RSS Feed for This Post

CHP’li Onur Öymen’e yeni kafa aranıyor

Aldığımız habere göre Çanakkale savaşı ile Dersim katliamını bir tutan CHP’li Onur Öymen kafayı yemiştir. Ama yerine yeni bir CHP’li kafası konacağından eskisinin hükmü yoktur. CHP seçmeni Nasyonal Sosyalist Alevîlere duyurulur.

Munzur Aydınlar ve Sanatçılar Platformu  Genç Sivillerle birlikte 13 Kasım Cuma günü saat 12:30’da Beyoğlu CHP önünde protesto edecek bu terbiyesizliği. Siz de katılın.

 

Trackback URL

  1. 15 Yorum

  2. Yazan:anonim Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    yani hocam, alevilere taş atmasanız olmaz.. evet , chp’yi destekleyen bir kesim alevinin olduğunu inkâr etmek mümkün değil. maalesef, celladına aşık olmak ya da bilimsel terimiyle “stockholm sendromu”, bunu hepimiz biliyoruz. ama chp’nin aldığı bu yüzde 20’nin en az yarısı da “sünnilere” ait değil mi? niye aleviler sadece “nasyonal sosyalist” oluyor şimdi? napim ben de şimdi bir “alevi” olarak, maraş, çorum, sivas katliamlarından dolayı – sizin tarzınıza uygun olarak – “sunnileri” sorumlu tutup, “katil sünniler” mi diyeyim? olacak iş mi şimdi bu? “nasyonal sosyalist aleviler”! doğrusu ya ne yazdığınızın ve bu yazdığınızın nereye vardığının farkında değilsiniz ya da “kasıtlı” yazıyorsunuz bunu.. sayın yılmaz, geçmiş yazılarınızı da ara ara okudum. özellikle humeyni konusundaki tavrınız ve yazı üzerine süren tartışmada da yazdıklarınız, ben de sizin “tarihsel önyargılara dayalı bir husumetle” malul olduğunuz izlenimini uyandırdı… ayrıca şu anda aklıma, fethullah gülen’in okuduğum bir yazısında “aleviler ve hıristiyanlar” demesi geldi.. yok hani buna itirazım olmaz. hıristiyanlarla birlikte anılmaya, ama bu söylemim arkasında yatandır dikkati çeken… baki selam.. k.ö.

  3. Yazan:ahmet medeni Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Aslında O.Öymen’in konuşması(acı da olsa)isabetli oldu.. Bu toprakların İT’den bu yana hangi acıları, nasıl çektiği/çektirildiği belki de bilinçaltından fahşa edilmiş oldu.Yok etmekten başka gerçekliğe kafaları basmayan bu insanlara hala inanan ve güvenenleri nereye koyalım? Sadece alevi yurtdaşlara bakmak yetmez bu konuda(Dün TV.lerde sitemler bu yöndeydi..)Dün bir haber gördüm:”Bulgaristanda bir M.Vek. Türkçe serbest olacak diye kendini yakmış..” Bizimkiler de(Laikperestler v.s faşistler)kendilerini yakmaya kalkmasın!!

  4. Yazan:Mustafa Akbaş Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Onur Öymen o sözleri bilerek söyledi cünkü oda biliyor… Aleviler Alevilik den vazgecer ama CHP den vazgecmezler.

  5. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    CHP’nin vizyonu bu.Çok partili döneme geçildikten-yani bünyesinde tuttuğu “politbüro”vari imtiyazı elinden alındıktan-sonra hep çatışmacı ve kışkırtıcı bir söylemle varlığını sürdürme yolunu seçmiştir.Çünkü üretebileceği bir vizyonu,yeni bir dili yok.Dolayısıyla halka verebileceği bir şey de yok ve tarihi boyunca da olmamıştır.Hal ve vaziyet böyle olunca da doğal olarak kitlelerle bağ kurulamadı ve büyük bir kopukluk yaşandı.E peki geriye ne kalıyor…Kafası karışık kesimleri bu çatıştırıcı/kışkırtıcı söylem üzerinden “kazanmak”,bu metodla taraftar bulmak ve bu siyaset(sizlik)le puan toplamak dışında.CHP’nin bugün izlediği yolun kısaca özeti budur.

    Dolayısıyla varlığını kaos ortamlarının devamına bağlamış,kutuplaşma ve kamplaşmalardan beslenen bir partiye bu tür çıkışları çok görmemek lazım.Sorunlar sürekli varolmalı ki serum gibi kendilerine “hayat”versin.CHP’de bunu yapıyor.Kürt sorununda çözümsüzlükten yana olmasının nedeni budur.Başörtüsü yasağını savunmasının,dış politikada sürekli bir belirsizlik ve sorunlar yumağının devam etmesini istemesinin de nedeni budur.Düşünmek lazım,bir gün bütün bu sorunlar biterse acaba CHP ve muadilleri ne ile geçinecek.

    Kısacası artık “ekmek tekneleri”çatırdıyor,elden gitti gidecek,bunun farkındadırlar.Tabii bu kaybedişin verdiği panik haliyle zaman zaman iyice zırvalayabiliyorlar.Ne de olsa meşreplerine uygun.

  6. Yazan:ali duman Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    chp denilince tüm sinirlerim alt üst oluyor, bir parti ülkenin büyümesinin, gelişmesinin, halkının zenginleşmesinin önünde bu denli mi engel olur? barışa bu denli mi karşı olur? darbeciliği bu denli mi savunur.

    barışı istemiyorlar, çünkü kurguladıkları paradigma, iç çatışmalar, dış düşmanlıklar üzerinden ayakta durabilmektedir. iç ve dış düşmanlıkların sona erdiği gün, o tek dişi kalmış paradigmanın nasıl çatır çatır yıkıldığını hep birlikte izleyeceğiz, zaten çatırdamalar başladı ve tüm bu olanlar bunun tezahürüdür.

    Aziz kardeşim, fikirlerinize aynen katılıyorum, ancak bir hususa eklemede bulunmak istiyorum. ifade ettiğiniz “chp nin halkla bir bağ kuramamış” olması, bir zaafiyet değil, bilinçi bir tercihtir. Çünkü chp kendi hakim sınıfını yaratmış (kendisini hakim sınıf haline getirmiş) sonra o yarattığı hakim sınıfın çıkarlarını koruyan bir siyasi oluşum haline gelmiştir. 2002’ye kadar da her daim ülkenin gizli iktidar partisi olmuş, bu paradigmaya ayak uydurmayan 25 parti, sırf siyaset yaptıkları için kapatılmışlardır. siyasi partilerin görevi siyaset yapmak değil midir? evet öyledir, ancak bu sadece kemalizmin siyasetini yapmak şeklinde olmalıdır, paradigma bunun üzerine kuruludur ve bu paradigma chp nin eseridir, bu durum her daim kimin iktidarda olduğunu da göstermektedir. muhalefette kalmış olması sadece bir aldatmadan ibarettir.

    inönü’nün çok fazlaca yapmış olduğu şark uyanıklığının bir sonucu olarak “ortanın solu” olma durumu haksız ve mesnetsiz şekilde işgal edilerek, sscb’nin dibinde solu kontral etme hatta solu iğdiş etme/işlevsiz hale getirme görevi başarıyla uygulanmıştır, o güne kadar bu paradigma batı kapitalizminin de işine yaradığı için görmezlikten gelinmiş, ancak sscb’nin yıkılışı,soğuk savaşın bitimi ile bu durum batı içinde eğreti halini almıştır, batı içinde mide bulandırıcı durum olmuştur. ancak ne varki bu durumdan çok memnun olan türkiyenin hortumcu, hazine beslemeli hakim sınıfı, bu eğreti durumu devam ettirmeye çıkarları gereği uygun görmüş, türkiyeyi ısrarla dünyanın bir yüzyıl gerisinde bırakarak, çıkarlarına uyan bu paradigmayı devam ettirmeye çalışmaktadır. Nafile bir uğraşı, epeydir tanıklık ettiğimiz bu durum; don kişotun değirmenlere saldırması gibi bir dinazorlaşma ve rüzgara karşı işeyip, iki de bir yüzünü silmek zorunda kalma, bunu yaparken de yarabbi şükür deme pişkinliğidir.

    selam ve saygılarımla.

  7. Yazan:MY Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    “yani hocam, alevilere taş atmasanız olmaz.. evet , chp’yi destekleyen bir kesim alevinin olduğunu inkâr etmek mümkün değil. maalesef, celladına aşık olmak ya da bilimsel terimiyle “stockholm sendromu”, bunu hepimiz biliyoruz. ama chp’nin aldığı bu yüzde 20′nin en az yarısı da “sünnilere” ait değil mi? niye aleviler sadece “nasyonal sosyalist” oluyor şimdi?”(KO)

    anlatayim, bir yahudi evine Hitler’in resmini asar mi? Ben asarsam “sen irkçisin” diyebilirsiniz. Ama Isral’e Hitler’in heykeli dikilirse?

    80 bin insani (bebkler dahil) alevi olma suçundan öldüren zihniyet bugün oy istiyor. En büyük oy deposu da Aleviler. Din baskisina karsi Atatürkizmi bir siginak zannettiklerinden!

    Dersim’e bomba atan ilk Türk kadin savas pilotu kimin kiziydi? Bun nasil anlatti? Kim ona madalya verdi?

    sünni veya ateist CHP’ye oy verirse Nasyonal Sosyalistlere oy vermis olur. Ama bir alevi CHP’ye oy verirse delilik yapmis olmaz mi? Atalarinin hatirasini çignemis olmaz mi?

  8. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Aziz kardeşim, fikirlerinize aynen katılıyorum, ancak bir hususa eklemede bulunmak istiyorum. ifade ettiğiniz “chp nin halkla bir bağ kuramamış” olması, bir zaafiyet değil, bilinçi bir tercihtir.

    Elbette,söylediğiniz gibi CHP’nin kitlelerle bağ kuramamış olmasının nedeni zaafiyet kaynaklı değil,bilakis bilinçli bir tercihtir.Teşekkür ederim bu kısmını tamaladığınız için.
    Hattızatında söylemek istediğim tam olarak buydu.Yani geniş halk kitlelerinin beklentileriyle örtüşmeyen CHP’nin bildik klasik siyaset anlayışı hem kendisi tüketmiş hem de halkla en ufak ve zayıf bağın kurulmasına geçit vermemiştir.

    Dolayısıyla bu statik mantıkta ısrar ederken,diğer partilerin zamanın ruhuna ve gelişen iç dinamiklerin seyrine uygun geliştirdikleri şansı bile yakalayamamıştır.Misal,merkez sağ olarak bilinen ve söylem ve parti programlarında kısmi nüans farklılıkları bulunmasına karşın CHP’den özde farkı bulunmayan AP,ANAP gibi partilerin çıkış yaptığı dönemler olmuştur.Yine bu gel-gitli siyasal konjünktürde Ecevit’in DSP’si kısmi yükselişler gösterebilmiştir.Lakin CHP bu peryodu bile yakalamaktan hep uzak kalmıştır.Ne zaman baksanız “anamuhalefet”partisi olmakla,seçim barajını geçmekle sınırlayan bir marjinallikle yetinmiştir.
    Sonuçta kabullendikleri bu standartı da artık koruyamayacak noktaya geldiler.Hadise budur.
    Dostlukla.

  9. Yazan:enternasyonal Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Ben bi tane buldum. Eminim bunla idare edebilir. Daha fazlasına ihtiyacı olmayacak:

    buyrun

    Deniz Baykal

  10. Yazan:Furkan Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Onur Öymenin oğlu Burdur’da 28 gün askerlik yapmıştır. (burak öymen) O yüzden tuzları kuru, başkalarının oğulları öldüğü sürece varsın savaş sürsün. Babasının ayarladığı yurtdışı inşaat firmasında çalışmıştır. Garibanların babaları iş ayarlayamıyor oğullarına tabi yurtdışında. Onlar bu adamlar rezil siyasetlerine devam etsin, oğulları krallar gibi yaşasın (burak öymen dubai şeyhiyle ortaklık kurmuştur) diye güneydoğuya savaşmaya gidiyorlar.

  11. Yazan:cengiz maçoğlu Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    CHP, AKP iktidarından sonra aslına rucu etmiştir. AKP’yi şu veya bu biçimde eleştirebiliriz, yerden yere vurabiliriz ama Türk siyasi hayatına partilerin ideolojik-politik kimliklerini tespit etmiştir. En azından bunu sağlamıştır. Nazizme duyulan hayranlık CHP için yeni bir şey değildir, sadece bunu gizliyordu, AKP; CHP’yi o aslına, sahip olduğu faşist kimliğe sürükledi. Aleviler mi? Evet, akıllanmadılar… Bir alevi olarak söylüyorum bunu. Saedece alevilerden kaynaklı bir şey değil, sağcı partilerin sürekli sunni islam endeksli söylemleri alevilerin tek korkusu haline geldi. Kader, CHP ve MHP oratkalığını da ifşa etmiş oldu.

  12. Yazan:hüseyin bekteş Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    tamam onur öymeni bu faşist konuşmasından dolayı eleştirelim ama bunu yaparken de kendi üslubumuza da bir bakalım lütfen tüm alevileri nazi yapmak en azından bu kişinin konuşması kadar faşiatçe!

  13. Yazan:MY Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Uykudan uyanmak, o sicak yataktan çikip elini, yüzünü buz gib suyla yikamak zor gelir ilk basta. Ama sonra perdeleri açarsiniz, bir bakarsiniz ki günes doguyor, kus civiltilari, sehir yasamaya basliyor, ekmek kamyonu ve çöpüler geçer…

    (Bazi) Aleviler bir Kemalizm uykusundalar. idealize ettikleri bir dünyanin fantezisinden kurtulsalar? Gerine gerine esnemeyi birakip çiksalar o yorganin altindan, perdeleri bir açsalar… Haklarini savunmak için onlar da öteki Aleviler gibi gerekeni yapsalar artik?

    Heykellerin, rozetlerin kimseye bir faydasi yok. Ölmüs osmanli generallerinin bir kudreti olsaydi önce kendilerine hayri olurdu degil mi? Hele ki Hz Ali’nin yeniden hayata gelip bir osmanli generalinin bedeninde REENKARNASYON ile ete büründügünü(!) iddia eden Aleviler(?) yok mu? Alevilige böyle seylerin karistirilmasina tepki vermesi gerekenler de önce samimi Alevilerdir sanirim.

  14. Yazan:durhat Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    Hüseyin bey sanırım bir yanlış okuma söz konusu.ne yazıda ne de yorumlarda alevileri nazilere benzeten bir ima yok.tersine nazilerin uygulamalarını aratmayan alevi katliamının müsebbiblerine alevilerin(bir kısmının)neden bu kadar kurtarıcı gözüyle baktığı ironik durum vurgulanmış.lütfen kuşkuya düştüğünüz yerleri tekrar okuyun.

  15. Yazan:Eskici Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    onur oymen

  16. Yazan:anonim Tarih: Kas 12, 2009 | Reply

    “sünni veya ateist CHP’ye oy verirse Nasyonal Sosyalistlere oy vermis olur. Ama bir alevi CHP’ye oy verirse delilik yapmis olmaz mi? Atalarinin hatirasini çignemis olmaz mi?”
    haklısınız.. benim için CHP’ye oy veren alevi ya da kürt ya da alevi-kürt kardeşim de olsa, deliliğin ötesinde şerefsizdir de.. ama CHP’ye oy veren sünni ve ateist, sadece nasyonal sosyalistlere oy vermiş olmakla kalmaz, kendisi de bizzat nasyonal sosyalisttir.. iyi akşamlar..

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin