RSS Feed for This Post

PKK’yı dış mihraklar mı kurdu?

Trackback URL

  1. 26 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: May 28, 2009 | Reply

    Müthiş bir belgesel. Siteye eklemekle çok iyi yapmışsınız. Aynı yönetmen şimdi de Diyarbekir cezaevinin belgeselini çekiyormuş.

  3. Yazan:eg Tarih: May 28, 2009 | Reply

    yalnız bu belgeselin pkk ile ne ilgisi var onu anlamadım. bu belgesel dersim38 belgeseli (bir yazı da yazmıştım galiba hakkında)ve dersim’de 1936’de olanlar üzerine bir belgesel.

  4. Yazan:eg Tarih: May 28, 2009 | Reply

    1938’de (36 yazmışım)

  5. Yazan:eg Tarih: May 28, 2009 | Reply

    http://www.derindusunce.org/2008/11/18/alevilere-dersimden-bakarken/

    bu yazı bu belgeselden ilhamla yazılmıştı. çok çarpıcı bir belgeseldi ve öyle etkilemişti ki gözyaşları içinde yazmıştım bu yazıyı…

  6. Yazan:MY Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Enver Kardesim,

    PKK’yi 1980’de baslamis izole bir örgüt olarak göremeyiz, Ulus-Devletin piçidir o, çirkin ördektir, ama anasi da babasi da birdir öteki kardesiyle, devlet terörü ile PKK terörü arasinda fark yok kanaatimce 🙁

  7. Yazan:cemile bayraktar Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Mehmet bey,

    tek fark;devlet terörünü kendi oluşturmakla birlikte Pkk terörünün zeminin hazılamıştır,fail olabilme farkı…

  8. Yazan:BetuL Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Etkileyici bir belgesel.
    Tesekkurler

  9. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Geçmişi ile yüzleşemeyen millletler geleceğe umutla bakamaz. Çünkü sen görmesende kanayan bir dere(yara) vardır gönüllerde geçmişle yüzleşmeden birbirimizi affetmedende bu akan dere derinlerde akmaya devam eder. PKK’nın doğmasında bu yaranında çok büyük etkisi vardır. PKK bir sonuçtur. Giriş ve gelişme bölümü çok önce yazıldı ki PKK’nın içinde çok güçlü bir alevi kanadı var. Açıkça görülmüyor olması konuşulmuyor olması bu gerçeği değiştirmez. Bir tim komutanı şöyle demişti nerdeyse Tuncelinin %90’ı PKK’ya destek veriyor ki okumuş eğitim görmüş oranı da çok yüksekmiş. Dersim katliamının bunda ne kadar etkisi var düşünülmeli. Geçmişle yüzleşmez yüzünü döner kulağını tıkarsan ilerde öyle bir zamanda bu sorun yüzüne çarpar ki nerden geldiğini ve neden geldiğini bilemeyiz. Zalim zulmünü unutsada mazlum bu zulmü ilelebet unutmaz. Taki helalleşene, karşındakini affedene dek. Hatta bu da unutmasına engel olmaz ama en azından kötülük düşünmez sizin hakkınızda. Geçmişimizle yüzleşelim. Ne kadar acıtıcı olsa da.

  10. Yazan:cemile bayraktar Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Dersim deyince,aklıma hep o ‘cumhuriyet kadını’ imajıyla milyonlara rol model olarak dayatılan Sebiha Gökçen’in kadın çocuk demen tüm Dersim’ yadırdığı bombalar ve dönemin balolarında marifetmiş gibi övünüle övünüle anlatılması gelir.Katilleri ‘rol model’ ilan eden zihniyete yazık…

  11. Yazan:gençler sakin... Tarih: May 29, 2009 | Reply

    Benim de Dersim deyince aklıma hep “Dersim isyanı ile meşhur Tunceli’de doğan Kemal Kılıçdaroğlu” gelir.

    Aklıma bunu kim getiriyor diye sorarsanız;

    Zaman Gazetesi getiriyor:

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=741985&title=haber-portre-bcg-raporlarindan-cikti-chpnin-yildizi-oldu

    İnsanları öyle düşünceleri, eylemleri bize ters diye hemen mahkum etmemek lazım, yeri geliyor bize ters gelen neler neler lazım oluyor.

    Bakın meşhur Batı Çalışma Grubu, ne kadar zalim bir gruptu onlar, ama yeri geliyor işte o bile lazım oluyor:

    BÇG’nin raporunda Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğü yaptığı sırada ‘Kürtçü-bölücü’ faaliyetler içinde olduğu ileri sürülüyordu. Rapora göre, genel müdürlüğü döneminde SSK’ya aldığı 10 bine yakın kişinin tamamı Alevi veya Kürt kökenliydi. İşe aldığı 100’den fazla kişi PKK ve TKLP terör örgütleri üyeliği yapıyordu.

    Yani diyeceğim şu ki; tayyarelerimizin ileride hangi şakiler üzerine çok şiddetli bombardıman edeceği şimdiden belli mi olur?

  12. Yazan:Yaşlılar Sakin... Tarih: May 30, 2009 | Reply

    İnsanlar yaşlandıkça olgunlaşır, demlenir bizde tam tersi yaşlandıkça huysuzlanıyorlar, sorun çıkardıyorlar. Şöyle 50-60 yaş üstünü tehcir etsek ülke fıstık gibi olur valla…:):)
    Sıktınız yeter ya düşman üretmek istemiyorum kardeşim düşman mı var onu da öldürmek değil barışmak istiyorum. Katı, yatı, limuzini olsun istiyorum benim de olsun istiyorum.(Dünyanın malını da kendisini de sevmem ama muhtaç olmayı da hiç mi hiç sevmem) Evet Dersimde isyan etmişler ama isyanın 100 lerce bastırılma şekli vardır. Meşru ve gayri meşru. Bu isyanı bastırma şekli de sizin yatpığınız hataların ve yalnışların boyutuna göre meşruluğu değişir. Sivilleri katledemezsin. Bu meşru değildir. Ha tehcir bu da belli oranda meşru görülebilir ve bunu nasıl yaptığınız çok önemlidir. Mesela bir kişiyi bir başka yere götürürken bütün masrafları siz karşılar ve o yerleşim yerinde kalacak evi barınağı hazırlarsın ve o yerde yaşıyacağı sosyal alanı düzenler,sıkıntılarını giderirsin tehcir böyle yapılır ki bunu yaparkende aşırıya kaçamazsın. Ha bu da insancıl görülmeyebilir ama siyasi olarak anlaşılırdır. Ayrıca “Gençler sakin…” kısmını hakaret olarak almaya başladım. İş hakaret boyutuna geçerse bizimde söyleyeceklerimiz hazırdır. Art niyet bir düşünce şekli değildir.

  13. Yazan:hasan demir Tarih: Kas 15, 2009 | Reply

    tunceli asırlardır türk yurdudur ve öyle kalacaktır.ben sakaların torunu biliyorum tunceliyi.hatta bir yazıda okudum tuncelililer horasan menşeylidir onların kürt le alakaları zerre miskal yoktur hedef saptırmayalım beyler.tuncelili alevidir ve türktür.celalettin harzemşah şu an orta asyadan gelip tuncelide katledildiği yerde yatmakta.iyi belleyin ki celalettini kim katletti açın okuyun öğrenin ve sonra da tunceliyi kürt saymayın.zaza dır ve alevi türktür.zaza ların menşeyi bugün için horasandır bu ilmen de sabittir.horasandan gelen gur ların torunlarıdır.hangi tuncelili dede türkçe nin dışında ibadet etmekte bu bile onların menşeyinin delili değilmi?geçmişe takılmayalşım ben sunni olarak alevi kardeşlerimi bağrıma basarım cxanımdır kanımdır.eğer alevi türkler olmasaydı bzim kesimde yani sunni kesim de ne saz ne türkü ne müzik olmayacaktı.Türk kültürünü bugüne taşıyan alevi kardeşlerimize çok şey borçluyuz sağolsunlar varolsunlar.

  14. Yazan:Mustafa Tarih: Kas 15, 2009 | Reply

    Aslında PKK ilk zamanlar devlet eliyle kurulmuş sonrasında kontrolden çıkp dış güçlere hizmet etmeye başlamış bir terör örgütü durumu haline gelmiş..Şöyle düşünmek lazım PKK kuruldugu yıllrda Türkiye istediği gibi ıraka girebiliyor ama sonra kontrolden çıktıktan sonra kendini Tehdit eder hale geliyor 90 lı yıllar ..

  15. Yazan:Emre Tarih: Ara 15, 2009 | Reply

    Bu belgeseli izledikten sonra düşündüm de ;
    Sabiha gökçen havalimanının adıSeyit rıza havalimanı olsa
    nasıl olur 🙁

  16. Yazan:schoolmaster Tarih: Ağu 31, 2010 | Reply

    (SANIRIM BU MAKALE AP AÇIK PKK’YI KİMİN KURDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR.)

    BANA GÖRE

    PKK’yı kim kurdurdu?

    14.10.2009
    SIRRI YÜKSEL CEBECİ

    KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi’nin kurucusu Kemal Burkay, 30 yıldır yaşadığı İsveç’te, “PKK’yı MİT ve ABD kurdurdu” demiş.

    PKK’nın MİT tarafından kurulduğu iddiası yeni değil ama Kemal Burkay, bölücü Kürtlerin nasıl birbirine düştüğünü gösteren çarpıcı örneklerden biri…

    Mesela daha iki ay önce, Ahmet Altan’ın PKK’yı övmesine ve Abdullah Öcalan’ı Mandela’ya benzetmesine çok kızmış, demediğini bırakmamıştı.

    Eski Türkiye İşçi Partili ve radikal bir Kürtçü olan Kemal Burkay’a göre, “Kökü halkın içinde bir örgüt PKK” diyen Ahmet Altan, “Sapla samanı birbirine karıştıran bilgisizin biri…”

    “Ayrık otunun da kökü topraktadır, o da hızla yayılır; ama aynı toprakta yetişen öteki bitkilere sadece zarar verir” diyor Kemal Burkay.

    Bu eleştirisine sebep olarak da, PKK’nın bağımsız büyük Kürdistan ve Kürtçenin resmi dil olması taleplerinden vazgeçmiş olmasını gösteriyor.

    Ahmet Altan’ın Öcalan’ı Mandela’ya benzetmesine tepkisi ise şöyle:
    “Suriye’den çıkarılınca sığınacak ülke bulamadı. Yakalandığı gün teslim oldu: ‘Kuran hakkı için annem de Türk!’ dedi. ‘Fırsat verilirse hizmet ederim; yukardakilere söyleyin, onlar bilirler…’ dedi.”
    Yesinler birbirini!..

    *

    PKK’nın kim tarafından kurulduğu iddialarına gelince…

    Geçenlerde vefat eden Şeyh Sait’in torunu Abdülmelik Fırat da, PKK’nın MİT tarafından kurdurulduğuna dair olduğunu söylemişti.
    Aydınlık Dergisi de, PKK’nın MİT tarafından kurdurulduğunu, bunun için Abdullah Öcalan’a 10 bin lira verildiğini, Uğur Mumcu’nun da bunları açıklayacağı için öldürüldüğünü öne sürmüştü.

    Dergiye göre, “PKK ile ilgili yaptığı araştırmalarla bir çok bilgiye ulaşan ve 24 Ocak 1993’te suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu’nun avukat olan ağabeyi Ceyhan Mumcu, bu konuda çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uğur ölmeden önce Yaşar Kaya’ya ‘Kimlerle işbirliği yaptığınızı açıklayacağım’ diyor.

    Yine TRT’de birlikte programa çıkacağı, Erdal İnönü ve Ahmet Türk’e bir dosya getireceğini söylüyor. Program Salı günü yapılacaktı, Pazar günü Uğur öldürüldü. Bu dosyayı verecek ve Ahmet Türk’ü ‘PKK istihbarat güçlerinin güdümünde diye’ uyaracaktı. HADEP diye bir olay vardı o zaman Erdal İnönü’yü de uyaracaktı, ‘Barış marış sağlayamazsın bunlarla diye’.”

    *

    Türkiye, kimin ne yaptığının bilinmediği karanlık bir dönemden geçti.
    Herkes ortaya atıyor ama, PKK’nın kurulduğu tarihte MİT’i yönetenler nedense susuyor.
    Arkasında ciddi bir destek olmasa, PKK o kadar güçlenebilir ve onca yıl ayakta kalabilir miydi?

    Taraf Gazetesi’nden Neşe Düzel’e çarpıcı açıklamalar yapan MİT eski Müsteşarı Cevat Öneş’in, MİT’in PKK ile görüşme halinde olduğunu söylemesi ve iki yıl önce Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinde PKK’nın tasfiye edilmesine karar verildiğini iddia etmesi, bazı soruların da cevabı gibi…

    PKK’yı kurduranlar, 30 yıl sonra PKK’nın tasfiyesine mi karar verdi?

    Tercüman

  17. Yazan:schoolmaster Tarih: Ağu 31, 2010 | Reply

    milli gazete

    Bülent Orakoğlu PKK gerçeğiyle yüzleşmek için ‘Öcalan soruşturma komisyonu’ kurulsun
    PKK’yı kim kurdu?

    16 ARALIK 2009
    ÇAR 00:55

    Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, kürt sorununun çözülmesi için Türkiye’nin PKK ve PKK gerçeği ile yüzleşmesi gerektiğini belirterek ‘Öcalan soruşturma komisyonu’ kurulmasını istedi.

    * PKK’yı kim kurdu? –

    Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Kürt sorununun çözülmesi için Türkiye’nin PKK ve PKK gerçeği ile yüzleşmesi gerektiğini belirterek ‘Öcalan Soruşturma Komisyonu’ kurulmasını istedi. Bu ilişkileri bilen birçok kişinin komisyonlara gelerek bu olayı aydınlatacağına inandığını ifade eden Orakoğlu, bilgi verecek kişilerin bazılarını bildiğini kaydetti. Olayları tek başına değil resmin bütününe bakılarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Orakoğlu, Ergenekon ve KCK operasyonlarının bitmesinin ardından demokratik açılımın başlatılmasının daha faydalı olacağını söyledi. Ülkenin iç barışına, demokrasisine, istikrarına göz dikmiş unsurların bulunması gerektiğinin altını çizen Orakoğlu, bunun klasik politikalarla yapılacak işler olmadığını vurguladı. Demokratik açılım üzerinden AK Parti’ye yönelik yapılanları ‘Çuval hadisesi’ne benzeten Orakoğlu, devleti yönetenlerin şimdiye kadar PKK ve KCK gerçeğiyle yüzleşmediğine dikkat çekti. KCK’nın şehirde ciddi örgütlendiğinin görüldüğünü anlatan Orakoğlu, dünyada Ergenekon örgütü başta olmak üzere terör örgütünü kullanan 10’a yakın gizli servisin bulunduğunu ileri sürdü.
    “Tokat olayının arka perdesini Dağlıca ve Aktütün gibi bırakmamak lazım”

    DTP’nin kapatılıp kapatılmamasının şehir eylemlerine çok etki etmediğini savunan Orakoğlu, partinin kapatılmasının şehir eylemlerinde KCK’nın etkisini artıracağını söyledi. Türkiye’nin gelip gelip bir duvara tosladığını anlatan Orakoğlu, normal bir ‘PKK ideolojisi’nin düşünülemeyeceğini belirtti. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın derin birtakım yapılarla, bazı gizli derin devletlerle, gizli servislerle ilişkilerinin çok açık olduğunu dile getiren Orakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bunların kullanıldığını artık hepimiz biliyoruz. Her ülke PKK’yı bir taşeron örgüt olarak bize karşı kulllanmıştır, kullanmak istemiştir. Açılım politikalarına yardımcı olmak, aynı zamanda da bu örgütü yönetenleri ortaya çıkarmak amacıyla ‘Öcalan Soruşturma Komisyonu’ kesinlikle kurmalıyız. Ben buna artık çok ciddi anlamda inanıyorum. Bunu kurduğumuz zaman kimlerin kullandığı çok açık bir şekilde ortaya çıkacak. Türkiye’de insanları kutuplaştıran kim var, iç güç mü dış güç mü; bunların hepsi tık tık çıkacak. Komisyon kurulduğu zaman ellerinde bilgi, belge olanlar, kendilerine sıkıntı gelmeyeceğini anladıkları zaman devlet içerisinde çalışmış bu ilişkileri bilen birçok kişinin bu komisyonlara gelerek bu olayı aydınlatacağına inanıyorum. Bazılarını da biliyorum. PKK’nın insiyatif eylemleri, hep kritik zamanlarda oluyor. Bu olayın arka perdesini Dağlıca, Aktütün gibi bırakmamak lazım. Bu olayların üzerine gidip PKK terör örgütünü provokasyon amaçlı kullanan iç ve dış mihrakları bulmamız gerekmektedir. Yoksa Türkiye’de ihanet edebiyatı alır gider.”
    DTP, Ergenekon ve Öcalan’la irtibatlı

    Birlik beraberliğin çok önemli olduğunu ve vatandaşların tahrik edilebileceğine dikkat çeken Orakoğlu, DTP kapatma davasında Emine Ayna gibi örgütle direkt bağı olan insanlara yasak gelmemesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. DTP içerisinde bazı unsurların Ergenekon ve Abdullah Öcalan ile irtibatı olduğunu dile getiren Orakoğlu, bunlarla ilgili hiçbir yasaklama kararının çıkmadığına dikkat çekti. Orakoğlu, karara bakıldığında “Hem KCK’nın hem de DTP içerisindeki Öcalan ile görüşen Ergenekon yapılanması birtakım insanların korunduğu gibi” bir izlenimin doğduğunu kaydetti.

  18. Yazan:Mustafa ESER Tarih: Tem 1, 2011 | Reply

    pkk yı bizimkiler kurdu.amaçbüyük ihtimalle güneydoğudaki talabani ve barzaninin etkisini azaltmaktı.ipin ucu kaçtı elbetteki.zaten o zamanlar devlete düşman gerekti.bu sayede ihtilalciler rahat ettiler.terör mücadelesi diyerek milyarları yediler.bu iddiam neden?
    kayınpederi mitçi olan öcalanın yanında üç yıl boyunca siyasi polisten birinin gezdiğini,ipleri eline aldıktan sonrada kayınhederini ve karısını harcayan öcalanın örgüt hikayesini mit nerden bu kadar detaylı biliyor/merak ediyorum.Aklıma tek gelen hizbullah gibi kullanmak için kurduruldu veya kurulmasına göz yumuldu ama ipinucu her zamanki gibi kaçtı.

  19. Yazan:movsar Tarih: Eyl 1, 2011 | Reply

    bunlar ile bugünün Tucelilileri AYRI insanlardır.çünkü bugünün Tuncelilileri CHP nin FEDAİLERİDİR ..
    Tunceli nasıl oluyorda CHP nin KALESİ oluyor o zaman..
    38 de KATLEDİLDİĞİ söylenenler asla Aleviler değildir..

  20. Yazan:oğuz Tarih: Kas 15, 2011 | Reply

    Altan TAN dan dinlemiştim: (mealen) Osmanlının son döneminde Arap coğrafyasında bir Lawrens çıktı. Müslüman oldu, dörtdörtlük bir islamcı olup Araplara imamlık yaptı namaz kıldırdı. Ve Araplara hani sizin KİMLİĞİNİZ demeye başladı KİMLİK derdine düşen Arapları Osmanlıya karşı isyana teşvik etti. Yemenden dönen Türk askerlerini Çölde, Şamda, Filistinde pusuya düşürüp karınlarında altın arattırdı. Herşey bitip Araplar kimliğine kavuşup amacına ulaşıp ingiltereye dönünce Araplara mektup yazdı. Ben hıristiyanım arkamda kıldığınız namazları kaza edin dedi. Ben bu olayı Altan TAN dan dinlemiştim. Peki şimdi kim kimin KİMLİĞİNİ nerede nasıl arıyor, Sayın Tan ve benzeri islamcı PKK destekçileri bu tarihi tekerrüründeki yeri neresi? Bu İngiliz oyunu kaç Türkün ve Kürdün ölmesiyle kaçıncı kez nereye kadar devam edecek?

  21. Yazan:memmo Tarih: Şub 27, 2012 | Reply

    Her zaman Turk milliyetcleri zekidir diyorum kimse bana inanmiyor. Ortada var olan bir Pkk orgutu , ve bunun kim kurdugu tartismasi ?
    Orgut liderleri Pkk’nin devlet tarafindan kuruldugunu soyluyor, anlamiyorum neden kimse buna inanmak istemiyor . Abdullah Ocalan adli sahis cani diye gosteren medya organlari bu adama bu gucu veren devlet ve devlet kurumlarina neden dil uzatma endisesi tasiyor ? Evet o adam cani peki ona bu gucu verenler daha cani degil mi ? Bunlari gormemek icin kor olmak lazim ! Ah taslarin agaclarin dili olsaydi da gercekleri soyleseydi ( ama inaniyorum yine inanmak istemezlerdi. Bunlarin milliyetcilikleri gozlerini kor etmis artik ne milliyetcilik ise . Kusura kalmasin kimse bir insanda ya milliyetcilik olur ya da ISLAM.)
    Vesselam

  22. Yazan:Anarko-Komünist Tarih: Mar 6, 2012 | Reply

    Yok efendim bence devlet kurmadı, şirinler kurdu.

    Yahu müslümanlar hiç olmazsa bu kelamı ederken şu soruyu sorsanıza kendinize. Madem devlet kurdu, daha iyi ya devlet de bitirsin o zaman.

    Çok insan ümitlendi ama siyasal islamın “hepimiz din kardeşiyiz” sığ bakış açısısyla da Kürt sorunun çözülebilmesi mümkün değil, aynı kemalistler gibi.

    Çünkü iki kesim de sorunun sınıfsal boyutunu görmekten uzak. İslamın sana sınıfsal olarak bir vaadi olmadığı için “Türküm doğruyum”u kaldırıp yerine besmeleyi koyunca meselenin halolacağını zannetmesi de doğal.

    Diyorum ya siyasal islamla kemalizmin özde hiçbir farkı yok aslında.

  23. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Mar 8, 2012 | Reply

    Madem devlet kurdu, daha iyi ya devlet de bitirsin o zaman.

    Değil mi ya? Bunu hiç düşünemediydik.

    iki kesim de sorunun sınıfsal boyutunu görmekten uzak.

    Bir tek komünistler görebildi o boyutu. Aferin.

    siyasal islamla kemalizmin özde hiçbir farkı yok

    İkisinden de habersizlik.

  24. Yazan:Anarko-Komünist Tarih: Mar 9, 2012 | Reply

    Bir tek komünistler görebildi o boyutu. Aferin.

    Elbette ki. Kim görecekti ya? Müslümanlar mı?

    Siyasal islmın nasıl bir sınıfsal önermesi var da, nerden görsün?

  25. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Mar 9, 2012 | Reply

    Elbette ki. Kim görecekti ya? Müslümanlar mı?

    🙂

    Bir ayet meali : Allah bilir, siz bilmezsiniz.

    Bir komünist önermesi : Komünist bilir, siz bilmezsiniz.

  26. Yazan:Anarko-Komünist Tarih: Mar 9, 2012 | Reply

    Yalnız bir fark var gözden kaçırdığınız. Allah ihtiyaç duymaz ve gerekçe göstermez, komünist ise gösterir.

    Yani birşey söylüyorsak var bi sebebi. 🙂

  27. Yazan:lycan Tarih: Tem 16, 2012 | Reply

    kuran kurmuş artık yapılacak sadece tek şey var

  1. 10 Trackback(s)

  2. Haz 1, 2009: ABD’yi tedavi etmek mümkün mü? - BÖLÜM IV : Derin Düşünce
  3. Haz 15, 2009: İlker Bey istifa etmeli mi? (Anketimize katılın) : Derin Düşünce
  4. Tem 7, 2009: Bugün MOSSAD için ne yaptın? : Derin Düşünce
  5. Kas 12, 2009: CHP’li Onur Öymen’e yeni kafa aranıyor : Derin Düşünce
  6. Kas 13, 2009: Erhan Tunçer Kişisel Bişi » CHP’li Onur Öymen’e yeni kafa aranıyor
  7. Mar 1, 2010: Bu Pazartesi Kemalizm’den korkma, geç kalmaktan kork! : Derin Düşünce
  8. Mar 18, 2010: Ermenilere (Artık) dokunma! : Derin Düşünce
  9. Mar 27, 2011: Hiç kimsenin Tiranlığı: Marx, Arendt ve Bürokrasi : Derin Düşünce
  10. Nis 5, 2011: Kötülük’ün tersi İyilik değildir… : Derin Düşünce
  11. Mar 5, 2015: Kötülük / mal / evil / شر

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin