RSS Feed for This Post

Yüksek Seçim Kurulu’na Suç Duyurusu

Seçilme Hakkının Önündeki Hukuki Ve Psikolojik Engeller Kalkmadıkça Ve Şiddetin Hak Arama Yöntemi Olmadığı Benimsenmedikçe Siyasi Ve Sosyal Barışı Yerleştirmek Mümkün Degildir!
 

21 Nisan 2011 Perşembe
İstanbul Şubesi

Yüksek Seçim Kurulu 12 bağımsız milletvekili adayının, 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri’nde aday olamayacaklarına karar vermiştir. Bu kararı protesto etmek amacı ile çeşitli şehirlerimizde yapılan protesto gösterilerinde maalesef bazı vatandaşlarımız canlarını kaybetmişler. Gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandıkları gözlenmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarının iptaline dair kararının, şekli olarak ve yürürlükte bulunan bazı Anayasa ve kanun maddelerine dayanması, mevcut Anayasa ve kanunlarımızın, toplumsal, siyasi ve sosyal barışı korumak noktasında ne kadar yetersiz olduğunu açıkça göstermektedir. Bu durum mevcut anayasanın demokratik ve özgürlükçü bir siyasi sistem inşa edecek yeni bir anayasa ile değiştirilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Önceden tespiti mümkün bazı eksikliklere dayanan YSK kararı; zamanlama bakımından, seçim sonrası oluşacak TBMM’yi tartışmalı hale getirecek, toplumsal ve siyasi barışı bozacak, seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldıracak, siyaset alanını daraltacak nitelikte hatalı ve kabul edilmesi düşünülemeyecek bir karardır.

Öte yandan, YSK’nın bu hatalı kararına karşı, tepkilerin toplantı ve gösterilerle ifade edilmesi temel bir hak olmakla beraber, hem gösterilerin şiddete dönüşmesi hem de güvenlik güçlerinin göstericilere karşı orantısız güç kullanmasının kabul edilemez olduğunu halkımıza duyururuz.

Mehmet Ali Devecioğlu
MAZLUMDER İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Adına
– YSK SUÇ DUYURUSU METNİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN-

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin