RSS Feed for This Post

Bu Pazartesi Kemalizm’den korkma, geç kalmaktan kork!

Bidon kafalı(!) halkı batılılaştırmak için neler yapmadılar onlar! Alaturka müziği yasakladılar, şapka kanununa direnen Şalcı Bacı’yı idam ettiler, Mimar Sinan’ın mezarını açıp kafa tasını ölçtüler, insanları katlettiler Alevî ve Kürt olmak suçundan(!).  Hâlâ “iyi ki analarını ağlattık” diyorlar ve üniformalı eşkiyaların avukatlığına soyunuyorlar.

O faşistler ki utanmadan, sıkılmadan sırtlarını dayadıkları Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de şehit düşen askerlerin hatırasını sömürüyorlar hâlâ. Erzurum ve Sivas kongrelerinde “Kürt-Türk-Laz fark etmez, hepimiz Müslümanız” diyerek canlarını istemişlerdi o insanlardan. O şehitlerin torunlarına örtünmeyi yasaklıyorlar şimdi. Başını örten insanların üniversitelere alınmadığı, hastanelerde, mahkemelerde horlandığı bir ülkede yaşıyoruz. 2010 senesinde hâlâ 1930’ların faşist Avrupasıyla çağdaş olan bir yobaz laikliğin karanlığından kurtulmaya çalışıyoruz.

Sinan Çetin’in bu eskimeyen filmi Kemalizm’in açmazını ne güzel suratlara çarpıyor. Bu Pazartesi Kemalizm’den korkma, geç kalmaktan kork!


Mutlu Ol! Bu Bir Emirdir!
envoyé par 001hacker. – Futurs lauréats du Sundance.

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:beytullah emrah Tarih: Mar 1, 2010 | Reply

    dün ve bugün türkiye’nin birçok şehrinde 28 şubat zihniyetine karşı gösteriler vardı…

    demek ki geç kalınmış da olsa daha fazla geç kalmaktan korkanlarda bir kıpırdanma var.

  3. Yazan:Marangoz Tarih: Mar 1, 2010 | Reply

    Takmisiniz basiniza bir basörtüsü sanki,müslimanlik ondan ibaret,basörtüsü müslimanligin binde biri bile degil,basörtüsü kul hakkina girmez,sapka istemeyiz sarik olsun al sar basina müslimanligin bir gram artmaz,cebinize para girse ya basiniza acarsiniz yada bes alti kari alirsiniz,müslimanligi yaymak istiyorsaniz müslimanligi önce kendiniz yasayin acaba siz her sartlarda müslimanliga yasaya biliyormusunuz,yoksa basörtüsü ve dine cikar icinmi kulaniyorsunuz,bende müslimanim ama basörtüsüne savunanlarin benim kadar müsliman olduklarina görmedim,menfaatlerine dogrultusunda müslimanlik anlayisi var.ayrica basörtüsüne kendi cikariniz icin kulaniyorsunuz eger öyle degilse niye 7 senedir hükümet bu sorunu cözmedi,niye refaranduma götürmedi,herseyi refaranduma götürüyorsunuz bunu niye götürmüyorsunuz,ben size söyleyeyim basörtüsüne kamusal alanda serbes olmasina yüzde yirmi destek cikmaz,orada hersey bilimsel olarak yapilmali,sen basörtüsüyle giresin digeri fütür sapka,bir baskasi mayo ile gelir digeri sarik,üniverste siradan okul degil orda cagdas bilim ögretildigi arastirildigi bunun icin uygun kurallari olan bir yer,basörtüsü ilahiyet fakültelerinde serbes olabilir ona karsi degilim.

  4. Yazan:Emre Tarih: Mar 1, 2010 | Reply

    Vallahi çok güzel bir skeçti.Sinan çetin’i kutluyorum.

  5. Yazan:beytullah emrah Tarih: Mar 2, 2010 | Reply

    terzi kendi söküğünü dikemezdi, şimdi de kendi kıymıklarını yontamayan “marangoz”lar çıktı demek ki…

  6. Yazan:yusuf memur Tarih: Mar 21, 2010 | Reply

    kemalizm”mi o’da ne…
    Senelerdir bir kemalizm lafı almış gidiyor bilen bilmeyen her konuda kemalizm ile ilgili olarak konuşmakta burda suçlamalara muhatap olan kişi elbette m.kemal
    lakin bu kemalizm denen olgu’nun aslında İNÖNÜ”cülük oldugunu kimseler dile getirmez veya getiremez meseleye bilimsel açıdan bakmakta kimsenin işine gelmez zaten bu kemalizm denen şey bir rant kapısıdır
    genel ev işleten ,kumarhane çalıştıran,kutsal vergi ödeyen,hortumcu,namussuz,ahlaksız,tefeci zihniyet için KEMALİZM bir şemsiyedir yani İNÖNÜ”nün felsefesi karşımıza kemalizm olarak çıkmaktadır okumak insanımız için zordur kolay olan kulaktan dolma şehir efsaneleridir
    Hiç sorgulamayız 1.inönü ve 2.inönü meydan muharebeleri nerde olmuştur ve burda ölen varmıdır varsa mezarları nerdedir sevgili ülkem ne kadar SAHTE KAHRAMAN çıkarmaya müsaid yaşasın 23 nisan(cocuk bayramı ya)neşe doluyor insan debreli hasan”lar hüküm sürüyor……….

  7. Yazan:...Şüheda... Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    Sinan Çetin’in ellerine sağlık. Anlamak isteyenler için hakikaten güzel mesajlar içeriyor. Nedense yıllardan beri süregelen tartışmaların önünde giden olgudur “başörtüsü”… İnsanlar, Yaratanına, yaradılışlarına karşı kibirli oldular. Toplumun bazı kesimi istikrarla hakikatin penceresine duvar örseler dahi, İslam Dini, birgün hiç kuşkusuz Nurunu tamamlayacaktır.
    Allah (C.C) her insana irade vermiştir. İnsan, iradesini kullanarak doğru veya yanlış hareket eder veya tercihler yapar. Bizler insanlara Allah’ı (C.C), Resulünu (S.A.V) anlatmakla, İslamın güzelliklerini paylaşmakla yükümlüyüz. Tıpkı Efendimiz (S.A.V)’in ve sahabelerin o dönemde yaptığı gibi. Eğer çinde yaşadığımız dönemi ve o zamanki dönemi biraz düşünecek olursak bireysel ve toplumsal birçok özelliklerin farkına varırız. Biz Mü’minlerin en değerli kaynağı Kur-an’ı Kerim ve Efendimiz’in sünnetleridir. Başka hiçbir rehbere gerek yoktur. Bunu Yüce kitap Kur’an-ı Kerim den öğrenebiliriz. Allah (C.C) biz insanlara her şeyi öğretiyor kitabında ve her kesimden isan orada aradığı şeylere cevap bulabilir. Niçin bir defa da olsa o kitabı okuyamıyoruz, Yaratan’ın kitabının yerine, yarattığının kitaplarından besleniyoruz…
    Bir toplum eğer Allah’ı unutursa, Allah (C.C) da o toplumu unutur … (Allah esirgesin)
    Rabbim bütün insanlara katından hidayet nasip eylesin…

    Sürç-i lisan ettiysem affedin…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin