RSS Feed for This Post

Osmanlı Türkçesini Seçiyorum

hatb_16Okulların açıldığı ilk hafta seçmeli derslerle alakalı son değişikliklerin yapılması gerekiyor. Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi Öğretmeni Tarihçi Musab Gürsel Demir; Seçmeli derslerle alakalı açıklamalarda bulundu:

“… Milli Hafızamız Osmanlı Türkçesi Diyen Demir Osmanlı Türkçesi deyince genelde mezar taşlarımız, tarihi bir mimari eserin cephesine yerleştirilmiş kitabeler akla geliyor. Bunlar elbette doğrudur ama çok eksik bilgilerdir. Zira bin yıl boyunca yazdığımız şiirlerimiz, romanlarımız, dini, kültürel kitaplarımız hulasa bütün geçmişimizin yazılı kaynakları arşivlerimiz diğer belgelerimiz 1000 yıllık kültürel birikimimiz Osmanlı Türkçesi ile oluşturulduğu göz önüne alındığında bilhassa liselerde seçmeli olarak okutulan Osmanlı Türkçesi dersinin seçilmesi ne kadar önem arz ettiğini hepimiz görmekteyiz. Bundan dolayıdır ki veli, öğrenci, ve öğretmenlerimiz okulların açıldığı ilk hafta mutlaka Osmanlı Türkçesi dersini seçmeli ve seçtirmeliler. Cumhuriyet nesli Değil Fuzuli’yi milli şairimizin İstiklal marşını Safahat’ını aslından okuyamaz haldedir. Vasıflı bir genç olmak isteyen her kardeşimiz mutlaka Osmanlı Türkçesi Dersini seçmelidir. Elbette sadece Osmanlı Türkçesi değil başta Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin hayatı da mutlaka seçilmelidir.

Anadolu’muzda yirmiye yakın yazma eserler kütüphanemiz var. Onlardan sadece Süleymaniye kütüphanesinde 70.000 kadar yazma ve 110.000 cilt basma eser bulmaktadır. Toplamda 180.000 cilt eser var. Bunlardan 120.000 cilt kitap Türkçe (Yani Osmanlı Türkçesi) 50.000 cilt Arapça, 3.680 cilt ise Farsçadır. Hafızamıza milli şuur ve bilince ancak kendi öz kaynaklarımızı anlayarak okuyarak ve neşrederek ulaşabiliriz …” 

Seçmeli Ders

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin