RSS Feed for This Post

Yerli otomobil konusunda bir uzmana sormak istediğiniz sorular…

Önemli bir proje olan yerli otomobilin prototipi halka sunuldu. İyi, kötü derken bir bilgi kirliliğine maruz kaldık. Yakında bu sitede bir uzman ile yapacağımız sohbeti yayınlayacağız. Eğer sormak istediğiniz sorular varsa şimdiden yorum olarak yazın. Sohbetimize dâhil edelim.

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Reşat nuri toraman Tarih: Ara 28, 2019 | Reply

    Merhaba,

    Ben otomotiv mezunuyum. Lise dönemimden beri 2030 da petrol bitecek 2010 lu yıllarda tüm markalar elektrikliğe geçecek içten yanmalı motor kalmayacaktı. Oysa sizde iyi biliyorsunuz ki şuan ki petrol rezervlerinin çok azı çıkarılıyor. Çıkan yerkerde ya kontrollerinde ya savaş ile fiyatı düşürmüyorlar. Petrol yüzyıllarca bitmeyecek.

    Elektirik yeni teknoloji tabiki üretmemiz tecrübe kazanmamız iyi olsun tabiki.

    Fakat içten yanmalı motor seçeneğimizde olmalı idi. İçten yanmalı motorda da tecrübemiz gelişirdi. Ve içten yanmalı motorun devrinin bitmeyeceği görüşündeyim.

    Elektirik de kömür ve petrol türevlerinden üretiliyor.
    Biz dahi gaz ithal edip gaz üretiyoruz.

    Bu aşamda direk doğal gaz ile çalışabilecek sistemler üzerinde çalışsak dahi daha iyi sonuçlar alabiliriz. Elektriğin yanına seçenekler koyabiliriz.

    Ki su ile çalışan araçta var. Suya elektrik verilerek kolayca hidrojenle gidilebiliyor.
    Basınçlı tank doldurularak hava basıncı ile 300 km menzilli araçlar dahi yapıldı. Ama özellikle ekektriğe yönlendirme yapılıyor.

    Demek istediğim sistem çok. Fakat hayat hakkı tanınmadı. Petrol firmaları ile oto firmalarının sahiplerinin aynı olduğunu düşünürsek.

    Sorularım :

    Elektirik pil ömürleri ne kadar olacak? Yıl km saat…

    Ekonomik ömrü verilen parayı karşılama oranı ne olacak…

    Belirttiğim üzere elektirik üretimi için gene santrallerde petrol türevi kullanılacak. Buradan elde edilen alternatif akım doğru akım ile depolanıp kullanılması vb. Kayıplar mevcut. Direk otomobilde yakımı ile bu şekilde kayıp hakkında ne düşünğyor? Avantaj dezavantaj?

    Diğer belirttiğim alternatif sistemlerin olması benzin dizel gaz gibi üretimi yapılarak kullanımı ve tecrübe kazanılması gerektiğini düşünüyormu?

    Askeri araçlarda elektirik kullanabilir mi? Bir tank için 1300 beygirlik motor gerekiyor malum.

    Pil üretim maddelerinin ne kadarı yerli? Bizde olmayıp dışarıya mahkum olduğumuz metaryel var mı?

  3. Yazan:Harun GELGEL Tarih: Ara 29, 2019 | Reply

    Öncelikle bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Aracın bataryalarını merak ediyorum. Li-ion teknolojisi mi başka bir bileşim mi… Kullanım ömrü ve amortismanı nasıl olacak. Yani sekiz yıl sonra bataryalar yenilendiğinde aylık maliyeti ne olur…
    Tekrar çok teşekkür ediyorum..

  4. Yazan:Kenan Sezer Tarih: Ara 29, 2019 | Reply

    Şimdiye kadar otomobil yapamayışımızın sebeplerini ayrıntılı bir izahını yapabilirmisiniz

  5. Yazan:Ali Tarih: Ara 29, 2019 | Reply

    Yerli otomobil üretiyoruz fakat otomobil İtalya da üretildi.Bence Türkiye de bu otomobil üzerine bir fabrika kurulup o fabrika sayesinde üretilen ilk otomobile yerli otomobil prototipi diyebiliriz.Sizce neden Türkiye de fabrika kurup prototipi orada üretmedik de İtalya da ürettik?

  6. Yazan:my Tarih: Ara 30, 2019 | Reply

    Degerli Arkadaslar,
    Yorum ve sorulariniz için tesekkür ediyoruz. Baran Bey’e bu sayfayi da haber verdik. Aslinda sordugunuz sorularin bir kismi az önce yayina girdigimiz su sohbetimizde yanitlandi: https://www.derindusunce.org/2019/12/30/yerli-otomobil-hakkindaki-sehir-efsaneleri-ve-gercekler/

    Selam ve dua ile

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin