RSS Feed for This Post

Böyle polisler varken teröriste gerek yok

Polisten çok gazeteci var. Polisler sanki ayaklanma bastırmıyor da Afyon’un düşman işgalinden kurtuluşunu canlandırıyor. Yerde bir konu mankeni, ayakta « kaka pis » Türk polisini temsilen bir akıl hastası, yerli ve yabancı gazeteciler basın tirbünündeki yerlerini almışlar. « Sayın polis, lütfen biraz da soldan sıkar mısınız? Bir kaç kare daha alalım » Gösterici rolündeki konu mankeni ne taş atıyor ne molotof. Dizlerinin üzerine çökmüş, elinde bir pankart « kimyasal Tayyip ». Tek başına, çaresiz, masum ve sırılsıklam. « Polis bey kardeşim, daha renklisi yok mu bu gazın? Daha korkutucu bir renk, şöyle koyu yeşil filan? Hem şeriat düzeniyle de çağrışım yapar, bizim patronun hoşuna gider »

Bir başka karede yine yalnız bir kadın, kırmızı elbiseli. Gösterici değil oradan geçen birine benziyor. Elinde ne sopa, ne pankart. Polisin sıktığı gaz saçlarını savurmuş. Sahne Marilyn Monroe’nun  Seven year itch filmindeki o ünlü sahneyi hatırlatıyor. Kadın kaçmıyor, belki de kaçamıyor. Polisler Romalı askerler gibi kalabalık, üniforma ve gaz maskeleri ile anonim, robotik bir görünüm içindeler. « Kimyasal Tayyip » ordusunun askerleri.

Son karede yine birinci karedeki adamı görüyoruz, bu kez arkadan. Tienanmen sendromu. Koca bir TOMA, ezecek sanki adamı. Ama ezmiyor, arkada gazeteci dolu. Sakin sakin işlerini yapıyorlar. Çekim bitince polis, gazeteci ve konu mankeni gidip birlikte yemek yiyecekler sanki? Bunlar böyle poz vermeyi polis okulunda mı ögrendiler? Herhalde oralarda « eğitim » alıyorlar ve halkın vergisiyle maaş ödeniyor bu artistlere. İçişleri bakanı da bütün bu olanlara ööle bakıyor.

 

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: Haz 3, 2013 | Reply

    Böyle polisler varken teröriste gerek yok: http://t.co/OFbJP10sVW

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin