RSS Feed for This Post

Bu pazartesi vicdanlar hâlâ tatil :(

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    Mehmet Bey ve derin düşüncedeki arkadaşlarım iyi ki varsınız. Eğer sizin yaptığınızı bu konuda vicdanım rahatsız diyen herkes yapsaydı, ne o kapı o kadar paslı olurdu ne de üzerindeki kilit varolurdu. Çoktan kırılmıştı o kilitler.
    İçten ve yılmadan, düzenli bir mücadele ihtiyacımız olan. Umarım birgün bu işin mağdurları dahil herkes sizden örnek alır. Başörtülü insanlar bu ülkede farklı kesimlerin mücadele arenası haline geldiler sanki. Birbirlerine çakmak istediklerinde hatırlanan bir nesne. Sorunu çözmek sözkonusu olduğunda ise artık herkes birbirine havale edip bir ıslık tutturup gidiyor. Bu konudaki samimiyetsizlikleri akıl vermeleri tek tek bir köşeye yazsak burdan köye yol olurdu. Varlığınız ve desteğiniz çok güzel çok kıymetli.
    selam ile.

  3. Yazan:beytullah emrah Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    dün gece istanbul tyb’de rachel corrie anıldı. biz de aynı saatlerde tokat’ın niksar ilçesindeydik. ihh adına gazze’ye kalkacak gemi için bir haftalık kermesi bitirmeden bir “vicdan gecesi” yapalım demiş arkadaşlar niksar’da da.

    tokad olarak gecenin organizasyonu yaptık. gecede rachel corrie’nin vicdani örnekliğinden bahsettik ve söz kendi yerelimize geldi.

    şu vurguyu yaptık:

    “gazzeli çocuklar için çarpan yüreklerimiz, diyarbakır’da havan topuyla öldürülen ceylan önkol için, TMK’dan dolayı mahkum edilen binlerce çocuk için de çarpmadığımız sürece Kudüs özgürleşmeyecek.

    bizim esaret altındaki mescid-i aksamız başörtümüzdür, türkiye’de başörtüsü özgürleşmeden aksa’da bir kurtuluş olmayacak…

    kendi siyonistlerimizle mücadele etmeden, bu ülkede adaleti ve özgürlüğü herkes için tesis etmeden filistin halkına kalıcı bir destek sağlayamayız.

    dünyanın tüm mazlum halkları müslümanların yardım elini beklerken biz sessiz kalamayız.”

    birgün bozulur bu sessizlik inşaAllah.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin