RSS Feed for This Post

Şifre: Devlet Eğitim Sistemi

YGS sonrası atılan iddialar farklı sınavlarda da ortaya atılabilir. Alınan geçici önlemler sorunu çözmeyecek ve benzer tartışmaları yapmaya devam edeceğiz. Asıl durum, bu türden hadiseler karşısında suçlu bulmak yerine eğitimin köklü sorunlarıyla yüzleşmek çeşitli alternatif eğitim modelleri üzerine proje üretmektir TAMAMI

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:ali Tarih: Nis 17, 2011 | Reply

    ne zaman eğitimimizden mililiyetçiliği uzaklaştırır lafta değil tatbike döküp öğrencilerin kendi istedikleri alanı benimseyerek okumalarını sağlayabilirsek.ozaman eğitimi amacına ulaşabiliriz.bir kere bilim evrenseldir milliyetçilik kabul etmez.ikincisi eğitim asıl gaye para için yapılmaz sen ona bir şey katmak için eğitim alınır sonra karşılığını alırsı almassın yada sadece ismin kalır ama insanlık kazanır.böylece milliyetçilik yapmadan milletinde kazanır.bir iş için yapılacaksa onun kursu alınıp yavaştan tatbikle o işin elamanı zaten yetişir.bunun için kendi alanını hitap etmeyen gayesiz diplomam olsun diye eğitim olmaz bir kere.yaşam boyu zaten insan ilgi alanında kendini yetiştirse bu okuldaki sıkıcı eğitimden kat kat faydalı ve uzun vadeli olur.eğitimin en önemli kuralı zorla birine bir şey öğretemezsiniz.

  3. Yazan:sq Tarih: Nis 20, 2011 | Reply

    Tabi ya, “bu türden hadiseler(!)” karşısında niye suçlu aransın ki?
    KPSS gibi örtün üzerini gitsin.
    Kimsenin aklına “eğitim sisteminin köklü sorunları olduğu” da gelmemişti.
    Yeni Şafak yazarı aklıyla bin yıl yaşasın valla.

    Öğrenciler protesto gösterisi de yapmasın, edeplice otursun oturduğu yerde, zira Tayyip Erdoğan “Taksim’de 2 bin öğrenci yürüyorsa, karşısına 10 bin öğrenci” salar mazallah.

  4. Yazan:sevim Tarih: Nis 20, 2011 | Reply

    genelde mevcut eğitim sistemini sorgulayan bir yazı olmakla beraber bence kopya skandalıyla ilişkilendirici bir yorum içermiş.tamam daha kaliteli bir eğitim/öğretim sistemi için alternatif çözümler bulunmalı.ancak bu nasılsa batmış kabilinden ta sınav sistemi içine kadar sızmış yolsuzluk ve skandallara ses çıkarılmaması gerektiği anlamına gelmemeli.
    dolayısıyla bugün devlet denetiminde olan sağlık ve eğitim gibi alanlarda kalite standartının yükseltilmesi anlamında yapılan kimi eylemlerlerde sadece “parasız olsun”söylemine hapsedilen bir yaklaşım sözkonusudur.yani parasız olsun da ne olursa olsun gibi pek de çözüme hizmet etmeyen yaygın bir kanı yerleşmiş topluma.bu öyle bir kanıdır ki işlemekte olan sistemin aslında parasız olması şöyle dursun çocuklarını okutan aileleri yıllarca dersane,zorunlu kıyafet ve diğer masraflarla inim inim inlettiği her nedense pek görülmez.bu bağlamda ne olup bittiğinin farkında olmaksızın sloganlarla meydanlarda arzı endam eden bilinçsiz kalabalık kervanına öğrencilerin de katılmış olması şahsi kanaatimce havanda su dövmekten öte bir anlam ifade etmez.ne yalan söyleyeyim ne yaptığının ayırdında olmayarak gürültü koparan boş kalabalıkları oldum olası kanım ısınmadı.cumhuriyet mitinglerinde ergenekon şakşakçılığı yaparak nasyonal faşistlerin safına katılan grüh kendini ilerici sansa ne yazar,solcu geçinse ne değişir?bu anlayışın oğlu askerde idari hata sonucu ölmüş vatansever takımının “kahrolsun insan hakları”,”kahrolsun açılım”diye bağırıp bayrak sallamalarından daha az ironik ve daha az trajikomik değildir.
    bu bakımdan her hadiseyi büyük resme dokunmaksızın bildik ideolojik reflekslerle karşılık verenleden hazzetmiyorum açıkçası.yani sistemi sorgulamayacaksın,sonuna kadar statükonun neferliğini yapacaksın ve buna hak arayışı,toplumsal direniş bilmemne falan diyeceksiniz,geçiniz derim.
    dolayısıyla bu anlaşın eleştirilmesi gayet anlaşılır,ne yaptığını bilmeden akp’ye küfretmeyi marifet sayan ilericilerden(!)geçilmiyor memleketten.ancak bu, yapılan her türlü yolsuzluk ve skandalın halının altına süpürülmesi anlamına da çıkmaz ve çıkmamalı.suç ve ihmali olanlar ortaya çıkarılmalı ki adalet yerini bulsun,fırsat eşitliği sağlansın.bu yapılmadığı takdirde yani bu sonraki iş denip ihmal edildiğinde en mükemmel eğitim sistemi olsa bile adam kayırma,yandaş kıyağı,partizanlık vs gibi hastalıklı yapılar devam eder.maalesef akp döneminde bu kayırmacı zihniyet almış başını gidiyor.ha öncesi de çok toz bembe değildi ama böyle gelmiş böyle gidecek deme lüksü yok.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin