RSS Feed for This Post

İnsanın teknoloji ile imtihanı

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:ç-z Tarih: Ara 1, 2010 | Reply


    Bugün insanlığın ulaştığı teknolojik düzey, bilimin yaptığı buluşlar, ulus-devletlerin yapısını ve yönetim anlayışını çok aştı, iki yapı arasındaki büyük fark çökertiyor devletleri.

    Bir tek internet sitesi yetiyor devletlerin içyüzünü göstermeye.
    ….
    http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-devlet-biterken.htm

    Kimin devlet anlayışı?

    Sıradan insanları “büyülemek” için “devlet” kavramının etrafında oluşturulan o sırlarla dolu “kutsallık” bu belgelerle çöktü gitti.

    Dedikodular, yalanlar, kışkırtmalar ve bütün bu palavraların üstüne oturup, altı milyar insanın paralarından kendilerine şaşaalı hayatlar çıkartan bir “yöneticiler” sınıfı.

  3. Yazan:MY Tarih: Ara 2, 2010 | Reply

    Geçenlerde LIBERALiZM’in KARA KiTABI’ni girdik yayina, liberal bir ahlâk olAmayacagini liberal düsünürler üzerinden ispat ettik, okurlarimizdan biri sitem etti:

    “ne gerek vardi? ‘Komsusu açken uyuyabilen bizden degildir’ seklindeki hadis neyinize yetmiyor?”

    Korkarim bir çok Müslüman ayet ve hadisleri bir tür son durak, aklin, düsüncenin bittigi bir yer olarak görüyor. Oysa burasi tam da aklin baslayacagi yerler.

    Neden?

    Geçenlerde IHH’ya bir miktar bagis yaptim, katarakt ameliyati için. Bir süre sonra bir mail geldi, ameliyat olan hanimin gözü bantli fotografi vardi ilisikte. Tesekkür ediyorlar. Yerimden siçradim! Gerçek bir insan oldugunu hiç düsünmemisim demek ki??? O kredi karti numarasi, IP numarasi, IHH hesap numarasi… Görmek ile görMEmek arasindaki MESAFEYE bakin, dünyanin en fakir insanlariyla zengin ülkelerde yasayanlar arasindaki MESAFEYE bakin, benimle ameliyat olan hanimi ayiran cografî MESAFEYE bakin… Teknoloji ile olan iliskimiz sorgulanmali!

    eskiden komsumuz 500 m uzakta oturan insandi. Gözle görürdük, kosarak giderdik hastasi, cenazesi oldugu zaman.

    düsünün, bugünkü teknolojiyle görebildigimiz ve yapabildigimiz iyilik ve kötülük MENZiLi nasil birbirine girdi. Irak’ta iskence görenleri seyrederken aksam yemegi yiyoruz, hayat kadinlarinin reklamlari geliyor mail kutularimiza, dilini bile bilmedigimiz bir ülkedi insanlari ameliyat ettirip görmelerine vesile oluyoruz. Silah üreten firmalarin hisse senetlerini alarak dökülen kana ortak oluyoruz… Bazen bilmeden!

    Bu baglamda “komsusu aç yatan” 1.5 milyar Müslüman(!) olma ihtimalimiz var yani “dünyada hemen hemen hiç müslüman yoktur” demek oluyor bu. çünkü dünyadaki 6 milyar insan ile komsuyuz artik. 50 dolar vererek birisinin ekmegiyle oynayabilirsiniz veya hayatini kurtarabilirsiniz.

    Evet, teknolojiyle imtihan… zor…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin