RSS Feed for This Post

Millî Eğitim: Vicdansız insan nasıl üretilir? (Görmek için sonuna kadar sabredin)

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Milli Siyaset Tarih: Ara 21, 2010 | Reply

    Öğretmeni vicdansız olmakla suçluyorsunuz, ancak vicdansız bir öğretmen karşısında hangi çocuk gülümseyebilir ki? Çocuğun yüzündeki gülümsemeyi nasıl gözden kaçırıyorsunuz. Sayın Tavit Kilimciyan, bizim sevdiğimiz bir Hadis-i Şerif vardır. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diye. Bu çocuk tuvalete gitmek istiyor belki ama öğretmen, kolaya kaçmayarak o çocuğa bir şeyler öğretiyor. Eğer öğretmen kolaya kaçıp gönderseydi öğretmen olmanın ne anlamı kalırdı. Siz öğrencisi altına yapan Türk öğretmenlerinin kaç kere o çocukların altını temizlediğini hiç biliyor musunuz? Bunu hangi Ermeni, Alman veya İngiliz öğretmeni yapar?

    Ayrıca keşke bu öğretmenin konu hakkında ne düşündüğünü de yazsaydınız.

    Bazen küçücük şeyleri bile öğretmek zorunda olmak.
    Sonra bunları öğretmek.
    Ve sonra mutlu olmak.

    Çok sevgili ve muhterem arkadaşlar bu videoyu 2008in şubat ayında çekmiştim. Fakat son günlerde bir çok sitede baya bir popüler olduğunu gördüm. Sizlerden ricam yorumlarınızı yaparken kişileri, kurumları ve toplumsal yapıyı rencide etmemeye özen göstermeniz. Bu videoyu paylaşmaktaki amacım çok sevdiğim öğrencim Düzgere ileride hatırlayıp gülümseyebileceği bir anı bırakmaktı. Diğer bir amacım ise bölgede çalışmakta olan öğretmenlerin ne kadar zor bir işle karşı karşıya olduğunu göstermekti. Bölgede malum sorunlar var. Bunun farkındayım. Burada Türkçe dışında diller de konuşuluyor. Bu yüzden bizim eğitim misyonumuz biraz daha farklı oluyor haliyle. Zor şartlarda çalışıyoruz. Ama bu zor şartlarda bile pozitif olunabilecek o kadar çok şey var ki! Bi zaman sonra bir aile oluyorsunuz o çocuklarla ve öğretmenin, öğrenmenin, paylaşımın insana ne denli bir zevk verdiğini görüyorsunuz.

    Videoyu sadece izlemeyin. Sonunda durun ve düşünün; empati kurun. İnanın çok derin manalar var şu kısa görüntüde

    İşte öğretmenlik böyle bir şey olmalı.
    Öğrencim Düzger’e…

    Sözlüğe selamlar…

  3. Yazan:efrayim Tarih: Şub 25, 2011 | Reply

    Milli Egitim Kaç Mil Katetti!

    80 küsür yıldır resmi ideolojinin kaç mil kattetiğinin kanıtıdır.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin