply

    onlar amerikan askeri olmamamlı
    http://turkish.irib.ir/p/koshte11.jpg

  21. Yazan:Pinar Tarih: Tem 10, 2007 | Reply

    Ismail Bey,

    “kardeşim eğer ordali ülke benim bağımızlığıma zarar veiyosa ben oraya girerim” diyorsunuz.

    Siz bizzat mi gireceksiniz? yoksa mahalleden de adam toplayacak misiniz?

    Savas karari öyle zirt diye alinmaz. Iki taraftan da çok sayida sivilin ölmesine sebep olabilecek bir savasin hiç olmazsa kalici bir baris getirebileceginden emin olmaliyiz.

    Kuzey Irak’a daha önce 20’den fazla harekat yapildi, her seferinde de geri gelindi. Eger Tampon bölge veya benzeri bir uygulamayla baris olacaksa neden bu tamponu Türkiye topraklarinda olusturmuyoruz 20 senedir?

    Saygilarimla

  22. Yazan:erman Tarih: Tem 17, 2007 | Reply

    ecenaze arkadaşımızın kardeşimizin yorumu çok harika olmuş.elinize,yüreğinize sağlık.yaklaşım harika.
    böyle bir durum karşısında Allah göstermesin bir çok iş adamlarımız siyasetçilerimiz soluklarını nerede alırlar acaba.gerçektende ülkelerinde bulunurlarmı veya bir çok zülüm görmekte olan kardeşlerimiz mi kaçar savaştan. ben yine bu ülkede, dini için ırkı için Sütçü imam ruhundaki sahsiyetlere ve bu büyük insanların ayak izlerini takip eden kişilere ihtiyacımız var gerisi yalandır gayrı…

    muhabbetle

  23. Yazan:erman Tarih: Tem 17, 2007 | Reply

    yine 3 sınıf vatandaş muhammelesi gören kardeşlerimiz, katsayıları ile uğraşılan,başörtüleriyle uğraşılan,zülüm gören kişiler eminim ki onlar gözlerini kırpmadan ateşin içine atarlar kendilerini…sakın ha katsayıları için değil ,üniversiteleri için değil vatanları için,milletleri için gelecek nesillerin istikballeri için….

  24. Yazan:emito Tarih: Tem 17, 2007 | Reply

    Tanrı dağları var olduğu sürece,Türklere bişey olmaz.Allah her zaman Türk’ün yanındadır.Yaşaşın Türk milliyetçiliği…

  25. Yazan:sevr değil sev sevdalısı Tarih: Tem 17, 2007 | Reply

    Tuncay Özkan’ın amacı ne?Ülkeyi kurtarmak için arayışta bulmak mı? yoksa Atatürk sevgisinin artması mı(Ancak unutmaki Atatürk sevgisi paranın üzerindeki Atatürk’ü sevmekle olmaz).Atatürk sevgisi kavga etmeklede olmaz.Ülke sevgisi ülkeyi bölücülüğe sevk etmekle olmaz.Erkin Koray’ın bile MHP li olduğu ülkede MHP ye oy atmazsan aklından şüphe ederim…

  26. Yazan:Ece Tarih: Tem 18, 2007 | Reply

    Tanrı dağları var olduğu sürece,Türklere bişey olmaz

    .

    Niye ki?
    Dağa mı kaçacağız?

    Allah her zaman Türk’ün yanındadır

    .
    Bu nerede yazıyor?
    Hangi sure, kaçıncı ayet, inanın sadece merak ettim..

    Yaşaşın Türk milliyetçiliği…

    Ey Türk! Titre ve kendine dön 😛

    saygılar

  27. Yazan:emito Tarih: Tem 18, 2007 | Reply

    ece herhalde ilköğretim öğrencisin.Tanrı dağlarını bilmiyorsan yazık.tabii ki dağa kaçmayacağız.eğer evlendiğinde kocanla geçinemiyorsan ananın evine gidersin tanrı dağları da Türklerin ana yurdudur. gerektiğinde bizden her türlü avrupa birliği adına istenenlere karşı kozlarımız var.Şuan da var olan parti müslüman olduğunu söylüyor O zaman ece sana soruyorum
    1)Nasıl şehitlere kelle diyor
    2)O şehitleri öldüğenlerin başında bulunanlara nasıl sayın ismini kullanıyor
    3)Geçen seçimde türban meselesini öne sürerek oy aldı yani nerede çözüm
    4)Bir başbakan bir vatandaşına ananı al da git diyor
    5)Kendi adamlarını işe alarak kul hakkını yiyor…
    bunun neresi müslümanlık
    o zaman diyeceksin ki chp var hangi chp?Hizipten başka hiçbir şey üretmeyen chp o zaman elimizde tek dal var o da mhp ve mhp’nin özü tanrı dağları…

  28. Yazan:emito Tarih: Tem 18, 2007 | Reply

    ece düşüncelerini açık yaz

  29. Yazan:blue Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Sayın emito,

    Hiç Tanrı dağlarına gittiniz mi? Bir kısmı Özbekistan, bir kısmı Kazakistan, Kırgızistan ve Çin’e tekabül ediyor. Bir gidin, “buralar benim” deyin bakalım Türki kardeşlerimizden nasıl bir tepki alıyorsunuz? Sizi nasıl bağırlarına basıyorlar… Onlara Turan ülkesinden bahsedin, birleşmekten bahsedin, size neler söylüyorlar bir dinleyin bakalım. İlginç bir deneyim olacaktır.

    Bir insanın çeşitli zamanlarda yapmış olduğu gafları biraraya getirip bir defada yüklenmeye eskiler “cerbeze” derler. O zamanlarda siyasi nezaket bilindiği için cerbeze propoganda aracı yapılmazmış. Şimdi siyaset bir çirkeflik yarışına döndüğü için etik, edep, saygı, nezaket gibi kelimeler artık bir anlam ifade etmiyor. Kitlelerde, hınç, nefret, kin uyandırmak için her türlü araç fütursuzca kullanılıyor, ve işin ilginç yanı kimse kendi hatalarını görmüyor. Kendinize bir sorun: Kendi adıma mı düşünüyorum, yoksa benim düşünmemi istedikleri şekilde mi düşünüyorum. Ben kendi fikirleri olan bir birey miyim, yoksa çobanın kavalını takip eden sürünün bir parçası mıyım? Çünkü MHP’li deyince farklı bir yaklaşım sergileyen bir insan ne yazık ki göremiyorum. Sanki klonlanmış ve fabrikasyon ürünü insanlar topluluğu. Varsa yoksa Kürt düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, savaş tamtamları, kin, nefret… Ne bir vizyon, ne bir ekonomik, sosyal, siyasi program… En büyük atraksiyonları yağlı ip atmak, iktidarın yanlışlarından nemalanmak demagoji, cerbeze. MHP nasıl bir Türkiye hayal ediyor, bilen yok… Hala Turancılıktan mı medet umuyor, yoksa İran ve Rusya ile yakınlaşmaktan mı yana… Kürt sorununu nasıl çözmeyi umuyor, ekonomik programı nedir… Son seçimlerde MHP, bu vizyonsuzluk yüzünden dibe çakıldı. Şimdi de şehitler üzerinden oy avcılığı yapıyor. Adeta ne kadar şehit, o kadar iyi… gibi bir durum var. Bence bu Öcalan’a ‘sayın’ demekten de, şehitlere ‘kelle’ demekten de daha feci bir yaklaşım.

  30. Yazan:mr^sair Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Merhaba Derin Düşünce;

    İki haftadır yazmıyorum. Bunda hak etmediğimi düşündüğüm şahsıma dair yakıştırmaların büyük etkisi var. Yanı sıra sitenin değişen formatının yazıları daraltan görüntüsü de etkili.

    Şu son yazılanları okuduğumda çekilen kılıçların soğuk çeliğinin şıngırtısının (fâilatün fâilatün fâilün) daha dikkat çekici olduğunu fark ediyorum.

    Önümüze enteresan numuneler çıkıyor ve hak etmediğimi düşündüğüm kavram yakıştırmalarının menzil ve tesirini artıran muteber insanların, bu çıkışlar karşısında, “kurunun yanında yaşta yanar” tarzında mı meseleyi açıkladıklarını merak ediyorum.

    Şöyle yazdığım için:

    “Askeriye hakkında ki düşüncelerinizin bir küskünlük halinde kalmasını anlayabilir ve hak veririm. Ama bunun bir nefret ve haddini bildirmek şekline dönüşmesini onaylayamam.”

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin halk nazarında ki itibarı, bir küskünlük yaratmasına rağmen yozlaşmamış, hele hele kesinlikle ‘rezil olmuştur’ türünden ithamları hak edecek hale gelmemiştir.

    beni destekleyeceğini söyleyerek, davetini sürdüren büyüklerimizce: Orduyu kutsallaştıran bir militarist…

    Analizlerde yapılan bir hata eylemlerin tek yönlü olduğunu düşünmek ve tek bir odağı sorumlu tutmaktır. Bazı kimseler zaten, herhangi bir analize gerek duymadan, önceden kararlaştırdıkları birini sorumlu sayıp ve yapılan her eylemi de onların hanesine yazabiliyor.

    diyerek, sivil ve askerî hataların altını çizip, tek başına birinin yüceltilip diğerine buğz edilmesinin yanlışlığına ve karşılıklı güvenin geliştirilmesine temas ettiğim ve bunu da;

    Bu durum iyi-kötü algılamazı öylesine keskinleştiriyor ki, İslam ‘da zarar vermek ya da zarara zarar ile karşılık vermenin yasak olduğunu unuturcasına, bize maddi anlamda fiili zararı dokunmasa da, belki kendimizce kişilik haklarımıza ve değerlerimize ters gördüğümüz için iyi sayılabilecek özellikleri olmasına rağmen, büsbütün inkâr ve nefretle reddedip, kötüler hale gelip ve bunu gündelik yaşamda en basit ilişkilerimizde dahi gösterdiğimiz değerlerimiz oluşuyor.

    şeklinde ifade ettiğim için… Beni gizli niyet ve planları olup, sağ gösterip sol çakmayı hedefleyen bir muzır muhalif pozisyonda, Tağut’a hizmet eder halde görenlere:

    Yalnızca kötüleme ve reddediş sarkacında asılı kalan eleştirilerinde ‘boş tükkana kira vermek’ ten farkı kalmayacağı ve ‘onlara ait-bize ait’ ayrımlarının şu zamana kadar tecrübe edilenlerden anlaşıldığı üzere Milli birlik ve dirliğimiz adına talihimizi açmayacağı da aşikârdır… Tevhid içinde Tağut’u yani, Allah ‘ı inkarı inkar etme… Açıkça küfr göstermemiş, bunu dili ile beyan etmemiş herhangi birini, sırf kişisel ve manevi duyarlılıklarımızı incittiği için tekfir edemez, İslâm dairesinden dışlayamaz ve ‘benim inancım böyle gerektiriyor, bitti…’ diyemeyiz.

    Dediğim için; cehalet değilse safdillik göstermekle eleştirilmiştim.

    Acaba, Lâiklik ve Lâisizm ayrımında gösterdiğiniz rikkati iş Orduya geldiğinde, ona olan küskünlük ile birlikte halk nezdinde ki moral gücüne işaret edenlere göstereMemeniz ve top yekûn militarist kavramı içine sıkıştırmanız ile sergilediğiniz ikircikli duruşu, şu yukarda ki numune için de gösteriyor musunuz? Kullandığınız kavramları âdil(!) olarak taksim ettiğinizde benim hisseme düşenlerde aynı mı acaba?

    Lâiklik-Lâisizm tanımlamaları yapılıp Lâisizmden kesin şekilde ayrılmaya çalışarak ilkine sahip çıkarken gösterdiğiniz hoşgörüyü; neden, asker içinden Militarizmi çıkararak yapmıyor da, askerden her ağzını açanı adeta her çözümü askerin süngüsünün ucunda arayan kutsayıcı Militaristler olarak tek potada eritiyorsunuz?

    Teşekkürler…

    Ve sâir

  31. Yazan:sevgili blue Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    sevgili blue ne kadar güzel cerbeze yapıldığını göstermisin teşekkür ederim.
    insanlar hep bakmak istediği yerden bakıyor.bardağın bir tarafı siyah bir tarafı beyaz sen hep kendi gördüğün beyazdan bakıyorsun unutmaki karşı tarafta siyahta var.Sen sadece tanımak istediğin MHP i tanımısın.Çoğunlukla yaptığımız gibi.Şimdi bulunduğumuz site derin düşünce sitesi ve senden derin düşünceye uygun yapıya sahip olmanı beklerdim.
    1)Tanrı dağı sadece turancılığın özü değildir önce oku ve araştır ve bize tanrı dağlarının coğrafik özelliklerini ve oradaki türklerin yaklaşımlarını anlatmak yerine ne anlatılmak istediğini düşün.istersen birkaç kitap önerebilirim…
    2)Çok okuyan blue üç partinin programını al oku ve ondan sonra parti programlarından ve ekonomik planlardan bahset.ama at gözlüğü takmadan oku bir zahmet
    3)İsrail bir onbaşısını kaçırdı diye Lübnanda taş üstüne taş bırakmadı.Yüzlerce insan öldü.Herseyin ötesinde yüzlerce çocuk öldü niye arkadaşım yüzlerce çocuk öldü sadece bir onbaşıyı kaçırdı diye.O zaman sana soruyorum 35.000 insanın ölümüne sebep olan insanın öldürülmesi bir siyaset icabı mı yoksa vicdanen mi idam edilmesi gerekiyor.Yani soruyorum bir onbaşı için taş taş bırakılmıyor buna kimse sesini çıkartmıyor(sevgili avrupa parlamenterleri).Benim 35.000 ciğerim yok olacak ve sen buna karşı gelmeyi çoban hikayesine ve fabrikasyon düşüncelere bağlıyorsun.Yazık be arkadaş.Ama senin gibi olmadığım için çok mutluyum.Asıl fabrikasyon fikirler sizlerde.Adından da belli.Sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz…

  32. Yazan:Ece Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Sn Emito,

    ece herhalde ilköğretim öğrencisin

    Evet, 8. sınıf yeni bitti, OKS yi de kazandım şükür:)
    Siz yine de bana, Ece hanım vb. diye hitabederseniz memnun olurum..

    Tanrı dağlarını bilmiyorsan yazık.tabii ki dağa kaçmayacağız.eğer evlendiğinde kocanla geçinemiyorsan ananın evine gidersin tanrı dağları da Türklerin ana yurdudur

    .

    Tanrı/tengri dağlarını bilmeyen biri, size Ey Türk! Titre ve kendine gel! yazar mıydı?
    Ben ortaya atılmış, boş sloganları görünce, içini biraz doldurayım istedim sadece!
    Üstelik yazdığınız sloganlar, bir ilköğretim öğrencisini bile kandıramayacak kadar, sığlar, ezberler ve artık gına getiren şeyler..
    Bu sığ cümleler yerine, fikirlerinizi ortaya koysaydınız, karşınızda daha farklı bir yaklaşım bulmanız mümkün olurdu..

    gerektiğinde bizden her türlü avrupa birliği adına istenenlere karşı kozlarımız var.

    İktidar olduğunuzda niye bu kozlarınızı göremedik?
    Böyle slogan milliyetçiliğine karnımız tok artık..
    Sizi pistlerde görmek isteriz:)[ opet] Bu kez barajda boğulmayacak gibisiniz, hayırlısı bakalım..

    Şuan da var olan parti müslüman olduğunu söylüyor

    Parti tüzüğünde ekstra olarak, AKP müslüman bir partidir yazdığını görmedim ben ??

    O zaman ece sana soruyorum
    1)Nasıl şehitlere kelle diyor
    2)O şehitleri öldüğenlerin başında bulunanlara nasıl sayın ismini kullanıyor

    Tayyip beyin fevri çıkışları olduğunu ve zaman zaman sinirlerine hakim olamadığını herkes gibi ben de eleştiriyorum..
    Fakat, her ne kadar bir ilköğretim öğrencisi olsam da, bu konuda sizden daha derin düşünebildiğime eminim..
    Bu dediklerimi ispatlayamam..
    Ama referans olarak, Sedat Laçiner in eski yazılarını takip etmenizi salık veririm..
    Ben ameller niyetlere göredir diyerek, ölen mehmetçiklerimizin, şehit olduklarına inanıyorum..
    Fakat şehit olabilmek için, savaşılan kişilerin haiz olması gereken şartların da tartışmalı olduğunu biliyorum..
    PKK artık bir taşerondur..Okumuş olmalısınız,
    İtirafçıların geçenlerde söylediği gibi, amerika vb zırhlı araçlarla Kandil dağına silah taşıdıkları bile realitedir..
    Hal böyle iken, o bölgeye sürülen eğitimsiz deneyimsiz 20 yaşındaki çocukların telef olacağı bile bile ladestir..
    Yani şehit üretip, üzerinden siyasi rant sağlamak ayıptır, günahtır.
    Lütfen kızmayın ama, kan durduğu gün MHP nin bu ülkede esamesi okunmaz!
    İmralı daki malum zata gelirsek, ki ben ona biyolojik çöpümüz derim:)
    Bu adamın kim olduğu, kime çalıştığı da muallakta..
    Bir ara MİT için çalıştığı yani devletin elemanı olduğu vs bile söyleniyor..
    Onu asmak terörü bitirecekse hemen asalım??
    Yani sizinkilerin, bir çöp üzerinden urgan komedyası sergilemesi, bir ilköğretim öğrencisi olarak , beni bile güldürdü..

    3)Geçen seçimde türban meselesini öne sürerek oy aldı yani nerede çözüm
    Siz çözecekseniz burada iddiaya girelim, ben şeref sözü veriyorum ki, pazar günü oyumu size vereceğim…
    Nasıl çözeceksiniz?
    Niye iktidar olduğunuzda çözemediniz?

    4)Bir başbakan bir vatandaşına ananı al da git diyor

    Tasvip etmiyorum..
    Ne olursa olsun dememeliydi..

    5)Kendi adamlarını işe alarak kul hakkını yiyor…

    ÜLKÜCÜ KADROLAŞMAYI dökeyim mi buraya?

    bunun neresi müslümanlık

    Bakın, ben AKP ci yada AKP li de değilim..
    Müslüman oldukları için oy verecek de değilim..
    Mevcut düzen içerisinde en iyi onu gördüğüm için, istikrar adına, açıkçası biraz da inadına AKP ye oy vereceğim..
    Ama siz takım tutar gibi, doğuştan MHP lisiniz..Blue beyin yazdıklarını lütfen dikkatli okuyun..

    o zaman diyeceksin ki chp var hangi chp?Hizipten başka hiçbir şey üretmeyen chp o zaman elimizde tek dal var o da mhp ve

    CHP ile can ciğer kuzu sarma olan sizsiniz!
    MHP ye oy vereceğime, YaşarNuri hocaya veririm daha iyi:)

    mhp’nin özü tanrı dağları…

    O yüzden bize çok uzak 🙂
    VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN!
    [hey gidi Ataman bey hey! nerelerdesiniz ya:)]

    saygılarımla

  33. Yazan:sevgili blue Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Sayın Ece Hanım
    Aslında bir çok düşüncenize katılıyorum.Sadece Akp ye oy vermekte hem fikir değiliz(Ben MHP kökenli değilim.Sadece İroni yapmak isteyen bir öğretmenim nedeni de sayfanın başındaki fotoğraf.hangi partiye oy vereceksiniz diye sorarsınız.oy kullanacağım ama hiçbirine vermek istemiyorum)
    Ülkemin durumuna üzülüyorum.AKP,MHP, ve CHP hiçbiri birbirinden farkı yok bu ülkenin daha çağdaş bir yapıya kovuşturmak gerekiyor.ama bu partilerle olmaz.
    Sizden özür dileyim İÖO öğrencisi diye hitap ettiğim için.Ancak çevremdeki kişilere,tv de izlediğim sözde aydınlara göre öğrencilerimi daha aydın görüyorum size de o anlam da hitap ettim.Ama sizi kırdısam özür dileyim ece hanım.
    Ancak inadına AKP oy vereceğim sözü beni üzdü(AKP VERMENİZ DEĞİL SİZİN GİBİ BİRİNİN İNAT UĞRUNA KARAR VERMESİ)Saygılarımla…

  34. Yazan:Ece Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Sn Emito,
    Size zahmet olmasın, MHP nin başörtüsü meselesini nasıl çözdüğünü şimdi okudum..

    taze magazin:

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=257067

    1 oy kaybettiniz!

  35. Yazan:sayın ece hanım Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Sayın Ece hanım,
    ben Mhp’li değilim sadece sayfanın başındaki fotoğrafa bakıp ironi yaptım.Sizin fikirlerinize katılıyorum sadece uyuşmadığımız AKP partiye oy vermeniz.Aslında AKP ye oy vermeniz değilde inadına bir partiye oy vermenizi yakıştıramadım.sizden özür dilerim ece hanım.Ancak iöo öğrencileri bence bir çok büyükten daha iyi düşünüyorlar.Kandiliniz mübarek olsun…

  36. Yazan:emito Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    Ece hanım
    yalnız MHP savunucusu değilim ama AKP de başörtüsü sorunu nu çözemedi hem de parti programında belirtmesine rağmen.seçmenlerine(ben de o yüzden oy vermiştim)söz vermişti.bence bu sorunu çözemezler(hiçbir parti) .Sırf bu nedenle üniversitede okuyamayanlara çok üzülüyorum.Özellikle marmara ü. bu yıl çok zorluk çekenler vardı…

  37. Yazan:kazan Tarih: Tem 19, 2007 | Reply

    1 oy kazanmak değil bir kazanmak isterdik

  38. Yazan:blue Tarih: Tem 20, 2007 | Reply

    Sen. Emito,

    Gerçi siz ironi yapmışsınız ama ben ciddiye alıp cevap vereyim:

    insanlar hep bakmak istediği yerden bakıyor.bardağın bir tarafı siyah bir tarafı beyaz sen hep kendi gördüğün beyazdan bakıyorsun unutmaki karşı tarafta siyahta var.

    Evet karşı tarafta “siyah” var görüyorum. Ama zaten benim itirazım olaylara “siyah” taraftan bakılması. Ben yukarıdan bakmayı tercih ediyorum, tepeden ak-kara daha kolay analiz edilebiliyor. Objektiflik zor ama bir o kadar elzem.

    Şimdi bulunduğumuz site derin düşünce sitesi ve senden derin düşünceye uygun yapıya sahip olmanı beklerdim.

    Ok, ben gidip ülkücü bir sitede yazayım o zaman 🙂

    Tanrı dağı sadece turancılığın özü değildir önce oku ve araştır ve bize tanrı dağlarının coğrafik özelliklerini ve oradaki türklerin yaklaşımlarını anlatmak yerine ne anlatılmak istediğini düşün.istersen birkaç kitap önerebilirim…

    Nihal Atsız’ın torunu annemin öğrencisiydi. Lisede bir kitabını okuyup dehşete düşmüştüm. Stephen King romanları bile daha insancıl, almayayım kalsın.

    Çok okuyan blue üç partinin programını al oku ve ondan sonra parti programlarından ve ekonomik planlardan bahset.ama at gözlüğü takmadan oku bir zahmet

    Parti programlarında çok güzel şeyler yazıyorlar, vaatlerde bulunuyorlar. Ama bu vaatleri nasıl gerçekleştireceklerine dair bilgi bulunmuyor. Ben, parti programları yerine parti icraatlarını okumayı tercih ediyorum. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi: Ayinesi icraattır partinin, programa bakılmaz…

    O zaman sana soruyorum 35.000 insanın ölümüne sebep olan insanın öldürülmesi bir siyaset icabı mı yoksa vicdanen mi idam edilmesi gerekiyor.

    35.000 insanın ölümüne yol açan sadece Apo mudur? Bizde her şeyi bir noktaya uzaklaştırıp, onu imha ederek vicdanı rahatlatmak gibi bir eğilim var. Depremde de yaptık aynı şeyi, bütün yıkılan binaların tek sorumlusu vardı: Veli Göçer. İhale kanununu, en düşük parayı teklif eden ihaleyi kapar anlayışıyla hazırlayan siyasetçinin, çürük zemine sağlam raporu verenlerin, rüşvetle iskan veren belediyelerin vs. hiç suçu yoktu. Kürt sorununun tek müsebbibi Apo mudur? İy düşünün. Size bir kitap tavsiye edeyim:
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=102908&sa=25391253&session=19586908622442252185&LogID=
    Bu kitabı okumadan tartışmayalım.

    Asıl fabrikasyon fikirler sizlerde.Adından da belli.

    blue, Bolulu Hüsamettin’in kısaltılmışı. Emito, Hamido gibi bir kısaltma mı?

  39. Yazan:emito Tarih: Tem 20, 2007 | Reply

    Dünyanın neresinde kendini beğenmek elzem oldu.Bir söz vardır ‘eldeki bir serçe ,elde olmayan bin güvercinden daha iyidir’Kendini fazla beğenme Bolu da kaf dağı da yok Abant Gölünde yüzersin soğuk suda…
    Bu arada ben hem beyazdan hem de siyahtan bakıyorum pardon beşiktaşlıyım da…
    Sen nereden bu kadar ülkücü düşünceye karşısın ne oldu? Nedense mağlubiyetin ayak sesleri yaklaştıkça sayın başbakan gibi seni de ülkücü korkuları mı sardı?Bende korku yok çünkü Erbakan Hocam ülkücülerden korkmuyor.Tabii sen de Erbakan Hoca ders verirken AKP başkanı gibi arka kapıdan kaçan bir AKP’lisin…
    Ülkücülerin bulunduğu yerlerde yazamazsın çünkü arka kapıdan kaçanlara izin vermiyorlar.Seni gidi seni hadi ordan,hadi ordan…
    Ben Nihal Atsız demedim.Bunu anlatan bir kitap dedim ama sen yine beyaz taraftan baktın siyah taraftan baksana.Ama özür dilerim sen tepeden objektif bakıyordun.Ancak objektif bakmak Star daki Objektif programını izlemekle olmuyor.
    Hiç parti programını okumamısın bu eksikliğini kendince kurtarmaya çalışıyorsun.Adresini ver de vaat olmayan beş parti programını gönderebilirim.Ama arkadaş arasında AKP yok niye mi çünkü sen vaatleri sevmediğin için onu göndermiyeceğim.
    Programa inanmadığın belli çok programsız yazılar yazıyorsun.Bu kadar dağınık olma.Ve önce oy attığın partinin programına bak.tabi sen programa bakmıyırdun yapılan işe bakıyorsun ama unutma ki ‘Dünyayı görmek için gerçek göze ihtiyaç vardır'(Mevlana)…
    Tabii ki 35.000 insanın sorumlusu Apo değil ama Avrupa Birliği diyoruz(diyorlar)-ABD diyoruz(diyorlar),idam kalksın diyoruz (ben de),İnsan hakları gelişsin diyoruz,özgürlükler genişlesin….
    Bunları konuşuyoruz;ya bunlar ülkemizde az ama ya dünya da ne kadar var…Bunları tartışmak gerekiyor.
    Nasıl ki doğuda yaşayan Kürt vatandaşlarımıza yapılan haksızlıkları hak etmiyorlarsa,bu kadar şehit olmasına neden olan kişiyi de lütfen suçsuz göstermeyin…
    Bir kürt sorunu ile apo sorunu ile veli göçer sorunu çok farklı…
    Sana tarafsızca şunu söyleceğim.Şu anda Kocaelinde bir deprem olsa onlarca Veli Göçer ortaya çıkar…İhale de yaşananlar devam ediyor…Ama bunlar Apo sorununu örtmez..
    Çok kitap okumasını seviyorum ama,teşekkür ederim her kitap okumam.Yazan kişiye güvenmem gerekiyor.
    Şimdi sen hadi ya diyeceksin.O zaman Başbakanımız ve Abdullah Gül hakkında çıkan kitaplarda yazanlara inanacakmısın.
    Emito:Biz beş arkadaş.Ethem,Muzaffer,İbrahim,Tolga ve Osman
    ve her zaman bu ismi kullanıyoruz…

  40. Yazan:ilknur Tarih: Tem 21, 2007 | Reply

    yorumunuzu okudum düşünceleriniz,yorumunuz aydınlatıcı düzeyde,tabiki adınlanmak isteyenlere.

    Blue detaylarda boğulmamatavsiyesi ile kendine çok iyi davran…

    blue, Bolulu Hüsamettin’in kısaltılmışı. Emito, Hamido gibi bir kısaltma mı?

    Emito:Biz beş arkadaş.Ethem,Muzaffer,İbrahim,Tolga ve Osman
    ve her zaman bu ismi kullanıyoruz…

  41. Yazan:ugur Tarih: Kas 9, 2007 | Reply

    iyi günler arkadaslar.ben ırak Turkiye ve kuzey ırakta kurulacak olan sözde kurdistanı konusmak tartısmak istiyorum sizlerle.dusuncemi ne derecede desteklersiniz ne derecede eleştirirsiniz bilemem.ama Turkiyenin politikası böyle gitmeye giderse Turkiyede devlet unusuru ortadan kalkacak gibi görunuyor.suanda ben konyada yasıyorum.devletle ilgili hiçbir bağım yok.ve bu yönetim yeminederim 5 para etmez.konuya söyle baslayayım.lübnan,2 israil askerini kaciriyor ve ertesi gün israil genelkurmay baskanı görevden alınıyor ve israil orta doğunun parisi beyrutu yerle bir ediyor.biz neden yapamıyoruz?bizim devletimiz yokmu?8 tane asker kacırıldı.biz Turkiye Cumhuriyeti olarak bir hiçiz.kuzey ıraka girmek için Amerikaya bir heyetle gidiyoruz.izin istiyoruz.Turkiye amerikanın karısıdır su durumda.izin ister izin vermezler vakit gecirilir.kıs gelir sözde operasyonlar durur.bizde yapalım ıraka birkaç füze atalım.’geliyoruz’anlamı versin onlara.gözleri korksun.amerika su durumda barzaniyi destekliyorsa biz de amerikada eylemler yapalım.göktelen indirilelim ormanlar yakalım yerle bir edelim.yanlız bunları yapınca arkasında sanki türkiye yokmus gibi davranalım.aslında olacak ve olması da gerekir.sonra amerika geri adım atar eminim.dün mehmet ali birandın sundugu 32. gün programını izledim.pkk nın 1994lu yillarda kacırdığı bir gazeteci anlatılıyordu.ve pkk bu gazeteciyi kacirdiktan sonra istanbulda şuraya takılıyordun ankarada su kadar bankada hesabın var hepsini biliyor pkk istihbaratı.bizim MİT nerde?ben ancak gülerim arkadaslar.pkknın istihbaratı bizden kuvvetli demekki.böyle devlet olmaz.Halk neyi istiyor?TSK nın kuzey ıraka girmesini istiyor tabiki.TSK girdi diyelim kuzey ıraka(giremez de cünkü kocası izin vermemis).3 pkk lıya 60.000 mermi döktür.sonra gel petrole zam sigaraya zam sokakta sigara içmek bir de simdi yasaklandı.sonra sehitler verilecek halklar sokaklara dökülecek.şe-hit-ler öölmez vatan bölünmez,kah-rolsun pkk diye.böyle deyince sanki pkk kahrolacak.icraat lazım icraat.milleti uyutuluyor.sonra halk isyan edecek bu ne zam diye…o zaman devlet diyecek ki kuzey ıraka girdik iste.efendim 3 pkklıya 60.000 mermi döktürdük.böyle devlet olmaz arkadaslar.mecliste pkklının ne işi var?onlar o kadar eminler ki bizi kimse atamaz bu meclisten diyorlar.ben Turkiyedemi yasıyorum yoksa afrikanın herhangi bir ülkesindemi anlamadım…elestri ve tenkitlerinizi bekliyorum.ne kadar doğru ne kadar yanlış yazdığımı siz değerlendirin arkadaslar.yorumlarınızı bekliyorum.

  42. Yazan:ugur Tarih: Kas 9, 2007 | Reply

    hergun roj tv yi takip ederim.haberler baslamadan önce sözde kurdistanın harıtası gözterilir.içinde tabiki bizim diyarbakırımız bizim batmanımız bizim mardinimiz de var.bas roj tv yi.engelle yayınlarını.1 uyar 2 uyar 3. sunde bas tv yerle bir et cık.sözde kurdistanı ve pkk yı destekleyenler pislik cikarıyorsa biz de cikaralım.Turkiyede sunu gördüm.meclis programını izleyenler gercekten cocuklar için harika bir cizgifilm gibidir.cıkmıs kursuye kamer genc diğer milletvekillerini güldürüyor.halk ac halk perisan halk caresiz.milletin vekilleri de mecliste bilmem su kadar maaşla lux bir hayat sürüyorlar.size bir hikaye anlatıyım.japonlar 2. dunya savasında amerikanın en büyük askeri yeri olan hawaiideki pearl harbor üssünü basıyor.yerle bir ediyor.amerikalılar japonyanın iki kentine atom bombası gönderiyor.düsünün 1945 li yıllarındaki japonyayı.haritadan silinmisti nerdeyse.ve o zamanın japonyanın üst düzey bakanlarından biri cıkıyor. normalde bakanların 2 araba kullanması gerekirken japon bakan 1 araba kullanıyor.öğle yemeği yemiyor.sabah ve aksamla yetiniyor.hergün aynı elbiseyi aynı takım elbisesini giyiyor.ve japon halkı bundan cok etkileniyor.te tasarruf yapılıyor ülke genelinde.şuanki japonyanın durumuna bir gözatın isterseniz…size Ataturkun 1910lu yıllarında söylediği bir nutuk sözünü yazmak istiyorum.daha doğrusu bu söz o yıllarda kaldı.günümüzde gecerliliğini yitirdi:Türk milleti calıskandır…Turk milleti zekidir….

  1. 5 Trackback(s)

  2. Haz 9, 2007: Düşünceler.. » “Bir kafaya kaç tokmak?” ve epey basit sorular.
  3. Haz 9, 2007: Pakvizyon » Men Dakka Dukka
  4. Eki 3, 2007: Yapay gündem – Gerçek gündem : Derin Düşünce
  5. Eki 1, 2008: Tuncay Özkan’dan Bayram Hatırası : Derin Düşünce
  6. Ara 12, 2008: En çok “sevilen” yazılar… : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin