RSS Feed for This Post

Dershane rantı için değil ALLAH rızası için “hizmet” fırsatı

Sımsıcak Bir Merhaba;
Ben Afyonkarahisar’a bağlı Çavdarlı Köyü’nde Türkçe Öğretmeniyim. Okulumuza kendi imkanlarımızla kütüphane yapıyoruz. Bütün tuğla, beton gibi maddesel ihtiyaçlarımızı karşılayabilirken manevi ihtiyacımız olan kitapları karşılama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda en küçük dahi olsa yardımlarınız bizi gerçekten çok sevindirir. Çünkü köyümüzün okumaya, bilinçlenmeye gerçekten ihtiyacı var. Bu konuda duyarlı olacağınıza inanarak yürekten teşekkür ediyorum.

Yasemin Kaynak

Adres:

Çavdarlı Şehit Er Hüseyin Öğüt İlkokulu-Ortaokulu
Çavdarlı Köyü/Afyonkarahisar
Tel: (0272) 255 52 38

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:atakan Tarih: Ara 5, 2013 | Reply

    Dersane rantini anladim da sizi de iktidar ranti sanirim DERIN DUSUNCElere itmis…ne kadar yaranirsaniz o kadar iyi.

    demek ki neymis bazen hizmet etmek icin para istenirmis…klavye basinda yazarken titremeyen elleriniz hizmete para verirken de titremesin de sonra milletin emeklerine fedakarliklarina rant deyin…

    hadi gorelim abiler eliniz cebinizden dolu ciksin olmadi ali parisi efendiden de istersiniz bi zahmet cemaatine duyurur…

    yazik yazik…su-i zanniniz adedince su-i zanlar kasiginiza dusecektir…

  3. Yazan:Samat Tarih: Ara 5, 2013 | Reply

    atakan bey “sui zan” demek için ZAN-edilecek bir sey lazim.cemaatci dershaneler mali goturmus.zan degil ki milyarlar kazaniliyor bu isten.kabak gibi ortada.neyi ZAN edecez? ne husnu zan ne de sui zan mumkun degil. gorunen koy klavuz istemez 🙂

  4. Yazan:atakan Tarih: Ara 5, 2013 | Reply

    haklisin samat mali goturmusler cuvallarla zaten bu adamlar da cok keyif aliyorlar nijer de sudan da is yapmaktan bakma sen gelecek yil da koc ve sabanci da zaten okul ve dersane isine gireceklermis. istersen sen de guney afrika da okul ac mali biraz da sen gotur 🙂

  5. Yazan:Ahmet Somut Tarih: Ara 5, 2013 | Reply

    bu işte gerçek bir rant olsaydı, her türlü rantın ümüğünü sömüren girişimci ex-mücahit, now-müteahhit mübarekler silip sömürmezler miydi aceba? azıcık oturup düşünmek lazım. sonuçta ne var ki yaw? kirala bir bina.. atanamayan 3-5 öğretmeni de kandır al. kur bir dershane.. götür milyonları.. akıllarına mı gelmedi acep?

  6. Yazan:nasıl rant? vip arife 20bintl Tarih: Ara 5, 2013 | Reply

    EĞİTİM HARCAMASI
    Eğitim harcaması kavramının kapsamı oldukça geniş. Eğitim ve öğretim kurumları ile anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler, kurs ücretleri, her türlü kitap (ders kitabı, hikaye, roman, bilimsel eser) ve kırtasiye alımları bu kapsamda değerlendiriliyor. Bunların dışında, özel öğrenci yurtlarına fatura karşılığında yapılan ödemeler de eğitim harcaması kapsamında.

    Okul aile birliğine ya da okul koruma derneklerine ‘bağış’ adı altında yapılan ödemeler eğitim harcaması kapsamına girmiyor. Devlet üniversitelerine yapılan ‘harç’ ödemeleri kapsam dışı. Vakıflara ait üniversiteler kurumlar vergisi mükellefi olmadığı için bunlara yapılan ‘katkı payı’ ödemeleri de indirilemiyor.

    İNDİRİM ŞARTLARI
    Eğitim harcamalarının beyan edilen gelirden indirilebilmesi için iki koşul aranıyor. Bunlardan ilki, eğitim harcamalarının Türkiye’de yapılış olması. Yani, yurt dışında okuyan çocukların eğitim giderlerinin indirilmesi söz konusu değil.

    İkinci koşul, eğitim harcamalarının, gelir veya kurumlar vergisine tabi mükelleflerden alınan belgelerle (fatura, serbest meslek makbuzu, perakende satış vesikası veya yazar kasa fişi) belgelendirilmesi.

    İNDİRİM % 10’LA SINIRLI
    Bu iki koşul sağlandığında, yapılan eğitim giderlerinin vergi matrahından indirilmesi mümkün oluyor. Ancak, yapılan eğitim harcamasının matrahtan düşülebilecek kısmı sınırlı. Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesine göre, eğitim harcamasının, beyan edilen gelirin yüzde 10’una kadar olan kısmı indirim konusu yapılabiliyor. Eğitim harcaması tutarının beyan edilen gelirin yüzde 10’unu aşması halinde, aşan kısım indirilemiyor.

    http://muhasebeturk.org/yazarlar/625-metin-tas-ve-sezgin-ozcan-kose-yazilari-makaleleri/21215-egitim-giderleri-beyan-edilen-gelirden-indirilebiliyor-14-eylul-2010.html

    Dershaneye giden çocukların çoğunun ebeveyni devlet memuru/işçisi ya da berber, kasap ayakkabıcı vb bir meslek grubundandır…dershanelerimiz kapanmasın fırsat eşitliğimiz engellenmesin diye tvlerde ağlayanlar bu eşittsizliğin farkındalar mı acaba? Serbet meslek erbabı sayılan babalara mikrafon uzatılmış olsa ve “siz dershane faturalarını gelir vergisi matrahından düşüyor musunuz? diye sorsalardı muhtemelen çoğunun bundan haberinin olmadığı hatta ekstra vergi külfetinden kurtulmak için kendilerinin fiş fatura istemediği ortaya çıkardı…kayıt dışı vergilendirilmemiş ama “bağış” olarak x firma adına gösterilebilecek gelir…

  7. Yazan:my Tarih: Ara 7, 2013 | Reply

    ZAMAN’da çikan bir yazi rant oldugunu pek güzel ispat ediyor, iddia edildigi gibi %90 burslu talebe olsaydi böyle vergi verilmezdi degil mi?:

    http://www.zaman.com.tr/turhan-bozkurt/rakamlar-konusunca-2_2174668.html

    Kapatma kararı malî açıdan da dökülüyor. Sükunetle ele alalım. İlk soru. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi dershaneler merdivenaltında mı faaliyet gösteriyor? Bu soruya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda paylaştığı verilerle cevap vermemizde mahzur yoktur herhalde. Maliye 2012’de 16,5 milyon TL Kurumlar Vergisi, 176 milyon TL Katma Değer Vergisi ve 118 milyon TL Gelir Vergisi olmak üzere toplam 310 milyon 635 bin TL vergi geliri elde etmiş dershanelerden. Bir o kadar da SGK primi var. Kayıt dışı çalışan müesseselerden bu kadar gelir nasıl tahsil edildi? Sektörün kapısına kilit vurulduğunda devletin gelir kaybı hesabı da değişir. Zira bakanlık tahsilat rakamlarını veriyor. Tahakkuk tutarı bunun çok üzerindedir. Binalar için ödenen stopaj da unutulmamalı. Hasılı her kalemi kayıt altında olan dershane sektöründeki vergi potansiyelinin 1 milyar TL’ye yakın olduğu söylenebilir. Bu kadar yüksek bir gelirin üzerine hangi rasyonel gerekçe ile çizgi çekilebilir?

    Gelir kaybı yetmezmiş gibi bütçeye getireceği yük ne olacak? Hükümetin alacağı kapatma kararının faturası yine vatandaşa yüklenecek. Geçen hafta söylediğimizde belki komplo denilebilirdi. Ancak Bakan Şimşek’in ‘2014 için ayrılan 75 bin kadronun büyük bölümünü MEB’e verelim’ talimatı gelmesi halinde başka memur ataması yapılamayacağını ifade etmesi iki ihtimali güçlendirdi: Birincisi; mevzuat hazretlerinin imkân ve ihtimal vermemesine rağmen 60 bine yakın dershane öğretmeninin tamamı devlet okullarına atanacak, ata! İkincisi; atama bekleyen 250 bin öğretmenden sadece 10 bini kadroya geçecek. İlle de daha fazla atama yapılırsa o vakit Bakan Şimşek’in de dikkat çektiği gibi bütçede olmayan kaynak harcanamayacağına göre gelir tarafında vergi salacak hükümet. Akaryakıt ve iletişimden başlayarak vergilerde artış yapılacak.

    kaynak: http://www.zaman.com.tr/turhan-bozkurt/rakamlar-konusunca-2_2174668.html

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin