RSS Feed for This Post

Dikkat Kitap: Ermeniler ve Türkler

Ermeni kimliği var oldukça 1923 model Türk kimliği bozuk bir makine gibi gıcırdamaya devam edecek. Neden mi? Çünkü Anavatan Anadolu’nun en son doğan, enküçük oğluyuz biz Türkler. Karşısında komplekse kapıldığımız büyük ağabeylerimiz var. Bunun için bu kadar hırçınız Türk olmayana karşı. İçin için biliyoruz ki çekik gözlü atalarımız geldiğinde boş değildi bu topraklar, insan doluydu, halk doluydu ANA-dolu. Rumlar, Araplar, Lazlar, Kürtler… ve Ermeniler.

Bizim gibi hatta bizden daha fazla Anadolu insanı onlar… Orta Asya’dan geldiğimizde onları ANA-dolu’muzun kucağında bulduk.

Neden bize bu kadar benziyorlar? Pastırması, sucuğu, yaprak dolması, müziğiyle, gelenekleri, ailelerine bağlı oluşlarıyla bir de Türk’ten daha fazla Türk mü olacaklar? Yoksa bu mu bizi sinir eden? Üstün Türk Irkı’nın(!) hasletlerini bünyesinde barındıran ama Müslüman olmayan bir halk bizim ulusal efsanelerimizi temelinden çürütüyor galiba…

Irkçı ulus-devletin memurları utanmadan Ermenilere “misafirperverlik” yapmaktan bahsediyor hâlâ. Artık Anadolu insanının %100 safkan Türk olmadığını, tersine bütün bu etnik unsurların karışımı ve mirasçısı olduğunu idrak etme vakti gelmedi mi? Artık TEK BİR “BİZ” olduğunu, atalarımızın bir kısmının Kürt, diğer bir kısmının Rum, Gürcü, Arap, hatta ve hatta Ermeni olduğunu idrak etmemiz gerekmiyor mu? Buradan indirin.

Trackback URL

  1. 14 Yorum

  2. Yazan:eleftheria Tarih: Tem 5, 2011 | Reply

    İçin için biliyoruz ki çekik gözlü atalarımız geldiğinde boş değildi bu topraklar, insan doluydu, halk doluydu ANA-dolu. Rumlar, Araplar, Lazlar, Kürtler… ve Ermeniler.

    Öncelikle Anadolu adının nereden geldiğini öğrenmekle başlayın. İlkokulda size öğretilen ana dolu safsatasına inanıyorsunuz anlaşılan. Buraya Orta Asya’dan gelenlerin de %3 olduğu yapılan genetik çalışmalarla sâbit. Yazınızda “biz” ve “Türkler” gibi tanımlamalar yatığınıza göre demek ki siz de %3’lük azınlıktansınız.

    Bu toprakların adı Yunanca Anatolia (doğu, gün doğumu)’dan gelir ve Ermeniler de Kürtler de Anadolu’ya ait halklar değildirler. Ermeniler bir Kafkas halkıdır, Kürtler ise bir Mezopotamya halkıdır. Yapılan genetik çalışmaların neticelerinden de bu hakikatleri tetkik edebilirsiniz.

    Hülâsa sizlerin Anadolu’da hiçbir hakkınız bulunmamaktadır. Anadolu, Anadolululara aittir. Yer adlarından da bunu anlamak mümkündür; Sebastios (Sivas), Arz-ı Rûm (Erzurum, Rum Yeri), Smyrna (İzmir), Magnesia (Manisa), Mersini (Mersin), Attalia (Antalya) vb.

  3. Yazan:Katrin Baskiotis Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    Bahsettiginiz genetik etüdleri okudum, italyan bir arastirma ekibince yapilmisti ve MY zaten sitede bahsetmisti. Ama hataniz var, %3 degil %33 olacak. Anadoluda yasayanlarin ücte biri orta asyali, onemli bir kismi hint-avrupa irki (grec, ermeni, roman, ya da kürt olabilir) , az miktarda arap var.

    Ayrica sizin baktiginiz “biolojik-irkçi” pencereden bakinca “Yunanistan kime ait?” diye bir soru da geliyor akillarimiza. Gösterilerde hükümeti protesto eden gençlerin arasinda vikingler gibi kizil saçli olan var, arap gibi olan var, italyan ispanyol tipliler var, norveçli gibi sarisinlar var.

    Alin bir iki “safkan yunanli” size, bunlardan hangisi o heykellerdeki yunanlilara benziyor? Ne yapalim? Esmer yunanlilari toplayip S.Arabistan’a, sarisinlari da iskandinavyaya mi gönderelim? Üzgünüm ama elestirdiginiz Türk irkçilari kadar irkçisiniz eleftheria. Tek fark onlar EZEN, siz ise EZILEN olmussunuz. Farkiniz αρετη degil sadece kaba kuvvet 🙁

    yunanli

    yunanli

    yunanli

  4. Yazan:Mustafa ESER Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    birincisisafsata diye aşağıladığınız hikaye öz beöz müslüman türk kültürüdür elefteria. Aşağılamayaçalıştığınız insanlardan anlayış bekleyemezsiniz.Yazdığınız rum isimlerinin hepsi türkçeleşmiştir ve kültürel olarak bizimdir artık.dikkat ederseniz özellikle BİZ diyorum.eskiye rağbet olsaydı Bit pazarına nur yağardı değilmi?
    Bu güne kadar ANADOLULULUK diye bir kültürel bir kimlik duymamıştım.sayenizde duymuş olduk.
    Kimse kusura bakmasın 100 yıldan fazladır bu topraklardayız.Bu toprakları hak etmek için elimizden geleni yaptığımızı ve HAK ettiğimizi düşünüyorm.%3-%33 farketmez.%100 hak ettik ANADOLUYU.Genetiğe değil toprağın altındakilere bakın.

  5. Yazan:0 Biyolojik Milliyetçi Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    “Genetiğe değil toprağın altındakilere bakın.”

    eh, eleftheria ektigini ne çabuk biçti, biolojik, kanli, cesetli milliyetçilikler her zaman birbirini besler. Bir kez daha kaide bozulmadi 🙂

  6. Yazan:eleftheria Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    Genetik ilmi hakkında pek araştırmanız yok anlaşılan sayın Katrin. Öncelikle şunu belirtelim her Orta Asyalı Türk ya da Türkî/Altayik değildir. Afganistan’da yaşayan ve Farsî dil konuşan Peştunlar da Orta Asyalıdır, Tacikler de. Dolayısıyla hangi Orta Asyalıların genlerini baz aldığınıza bakmak gerek.

    Çalışmalarda tespit dilen %33 Orta Asya genlerinin içinde sadece %3 Türkî/Altayik gendir, gerisi Pamirik vb. Yâni İranî halklara ait genler. Çünkü Türkî Halklar Orta Asya’ya da sonradan geldiler. Türklerin asıl anayurdu bugünkü Moğolistan ve Altay civârıdır ki en eski yazıtlar falan da oralarda.

    Türkler, bugünkü Özbekistan, Türkmenistan bölgesine geldiklkerinde oradaki İrani bir kavim olan Soğdlarla karıştılar. Soğdlar zamanla tamamen asimile oldular ve bugün Soğdca dye bir dil yok. Zaten Özbeklere ve Türkmenlere bakarsaNız Kırgızlar ya da Moğollar gibi çok fazla çekik gözlü olmadıklarını görürsünüz, çünkü çoğu melezdir. Tabii arada safkan Türk de vardır ve Türklerle karışmamış safkan Soğd torunu da, ama çoğunluk melez. Meselâ Özbek sanatçılardan Şahsenem ve Yulduz Usmanova pek de Türkik/Altayik durmuyorlar, belli ki Soğd kökenliler.

    Yâni, önce Orta Asya, sonra İran coğrafyasına gelen Oğuzlar karışa karışa ilerlediler ve Anadolu’ya gelen Oğuzların tamamı zaten safkan değildi bu nedenle %33 Orta Asya geni çıkması doğal ancak o %33’ün dediğim gibi sadece %3’ü Türkik/Altayik’tir. Eğer Anadolu’nun 1/3’ü hakiki Türk olsa idi her rastladığımız 3 insandan birinin Serdar Ortaç ya da İlhan Mansız gibi bir fenotipe sahip olması gerekirdi.

    Yunanlıların fenotiplerine de değinmişsiniz. Tabii ki Yunanistandaki herkes de Yunan soyundan değil. Ancak Yunanlıların hangi haplogruba ait oldukları bellidir, araştırıp Yunanistan’ın yüzde kaçı hakiki Yunan öğrenebilirsiniz. Viking gibi bir fenotipe sahip Yunanlı olmaz tabi ki. Gerek Anadolu’ya gerek Yunanistan’a yerleşmiş Keltik ve Cermenik kabileler vardır, o sarışınlar onların soyundan gelenler yâni evet Yunan değiller aslında, Yunanlaşmışlar.

    Ayrıca, bugün Anadolu’daki halkın büyük çoğunluğu kendini Türk sanmakta olan ancak aslında Türk olmayan insanlar.

    Anadolu dışında da bu örneklerden var, Doğu’da aslında Ermeni olup kendini Türk sananlar var, Karadeniz’de aslında Laz, Gürcü olduğu hâlde kendini Türk bilenler var vb.

    Son cümlenize değinelim;

    Üzgünüm ama elestirdiginiz Türk irkçilari kadar irkçisiniz eleftheria. Tek fark onlar EZEN, siz ise EZILEN olmussunuz. Farkiniz αρετη degil sadece kaba kuvvet

    Ben Türk ırkçılarını eleştirmiyorum, Türk yok ki ırkçısı olsun. Kendini Türk sanan ama aslında Türk olmadığını içten içe bilen ve bu bilgiden rahatsız olup daha da Türk gözükmeye çalışanlar var. Yapılması gereken onları özlerine döndürmek, anlatarak, öğreterek bu durumdan kurtarmak. Ha, bu olduktan sonra benim gibi Anadolu milliyetçisi olurlarsa bilemem.

  7. Yazan:Mustafa ESER Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    Her halde dünyada bizden başka bir ülkede geçmişinden-ırkından utanan insanlar topluluğu yoktur.vatan sizler için sıradan bir toprak parçası ,bayrak sıradan bez parçası olabilir herkes için öyle değil.mensubu olduğum ırktan utanmamı gerektirecek sebebim yok.ermeniler ermeniyim dedikleri için utanıyorlarmı?almanlar,amerikalılar?ben niçin bir utanma duygusu içine gireceğim ki.Bizim gibiler için hala TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.Allahıma şükür ki Türküm ve Müslümanım.

  8. Yazan:Katrin Baskiotis Tarih: Tem 6, 2011 | Reply

    “Türkler, bugünkü Özbekistan, Türkmenistan bölgesine geldiklkerinde oradaki İrani bir kavim olan Soğdlarla karıştılar. Soğdlar zamanla tamamen asimile oldular ve bugün Soğdca dye bir dil yok. Zaten Özbeklere ve Türkmenlere bakarsaNız Kırgızlar ya da Moğollar gibi çok fazla çekik gözlü olmadıklarını görürsünüz, çünkü çoğu melezdir. Tabii arada safkan Türk de vardır ve Türklerle karışmamış safkan Soğd torunu da, ama çoğunluk melez. Meselâ Özbek sanatçılardan Şahsenem ve Yulduz Usmanova pek de Türkik/Altayik durmuyorlar, belli ki Soğd kökenliler.”

    Hayir, büyük yanilgi. Etnik ve/veya antropolojik saptamalarla kimlik hissini bir tutuyorsunuz. Suyun 100°C’de kaynamasi gibi degil ki Türklük. “ben Türküm” diyen herkes türktür. “Gel ulan genlerine bakalim senin” diyemezsiniz insanlara.

  9. Yazan:Mustafa ESER Tarih: Tem 7, 2011 | Reply

    Yazan:Katrin Baskiotis Tarih:
    Hayir, büyük yanilgi. Etnik ve/veya antropolojik saptamalarla kimlik hissini bir tutuyorsunuz. Suyun 100°C’de kaynamasi gibi degil ki Türklük. “ben Türküm” diyen herkes türktür. “Gel ulan genlerine bakalim senin” diyemezsiniz insanlara.
    Katrin hanıma tamamen katılıyorum.İnsanlara bu şekilde etnik aşağılmayla yaklaşırsanız alacağınız karşılık pete iyi olmaz. Haketmeşsinezdir her şeyi.

  10. Yazan:ali yardım Tarih: Tem 8, 2011 | Reply

    sitede bir yunan ırkçısını görmek güzel. böylece biz Türklerin ne kadar “ırkçı ve kafatasçı” olduğunu iddia eden yazılara bir daha mukayeseli olarak bakmak gerekiyor. hanımefendi Türklerin türkoloji araştırmaları vesilesi ile kendilerini Türk olarak adlandırdıklarını sanıyor.
    neyse bir nebze katkıda bulunayım. Türk dediğimiz kimseler kısaca anadili Türkçe olan ve Türklük aidiyeti taşıyan müslümanlardır. Sünni müslüman birisi çok kolay Türkleşebilir. zaten Türk devletinin gagavuzları ülkeye kabul etmeyip, sünni müslüman pomak, arnavut, boşnak gibi unsurları kabul etmesinde bu espri yatar. keza kafkaslardan gürcü, laz çerkes gibi kavimleri de devlet “Türkleşir” diyerek kolayca kabul etmiştir. zaten bir çoğuda Türkleşmiştir.
    lefteheria kalbini ferah tutsun. Türkler Türklüklerini ural-altay kökenli olmaya falan bağlamazlar. Türkler bu toprakları kanıyla “Türkiye” yapmışlardır. sizin “bilimsel” araştırmalarınızı ancak kozmopolitlik hastalığına tutulmuş zevat ciddiye alır. “asia minor” Türk yurdudur ve bunu geçmişte Türk hakimiyeti altında bulunmak şerefine mazhar olmuş Helenler çok iyi bilmektedir. kuyruk acıları ve “bilimsel(!)” iddiaları da bundan dolayıdır.

  11. Yazan:eleftheria Tarih: Tem 11, 2011 | Reply

    “asia minor” Türk yurdudur ve bunu geçmişte Türk hakimiyeti altında bulunmak şerefine mazhar olmuş Helenler çok iyi bilmektedir. kuyruk acıları ve “bilimsel(!)” iddiaları da bundan dolayıdır.

    Siz öyle sanıyorsunuz bence. Elenler hiçbir zaman “Türk Hâkimiyeti” altında bulunmadı. Tam aksine sizler Elen Hâkimiyeti altındasınız hâlâ. Polis (şehir) adlarına bakınız, köy, kasaba, ilçe adlarına vb. Kimin hâkimiyeti devam ediyor anlayabilirsiniz.

    “Türkçe” dediğiniz dile bakın bir de, içinde Türkçe kelime yok neredeyse. Türkçe denenler de Dil Devrimi sırasında uydurulmuş “sözcük”ler.

    Kimin kime Efendilik < (Yun. authéntês αυθέντης) ettiğini anlarsınız.

  12. Yazan:Sibel Tarih: Nis 5, 2012 | Reply

    xxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxx O topraklar bizim ve hep bizim kalacak. xxxx xxxx xxxx xxx xxx

  13. Yazan:ezberbozan Tarih: Nis 6, 2012 | Reply

    Allahıma şükür ki Türküm ve Müslümanım.

    Şükür ki ikisininde hiçbir işe yaramadığını geç olmadan farkettim. Darısı başınıza.

    Haa bu arada;

    xxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxx O topraklar bizim ve hep bizim kalacak. xxxx xxxx xxxx xxx xxx

    Sağalosınız bu da çok zihin açıcı bir açıklama oldu… “Allahu Ekber” nidalarını duyduğumda yaşadığıma benzer bir aydınlanma yaşadım sayenizde.

  14. Yazan:Suna Tarih: Nis 6, 2012 | Reply

    “Şükür ki ikisininde hiçbir işe yaramadığını geç olmadan farkettim.”(zberbozan)
    Hop hop, daha erken, dur bi, ölünce göreceksin işe işe yarayıp yaramadığını, ölelim de görelim.

  15. Yazan:ezberbozan Tarih: Nis 7, 2012 | Reply

    “ölelim de görelim.”

    İşte o zaman geç olur. O yüzden “ben geç olmadan farkettim darısı başınıza” dedim zaten.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin