RSS Feed for This Post

Irkçlık ve Televizyon

“Sevgili Özlem’in bir tespiti özellikle çok dikkat çekiciydi. Ona göre yıllardır Ortadoğulu, Arap, Afgan vs. insanları böcekleştirip, kötü kalpli bir takım terörist yaratıklar olarak sunan Hollywood dizilerinden nefret etmiş “dindar” bir kitleye hitap eden bir televizyon, ısrarla ve ısrarla kendi ülkesinin insanlarını böylesine dizilere konu ediyordu. Ve o kitle de bunu hazmediyor olmalıydı ki, Samanyolu televizyonunda yayınlanan Şefkat Tepe isimli dizinin raytingleri de söylenildiğine göre iyi gidiyordu.” TAMAMI

 

… Milliyetçilik konusunda daha fazla okumak için…

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

Milliyetçilik birleştirici bir faktör, bir tutkal gibi sunuldukça insan soruyor kendi kendine: “Bu kadar kötü bir ülke mi Türkiye? Bir arada yaşamak için tutkallara ihtiyaç duyacak duruma mı düştük? Bu kadar mı nefret ediyoruz birbirimizden?”
 

Aramızdaki ilişkileri kanunlara saygı, iyi niyet, güzel ahlak gibi prensipler üzerine oturtarak huzurlu bir ülke kurmak mümkün değil mi? İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Adalet ve ihsanın hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar?
Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…
150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin.

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:taxi driver Tarih: Kas 28, 2011 | Reply

    Korkunç bir yazı ve zehirleyen fikirler.Sadece şunu söylemek isterim.Yazıda diyor ki :Türk askeri bir sürü kürdü öldürdükten sonra -pkkcıları kastediyor- birliğine dönerek cici s bir sünni Müslüman olarak namazını kılıyormuş ve arkadaşlarına bir sürü fare öldürdüm diyerek övünüyormuş.Demek ki artık kimse türk solu dergisi gökçe fırat atsızcılar.com veya selma yeşituna gibilere laf edemez.Pkk eşittir kürtmüş terörist öldürmek eşittir kürtleri öldürmekmiş.Ya bir gaflet ve kinle yazılmış bir yazı ya da ülkeyi iç savaşa götürmek isteyen kürtçü hareketin sözcülüğünü yapmak.

  3. Yazan:ibrahim Becer Tarih: Kas 29, 2011 | Reply

    Görsel veya yazılı basının mantığını atlamışsınız sanırım. Şöyle ki neticede bu sektör arz- talep dengesine dayanır. Emin olun böyle bir talep olmasaydı değil Samanyolu TV, Bengü Türk TV bile böyle bir diziyi oynatmazdı. Merak ettim ve o diziyi ben de izledim birkaç kez. Kurgu, hikaye, olay örgüsü oranın gerçeğiyle uzaktan yakından örtüşmüyor ama gerçekçi olmak gerekirse hedef kitleden öyle bir beklenti de yok.
    Bizim yaşadığımız problem daha çok ideallerimizin realiteyle yanyana yürüyememe sorunudur. Kürt meselesi hakkında barışı dillendirebilmek adına ideallerin var ve taciz, tariz,aşağılama vb. şeylerle muhatap oluyorsun ama karşındaki adam senin söyleminin tam zıttı aforizmalarla rating alıyor.
    Arafta olmak böyle bir şey…

  4. Yazan:MY: Barış çağırmakla gelir mi? Tarih: Kas 29, 2011 | Reply

    yazarin iyi niyetine söyleyecek söz yok. Irkçilik konusundaki elestiriler de öyle. Ancak “BARIS” denen sey(?) çagirmakla gelmiyor. Bu tür baris/ateskes vb çagrilarini safça buldugumu söylemek zorundayim.

    Baris aslinda depolarda çok miktarda bekletilen, bekletilen ve halka verilmeyen bir sey degil. Baris fabrikalarda üretilecek bir sey de degil.
    AKP’den ampul ister gibi baris istemenin bir yere varacagi yok. Geçen gün istanbul’da beyoglu’nda insanlar yürümüs yine. Kendilerini iyi hissetmelerine yaramis olabilir. Ama çagirmakla gelmiyor iste BARIS BEY 🙂

    Baris (olacaksa) birlikte insa edebilecegimiz bir SÜREç sonunda varilan bir DURUM olacak. Bunun fikrî ve vicdanî zemini hazir mi?

    PKK nedir?

    A) Avrupali terör örgütleri gibi Kizil Ordu Fraksiyonu, ETA, IRA, Kizil Tugaylar gibi tek bir merkeze itaat eden, hedefi BARIS olan, siyasî amaçlar için ara sira cinayet isyen bir örgüt mü?

    B) Yoksa bir basibozuk güruh mu? bazisi baris isteyen, bazisi komünist bazisi kürt irkçisi olan, kimi intikam pesinde, kimi cebini dolduran, kimi Kürtlerin bebeklerini, hamile kadinlarini öldürecek kadar psikopat bir katiller sürüsü mü?

    KCK / BDP / PKK ekibine destek verenler PKK’nin ne oldugu, NE OLMASI GEREKTIGI konusunda anlasmadiklari için baris gelMEyecek. Asayis gelecek. Zira Baris yapmak için esgüdümle hareket eden siyasi ve askerî yapilar olmali, yani TARAFLAR olmali.

    PKK kendi içinde bölük pörçük. Apo sözünü dinletemiyor. PKK yok, PKKlar var. Bazisi ateskes ilan ediyor bazisi ayni gün saga sola bomba koyuyor. Hangi PKKlinin ne yapacagi belli degil. Biribirini dinlemeyen, öngörülemez bir topluluk ile nasil akit yapacaksiniz? Bu kosullarda TC’nin problemi PKK ile baris/ateskes yapmak olamaz. Ancak asayisi temin etmek olabilir.Kürt halkindan kopmakta olan PKK’nin kürt meselesiyle ilgili bir temsil özelligi de kalmamistir kanaatimce.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin