RSS Feed for This Post

Tuncay Özkan’dan Bayram Hatırası

Bir süredir basın özgürlüğü ile basına tapmanın aynı şey olmadığını yazıyoruz bu sayfalarda. Kuzey Irak harekâtı sırasında Zeyno Baran’ı kullanan Hudson Institute gibi kimi Amerikan düşünce(!) kuruluşları Türkiye’yi sonu belirsiz bir savaşa itiyorlardı. Kanal Türk de bir yandan Kürt düşmanlığı, diger yandan da darbe çıgırtkanlığı yapıyordu aynı zor dönemde. Tuncay Özkan, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaptığı açıklamaları beğenmemiş ve 14 Nisan’da başlayan cumhuriyet mitinglerinden bir gün önce yaptığı konuşmada yeni ordu kurmaktan bahsetmişti. Özkan, o dönem Kanaltürk’te yayınlanan ‘Gerçekler’ adlı programda, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Vatanın tehlikede olduğunu ben de görüyorum. Türk milleti bir değil bin tane ordu kurar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 40 yerinde pranga var. Bu prangalardan kurtulamıyorsa eğer, Genelkurmay’da o zaman problem var. Çaresizliğin olduğu yerde de çareyi millet üretir. Türk milleti bir değil bin tane ordu kurar. Ama ben şimdi Sayın Genelkurmay Başkanı’mızın açıklamalarından, değerlendirmelerinden sonra kaygıyla bakarım her şeye. Ordu ne işe yarar, rejim ne demektir, bölüneceğiz diyen bir Genelkurmay Başkanı siyasetin emrindeyiz diyebilir mi?

Bu kadar kolay ırkçılık ve darbecilik yapılamayacak yeni bir Türkiye’nin doğacağını ümid ediyoruz. Bütün okurlarımızı bu küçük Tuncay Özkan albümüyle başbaşa bırakıyoruz. Bayramınız bayram olsun.

CIA Kürtleri / Kürt Devletinin Gizli Tarihi, Tuncay Özkan

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:sadık Tarih: Eki 1, 2008 | Reply

    Yukarıda alıntılanan sözlerini savcı kendisine hatırlattıysa,Tuncay Özkan acaba ne cevap vermiştir?Siyasi hırsla düşünmeden söylenen böylesi bir sözü savcının karşısında savunmak epey zor olsa gerek.
    İnsan ne oldum dememeli,ne olacağım demelidir.

  3. Yazan:Melis Tarih: Oca 28, 2009 | Reply

    Savcının ne düşüneceğinin hiç önemi yok ,siz kafanızda gereken yargısız infazı yapmışsınız. Tebrik ederim.Demokrasi ve hukuku sadece kendimiz için istiyoruz.İnsanların düşüncelerini söylemesi, ülkesinin sorunlarına sahip çıkması ne zamandan beri ırkçılık ve darbecilik oluyor? Kürt vatandaşlarımızla bin yıldır kader birliği etmişiz,ordumuz bu coğrafyada bizim mevcudiyet kaynağımız,.Irkçılık yapanları bu topraklarda aramak gaflet ve delalet olur. Bu olayı kaşıyanlar , insanları bölüp ,birbirine düşürmek isteyenler ,haçlı zihniyeti yani batı emperyalizmidir. Etnik,siyasal ,dinsel farklılıklarımızı vurgulayarak emellerine ulaşmak istiyorlar. Onlara maşa olduğunuzun farkındamı sınız? Şunu unutmayın, farklılıklarımızı yok etmeye çalışmadan biz bir bütünüz.Ne dini değerlerimizden taviz verebiliriz nede laik demokratik cumhuriyatimizden nede Türk Kürt kardeşliğinden. KURAN ımız bize adil olmayı emreder. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ALLAH aşkı için adil olun .

  4. Yazan:Tayfun Tarih: Tem 4, 2013 | Reply

    Malesef ABD ve AB de bu “gazeteci”lerin tutuklanmasının medyanın baskı altına alınması olarak görüyor. Hükümetin bu konuda kuvvetli bir antipropaganda yaparak, bu çakalların gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olmadığını göstermesi lazım. Ta ki bu mesele AB İlerleme Raporlarından çıkana kadar.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin