RSS Feed for This Post

Kemalist CHP

Laik CHP

Laik CHP

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”

Türkiye Cumhuriyeti’nde Alevîlere zorla Sünnî İslâm öğretilirken Sünnîlerin başörtüsü devlet dairelerinde yasak. Türk Ordusu’nun istihbaratı camileri ve namaz kılanları fişliyor. Hristiyan Ermenilerin ne kiliseleri, ne yetimhaneleri ne de cemaat lideri seçimleri özgürce yapılamıyor. Rumların ruhban okulları özgür değil. Yahudiler diğer gayrı Müslimler gibi askerde ayrımcılığa uğruyor. Ateistlerin kitapları, internet siteleri yasaklanabiliyor, kapatılabiliyor. Gayrı Müslimlerin alın teriyle biriktirdikleri vakıf malları 1970′lerde gasp edildi, hâlâ geri verilmiyor.

Sahi Laiklik neye yarıyor? Bu kitap son yıllarda Türkiye’nin gündemine gelen, birbirinden ayrı gibi duran ama çekirdeğinde Yobaz Laiklik Meselesini barındıran konuları ele alıyor.Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 200 Yorum

  2. Yazan:snowqueen Tarih: Mar 5, 2009 | Reply

    hükümetle zıtlaşan belediye iş yapamaz

    Mehmet Ali Şahin
    (Adalet Bakanı)

    İzin vermezsek taş üstüne taş koyamazlar!
    (AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak)

    Bir de bunlar vardı unutmadan!

  3. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 5, 2009 | Reply

    Yobazligin ismi yobazlik olamasaydi CHP olurdu.
    Senelerdir Müslümanlara gaddarca davranan Atatürkün partisi oy icin dindarlik takliti yapmasi cok anlamsiz. Fasist CHP’ lilerin bir yasli carsafli kadina saldirmasi ayni güdük Yunanlilarin ülkemize saldirmasina benziyor.
    Tanrima sükür ülkemizde is yapan bir hükümet var.Benim Dünya görüsümü temsil etmese bile takdir ediyorum cünkü adamlar görevlerini yapiyorlar.

  4. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 6, 2009 | Reply

    “İş bilenin, kılıç kuşananın”dır” diye güzel bir atasözümüz var.

    sen 85 yıldır yan gel yat, tek bir siyaset, çözüm üretme, taş taş üstüne koyma, bu halk koyun gibi gelsin sana oy versin, oh ne ala, ne ala, mualla. (editör güzel bir karikatür koymuş, günün anlam ve manasına uygun yazayım dedim)

    ana omurga olarak muhafazar dindarlardan oy alan dindar muhafazakar akp, oy verenlerini aslanlar gibi temsil etmye çalışıyor.

    milliyetçi parti de milliyetçileri aslanlar gibi temsil ediyor.

    beriki ne yapıyor, hani sözüm ona solcu olanı var ya o ne yapıyor, aslanlar gibi satıyor, temsile etmeye soyunduğu sol oyları, babalar gibi satıyor, ihanetin daniskasını yapıyor, mecliste ufuk uras dışında tek bir tane sol milletvekili yok, oysa bu ülkede her koşulda %20 sol oy vardır. neyse bu takiyyenin de sonuna gelmiş bulunmaktayız, 29 mart startın verileceği gündür. akp’yi bağrından “ansızın” çıkartan bu millet, ona alternatif olacak yeni bir sol partiyi de bağrından “ansızın” çıkaracaktır, zira fizik kanunudur, boşluklar doldurulur.

  5. Yazan:Hakan Cez Tarih: Mar 7, 2009 | Reply

    Küçük bir animasyonla bile ne kadar iyi izah edilmiş bu günlerdeki CHP zihniyeti. Yıllardır her fırsatta takiye yapıyor diye Başbakanı suçlayıp sonra seçimlere 2 ay kala yok çarşaf açılımı, yok tarikat açılımı yok Kuran kursu açılımı. Açılıp saçılıyorlar.

    Bu ülkenin, Cumhuriyet’in, Vatan’ın, Millet’in Ordu’nun sahibi sanıyorlar kendilerini. Memleket onlara ait de sanki bize lutfettikleri için biz de yaşıyoruz, nefes alıyoruz “sayelerinde”. Bu ülke ne kadar onlarınsa en az onlar kadar hatta daha fazla “göbeğini kaşıyan adam“ın, “dağdaki çobanın”.

    Ama bu takiye nereye kadar? Her şey gün gibi ortada bir de kalkıp onun bunun avukatlığını yapıyorlar. Utanmadan insanların karşısına çıkıp oy istiyorlar.

    Ben aslında oy isteyen sözümona CHP yöneticilerine değil onlara oy isteme fırsatı verenlere acıyorum…

  6. Yazan:sevim Tarih: Mar 7, 2009 | Reply

    Çok komik ve bir o kadar da trajik bir animasyon.Aslında laf söylemeye bile gerek yok ama günümüz chp’sini çok güzel özetlemiş.Sanki Atatürk,CHP’nin bazı eylemlerini yapmak için vizesi olmuş.Atatürk şunu yaptı bunu yaptıdan ziyade; Atatürk olsa bunu yapardı şunu söylerdi demeye başladılar. Daha ne tür yüzeysel ve basit eylemler yapacaklar bilmiyorum,geçenlerde istanbul da bir belediye başakan adayı sokakta eşarp dağıtıyordu yuh dedim.Bu yaptıkları inanca saygı duymak değil küçük görmekten başka birşey değil.Çırpındıkça batıyor,oy veren bazı insanlarda Deniz Baykal’ın doğru bir siyaset yaptığından ziyade Ataürk’ün partisi diye oy veriyorlar.Fakat daha ne kadar sürer bu durum bilinmez.

  7. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Mar 7, 2009 | Reply

    Çok harika bir animasyon olmuş,CHP’yi bundan daha güzel hiçbir şey tarif edemezdi.Bunu hazırlayan yaratıcı zekayı kutlamak gerek,tam bir sanat eseri vallahi.

  8. Yazan:ahmet doğan şimşek Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    Ben CHP nin çarşaf açılımı dahil her türlü değişime açık olmasını destekliyorum.
    Bu açılım ile bir büyüme sağlarlarmı diye sorulacak olursa kısa vadede hayır ama uzun vadede gittikçe güvenilirlik kazanabilirler ve sahiden arık özgürlükçü ve bireye değer veren halka saygı duyan taraftarlarının hakkını diğerlerini ötekileştirmeden koruyan tek tip insan yetiştirmek saçmalığından vaz geçmiş bir duruş ile tekrar ve bu sefer sahici bir saygınlık kazanacağına inanıyorum. Şimdiye kadar bunu yapamamış olmanın kusurunu Sayın Baykalda değil ortamın ve çevresinin oluşturduğu fiili şartlardan kaynaklandığı şeklinde görüyorum. Baykala karşı direnişide bu partiyi bir yere götürmesi mümkün olmayanların kakofonisi(kuru gürültüsü) olarak değerlendiriyorum.
    CHP yaşamak istiyorsaki tarihi bir parti olarak yeniden çağdaşlaşarak yaşamalıdır. Başkalarını dönüştürmenin imkansız ve boş misyonunu terk edip bu dalgalı ortamda reelpolitik ne ise gelecekde ulaşılabilecek daha iyi ve halkın taleplerinede uygun hedeflere doğru hareket edecek şekilde davranmalarının mevcut tutuculuktan daha yararlı olacağını düşünüyorum. Hatta bunun yaşamasının olmazsa olmazı olduğunu dahi söyleyebilirim
    Saygılarımla

  9. Yazan:adil akkoyunlu Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    Ergenekonun avukatlığını yapma heveslisi bir parti liderinin partisinin neye hizmet etmek istediği aşikar. Şeytan sadece görünmez varlık değil. insandan da olur cinden de. Doğru yolu üzerine oturup insanı şaşırtmak isteyen her şey, herkes şeytan… Şeytanları taşlamak ve Allah’a sığınmakla sınanıyoruz. Biz, her zaman, her yerde şeytanlardan, Allah’a sığınıyoruz. Başka ne diyeyim. Adil Akkoyunlu

  10. Yazan:ali aykut Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    pekiii varmi bildiğiniz şöyle laik sosyal hukuk devleti atatürk devrimlerine ilke ve inkılaplarına bağlı bir siyasi parti varsa söyleyin biz da bilelim eliştiri yapmak kolay fakat önermek zor tekrar görüşmek üzre hoşça kalın

  11. Yazan:Mehmet Bahadır Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    Cem Yılmazin tabiriyle

    “Reklam kokan hareket bunlar. Bunlara gerenk yok” dıyeceğim.

    Yine de kesinlikle samimi olmadığına inandığım bu açılımların hayırlara vesile olacağına inanıyorum.

    Bundan 59 yıl önce (1950) yıne bır seçim öncesı CHP açılım yapıyor türbeleri kapatan kanuna rağmen ılk ınkılap kanununu delen parti oluyordu.

    Türbe açılımıyla halktan oy olacağını sanıyordu CHP. Alabildi mi? Ne gezer! Peki bugün alabilir mi? Hiç sanmıyorum.

    Dün yüzde 57 ile DP kazandı. Bugün de bu orana benzer biçimde AKP kazanacagını düşünüyorum…

  12. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    CHP’nin 1965’te yaptığı SOL AÇILIMI’nda ne kadar samimi ise, türban,kuran kursu, çarşaf açılımı da o kadar samimidir. İsteme istemeye yaptığı sol açılım ile, nasıl SOL’u bertaraf ettiyse, felce uğrattıysa, bu kez sıra çarşaf, türbanda. CHP sayesinde çarşaf ve türban olayının nasıl bertaraf edileceğine şahit olacağız. Zira CHP neye elini atsa onu kurutuyor, iğdiş ediyor, felç ediyor.
    CHP, 8 ay önce türbandan iktidar partisini kapattırmak istiyordu, şimdi ise türbanı savunuyor, bunun samimiyetsizlik olduğu çok iyi biliniyor, bunu en iyi CHP’liler biliyor ve bazı CHP’liler diyor ki “biz cepte kekliktik, çarşaftan, türbandan, dinciden gelecek oy işin ekstrası olacak” bu ne inançsızlık, bu ne samimiyetsizlik. Sizce İNANÇSIZLIK ve SAMİMİYETSİZLİK üzerine kurulu bir siyasi parti yapılanması olabilir mi? CHP; bundan böyle CemaatçiHalkPartisi’dir

  13. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    Gericilerin İLERİCİLİĞİ, ilerici geçinenlerin GERİCİLİĞİ savunduğu bu garabet durumun mimarı CemaatçiHalkPartisidir, bu durum varolduğu günden beri siyaseti çarpıtmasından kaynaklanmaktadır, ilerici göründüğü halde her türlü reform ve yeniliğe karşı olmanın adı en hafifinden takiyyeciliktir. “Minareyi çalan kılıfını uydurur”, sivil anayasa yerine cuntacıların anayasasını savunmaya kılıfları çok, ancak 301’in kaldırılmasına karşı çıkmalarına bir kılıf var mı?

    ilerici ve solculuğu takiyyeden ibaret olan CemaatçiHalkPartisi; darbe anayasasını, 301’i -bir şekilde icat ettiği uyduruk gerekçelerle- savunuyor, takiyyecilik tahrifatının sonucu gelinen noktada; kim sol, kim sağ, kim ilerici, kim gerici, belli değil, ortam gri ve sisli. AKP’ye gericiliğin adı ise CemaatçiHalkPartisi neyin adı? Asıl en büyük tahrifat “sol takiyyeciliği” nedeniyle Sol’un TBMM’de temsil edilemiyor olmasıdır, her koşulda en az %20’i bulan sol seçmen TBMM’de temsil edilemiyor, “sol kanadından” yoksun kalan demokrasi kuşu uçmaya teşebbüs bile edemiyor. Siz hiç uçabilen tek kanatlı kuş gördünüz mü?

  14. Yazan:orbay Tarih: Mar 9, 2009 | Reply

    AKP’li Yöneticilerin bizim adaylarımızı seçmezseniz hizmet alamazsınız tehditine karşı BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu :”Herkes hukuka uymak zorundadır. Milletin hakkı, millete verilmeli. Kimse benden değil diye bir belediye başkanına zulüm yapamaz. Bize verin belediyeyi onlar da engellesin, göreyim bakayım.” dedi. İyi de dedi..

  15. Yazan:bülent Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Atamızın cumhuriyet açılımı (!) yaptığı yıllarda türban yoktu ama çarşaf vardı… Atamız o kadınlara sahip çıktı ve başardı. şimdi de halkımıza sahip çıkmak zorundayız… sahip çıktığımız sürece onlara ulaşırız, hem de şimdiye kadar kendilerine hiç ulaşılmadığı kadar… halkımız bu, insanımız bu… biz de halkımızı seviyoruz madem ve onlardan keneler kadar da uzak değiliz madem… kenelerden önce biz sevelim ki onları (ki seviyoruz) onlar da bizi sevsin… Yani önce türbanı çarşafa çevirmeliyiz… sonra çarşafa ve kadınımıza sahip çıkıp, halkımızla birlikte olmalıyız… yoksa bütün chp lileri toplasan %20 etmez… bu kafayla gidilirse % 15 de etmeyecek… mesele gocunmadan halkımızla bir olmak… halkımız onlar çünkü… 1923 de olduğu gibi…

  16. Yazan:burhan Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    slm
    ataturk olmasaydı CHP iktidar olmayı basaramazdı bundan sonrada basarmayacak cunku agzından düşürmediği kavramları kendi hiç tanımıyor.
    çok dar görüşlü bir kadrosu var.
    bldy adayı ılk gunden ayagım camur oldu elimde dosya var demeye basladı.
    bugünün ist kim kime bu sehirde çamur yok, dosya olamaz dedi.
    vizyon,inandırıcı proje ve ikna kabiliyetli lider vasıflı insanlar olmalı kadrolarda eger ikdidar olma istiyorsan

  17. Yazan:Barbaros Tantan Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Carsafli kadinlarira rozet takan CHP artık tamamen kabuk değiştirmek üzeredir. Kuruluş amacının da çok uzağındadır…
    Yerel seçimlerde CHP halktan ne kadar destek alabilir sorusu çok önemli değil. Çünkü, halk CHP’ye olan desteğini periyodik biçimde azaltmıştır. En önemli gerçek de budur.
    CHP laiklik ve Kemalizmi savunacak durumda değil. Kaldı ki, cumhuriyetin tüm kazanımlarını savunamaz halde. Yeni misyonu, ABD emperyalizminin YENİ OSMANLICILIK senaryosuna payanda olmaktır. Yani, bağımsızlığı savunmak yerine işbirlikçilikte sınır tanımaz hale gelmiştir.

  18. Yazan:Cumhur Bandakçıoğlu Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    CHP bu ülkenin harcıdır, çimentosudur. Tuzudur biberidir. Havasıdır suyudur. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece CHP olacaktır. Kimse şüphe duymasın.

  19. Yazan:cengiz akışık Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    HALKIN İÇİNDE YAŞAYAN EMEKLİ BİRİSİYİM ARAŞTIRICIYIMDA CHP İÇİN ALDIĞIM BİLGİLERİN ÖZETİ; DENİZ BAYKAL VE EKİBİ OLDUĞU SÜRECE OYLARIMIZ HERHANGİ BİR PARTİNİN DİYEN BİRÇOK KİŞİ VAR.
    SONUÇ DENİZ BAYKAL GEÇEKTEN CHP Yİ SEVİYORSA BAŞKANLIKTAN ÇEKİLME ASALETİNİ GÖSTERMELİ.
    AMA BU SEÇİMLER ÖNEMLİ ŞİMDİLİK BUNU DÜŞÜNMEDEN OYLARIN CHP YE VERİLMESİ GEREKLİ.HESAPLAŞMALAR SONRAYA BIRAKILMALI.
    SAYGILARIMLA.

  20. Yazan:can kurdoglu Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Bugünkü uygulama şekli ile parti delegeleri ve millet vekili adaylarının tek seçicisi parti başkanı olursa…adaylar esir..başkanlar Baykal olur,Tayyip olur,Hitler olur

  21. Yazan:SELEN YILDIZ Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    ben chp yı dessteklıorum bu sen ılk kez oy verıcam ve oyum chp nındır bence harekes ortam bos atıyorlar bence en dgrusunu en ıyısını bnm gorusume gore chp yapıor ve konusuyor ilkten hep derdımkı AK partı gıbı ıyı guzel uretken bı partı yok derdım ama sonra bu fıkrımın degısmesı fazla surmedı bnce yonetımde CHP GECMELI HERZAMAN DESTEKLIORUM VE DESTEKLEYECEGIM EVIMIZDE HERKES ak PARTILIDIR SADECE BN chp lıyım ve gurur duyuyorum

    ve ılkoyum CHP NINDIR KI BU HEP ONU DESTEKEYECEGIM ANLAMINA GELMEZ DURUMUNA BAGLI TABI ATATÜRK’UN YOLUNDAN GIDERSE NE MUTLU

    BASARILAR DENIZ BAYKAL:d

  22. Yazan:m.ismet beşik Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Sevgili Sosyal Demokratlar;Sayın Baykal (yaşlı ve yorgun)yanındaki ayrılmaz parçaları ile ülkeyi AKP ve benzer zihniyetlere teslim etmiş vaziyette.Bence çarşaf açılımı ve Nevroz’u tatil yapalım dan ziyade çökmüş olan ekonomimize çözüm olacak politikaları üretebilecek güçlü kadroların partiye katılması gerekir.Bu zihniyette siyaset bizlere yakışmıyor.Sizden ricam “CHP’ye üye oluyoruz” Kampanyası örgütleyerek partideki değişimi sağlamamız gerek.Saygılar.
    M.İsmet Beşik

  23. Yazan:ırmak Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    dünya çok küçük. CHP NİN NE HALLERE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖREBİLMEK İÇİN KÖR OLMAK GEREKMEZ…
    UYUMASIN BU MİLLET. NEYİN NE OLDUĞUNU BU BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ANLAMIŞ OLDUK. TAKİYECİ CHP. ÖYLE HER MAHALLEDE MEDRESE OLURMU,KURAN KURSU OLURMU? SAĞ OLSUN AKP, HER KONUDA BİZİM ELİMİZDEN TUTTU,KURAN KURSLARI YETERLİ. HASTAHANELER YETERLİ ÇOK ŞÜKÜR,BİZLER KANAATKAR İNSANLARIZ. ARSIZ DEĞİLİZ HIRSIZ DEĞİLİZ,YALANCI HİÇ DEĞİLİZ ELHAMDUL,İLLAH…
    AYRICA CEHALETİ YENİDEN KIZIŞTIRMAYIN…

  24. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    CHP bu ülkenin harcıdır, çimentosudur.

    Yanmış kireç desek daha uygun olur.

    Tuzudur biberidir.

    Biberi olduğu kesin. Bir yiyen bir daha yemiyor.

    Havasıdır suyudur.

    Halk da bidon kafalı zaten; boşalt suyu içine…

    Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece CHP olacaktır. Kimse şüphe duymasın.

    Olacağına teminat sizlersiniz, şüphemiz mi olur.

  25. Yazan:Alper Terzioğlu Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Herkesin görüşü bence çok değerlidir. Benim görüşüm AKP ve CHP nin aynı kişinin oynattığı kuklalar haline geldiğini düşünüyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olmasını sağlayan ve bunun sürekliliğini kötü muhalefeti ile destekleyen Deniz Baykal’dır. Kimi zaman birbirlerini Karagöz Hacivat gibi taşlayarak milletimize en büyük kötülüğü yapıyorlar. Artık yeni bir lider çıkarma zamanıdır diye düşünüyorum. Ama bu kimdir, ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

  26. Yazan:Aslı Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Arkadaşlar forumu yeni görüyorum, gerçekten Chp’nin ne Akp’den ne Mhp’den farkı kaldı bu ülkede. Üçüde kolkola girmiş bu ülkeyi felakete sürüklüyorlar. Atatürk ve kemalizm arkasına sığınan chp cumhuriyetin temel ilkelerini bir bir yok ediyor. Türkiye Komünist Partisi birkaç ay önce bir kitapçık yayınladı. Adı: “Türkiye Cumhuriyeti Felaketin Eşiğinde” mutlaka okumak ve orada da bahsedildiği üzere bu felakete bir dur demek adına harekete geçmek gerek. Ülkenin umudu olan biz gençlere çokça görev ve sorumluluk düşüyor. Herkesin bölücü, anarşist gördüğü komünistler bu ülkeye ve cumhuriyete sahip çıkıyorlar. Herkes TKP ilçe binalarına giderek hem bu kitapçığa ulaşabilir, hem de TKp’nin son dönem siyaseti ile ilgili fikir alabilir. Gayet dostane karşılıyorlar insanı. Artık ah vah etmek, küfür etmek, bağırmak çağırmak yetmiyor kendi başına gerçekten somut bişeyler yapmak lazım yoksa bu ülkenin sonu da İran gibi olacak. Ülke elden gitmeden müdahale etmek gerek.

  27. Yazan:Hayati Binler Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    CHP artık ölmüş ve bitmiş, milletinden kopmuş, kendisini kuru muhalefete terketmiş zavallı bir particiktir.

  28. Yazan:Hüsamettin Çetinceviz Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Güzel bir site!
    Taraflı olacak tabii.
    Ama bu kadar da olmaz ki?
    Bir iktidarın pislikleri nasıl örtülür?
    Muhalefete saldırarak!
    Bırakın siz CHP öyleymiş böyleymiş!
    Önce kendi pisliklerinizin hesabını veriniz!

  29. Yazan:DORUK SOYSAL Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    ATATÜRK Samsun’ a çıktıktan sonra, kendisine durumu soran halka hem vatanı hem de hilafeti kurtaracağını söylemek zorunda olduğunu biliyordu. Ama 4 yıl sonra Cumhuriyetimizi kurdu. CHP’ de en doğrusunu yapıyor. Allah ile aldatan gözü körleri kendi silahıyla vurmayı hedefliyor. Olay bu kadar basit NE OLURSA VE BAŞINDA KİM OLURSA OLSUN SONUNA KADAR CHP demek zorundayız.Yoksa ülkemiz, din ve imanla hiç alakası olmayan tek düşünceleri daha fazla rant elde etmek, daha fazla soygun yapmak, kendi aile fertlerini ve kendi saltanatı uğruna son ana kadar Kuvay-i Milleyicileri vatan haini ilan eden padişah gibi davranmak olan Aldatma ve Kandırmacıların altında ezilecek ve parçalanacaktır.

  30. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    sizler dönüp dönüp 1919’a bakın, iyi bakın bakalım Atatürk, Samsun’a çıkmış mı, dönüp dönüp bakın, hata orada mıhlanıp kalın, dünya, ay’a, uzaya, marsa gitmiş, siz 1919’da bozuk plak gibi takılıp kalmışsınız, Atatürk aşağı, Atatürk yukarı, Kemalofaşizm yarattınız yarata yarata, dünya hediyeni olsun, dinciye, Fethullahcıya gerici diyorduk, oysa asıl gerici Kemalizmin bağnazları imiş, asıl irticacı Kemalist dinin yobazları imiş.
    dininiz kemalizm, kitabınız nutuk, kabe’niz anıt kabir, hayırlar ve de uğurlar ola…

    Atatürk sağ olsa öncelikle sizlerden nefret ederdi, tabuları yıkan Atatürk’ü, tabu haline getirenlerden nefret ederdi.

    Birde Baykal’ı beğenmezler, moda yapmışlar Baykal’ı beğenmemeyi, size Baykal fazla bile, siz nesiniz ki? ne ürettiniz bugüne kadar bu halk için, başbakan asmaktan, darbe yapmaktan, katliamlar yapmaktan, tam bir yüzyılı; kürdleri türkleştirmek, alevileri sünnileştirmeye uğraşarak geçirdiniz, 1trilyon dolar bu işe harcandı, hala aynı kafa ile devam ediyorsunuz, bakalım nereye kadar, geldiğiniz son nokta ise kemalist terör örgütü ergenekon’dur, fazla söze gerek yok.

  31. Yazan:ahmet Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    CHP ATATÜRK ÜN TIRNAĞI OLAMAZ. HERKEZ CIKAR PEŞİNDE CHP YE BAKIN SECMENİ ZENGİN VE GELİŞMİŞ YÖRELER AMA SECİLENLER ZENGİN. AKP YE BAKIN SECMENİ FAKİR VE GERİ KALMIŞ YÖRELER AMA SECİLENLER ZENGİN. SİYASET PARASI OLANA GECERLİ BİRİLERİ UMUT PEŞİNDE DİĞERLERİ PARALARINI DAHA İYİ KORUMA PEŞİNDE. SİYASİ YAPIYI NEDEN DEĞİŞTİREMİYORUZ?????????????

  32. Yazan:Murat Aygen Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    C.H.P Ecevit döneminde Atatürkçü bir parti olma yoluna sokulmuştu. Bugünlerde ise Marxist-Leninist aslına rücu etmektedir ve idealist-milliyetçi kalemler bu vakıayı da “irtica” başlığı altında incelemektedirler. Rabıtayı “Çarşaf Açılımı” üzerinden kurmaktadırlar. CHP Ecevit’ten önce (de) sol bir parti idi; Ecevit onu (bütün hayatı endüstriyel ilişkilerden ibaret sanan) “dandik sol”a çekmiştir. Ecevit-öncesi CHP nasıl sol idi? “KÖPRÜYE HAYIR, BARAJA HAYIR, TELEViZYONA HAYIR, FABRiKAYA HAYIIIR” demesi ile sol idi. Yoksa kimseye grev ve toplusözleşme hakkı vaad etmiş falan değildir.

  33. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    CHP, tarihinin hiç bir döneminde sol’cu olmamıştır. Ecevit döneminde ise, kapatılan TİP’ten kadrosuna katılan TİP’lilerin etkisiyle halka daha yakın siyaset izlemiştir. Bunu birazda zorunluluktan yapmıştır. Bu durum, 1968 ruhunun, tüm dünyada “sol” rüzgarlar estirmesi sonucunda bu rüzgardan faydalanmaya yönelik bir “şark uyanıklığı”dan daha öte bir şey değildir. Sol, olmak öncelikle parti tüzüğü ve parti programıyla ilgilidir, emek ve emekçi eksenli programa sahip olmayan, padişahlık gibi bir parti başkanlığını öngören hiç bir parti “öz” anlamında sol parti olamaz, olsa olsa “sözde” sol parti olabilir, tıpkı CHP gibi, DSP gibi, SHP gibi, ÖDP gibi, hatta solculuğu Kemalist kuyrukçuluğu sanan TKP gibi. Parlemantoya giren ilk, tek ve son SOL partisi TİP’tir. TİP, gerçek anlamda sol bir parti olması nedeniyle Kemalist 12 mart darbesi ile kapatılmıştır. Ülkemizde kemalist olmayan bir sol partiye izin vermediğinden, Kemalist olunarak sol’da olunamayacağı için Türkiye’nin bir sol partisi olamamaktadır. CHP’nin sol takiyyesinin amacıda bu durumu kamufle etmeye yöneliktir, bu durum, ömrü sol’a düşmanlıkla geçmiş milli şef İnönü’nün planlı bir “sol takiyye” icraatıdır.

  34. Yazan:Murat Aygen Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Sayın Ali Duman; Birinci Sekreterlik makamını işgal eden zat kendisini protesto eden öğrencilerin arasına (tıpkı A.Menderes gibi) dalıp birine “Ne ulan bu giydiğin? İngiliz kumaşı değil mi? Birde geçmiş karşıma bana Marksizm dersi vermeğe kalkıyorsun” dediği anda Leninizm, Stalinizm bitmiş, ATATÜRKÇÜLÜK başlamıştır. T.İ.P, siyaset arenasına, bu milliyetçilik denilen nakisadan en azından bir İsmet İnönü, bir Arap petrol şeyhi veya Refii Cevat kadar münezzeh çıkabilse idi, yazgısı çok farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Ne yazıktır ki, Ulunay’ı Ilıcak’a kaptırdınız.

  35. Yazan:Mehmet Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    yazinizi carsafa bürünmüs görüyorum.

  36. Yazan:Mehmet Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    kimse orta noktada bulusmayi düsünmeyip, birilerinin zamaninda dinci diye etiketleme yaptigini, simdi gücü eline geciren dinci-etiketliler yapip insanlari ergenekoncu diye etiketliyor. bir aynadaki yasimadan baska birsey degil bunlar. bir taraf aynanin önündeki, diger taraf aynanin arkasindaki.
    Sinüsoidal dalganin salinimi gibi zaman gelecek güc el degistirecek ve yine ayni varilan noktaya gelinecek ve bir taraf ezilecek.
    Neden orta noktaya gelinilmiyor. öc alma duygularinin zirvede oldugu bir dönem! Elim sende oynamaya ne kadar devam edecegiz??
    biri solun fasisti, digeri sagin fasisti!
    Birak elindeki sopayi, eline güc gecmisken vurma ki devran degisince ayni sopayi yemiyesin..

  37. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Sn. Mehmet Bey,

    sizin en büyük yanılgınız Kemalizm’dir. Kemalizm diye Orjinal bir düşünce sistemi ya da ideoloji yoktur, bu tamamen 1960’dan sonra 27 mayıs darbesiyle uydurulmuş bir şeydir. Şayet öyle bir şey olsaydı 85 yıldır ilköğretimden üniversiteye kadar tüm okullarını “kemalist bilinç laboratuvarı” haline getirmiş bir ülkede AKP iktidara gelmezdi, işte temel yanılgınız burada ve bu yanılgıyı bir “siyaset” ve “hedef” haline getirmekten vaz geçemiyorsunuz, çünkü “statüko” bunun üzerine kuruludur ve statükolar her zaman gericidir, gerici kalmaya, ilericiliğin önünde takoz olmaya devam edecektir, aksi olsa adı statüko olmazdı. Karl Marx’ın Kapital’da dediği gibi “Kapitalizm, ayakları üzerinde durduğu ilk günden itibaren gericileşmeye başlar”. Atatürk’te bir kapitalistti ve kapitalist olduğunu İzmir İktisad Kongresiyle tüm dünyaya deklere etmişti. Yani sizin Kemalizm dediğiniz şey, kapitalizmin “yerel” şeklidir. Bu yerellik o denli kök salmış ve hakim sınıfın çıkarları üzerine “öznel” durumlar geliştirmiş ki dünyaya entegre etmek için bile Özal gibi ilginç tiplerin ortaya çıkması gerekliydi. Fethullahçılar, Süleymancılar v.d. bile dünyaya entegre olma konusunda cok daha açık ve çok daha yetenekliler.
    TİP’in başarılı olamamasının sebebini TİP’te değil, onu terör ve şiddet ile bastıran, daha sonrada kapatan Kemalist diktatörlükte aramak gerekir. TİP’in 50 yıl önce önerdiği kürt sorununa ilişkin çözümleri hala geçerlidir. TİP’in, Doğu mitinglerini düzenlemesi, parti genel kurulunu Diyarbakır’da yapması; sorunun yakıcılığını en yerinde tespit eden tek parti olduğu içindir, sırf bu yüzden “sosyalist” TİP, komünizmden değil, “Kürtçülük”ten (bölücülükten) kapatılmıştır. TİP’i kapatan zihniyet, 80 yıldır sürdürdüğü “Kürtleri Türkleştirme” siyasetinde boğulmuş, Kürt realitesini tanımak zorunda kalarak, tükürdüğünü yalamıştır. Kürt sorunu da, bugünkü dincilik te Kemalist diktatörlüğün bir sonucudur.
    Atatürk’le pek bir ilgisi olmayan bugünkü reel Kemalizm, kendini düşmanlıklar üzerinden kurgulayabilmektedir, bu durum; “içinin boş” oluşunun bir sonucudur, bugüne dair izdüşümü ise ETÖ’dür.

  38. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 10, 2009 | Reply

    Yukarıdaki yazım Sn. Mehmet Bey’e değil Sn. Murat Aygen’e hitaben yazılmıştır.

  39. Yazan:vedat demir Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    CH dahil hic bir parti TURKIYE CUMHURIYETI CE KURALLARI OLAN ATATURK ILKELERINNIN TAM TERSINE dis dusmanlara esit birde icerden dusman olarak makam tutmalarindan ve lak lak ile maas alip yuzsuzluklerle yatip kalkanlardir…..

  40. Yazan:Murat Aygen Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Canım kardeşim; Marx’ın o “Kapitalizm, ayakları üzerinde durduğu ilk günden itibaren gericileşmeye başlar” sözünü “feodalite daima nükseder” diye anlamalısın. “Atatürk’te bir kapitalistti ve kapitalist olduğunu İzmir İktisad Kongresiyle tüm dünyaya deklere etmişti” diyorsun. Cehaletin bu kadarı ancak tahsil ile mümkündür. O Kongre’yi yanılıp da buralara gelen kapitlisti rehin alıp fidye karşılığı serbest bırakma Bayarist pratiklerinden biri olarak görmelisin. “Yani sizin Kemalizm dediğiniz şey, kapitalizmin yerel şeklidir” haa? Eh o zaman El Kaide de kapitalizmin Afganistan’daki yerel “şekli”dir. Bana maval okuma! Komünist yamyamla yamyam olan kimse değildir. Adam gibi (Stalin gibi) komünist olacaksan başımın üstünde yerin var. Seni C.H.P saflarına davet ediyorum. Sağlıcakla kal.

  41. Yazan:maya nisan Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Vallahi ne güzel özetlenmiş her şey. Tabii tabii ezelden beridir bu ülkeyi solcular yönetti ve bütün hataları da onlar yaptı; CHP de en korkunç en suçlu olanı haliyle…”Bütün suç” demek yetmez, “bütün suçların ötesi” bile CHP’nin netekim…Bizde geleneksel olduğu üzere, HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK….

  42. Yazan:cengiz Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    11 Mart 2009 günü Vatan’da Zülfü LİVANELİ yazısından bir bölüm.

    ‘BİR RÜYA

    Diyelim ki bu ortamda CHP’nin başında pırıl pırıl, sempatik, umut veren genç bir başkan var.

    Projeler yapıyor, halka anlatıyor, ezilen kesimlerin hakkını savunuyor; işçilerle, emekçilerle sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle kol kola giriyor, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkıyor, ardı ardına reform programları açıklıyor.

    Ne olurdu?

    CHP yüzde 35-40 oy alırdı.

    Ve Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar dağılırdı.

    Ama ne yazık ki bu rüya gerçekleşmeyecek.

    Adı üstünde, rüya!’

  43. Yazan:baki yıldızaydın Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    bence türkiye de chp diye bir parti yoktur.deniz baykal ın partisi vardır.bu yüzden chp ye dbp demek daha uygun.dünyada hangi parti genel başkanı bu kadar başarısızlıktan sonra yerinde durabilir.dbp üzerindeki beyaz kefeni siyah çarşafla kamoflaj etmeye çalışıyor.bu saatten sonra çarşaf marşaf bu işi kurtarmaz antalya dan kongre yöneten deniz baykal chp yi yönetememiş ve bitirmiştir.kendisine bir hayrı olmayan partinin laikliğe,kemalizme ve demokratik hayata ne faydası olur.bi partinin bu açılımları yapıp bunlara katma değer yaratması için önce kendi içinde demokratik olması gerekli.siz deniz baykal ın olduğu yerde demokrasiden bahsedebilirmisiniz.bahsederseniz deniz baykal niye orada

  44. Yazan:Volkan Ay Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Bende bu soruya yeni sorularla cevap vererek ,tartışmaya yeni bir boyut katayım.
    Ayrıca toplumda yaratılmaya çalışılan CHP laik, Atatürkçü,dinsiz , Akp dini bütün parti imajıda çok yanlış.Bir insanı ya laik ya Müslüman diye ayıran zihniyetten söz ediyorum.Ben hem laik hem Atatürk hayranı demokrasiyi savunan ve camiye gidip namazını kılan,orucunu tutan,Allah sevgisiyle dolu biriyim.Ama siz insanları ya laiktir ya müslümandır diye sınıflandırırsanız bu kabul edilemez.Ayrıca Müslüman insan hırsızlık yapmaz.Çalıp,çırpmaz,hortumlamaz.
    Akp çalıp çırpmayı neden bu kadar seviyor ?
    Akp ülkenin içinde bulunduğu durumdan işsizlikten,açlıktan acaba memnun mu ?
    Akp demokrasiyle bağdaşmayan hareketlerinin farkındamı ?
    Akp kömür,buzdolabı,çamaşır makinesi dağıtarak kaç yıl daha iktidarda kalmayı planlıyor?
    Akp hukuku,demokrasiyi çiğnemeyi neden bu kadar çok seviyor ?
    Akp yandaşlarını ihya ederken ,neden işçiye istihdam sağlayamayı ,üreticiye destek olmayı aklının ucundan geçirmiyor?
    Akp astığı astık kestiği kestik yürüttüğü yanlı politikalardan vazgeçecekmi?
    Akp ülkemizi kürtler , laikler ,Müslümanlar olarak bölmeyi neden istiyor?

  45. Yazan:melih özuysal Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Erdoğan’ı getirenler kimlerse, Baykal’ı da onlar bulunduğu yerde tutmaktadırlar…Erdoğan kukla, beyinsiz, ruhsuz, insan sevgisi bilmeyen, zavallı -ve benzeri özeliklere sahip- olduğu için seçilmiştir. Baykal ise onu dolaylı olarak korumak, hatta değerli kılmak için seçilmiştir. Erdoğan’ın olmamasıyla değişen hiçbir şey olmaz, ama Baykal’ın olmaması demek insanlık için büyük bir kazanç demektir. Ama asıl tehlike onu ordan çekip alamayan düzendir. Dünyada ilk kez muhalefetteki bir parti sürekli oy kaybetmiştir ve ilk kez arkaya arkaya sürekli seçim kaybettiği halde yerini bırakmayan bir lider bozuntusuyla karşılaşmıştır. Ve hala uyanmamakta kararlıyız, herşeyi hakettiğimizi düşünüyorum.

  46. Yazan:GÖKHAN Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    chp yi birakali 4 sene oluyor ben artik ben bir dsp liyim

  47. Yazan:ilhan arslan Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    AKP’nin alevi açılımı veya solcu açılımı, CHP’nin çarşaf açılımı gibi konular son zamanların gündem konusu. şunu anlayamıyorum. aleviler, AKP için, çarşaflılar CHP için insan statüsüne mi konmaya başladı.bundan önce bu düşüncelere sahip insanlar bu memleketin vatandaşı değil miydi. Atatürk kurtuluş mücadelesine kimlerle girdi. alevisi, lazı, çerkezi, kürdü, gürcüsü vs.. ile bu mücadele verildi ve başarıldı. milletleri ve dinleriyle mozaik bir devlet kuruldu. Bugün hiç kimse kalkıp sizin bu vatanda yeriniz yok, sizin söz söylemeye hakkınız yok, sizin şuralarda çalışamazsınız diye söylemlerde bulunmaya ve de yaptırımda bulunmaya hakkı yok. çarşaflı veya cübbeli, alevi veya sünni bu ülkede yaşayan, vergisini veren İNSAN’lardır. eğer ki bu partiler için bu gurplardakiler insan yerine konmaya yeni başladılarsa YUH olsun onlara.

  48. Yazan:Nevra Yücel Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    CHP ‘nin çarşaf açılımını asla desteklemiyorum. Bu güne kadar etmedikleri laf kalmayan rakiplerini oy korkusu yüzünden taklit etmeye kalkışmaları son derece komik bence.

  49. Yazan:Ender Mehmet Yalovalı Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Rabbime sordum;
    Kemal Bey hastalığının tedavisi için Rabbime sordum. Nerede ameliyat olması daha iyi olur?’ diye.
    İçime bir his doğdu, ABD’deki Cleveland diye… gösterdi. Rabbime şükürler olsun.
    ———— –

    Sordum Ya Rabbime
    Nerede olsun diye?
    İçime bir his doğdu
    “CLEVELAND” diye.

    Sordum Ya Rabbime
    MISIR ne iş diye?
    İçime bir his doğdu
    “VERGİ düşer 4 günlüğüne” diye.

    Sordum Ya Rabbime
    YUMURTA işi nasıldır diye?
    İçime bir his doğdu
    “LİKİT olursa daha iyi” diye.

    Sordum Ya Rabbime
    FATURA nedir diye?
    İçime bir his doğdu
    “NAYLON olursa daha iyi” diye.

    Sordum Ya Rabbime
    Başka ne iş diye?
    İçime bir his doğdu
    “GÜBRE DE iyi iş” diye.

    Garip dedi ki Rabbine,
    UN AKITANLAR ne mübarek insan diye,
    Rabbim de buyurdu,
    “SEN GERİ ZEKÂLIYSAN BEN NE YAPAYIM” diye.

  50. Yazan:CENGİZ DABAK Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    ATATÜRK’ÜMÜZÜM partisini bitiren bu hale getiren zihniyet kendini tamamen bitirmek için ne gerekiyorsa yapmaktadır.
    sanki KEMAL KILIÇDAROĞLU bu noktada bir güneş gibi parladı umarım bu güneşin ışıklarını kısmazlarda CHP yeniden beklediğimiz hale gelir.

  51. Yazan:Mehmet Koray Soylu Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    İnadına CHP

  52. Yazan:ercan ak Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    bu vatanı sevenler gün tartışma zamanı değil. herkes baykal için, sevigen için, topuz için veya chp nin herhangi bir yetkilisi için hakaret içermeyen her türlü fikrini söyleyebilir ama CHP nin yolu bellidir, cizgisi bellidir, yeri bellidir, konuları bilip bilmeden, anlamadan kulaktan dolma söylentilere dayanarak ona laf söyleyenler, hakaret edenler ya kandırılmış yada artniyetlidirler yada ülkenin gerçeklerinden kopuk yaşamaktadır. içinde bulunduğumuz ortamın farkında değillerdir, görmemekte, duymamakta, anlamak için kafa yormamaktadırlar. Hiç bir insanı dışlayarak kazanamazsınız, hiçbir fikri konuşmadan değiştiremezsiniz. Hiçbir başarıyı çalışmadan mücadele etmeden elde edemezsiniz. Hata varsa yöneticilerdedir. CHP de değil. Hele eleştirenler CHP nin içinde değilse veya içinde olup kendilerine düşeni yapmıyorlarsa yönetimi bile eleştirmeye hakları yoktur. Eğer memlekette birileri onuda öldürmeleri gerekirdi öldürmedilerse örgüt üyesidir diye suçlanabiliyorsa. Zaman CHP ye sahip çıkma zamanı, her türkü eleştirilerinizi seçimden sonra partiye üye olarak yapın. Böyle giderse eleştiri yapacak durumda bile olmayabilirsiniz.

  53. Yazan:esin çolakoğlu Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Amerika ve ne yazık ki onun maşası şimdiki hükümet ulusumuzu kör etmek için çalışıyor. Amerika’nın dayatmaları ile CHP iyi muhalefet yapamıyor pompalamaları ve 5-6 yıldır süre gelen yolsuzluklardan payını alan vatandaş tabi ki şimdiki hükümetten hoşnut olur. Zira 6 senede çoğu köşeyi döndü. Ne yazık ki yandaş medya sayesinde (ki hükümet çeşitli şekillerde kendi medyasını oluşturmuştur) muhalefetin sesi halka ulaşamıyor, sonra da deniyor ki CHP muhalafet yapamıyor. AKP liler yıllarca din sömürüsü yaptılar da, neden CHP ye kızıyorlar? Kendilerinden oy kaybı olacak diye mi? Biz TÜRK halkı ULU ÖNDERİMİZ’in fikirleri doğrultusunda LAİK’likten asla ödün vermeden ulusal bütünlüğümüzü daima koruyacağız. Bu irticaya çok meraklı olan kişiler gözlerini açsınlar ve beyinlerini kullansınlar BÜYÜK ATAM herkes dinini özgürce yaşayabilsin diye ,halkı için laikliği çok önemsemiştir.Arada televizyonlarda gösterilebilen zikir ayinlerini görüyoruz, beyin kanaması geçirmeleri kaçınılmaz şekilde kafalarını sallayan ve bu şekilde kendilerinden geçen zavallı insanları. Osmanlı döneminde bile bu kadar beteri yoktu. Uyanın ey insanlar da her tarafı karartan o ampulü kırın! Bu arada yukarıda çarşaf monte edilmiş Deniz Baykal, o çarşafın altında dahi pırıl pırıl gözleri ve aydınlık yüzü ile T.C.’nin LAİK lideri olarak hep karşınızda olacak…

  54. Yazan:ilker Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    bence chp şu anda ne yapacağını şaşırmış durumda, bu güne kadar tüm insanları bir oy pusulası olarak gören chp bu günden sonrada hiç bir halt edeceği yok.

  55. Yazan:kay Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    irkci bir zihniyet kesinlikle basarili olamayacaktir.. ergenekonun uzerine gidebilirse oyumu ona veririm. Ama galiba o ergenekonun ta kendisi.. tam bir fasist partisi oldu gitti.. karekterli ve yapici yeni bir sosyal demokrat partiye acilen ihtiyac var.

  56. Yazan:Berkay Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    BU KONUDA BAYKALA BU KADAR YÜKLENMEYİN ŞU ANA KADAR CUMHURİYETİ VAR GÜCÜ İLE SAVUNAN TEK PARTİ BAŞKANI BİLHASSA ARKA ÇIKALIM BİRBİRİMİZE VURMAYALIM DSP ORTADA

  57. Yazan:Erdinç Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Atatürk ün kurduğu partiyle şimdiki CHP anlayışının aslı astarı yok. Atamın kemikleri sızlıyodur heralde!!! 🙁
    Bide bu işi beceremeyenler o koltuklarını bıraksa yenilere yol açsaya ne menem bi şeymiş o koltuk oturan kalkmak istemiyor…

  58. Yazan:Murat Aygen Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Bu “Kemalist C.H.P” bloguna yorum yazan değerli C.H.P.liler. Partimiz diğer partiler gibi hevâ-vü-heves üzerine değil, (demokratik ülkelerdeki bütün siyâsi partiler gibi) maddiyat üzerine binâ edilmiş bir TiCRETHANEDiR. Bugüne kadar ayakta kalabilmesinin bundan başka her türlü açıklaması “entel-dantel-geyiği” olur. Öyle iktidar olacaaz diye yırtınmayınız! C.H.P kendi yaratmadığı sorunlar altında neden ezilsin? Sadece murâkabe amaçlı kurullara seçilmek nemize yetmiyor? Öyle herkese kefil olursak, herkesi sigorta edersek sermâyeyi kediye yükleriz, sonra söylemedi demeyin. imza: Murat Aygen (H.deSoto’nun “Sermayenin Sırrı” kitabının mütercimi)

  59. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Murat bey,

    Sermayenin Sırrı’nı Türkçeye kazandırdığınız için teşekkürler. Gelişmişliğin formülünün bu kadar basit olarak açıklandığı bir kitap okumamıştım. Ufkumu açan kitaplardandır.
    Hürmetler üstadım.

  60. Yazan:Murat Aygen Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Teşekkürler Ekrem bey; “gelişmişliğin sırrı” deseniz daha iyi ederdiniz; “formül” biraz “yol” demek oluyor ve sanıyorum ki deSoto’nun dilinin altındaki bakla da “tek yol devrim”dir. Şaka değil, ciddi ve samimi söylüyorum. Bunları yazmama vesile olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

  61. Yazan:Cem Mertoğlu Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Her ikisini de sevmiyorum ama müslüman geçinip haram paralarla oğluna gemicik alan, oğlu pırlanta işinde diye pırlantanın vergisini 0 yapan, şehide kelle diyen, kendinden olmayan belediyelerin halka hizmet vermesine engel olmak için elinden geleni yapan, Ankara’yı en borçlu belediye haline kısa sürede getiren bir belediye başkanına sahip olan, elde kanıtlar varken yedikleri paraları kabul etmeyip yalan söyleyen ama buna rağmen kendini müslüman tanıtan, halk kan ağlarken “durumumuz çok iyi” diyebilecek kadar yüzsüz olan bir partidir AKP. CHP bunların yanında sütten çıkmış ak kaşık kalır.

  62. Yazan:Haydar Volkan Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Atatürk öldüğü gün, Kendisinin diğer emanetleri ile birlikte, CHP de müzeye kaldırılmalıydı. Şu an dahi CHP’nin müzeye kaldırılmasında mutlak yarar olduğuna kaniyim. Deniz Baykal ve kadroları ile CHP hiçbir değeri temsil etmediği, edemediği gibi, muhalefet olamadığı için de, bu parti herkese ve herşeye karşı, büyük bir külfet haline gelmiştir. Bugün Türkiye gerçek bir muhalefet partisine muhtaç olmakla: CHP’nin kapatılması halinde, muhtemelen kurulabilecek çok yararlı başka bir parti sayesinde, Türkiye’de dengeli bir siyaset çok daha çabuk yerine oturacaktır. Aksi halde süregelen bu kör dövüşünün, en başta yeni yetişen nesiller için, hiçbir yararı olamayacağı gibi zararı da çık olacaktır…

  63. Yazan:MAHMUT ÜLKER Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    ben 53 yaşındayım.benim bu zamana kadar öğrenebildiğim, chp halkı tanımaz, halkın inançlarına bırakın saygı göstermeyi hakir görür ve hakaret eder.yani chp türkiyeli değildir.chp demek;adam kayırma, yokluk, yoksulluktur. chp halkı haşaratı muzırra gibi görür. onun için chp normal şartlarda hiçbir zaman iktidar olamaz.

  64. Yazan:demir. Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    selamlar.
    allah aşkına dtp bir chp iki pkk yı destekleyen partiler.
    karayalçının işe almadığı adam kalmadı ank.belediye başkanlığı yaptığı yıllarda tunceliden belediyeye,kılıçdaroğlunu doğduğu yer için halk için atamız ne demiş ne yapmış bir bakın tarihe.chpde tutmuş kılıçdaroğlunu belediye başkanı yapmaya çalışıyor.üzülüyorum atatürkün partisi gizli pkklıların eline geçmiş.
    saygılarımla

  65. Yazan:jadederail Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    CHP, DARBECİ elitlerin ve statükonun ve Amrikacı komünistlerin PARTİSİDİR..

  66. Yazan:Fevzi Durmuş Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Ben 70 yaşına merdiven dayamış yüksek öğrenim görmüş birisiyim.Kendimi bildim bileli atadan dededen kalma bir CHP liyim.Şimdi liderinin başında olduğu zamandan beri kendimi CHP’li olarak tanıtamıyorum,şimdiki yönetimi,bu partiye hiçbir zaman yakıştıramıyorum.Kendileri söylüyor,kendileri dinliyor,hiç bir planları,programları yok.Kürsüde sadece bağırıp bir yerlerini yırtıyorlar.Bu işler,çarçaflıları üye yapıp sonra onları sille tokat kovmakla olmaz.Bunlar kendilerini birşey sanıyorlar ve bu halkı Atatürk’ten sonra anlayanlarından yoksun kaldılar.Ne yazık ki biz eski hastalar,mührü 6 oktan başka yere basmaktan utanç duyuyoruz.Bu durum ne kadar daha devam eder?

  67. Yazan:Özcan Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Arkadaşlar oturduğumuz koltuğun altına dinamit koymaya çalışmanın bir alemi. Bu sol içinde sağ içinde orta içinde geçerli. Çok partili rejimin devamı için muhalefet partileri eğrisiyle doğrusuyla gereklidir ve CHP bunun vazgeçilmezlerindendir. Öyleyse toplum olarak bizim dışımızdakileri eleştirirken daha duyarlı olmalı gündelik çıkarlarımız yada anlık öfkelerimizi bir kenara bırakıp ülkemizin ve evlatlarımızın geleceği için muhalefet partilerinin var olması için gayret sarfetmeliyiz. Hemde iktidarda olsak bile muhalefeti yok etmeye çalışmak yerine bizi haklı eleştrilerle uyaran bir muhalefeti desteklemeli, bazan onun dediklerinide yapma erdemini göstermeliyiz. Öyleyse CHP’yi yok etmeye çalışmak, kötülemek, aşağılamak yerine iktidarın karşısında ne yaptığını bilen ilkelerine ve değerlerine sahip çıkan istikrarlı, tutarlı bir muhalefet olmaya çağırmalıyız. Bunu chp’li olanlar değil türkiyeli olan ve geleceğini düşünen her türk vatandaşı yapmalı. Ülkelerin gelişmesinin en büyük göstergesi güçlü iktidarlar değil doğru ve dürüs muhalefetlere bağlıdır kanımca. Daha güçlü bir türkiye dileğiyle iyi seçimler.

  68. Yazan:TSD Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Hasan Bülent Kahraman’dan mükemmel CHP/Baykal tespitleri:

    Baykal’ı ‘padişah’ yapmak!

  69. Yazan:Burak Özer Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Bence CHP ye laf atacağımıza şu iktidarın pisliklerini mercek altına almak gerekir. Bugün bu ülkede adına yolsuzluk dosyası bulunmayan tek lider kimdir? Deniz Baykal! Esas takiye dediğiniz şeyi AKP Allahına kadar yapıyor.Milletin gözlerini açması lazım artık.

  70. Yazan:Davut Sakallı Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Tamam chp’de ahım şahım bir demokrasi yok. Liderlik sultası yürüyor. Ama Akp, Mhp ve diğer partiler farklı mı? Onlar da aynı. Bu sebeple olayın Chp olarak kısıtlanması bana hedef saptırmak gibi geliyor. Bizim sorgulamamız gereken sadece chp değil tüm bu durumu yaratan sistem.

  71. Yazan:Erhan Muharrem Üçgün Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Kemalizm !!! Ne dediğinin farkında mısın, arkadaşım?
    Kemalizm diye bir saçmalık yoktur. Sadık isimli babasının öğrettiği doğruların peşinden giden bir adam “Sadıkist” mi, sence?
    Gelelim esas meseleye; Çarşaflı kadınlar derken, sanırım analarımız ve bacılarımızdan bahsediyorsun. Tam tersini düşün “Permalı” bir bayanın AKP’ye katılımı “herkesi kucaklamak” ise bu ne sence?
    Kemalizm savunulmaz, yaşanır ve yaşamamakta diretenlere yaşatılır!!!!!
    Yerel seçimlerin bu konuyla ne ilgisi olabilir? CHP hiç destek almasa, bir seçimi kazanamasa bile KIRMIZI ZEMİN ÜZERİNE ALTI OK sevdalısı kimsenin bundan etkileneceğini sanmam, ALTI OK ne anlama gelir bilmeden, bilsen de bunların “düstur” olduğunu göz ardı ederek saldırmaya bir son verin, rica değil, sadece sonradan olacakları vahşet olarak tanımlamamak, olan biteni çocuklara anlatmakta zorlanmamak açısından daha hassas davranmak lazım diye düşünüyorum.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

    Saygılar bizden, selamlar bizden, sevgiler bizden, ayıptır ama biraz düstur ve sağduyu ve dahi Allah korkusu ile oraya buraya saldırmaktan vazgeçmeniz dileği de bizden.

    Not: CHP her zaman Mustafa Kemal’in partisidir, onun partisi olarak kalmaya da devam edecektir. Yoksa kimliksiz, ahlaksız adamların yaptığı gibi “O” parti olarak ortaya çıkmayacaktır. Kimsenin ana-babasını seçme özgürlüğü yoktur, ancak adam olmak ayrı bir meziyettir. İnsan iki noktada dua etmelidir; bir, yaradanın huzurunda kendisine akıl bahsettiği; iki, bahşettiği aklı şehitlere dil uzattığı için! Mustafa Kemal ismini nedne kullandığıma gelince, öylesine zavallı tipler kendisine Türk diyor ki, “mavi gözlü, sarı saçlı” o Cengaver’in ardından yazılanları okuyunca “O Benim Mustafa Kemal’im” demek zorundayım.

    Bir Çin atasözü ile bitirmek isterim “Herkes şerefli olsaydı, şerefsizin kim olduğu hiç anlaşılmazdı”.

    Kimin ne olduğunu anlamamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

    NOT: Bir araştırıp, son Halifemizin nerde öldüğünü bilgi mahiyetinde bildirebilirsen sevinirim.

    Saygılar

  72. Yazan:mehmet Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Eğitim yaşının 3-4 olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Bugüne kadar yaşadıklarımızdan şu anlaşılıyorki bundan böyle politikalarda biraz değişikliğe gidilmesinde fayda vardır.Bugüne kadar değilmiki bu CHP halka dinden uzak gösterildi propagandalar ona göre yapıldı, solcular ,sosyal demokratlar sermaye düşmanı olarak gösterildi.Bunların propagandasını yapan liberal-muhafazakar kanat ellerinde birşey kalmadığı için yokoldular.Onların elinden hem dini,hem liberalliği alan AKP iktidar oldu.Çünkü onlara birşey kalmadı. Eksikliklerin tamamlanması gerek, boşluklar mutlaka dolacaktır.Yanlış veya doğru anlatılarak bu insanlar yönlenecek, doğru olarak anlatılmalı bence…

  73. Yazan:muhsin Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    sırf AKP iktidarından kurtulabilmek için,BAYKAL’a rağmen kerhende olsa oyumu CHP ye kullanacağım.

  74. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    1. Yürekten katılıyorum; “bu kadar cahillik ancak tahsille mümkün olabilirdi” okulların tamamının “kemalist bilinç oluşturma-beyin yıkama merkezi” olduğu düşünüldüğünde, CHP’nin tahsilli oy oranı yüksekliğinin sırrı da budur zaten.

    2. 23 Yıl boyunca despot ve diktatoryalıktan ibaret tek parti döneminin partisinin, hiç bir şey olmamış gibi devam etmesinin faturası ; sonsuza kadar “iktidarsızlık”tır. Herkesin bildiği 23 yıllık fecaat icraatları ise buraya yazmaya gerek yok, zira buna bu sayfa yetmez.

    3. Sol açılımı nasıl sahte ve samimiyetsiz ise çarşaf açılımı da o denli sahte ve samimiyetsizdir.

    4. “AKP’yi kendi silahı ile vuracağız” diyen bir zihniyet ancak bir CHP’li olabilirdi, Hitler’i vurmak isteseydiniz Faşizm açılımı mı yapacaktınız.

    5. Kılıçdaroğlu kahramanmış, şimdilik sıkışan Baykal’ın değirmenine su taşıya dursun, sonrasını hep beraber göreceğiz.(su taşıyan bir kahramanı da ilk kez görmüş olduk)

    6. Kuruluşundan 40 yıl sonra sol olduğunu deklere etmiş, dünyadaki tek örnek, parti içi uygulamalarıyla, tüzüğü ile faşizme ondan daha yakın bir parti mevcut değildir.

    Nazım Hikmet’i zindanlarda ve sürgünlerde çürütmüş, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş gibi devrimci önderlerin katledilmelerine, örtülü destek sunmuş, sahte timsah gözyaşları dökmüştür.

    7. 301’i, 12 eylül faşist darbesinin anayasasını savunan bir parti, olsa olsa faşist bir partidir.

    8. Nazi partisinin örnek alındığı dönemde (1935 kongresinde) seçilen ablemi Altı Ok’unun arasında ne “demokrasi” ne “insan hakları” ne “hukukun üstünlüğü” vardır. 1970’li yıllar itibariyle yerle yeknesak olmuş modernitenin partisidir. “Kişi hak ve hürriyetleri” yerine, çökmüş modernitenin “kutsal devlet” anlayışını taşıdığı için “kişi hak ve hürriyetlerine” aykırı bir partidir, tek parti döneminin “devlet faşizmi” ruhunun, Genel Sekreteri Recep Peker’in tarif ettiği gibi “T.C. bir parti Cumhuriyeti’dir” anlayışının partisidir, yarım porsiyon İnönü, yarım porsiyon Recep Peker partisidir.

    9. Sol görünümlü olmasına rağmen, kurucu unsur olarak kendi eliyle yarattığı hakim/elit sınıfın tutucu ve statükocu partisidir. Bu yönüyle takiyyenin Türkiye’deki ilk ve tek örneğidir.

    10. Çoğulcu ve katılımcı demokrasi ile gelişmiş olan kişi hak ve özgürlüklerine karşı, inançsızlığın ve samimiyetsizliğin (bu kadar olumsuzluğu bir arada taşıyabilen) dünyadaki ilk ve tek partisidir.

    11. Darbeci ve postal sever CHP’ye karşı mücadele etmek bir insanlık görevi, kişi hak ve özgürlüklerinin temel şartıdır.

    ÖNEMLİ NOT : AKP, hesaba katılmamıştır, çünkü AKP, GERİCİ CHP’NİN BİR SONUCUDUR. Sonuçlarla değil nedenlere bakmak doğru olanıdır.

  75. Yazan:Kadri Özen Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Cumhuriyet Halkçı Parti Atatürk’ün kurduğu ve Atatürkçü bir partidir.
    CHP Atatürkçüdür ama CHP yöneticilerinin bazılarına Atatürkçü demek son yaptıkları ile mümkün görünmemektedir. Çünkü CHP bazı yöneticileri so günlerde yaptıkları eylem ve söylemleri ile Atatürk ile ters düşmektedirler. AKP yöntemleri ile propaganda yaparak iktidara gelmeleri mümkün değildir. Çünkü AKP düşüncesinde olanlar aslı varken taklitine oy vermezler.
    Büyük Devlet Adamı Sayın Bülent Ecevit’in CHP bazı yöneticilerinin son günlerdeki hal ve tavırlarını gördükten sonra ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük.
    Saygılarımla,
    Kadri Özen

  76. Yazan:sercan Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Bir arkadaş çok iyi değinmiş. Atatürk kıyafet devrimini gerçekleştirdiğinde çarşaf vardı. Ondan önce de vardı. Hala var. Ama türban yoktu. Türban necmettin erbakanın ülkeye soktuğu tarihimizde olmayan dini değil siyasi bir simgedir. Çarşaf giyen kadın yine düşüncesine uygun giyiniyor. Ama türban takanlara bakın bakalım bir. Kafayı kapatıyor altta dar bir kıyafet hatta daha fazlasını da gördüm de neyse.

    Bir Baykal düşmanığlığıdır gidiyor. Bu adamın siz tek başına iktidar olup ülkeyi şimdiki gibi berbat hale getirdiğini gördünüz mü? Hayır. Ama arkadan sallaması kolay değil mi? Çözüm söyle diyor başbakan argo bir konuşmayla. Baykal da al sana çözüm diyor. Sonra yan çiziyor. Çözümsüz çözümsüz dediğiniz adamın söylediklerini bütün iş dünyası ve ekonomistler onaylamış burada bile hala çözüm üretmiyor deniyor. AKP nin ne çözümü var bir söyleyin de öğrenelim. Anca devletin kaynaklarıyla gezsinler, ona buna laf söylesinler, hakaret etsinler. Bir de unutmadan tabi kendi keselerini doldurup millete kömür, kontör versinler. Hayatımda görmedim ergenekon gibi saçma ve hukuk dışı dava ama arkada hükümet var. Bir düşerlerse hükümetten bu ülkeden vahdettin gibi kaçmazlarsa ben neyim bakın görün.

  77. Yazan:halit Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    Öncelikle söylanmesi gereken CHP ye gönül verenler aydınlar, aklı başındakiler, yürekten bağlılar ve dededen vasiyet olarak devir alanlar. siler bu partiye gönül veren %90 civarındaki devletten maaş alan partililer, halkın üst tabakasında görünen ve sabit fikirli, başkasının sölediğini kendi bildiği sanan ve halktan kopuk yaşayan, halktan bihaber yaşayan burnu havadaki CHP liler. Acaba halk partisi olan bu parti hangi bir zamanda halk için bir parmağını oynatmıştır. Cumhuriyetimiz kuruldu kurulalı devletimizi o kadar kötü yönettinizki halka başka bir seçenek bırakmadınız. halk kendi seçeneğini yapıp AKP ye yöneldi. devlet devlet gibi yönetilseydi zamanında ve siz akıllı adamlar bunun için birşeyler yapmaya kalkmış olsaydınız bugün zaten AKP olmazdı. şimdi ben soruyorum bu halk için ve devlet için ne yaptınız. lütfen gerçekçi olup politika yapıp yalan söylemeyin artık halka

  78. Yazan:mithat Tarih: Mar 11, 2009 | Reply

    insanları çarşaflı çarşafsız diye ayırmak yanlış.böyle bir maili atıyorsunuz ama attığınız kişi kimdir nedirt bilmiyorsunuz.belki ben çarşaftan yanayım.birkere rozet takmak yanlış bir davranış.kişileri etiketlemek damgalamak anlamına gelmezmi.kaldıki bu kemalizm dediğiniz şey nedirki.bir ideolojimidir bir dünya görüşümüdür bir inançmıdır nedir.Atatürkün gösterdiği yoldan giden kişiye kemalizm deniyorsa bunu bilemem.ama Atatürk artık her kesim tarafından kullanılan yeri geldiğinde kalkan yeri geldiğinde başka manalarda kulanılan bir olgu halini aldı.Bırakın adam yatsın rahat uyusun mezarında.CHP denen parti kendisini Atatürkün kurduğu parti olarak sürekli lanse ediyor sürekli Atatürk vurgusu yapıyor ama aldığı oy oranı ortada.Bu durumda Atatürkiü sevenler Chp nin aldığı oy kadardır bu ülkedemi diyeceğiz.Elbette demiyeceğiz.Ben CHPli olmayıp Atatürkü seven milyonlarca insan olduğunu düşünüyorum bu ülkede.Ben kişisel olarak CHP nin mümkün olduğunca düşük oy almasını ve solda yeni bir oluşum olmasını istiyorum.Fakat buda çözüm değil.Yeni bitr oluşum olsa bile gene aynı insanlar siyaset yapacağı için değişen birşey olmayacak.Parti farklı oluşum farklı ama siyaset anlayışı yapılan siyaset tarzı aynı olduktan sonra ne farkederki.Bence bu ülkede siyaset tarzının değişebilmesi için bir nesil geçmesi gerekiyor.Siyaset bir olgunluk meselesi ve bu ülke bu olgunluğa bir türlü eremedi

  79. Yazan:mahmut Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    kardeşim ona buna laf atmayın hala görmüomusunuz yıllardır uyutuluoz vatanımız elden gidio siz hala akp böle chp şöle bırakın kardeşim böle şeyleri adamların istedikleri oluo uyutuolar bizleri artık gözlerinizi açın bakın en son israil bile ayaklandı biz hala koyun gibiyiz tamam hiçbi parti deil ama ne chpsi ne akpsi ne mhpsi nede saadeti kim gelirse gelsin bu ülke elden gitti uyumayın 70 lerde sağ sol la uyuttular ondan sonra nerden çıktıysa daha önce adı hiç duyulmamış pkk hizbullah falan ülke hergeçen zaman parsel parsel elden gidio uyanın doğu kaynıo fokur fokur bakın yeraltı kaynakları çıkarılmadığı için ülkemizde fazla deprem olmuo hemde güzelim ülkemizde fay hattının üzerinde adamlar kendi kaynaklarını tüketio ondan sonra başka ülkelere bakıo sömürü hala devam edio siz sanıomusunuzki chp atatürkçülüğü savunu yıllardır bir rant sağlanıo göstermelik bi tiyatro sahnesi canlandırılıo diğer partilerinde ne olduu belli aslında amaç farklı kardeşim şubu hikaye bizi birbirimize düşürmeye çalışıoar siz sanıomusunuz ki a parti vey b parti başa geldiinde ülkenin sorunları bitecek bakın yarın öbürsü gün şu güzelim ülkede gerçekten bütün samimiyetimle söylüorum adam gibi yaşayamayacağızz
    kendimize gelelim bakın petrolde yüklenici firmalar amerikalısı italyanı yahudisi fransızı ingilizi son osmanlıda batıo artık uyanın uyanın he ben şuanda nötrüm hiçbir partiye oy vermicem sanmayınki sol düşmanıım ama ben kendimce gördüüm gerçekleri söylüorum siyasetide sevmem öyle milleti kandırırlar e tablo böyleykende bende duyarsız kalamam oyumu hiçbir partiye veremem taaaki ne zaman işim olur milli gelirim yüksek evimde dışarda rahat rahat istediğimi yapabilirim o zaman oyumu gerçekten adam gibi çalışana veririm bence sizde öyle yapın benden size tavsiye sağı solu amaç belli kanmayın hiçbirine siyaset demek çalkalamak demek milleti kandırmak demek millete yalan söylemek demek gelin bir olalım

  80. Yazan:Hıdır Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Merhba,
    Sevgili Livanelinin anlattığı rüya Hepimizin rüyası,
    Bu Rüyanın rüya olmaktan çıkıp hayata geçmesi için;
    Cumguriyetin yetiştirdiği , bir Cumhuriyet genci CHP yönetiminde olmalı.
    Genç, Dinamik , Üreten , En önemlisi Devrimciliği içine sindirmiş, Halkçılığı benimsemiş,İnsanları anlayabilen ve kendini anlatabilen bir genel başkan hayal ediyorum.

    Bu parti başkanının önderliğinde :
    * Ülke Milli eğitimi için kısa orta uzun vadeli akılcı bir eğitim müfredatı hazırlık & yönetim konitesi,
    *Güzel ülkemin Dışişleri, içişleri , Milli güvenlikle ilgili Tüm tahrip edilen süreçlerin gözden geçirilip her gelenin delik deşik edemeyeceği bir yapıya kavuşması.
    * Hele sağlık sistemi …………Bunu Toparlayacak bir ekip çıkarılabilirse ne mutlu bize …
    * Son olarak Ekonomik olarak zayıf bir yönetim hiç bir başarıya imza atamaz.
    Bunun için Kısa , orta ve uzun vadeli ; Yeni iş alanları nasıl açılır, Dışa bağımlılık , sanayyi nin kendi ayakları üzerinde durması , TARIM Politikaları,
    Uzun vadeli Enerji kaynakları yönetimi

    Bıraksalar Sabaha kadar yazarım Benim Partimin genel Başkanı Karşıma çıkıp Mahalle dedikodusu edası ile yapmacık gülimsemeler ile değil yüreği ile ,
    Ben X yıl sonra işsizliği bitiricem planım…..
    CHP Ekonomi Yönetimi X yıl sonra Dış ticaret dengesini kuracak.
    Uzun vadeli olarak eğitim ve iş gücü planlaması yapılarak üniversitelere ona göre öğrenci alınacak . hiç ihtayaç olmayacak bir dalda gereksiz kapasite olmayacak.

    …….
    ………
    Burda Cumhuriyetçi, Laik , çağdaş herkese ( Kendimize ) Söyleceğimiz önemli bir konu :

    Bu partiye oy veren herkesin Partiye üye olup nitelikli insanların ülke yönetimine ortak olması lazım , nitelikli insanlar partilere gidip üye , Delege , ilçe başk, il başk, tüm kademelere kendi niteliklerini yansıtınca hayalimizdeki bir genel başkan çıkar .
    Aksi halde Bataklıktan bir karanfilin çıkacağını hayal etmek hayal perestlik değilde nedir.

    SAygılarımla ,
    Hıdır
    Daha fazla yazmıyayım çünkü gerçekten Bunlar hayal’den ileri gitmiyor sonra gerçekten Hayalperest oluyorum gibi geliyor.
    Neyse Hayal kurmayı bırakıp Unut ediyorum çünkü Umut olmadan yaşanmıyor.

  81. Yazan:Mehmet Yalçın Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    3 ayrı CHP.

    İlk kurulduğu yıllarda Atatürk’ün partisi olarak CHP : milliyetçi muhafazakar aynı anda ılımlı islam modülüyle batıya entegre olmak isteyen parti görünümündeydi.

    İnönü’nün partisi olarak CHP, Atatürk’ten farklı olarak muhafazakarlıktan tamamen çıkmış, kısmen milliyetçilikten de çıkmış. Despot bir hal almış, Atatürk’ün izlerini silmeye çalışmış bir CHP.

    Deniz Baykal’ın CHP’si, Baykal ise Atatürk’den hiç bir şey almamış üstüne üstlük İnönü’nün yukarıda zikrettiğim bütün kötülüklerini almış. Sadece elit bir kesime hitap eden, diğer bölümleri yok sayan bir hal almış.

  82. Yazan:NILGUN SENYIGIT Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Benim babam 86 yasindadir. Bize her zaman politika dan uzak durun der. Cunku politika namkordur. Bir insanin hangi parti den ve hangi gorusten oldugu pek onemli degildir yeter ki INSAN olsun. Insan gibi davransin ve ulkesi icin guzel seyler yapsin ic kavgalar bizi sadece yipratir ve birbirimize dusurur bu da dis ulkelerin isine gelir. Yapilacak en guzel sey sudur bir terazi dusunun bunun bir kefesine AKP yi diger kefesine de CHP oturtun hangisi daha agir basarsa onu secin. Bu agirlik kendi cebiniz ve koltugunuz olmasin ulke icin ne yapilmistir ona bakin o zaman eminim en dogru karari bulacaksiniz. O oyle demis bu boyle demis bunlar hepsi boooooos insanoglu namkordur. Politikalar da namkordur insanlar kendi ceplerini degil ulkeyi dusunurlerse o zaman daha iyi yanit bulabilirler. Bir deprem, bir dogal afet olayinda insanoglu din, irk, gorus ayrimi yapmadan hemen birbirinin imdadina kosuyor. Nicin mi cunku bu bir insanliktir. Kendinize her zaman su soruyu sorun biz bu ulke icin ne yapabiliriz once bunu kendi aile icinizde yapin cunku kendi kendine faydasi olmayan bir insanin ulkesine de faydasi olmaz. Iyi insan birsey insa edebilendir. Bunu ister milliyetci gorusle isterse dini gorusu ile yapsin yeter ki bu ulke icin guzel seyler yapsin. Gercek ne kadar aci olursa olsun her zaman en dogru olanidir.

  83. Yazan:Kurt E. İnhan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Merhaba,

    bana kalırsa CHP’nın şu anda yapmış olduğu açılım çok da yanlış değil..Çünkü oyunu artırmak isteyen bir parti sadece kendi çizgisi doğrultusunda gibi düşünen insanlardan oy toplamakla kalmamalı..CHP yıllarca bu hataya düştü; akabinde hep biz niye az oy aldık diye hayflandı. Sosyolojik olarak baktığımızda Türkiye’nin son yıllarda milliyetçi-muhafazakar bir çizgiye kaydığını görüyoruz. Gerçek böyle iken, CHP’nin oyunu ancak yeni çevrelere çevirmekle artırabilir. En önemlisi, dindar fakat o kadar da Atatürk sevgisiyle iç içe olan insanları korkutmamalı. Halktan kopuk olmayan bir parti görünümüne bürünmeli CHP. Yani, partinin adında ki “halk” tan kopuk olmadan yaşamasını öğrenmeli..AKP, ou uğruna, meyhane meyhane geziyorsa, CHP de onların arka bahçesi olan yerlere ulaşmayı bilecek. Bir oy, bir oydur. Başta ABD yıllarca, Türkiye ılımlı islama kayması için çok büyük bir çaba gösterdi..Galiba şu anda ciddi bir şekilde onun sıkıntısını çekmeye başladı; Hillary Clinton’un sözlerinden de belli oldu ABD’nin yeni tutumu. Yıllara baktığımızda AKP (ve benzeri ideolojileri taşıyan partiler; ki buna MHP bile konulabilir) kendi kısır çevrelerin dışına çıkmak için çok büyük bir gayret gösterdiler. Bunun meyvalarını da gerçekten topladılar. Oyunu artıracak olan CHP’nin bunu bir fırsat bilip, bir an önce kendine bir çeki düzeni vermeli. yeni kuaracağı belediyelerde çok çağdaş/organize/dürüst bir şekilde çalıştırmalı. Yani insanlara, kendi inancının haricinde, CHP’nin şu 2 yeni mesajı vermeli:
    1. Ben halk’tan kopuk değilim; dine saygım sonsuz.
    2. Belediyecilik konusunda güven veriyorum.

    Gerisi zaten gelir.

    saygılarımla,

    Kurt E. İnhan

  84. Yazan:mehmet Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    chp nin başında deniz baykal ve yamyamları olduğu müddetçe chp den bir hayır beklenmez. atatürk görse chp nin şu halini sanırım partisini ya kapatırdı yada baştakileri asardı sanırım.. daha neden baştalar anlamadım. kaybetmeye mahkumsun deniz baykal.

  85. Yazan:NİL Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Sayın Mustafa Akbaş,
    Öyle sanıyorum ki siz haberleri ya yanlış ve eksik okuyor, yada kulaktan dolma bilgilerle zaten sabit olan fikrinizi onaylarcasına cahilce inanıyorsunuz.
    CHP Faşist bir parti değidir, (Sosyal Demokrat tır)bu bir,
    Tartaklanan başı örtülü kadın ise aslen kapalı ve örtü takan bir hanım değildir, bu iki,
    Halen bunu niye yaptığı anlaşılmış değldir, zaten bu hanım zikredilen partide çalıştığı açıklanmıştır. Sizce bu Provokasyon olabilir mi?
    Size tavsiyem yorum yaparken “laf olsun torba dolsun”mantığıyla değil, gerçekten bu konuda donanımınız var ise yorum yapın. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkes bu Vatanın evladıdır. Bu tür saçma sapan ideolojilerle düşmanlık tohumlarını ekmeyelim. Biz hepimiz kardeşiz, ve elimizden geldiğince toprak bütünlüğümüzü korumak adına önce biz, yok ,türbanlıymış,yok başı açıkmış gibi saçma sapan düşüncelerle birbirimize saldırmaktan vazgeçelim. Dış kaynaklı olduğunu bildiğimiz bu tuzağa ltf.bilinçsizce düşmeyelim. Kendi topraklarımızda huzur ve güven içinde yaşamaya alışmış bir toplum olarak, rahat mı battı bize acaba? Bu tip düşüncelerle hareket etmeye devam edersek, emin olun ki huzurunuz öyle bir kaçar ki, mumla arasanız artık bulamazsınız siz onu! Yazık olacak bize ve yazık olacak geleceğin ışıkları olan evlatlarımıza. Sizden ricam ltf. Yüreğinizdeki sevgi ve merhamet kaynağını yok etmeyin, ayrıca tüm çevrenizdeki insanlara da yayın bunu.İnanın milletimizin buna ihtiyacı var. Teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

  86. Yazan:berkay Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Sayın Ali Duman,
    Öncelikle sizi kutlarım.Tesbitlerinizin çoğuna katılıyorum.
    CHP hiç bir zaman halkın partisi olamadı.O seçilmişlerin değil,atanmış bürokratik elitistlerin partisiydi.Hala da öyle,okullarda okutulan Atatürkçülük dersleri nedeniyle ne yazıkki bizim okumuş arkadaşlarımız,ne olduğu belli olmayan bir ‘Kemalizm’ fikrinin sorgusuz savunucusu haline geldiler.
    halihazırda parti ne oldugunu ve neyi savunması gerektiğini kendi de bilmiyor.Bakın parti yöneticilerinin sözlerine,ne anladınız? Hiç bir şey mi? Doğru,çünkü neyi savunacaklarını bilemiyorlar.Asker-sivil bürokrasiyi savunmaya çalışıyorlar,ama o kesimin halktan destek alamadığını gördükleri için çok da savunamıyorlar.Aslında demokrasiyi,bireysel özgürlükleri savunmaları lazım (sosyal demokrat kimliğinden dolayı),ancak onu da AKP savunuyor. Ayrıca fazla serbesti türban,Atatürk ve Kürt sorunlarının alenen tartışılmasına sebep olur diye onu da savunamıyorlar.Yani kafası kesik tavuk gibi ordan oraya koşup duruyorlar.
    Partinin yönetiminin fikri değişemeyeceğine göre,derhal yönetimin değişmesi gerekli. Yeni politika bir zihniyet devriminin savunucusu olması lazım.
    -Yeni ve modern bir ülke için alt yapı projeleri oluşturulmalı.bunların kaynakları araştırılmalı.
    -bölgesel kalkınma projeleri yaygınlaşmalı.merkezi hükümet bunlar arasında eş güdüm sağlamalı.
    -Vatandaşın hizmet ettiği değil,vatandaşa hizmet edilen devlet anlayışı benimsenmeli. Devlet buna göre yeniden kurgulanmalı. bakanlıklardan taa halka inen dairelere kadar halka hizmet zihniyeti tüm çalışanlara anlatılmalı.Uyum sağlayamayanlar,görevinden uzaklaştırılmalı.
    -Gelişmelere duyarlı ve çabuk adapte olan ve çözüm üreten bir bürokratik yapıya geçilmeli.
    -toplumsal gelişme için ücretsiz halk okulları açılmalı.burada meslek kurslarından sosyoloji ve politika bilimine kadar insanlara eğitim verilmeli.
    -İnsanlar pasaport alıp yurt dışına seyahat etmeye özendirilmeli.Özellikle gelişmiş batı ülkelerine yapılacak seyahatlerin sosyal gelişmişliğe çok hizmet edeceğine inanıyorum.Devlet ilk kez yurt dışına çıkacaklara para yardımı yapmalı.
    Bu projelere daha bir sürü eklenebilir.Burada önemli olan nokta şu;CHP insanların karşısına projelerle çıkmalı.Ve insanları bu ülke için gerçekten bir şeyler yapabileceğine inandırabilmeli.Bu da ancak işadamı ve esnaftan birilerinin partide iş başına gelmesiyle olur.Lütfen bunu hemen büyük sermayenin adamı olmak olarak algılamayın.Adam hayatında bir bakkal dükkanı bile işletmemiş.Hep devletten maaş almış.Bu adam sizce ülke yönetebilir mi?Bu devirde yönetemez.Adam hiç proje üretmemiş,hep başını sallayıp maaşını almış.Uzun yıllar devlette memurluk yapmak insanların risk alma,girişimde bulunma özelliklerini törpüler.Bu nedenle,devlet memuru Kemal Kılıçdaroğlu,muhallebiciye yenilmeye mahkum.Kimsenin zoruna gitmesin.Kemal bey en iyi yapacağı işi bırakmamalıydı.Yolsuzlukları takip etmeliydi.O işi gerçekten iyi yapıyor.
    Unutmayalım,iyi yönetici personelinin güçlü yönlerini bilip onu o yönde kullanan kişidir.
    Burada Deniz bey Kemal Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’a aday yaparak kötü yönetici nasıl olura iyi bir örnek olmuştur.
    CHP’nin sorunu özetle şu;partinin ve partililerin zihniyeti 1930’lu yıllarda kalmış. Hala devletçi,hatta biraz faşizan devletçi bir zihniyete sahip ve elitist.PArtililerin şunu artık anlamaları lazım.Dünya 1930ların dünyası değil.Türk toplumu o zamanki toplum değil.PArtinin amblemindaki 6 okun artık nostaljik değeri dışında hiç bir değeri yok.Bu da gayet normal.Çünkü toplumlar,kendilerini oluşturan bireylerden ayrı olarak bir hayata sahiptirler.Doğarlar,büyürler ve ölürler.Türk toplumu devrim ve cumhuriyetle tekrar yaratıldı.
    O zamanki bebek büyüdü artık asi bir genç oldu. O zamanlar kendisi için biçilen ve bol gelen elbiseye artık sığmıyor.Tüm fikirler gibi Atatürk’ün fikirlerinin de artık bu topluma vereceği pek bir şey kalmadı.Ama bu o kişiye saygısızlık/inançsızlık olarak alınmamalı. Aslında Atatürk başarılı oldu.Bugün 1923 te hedeflenen çoğu şeyin başarıldığını görebilirsiniz,ufak bir farkla.Ülkeyi kalkındıran,imar eden,açık ve daha demokratik hale getirmeye çabalayanlar,Atatürk’ün partisinden olanlar değil.Çünkü onların fikirleri buzdolabında dondu,onlar hala 1930lu yılları yaşıyorlar,o gözlükle ülkeye ve sorunlara bakmaya çalışıyorlar.Kafalarındaki Statüko duvarını bir türlü yıkamıyorlar.
    Çok yazık.

  87. Yazan:oğuz başpehlivan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Chp.bence sadece oy partisi olup ak partiden farklı bir yapısı ve yapacağı yoktur.demokrasi anlayışı olmayan bir başkanlık sultası gibi bir şey.ülkemizi düşünmekten ülke çıkarlarını düşünmekten çok uzaktalar.sadece kendi hegomanyasını kurmuş onu kolluyorlar.demokrasi varsa her kişilikten parti düşüncesini kabul eden insanlar olmalı.chp tek düşüncesi olamaz çağa ve ülkenin şartlarına cumhuriyet deyerlerine sahip çıkarak yeni düşüncelerle seçmen karşısına çıkmalılar.sen üretken olduğun sürece toplum seni zaten kucaklar.bir şey üretmediğin sürecede yok olmaya mahkum olursun.bence sanki akp gibi olduk.parti olarak tabi.baykalın akp ye el atından yardım ettiği düşüncesine kapılmış durumdayım.sanki bir el bu iki partiyi kendi amaçları doğrultusunda yönlendiriyor gibi geliyor.Baykalda biliyorki halkımız chp yi değil baykalı sevmiyor.bunu bile bile parti başından ayrılmıyor.bu bu ülkeye saygısızlık.biraz ülkesini düşünen biri bunu görmeli bu ülkeyeyazık oluyor.demekrasi nedir başarısız olan gider başkası gelir oda başaramazsa bir başkası gelir.ama en sonunda mutlaka doğru biri gelir.ama yanlış biri gitmiyorsa doğrusuda gelemez.ülkemize ve geleceğimize saygısı olanlar bunu düşünmek zorundalar.kendileri için değil ülkemiz için var olmaları gerektiğini düşünmeliler.gelecek yeni düşüncelerle yeni insanlarla olacaktır zaten.eski düşünce yapılarıyla toplumu sürükleyemeyiz.aile içinde bile bir çocuk babasından düşünce olarak ilerdedir.bunu ülke yönetimiylede karşılaştırabiliriz eskiler gidip yenilerle bu çağa ayak uydurabiliriz.eski kalıplaşmış düşüncelerle yaşam müdacelesi veremeyiz vede ne yaparsak yapalım yok olamaya mahkum ederiz bu ülkeyi.saygılarımla.

  88. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Sayın Nil,
    Yorumuma ilgi gösterdiginiz için teşekkür ederim. Size soruyorum!!! CHP nin Sosyaldemokrat bir parti oldugunun göstergesi nedir? Valilerin yardima muhtaç Ailelere yaptigi yardimi protesto eden bir partinin neresi Sosyaldemokrat? 80 senedir müslüman halkin temel inançlarlna ve kültürüne ders davranan bir partinin neresi Sosyaldemokrat. Illegal Istiklal mahkemeleri kurup binlerce müslüman aydıni urgana sallayan zihniyetin neresi Sosyaldemokrat? CHP nin Sosyaldemokrat olmadigi için hiç bir zaman hür iraden oyu ile hükümet olamamiştir. Tepeden inme Faşist yapılı laikligin bekçisidir CHP. Sosyaldemokratlik bir halk hareketidir, CHP nin Sosyal demokrat olabilmesi icin 180 derece dönmesi lazım. Saygı ve selamlar.

  89. Yazan:hamit Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    merhaba,artık benim bu boş maşallara inanacak ne aklım nede zamanım kalmadı.peki ben size bir sey söyleyecegim.Şöyle bir rivayet var bu aralar.tayyip ve baykal gizli bir görüşme yapmışlar bu görüşmede anlaşmışlar;konu da ne biliyormusunuz.Seçim zamanı ortalığı karıstıralım ,oy almak için birbirimiz kullandıgı üslüpları kendi partimizde kullanalım ve ikimizden biri yine iktidar ve muhalefet olalım ama 3 4-5- parti olmasın.

    ne kadar gerçek derseniz;al birini vur ötekine derim. hersey beklerim ben onlardan.

  90. Yazan:Önder Ünal Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Artık Atatürk partisi diye birşey yok AKP ye dinci parti diyen CHP Atatürkün arkasına saklanıp yobazlık yapıyor koltuk uğruna Atatürkün değerlerini çiğniyor zaten Sayın Baykal da lider olucak bir vasıf yok 85 yıldır hiç bir çözüm üretmediler üretenlerede engel oldular hala 70’li yılların kafalarındalar Sayın Kılıçtaroğlu’da Eceviti taklit ediyor Dürüst başkan 🙂 Bu dürüst başkan SSK yı batırırkende bu kadar dürüstmüydü eskiden 25 yıl çalışan emekli oluyordu Kılıçtaroğlu’nun batırdığı SSK’yı kurtarmak için sayesinde 60 yaşında emekli oluyoruz bumu dürüstlük SSK’yı yönetemeyen biri Koskoca İstanbulu nasıl yönetecek

  91. Yazan:Sinan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    CHP ne kadar Ataturkcu ne kadar degil bilemem ama AKP’nin muasir medeniyet seviyesinden ne anladigi belli.
    Ben devletin el degistirdigini ve artik CHP’nin ve CHP tabaninin mazlum oldugu kanisindayim. Buna gore zalim kim siz kendiniz anlarsiniz artik.

  92. Yazan:Öner Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Futbol takımı tutar gibi parti tutanlar, “ne olursa olsun benim evimden oy falanca partiye gitsin” diye düşünenler.
    Genelde bu düşünceye CHP liler sahip.
    Çünkü Atatürk kurdu (ama Atatürk mü yönetiyor)
    Kendilerini Atatürk Gençliği olarak gördükleri için gözleri kapalı CHP diyorlar.
    Ben de bir soru sorayım.

    CHP nin başına Doğu Perinçek gelse yine CHP ye mi oy atarsınız (bu soruyu kaç chp liye sorduysam boğazı düğümlendi, cevap veremedi)

    Amaç ülkenin kurtuluşu olmalı, amaç chp nin hükümet olması değil.
    Henüz bu bilince erecek kadarolgun bir toplum olmadığımız için her seçimde yanlış insanları seçiyoruz ve seçeceğiz..
    Çok güzel yorumlar yazılmış gerçekten ama maalsef hala gözünde at gözlüğü ile sandık başına gidecekler de var.

  93. Yazan:Mustafa Nevruz SINACI Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Mer’i ve münhasıran “bir siyaset şirketi” gibi; Doğrudan ‘Halk’ yerine, sözde ‘halka rağmen, halk adına’ sulta ve despotlar tarafından yönetilen CHP’nin ATATÜRK’ün “HALK PARTİSİ” ile uzak-yakın hiçbir ilgisi ve alakası yoktur. Olsa olsa CHP, 11 Kasım karşı devrimi, Atatürk ve Türk İnkılabını yeryüzünden ve hafızalardan silme hareketinin, insan hakları, adalet-hukuk, milli-manevi mukaddesler, din ve demokrasiyi istismar ve suiistimal yoluyla “yozlaştırma” inisiyatifinin adı olabilir. Bu bağlamda AKP ile dava ve miyon birliği içine girmiş bulunmaktadır. AB yandaşlığı ise “derin ve kin derecesinde” bir Atatürk’i ihanettir. Netice olarak: Tarihi HALK PARTİSİ 10 Kasım 1938’de saat: 09’u 5 geçe; O’nun doğal devamı olan DEMOKRAT PARTİ ise 27 Mayıs 1960 günü (furyanın faillerinden olan)Alpaslan Türkeş’in anonsu ile “sabah ezanına kinayeten” aynı saatlerde katledilmiş ve kamu vicdanına gömülmüştür. BİLİNE, Netice olarak: Şu an için Türkiye’de Atatürk, O’nun ilkeleri ve Türk inkılabını izleyen, sahiplenen, samimi olarak seslendiren veya “Adalet, hukuk ve demeokrasi” adına “adam gibi” siyaset yapan siyasetçi de, parti de yoktur. İşte benim fikrim budur. Teşekkür eder, saygılar sunarım.

  94. Yazan:Cahide Günay Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    AKP hükümeti ve onun yolundan gidenler gelmeden önce, gerçekten laik bir toplumduk bizler. İnsanlar açık, kapalı demeden dostluk içerisinde geçinip gidiyordu. Yadırgama, küçümseme olmadan, insanlar saygı ve sevgi içerisinde herkesin düşüncelerine saygı göstererek yaşıyorlardı.
    Sizler sanırım şunu farketmiyorsunuz, AKP hükümeti türban meselesini gündeme getirdiğinde insanlara birbirlerine farklı bakmayı da gösterdi. En yakın arkadaşınızın türbanını bile farketmezken, bu hükümet sayesinde en yakın arkadaşınıza bir “öcü” gözüyle bakmaya başladık. Tabiki onlar da bizlere. Cumhuriyetçilik bir partililik olmamalı. Atatürkçülük de partililik olmamalı. Atatürk demek Cumhuriyetçilik demektir bana göre. Sayın Baykalın, AKP hükümeti gibi oy uğruna böyle bir şeyi yaptığına inanmak istemiyorum. CHP ye yakışan tavırlarda yaklaşımını sürdürmesini diliyorum. Ulu önderimiz yaşasaydı o da belki Sayın Baykal gibi davranacaktı biliyorum, fakat oy uğruna değil, gerçekten insanlara verdiği değerden dolayı bu yaklaşımlarda bulunacağını biliyorum. Gerçek Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler Din, ırk, insan ayırmazlar. İnsana insan olarak değer verirler. Kapalılık, açıklıkla insanları analiz etmeye hakkımız yok. Gerçekten türbanlılar arasında Cumhuriyetçi arkadaşlarımız var olduğunu en iyi bilenlerdenim. Bu yüzden ben bunun bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Başörtülü bir kadının Cumhuriyetçi olmayacağını düşünenlerin de, doğru düşünmediklerini, hatta yargısız infaz yaptıklarını düşünüyorum.
    Saygılarımla

  95. Yazan:Furkan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Sayın Ali Duman ve Berkay Bey,
    Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Bu kadar laf salatasının içerisinde elle tutulur sadece sizin yazdıklarınız.
    Selamlarımla

  96. Yazan:Hasan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    1. “Gençlik, Türklüğün dayangacı ve geleceğin biricik umududur…Onun inanını doldurmak, vicdanını doldurmak ister. Bu sebeplerdir ki, onu Kemalizm dininin hiç şaşmayan, şaşırmayan orunçlu ve coşkun tapkanı yapmak, onu bu kutsal, ulusal ve kurtarıcı dini olanca derinliği ve inceliği ile oydamlamak ister. Ta ki, Kemalizm dinine inanı artsın. İşte disiplin altında gençlik böyle olacaktır..”

    Mustafa Kemal’in Samsun milletvekili Ruşeni Barkur’un Din Yok, Milliyet Var isimli kitabına düştüğü notlar, ulusçuluğun yeni rejimin “resmi dini” olarak telakki edildiğini göstermektedir. Barkur’un kitabındaki “Bizim kutsal kitabımız, bilgiyi esirgeyen, varlığı taşıyan, mutluluğu kucaklayan, Türklüğü yükselten ve bütün Türkleri birleştiren “ulusalcılığımızdır”. O halde felsefemizde din kelimesinin tam karşılığı ulusalcılıktır. Ulusunu seven, ulusunu yükselten ve ulusuna dayanan insan, her zaman güçlü, her zaman namuslu ve her zaman onurlu bir insandır” paragrafına Atatürk’ün düştüğü not: “Aferin! Alkışlar.” Bkz.: Gürbüz, Tüfekçi, Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar-Eski ve Yeni Yazılı Türkçe Kitaplar (Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1983), ss. 170-171.

    Aka Gündüz:

    “Varsın teksin! Yaratansın!
    Hep her O’dur!
    Her şeyde Atatürk!
    Elimizi yüzümüze;
    Gönlümüzü özümüze kapıyoruz.
    Biz sana tapıyoruz”

    CHP’nin, bir olgu olarak din ile arası her zaman iyi olmuştur. Yukarıdaki örneklerden de görülebileceği gibi..

    Cemil Meriç bunu şu şekilde ifade eder: ” Atatürk, 1938 yılında öldüğü yerden bir Tanrı olarak doğdu. Bu Tanrı’nın kutsal kitabı Nutuk, kabesi Anıtkabir idi.”

    Bu yüzden bu çarşaf açılımının derinlere inildiğinde bilinçaltında bir kökeni var.. Kemalizm de bir “din” çünkü..

    Dinler arası diyalog işte bu!

  97. Yazan:Hasan Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Ek:

    1935 tarihli Cumhuriyet’ten bir haber:

    “Atatürk yarım ilahtır. Türkler’in babasıdır.

    CHP’yi dinler arası diyalog konusunda attığı bu adımdan ötürü kutluyorum. Baykal Hazretleri’nin Papa 16. Benedikt ile yanyana fotoğraf çektirmesini dilerdim; lakin ne yazık ki Benedikt’in başa geldiğinde yaptığı ilk iş Dinlerarası Diyalog sekteryasından diyalog yanlısı Kardinali alıp yerine karşıtı birini koymak oldu. Gerekçe de ilginç:

    “Dinler arası diyalogdan Hristiyanlık zararlı çıkıyor.”

    Bizim HaydarBaşçıların ve Ülkücülerin dediğine benzer bir şey.

    Ancak tabii ki Kemalizm dini ile İslamiyet arasındaki diyalogda Kemalizm kaybetmez. Kaybederse Yeniçeriler ayaklanır zaten.

    “Diyalog istemezük.”

  98. Yazan:cenk Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    Arkadaşlar açıkçası türkiyedeki Akp yükselişinin tek nedeni osmanlıdan buyana tüm çağdaş yönetim biçimlerini hazır olarak alınmış olmasından dolayıdır, yani meşrutiyetle başlayan hazır model, peşi sıra demokrasiye geçiş sırasında da sindirilmeden tüketildiği için, çok kısıtlı aydın bi çevre dışında hala tam olarak yaşanamamaktadır. neden mi? Açıklayalım; medeni olmak, demokrat olmak, laik olmak, adına düşünmede açık bi toplum olmaya çalışmak, bi süre sonra batının tüm dejenere kapitalist yönlerini çekmiştir üstüne, hatta belli bi zaman sonra devlet deniz yemeyen domuz şekline bürünmüş hatta banka hortumlayanlar, televizyonda geniş kitlelere yaptıklarımla gurur duyuyorum diyebilmiş ve herkes burası türkiye olabiliyo diyebilmiştir. buda yetmezmiş gibi televole kültürü bu uçurumu dahada büyütmüş ülkeyi tam bir tüketici topluma dönüştürmüştür, sonra sanırım herkes bişeyleri yitirdiğini hissetmiş olacak sanırım osmanlıdaki ahlakla ve şeriat düzeniyle herşeyin düzeleceğini savunan din istirmarcılarının tuzağına düşmüştür. deniz fenerini bile dolandırmış bu kitleye ben dahil biçokları en azından allahtan korktuklarını düşündükleri için oy vermiştir. acı ama gerçek! peki çözüm nedir, bence artık sosyal demokrat ama inançlı bir devlet anlayışı oluşmalı(ewet inançlı çünkü solun üstündeki sol dinsizdirden artık sol kurtarılmalı) bence ancak böyle çözülür bu durum.

  99. Yazan:Ertan ALTUNKAYA Tarih: Mar 12, 2009 | Reply

    öncelikle böyle fikir birliğinin bir çatı altında toplanması çok güzel. insanların bir birleri ile bilgi alışverişi ve aydınlanmaları son derece memnuniyet verici site yöneticilerini kutluyorum.

    hukümet ve muhalefet cephesine gelince ben artık kimin kim olduğuna karar vermekte güçlük çekiyorum. ülkeye hizmetlerinin de ne kadar içten, doğru, inandırıcı ve milliyetcilik aşkıyla hizmet verdiklerine de şüpheyle bakıyorum. neden mi?

    ist. büyükşehir beledeyi başkanlığına yapmış olduğumuz bir proje var. bu projeyi 2010 avrupa kültür başkenti olma yolunda şehrimize çok şeyler katacağı kaçınılmazdır. bu projenin hayata geçirilmesi içinde hiç bir ücret talep etmediğimiz gibi belediyeye ciddi bir kazançta sağlamış olacaktır. yapmış olduğumuz tüm girişmler hayret uyandıracak görüşmeler olmuştur. beğinilmesine rağmen bir türlü onay verilmemiştir. birileride verdirmemektedir. sayın başkanı arıyoruz dolu (4 aydır randevu alınamıyor) genel sekreteri arıyoruz dolu(1,5 aydır randevu alınamıyor) muhatap yok sayın başbakanda çıkıp biz ülkemize ve halkımıza hizmet için burdayız diye her yerde söylüyor. bırakın hizmeti oy isteyenler randevu veripte görüşmüyorlar bile.

    şimdi sorarım. çıkıp seçim meydanlarında bağıranlar şehri yönetenler niçin böyle bir projeye destek ve onay vermiyorlar niçin randevu veripte görüşmek istemezler.

    medyada gördüğümüz manzara iki üç liderin birbirleri ile ağız kavgaları koltuk sevdalarıdır. yolsuzluk almış başını gidiyor utanmadan bide medyada canlı program yapıyorlar yetmiyor adamlar yeniden aday oluyor. ne yüzleri kalmış nede utanmaları. Atamız iyiki bunları görmedi rahmetle anıyorum. kemikleri sızlıyordur heralde.

    sevgi ve dua ile….

    saygılar…

  100. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Sn. Berkay Bey,
    Sn. Furkan Bey,

    hemfikir olmamızdan memnuniyet duydum,
    “ulasal beyin yıkama laboratuvarlarının” olumsuz etkilerinden kurtulanların sayısı artıyor demek ki geleceğe daha bir umutlu bakabiliriz.

    Türkiye sağ’ı; ANAP, DYP gibi vesayetçi partileri tarihin çöplüğüne postalayarak yeni bir sağ/muhafazar partiyi (AKP) bağrından çıkarttı ise,

    Türkiye sol’u; CHP, DSP ve türevlerini tarihin çöplüğüne göndererek, yeni bir sol/ sosyaldemokrat partiyi kendi küllerinden yaratacaktır. Zira fizik kanunudur, boşluklar doldurulur.
    Çetin Altan üstadın dediği gibi “enseyi karartmayalım” yeter.

    Her türlü pespaye siyaseti “Atatürk” ambalajı içinde Türk halkına dayatan CHP’yi bu haliyle bile destekleyen ve Atatürkçü geçinenler, aslında Atatürk’e en büyük ihaneti yapanlardır. Dinci geçinenlerin din’e, Atatürkçü geçinenlerin ise Atatürk’e ihanet etmesi bir Türkiye klasiğidir.
    Atatürk, yaşadığı dönemin bir asır önünde gidiyordu, bugünkü CHP ve Kemalistler ise yaşadığı dönemin bir asır gerisindeler. Çarşaf için “Atatürk döneminde de çarşaf vardı, türban yoktu, öyleyse çarşaf doğru, türban yanlıştır” diyen bir Kemalist zihniyetten ne beklenebilir, bu zihniyetin elinde sopa ile dolaşan Aczmendi zihniyetinden ne farkı var? Birini din afyonlamış, diğerini ise tanrılaştırdığı kişilik afyonlamış, al birini vur birine.

  101. Yazan:hamza dege Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Şöyle başlamak istiyorum yaşım daha 21 belki çok önceleri bilemiyorum ama anlatılanlar ve söylenenler dorudur.bu zamana kadar başa gelen bütün solcu partiler ülkeyi yemeden başka bişey yapmış deiller.birde utanmadan kalkıyorlar meydanlarda gövde gösterisi yapıyorlar.biz halk olarak ne geri kafalı nede saf insanlarız..kriz var diyorlar bunu ortadan kaldırmak yerine üstüne gitmeyi tercih ediyorlar.sadece türkiyede kriz sorunu olsa dünya çapında olan birşey ve bunu türkiye en küçük sıyrıklarla atlatmaya çalışıyor..sizin dönemlerinizde bu kriz olmuştur ve bunu aşamadını.şimdi ise kalkmış öneri sunuyorsunuz madem iyi biliyordunuz neden siz başta olduğunuz zaman bunu yapmadınız…!!meyda sizin elinizde kalkıyor yalan yanlış haberler yapıyorsunuz ülkede çok büyük kriz var bilmem neler.halkta buna inanarak elinde olan parayı yastık altı yapıyor doğal olarak kriz meydana çıkıyor..tüm partilere karşı akp hükümeti tek başına savaş veriyor bunuda en iyi şekilde alnının akı ile bu zamana kadar başardı.bundan sonrada en iyi şekilde başaracaktır..chp liderinede bir çift sözüm var..eğer bu seçimlerde de akp soğunluluğu sağlarsa bırakın bu siyaseti.sizin bırakacak gibi biryüzünüz yok nede olsa bunu halk olarak ben senden istiyorum…..başbakanıma saygılarımla…..durmak yok yola devam…

  102. Yazan:cengiz ibas Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Ben 44 yasima kadar olan birikimlerime dayanarak,kim bunlara oy verecekse ALLAH bunlarin gunahini onlara oy verenlerden sorsun.Bunlar degilmiydi ISTANBUL BUYUK SEHIR BELEDIYESI baskani sy.NURETTIN SOZEN zamaninda her sey i berbat edenler.Istanbul da 19-20 gun sularin gittigini unutmadik.Elektrik ler kesildiginde 3-4 saat tamiri yapamayanlar,Istanbul daki yollari acamayanlar,itfaiyeciler geldiginde onlarin yolunun acilmamasina care bulamayanlar,butun bunlari unuttunuzmu?Ayrica yag,gaz,benzin,vs,icin kuyruklara care bulamayanlar bunlar degilmi ki?Bunlar degilmiydi anamizin, bacimizin kafalarindaki bas ortulerine bu gune kadar soz edenler .Simdi de utanmadan dindar insanlarimizin insani duygularini somurmeye calisiyorlar.Butun insanlarimizin onlara bir kez daha cevabini vereceginden hic suphem yoktur.slm,ve sevgilerimle…cengiz,1. cavusoglu…USA.

  103. Yazan:kaan Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Akp dunya gorusumu cok yansitmasada bazi noktalarda hakverdigim oluyor. Zaten Akp ye verilen oylarin hepside, fikirleri 100% Akp ile ortusen kisiler tarafindan verilmis degildir. Bence olayin kaynagi ilk basta, Chp’nin Ismet Pasa tarafindan sol da konumlandirilmasinda. Sorun, bal gibide fikirleri nasyonalizmde gezen, sagci bir partiyken, kendilerini sol diye ilan etmelerinde. Solculuklari sadece o gunun getirdigi sekilcilikle ilintili. Geri kalan sol degerler Chp icin hikaye olmustur. Cunku sonraki zamanlarda sola vurduklari darbelerde ve sol evrensel degerlere uzakliklariyla bunu ispatlanmislardir. Ataturk’un bile sagliginda aklina gelmeyen Kemalizm dogmasini yaratmislar ve Ataturk’u halktan koparmislardir. Simdi yarattiklari bu dogmalarin altinda kendileri ezilmektedirler. Kuran kursu, turban, carsaf vs. acilimlari reklamdan ibaret degilse elbette olumlu bir gelismedir, kendileri icin; ama dedik ya 50 kusur yil dogmalar yaratip kendi dogmalarinida bir gun icinde kirmak (kiriyor gibi gozukmek) dahi kendi iclerinde depreme yol acti. Saygilar..

  104. Yazan:Barış Özel Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Örnek seçilmiş birkaç olayla hemen kanıtlıyorsunuz CHP’nin Atatürk’ün partisi olmadığını. CHP’ye kininiz olmasa ya da CHP’den korkmasanız böyle saldırmazdınız. CHP kadar taş düşsün başınıza.

  105. Yazan:Özden Yolagiden Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Carsafli kadinlarira rozet takan CHP hala Atatürk’ün partisi mi? Diye sürekli soruluyor, sorgulanıyor. Bu sorunun cevabı büyük bir ELBETTE olaiblir ancak. Toplumun bütününü kucaklayan farklı din ve inançları içinde barındıran bir sistem demokratik olabilir.

    Konunun laiklik tartışmalarına çekilmesi sadece Sayın Başbakanın stratejisidir. Çünkü çarşaflı kadının CHP’ye üye olması CHP’nin laiklik yolunda toplumun bütününü kucaklamak anlamında bir adım daha atması demektir.
    Aksi takdirde CHP’nin çarşaf karşıtlığı devletin resmi kurumlarıyla ilintilidir. CHP bu duruma karşıtlığını ise hala sürdürüyor.

  106. Yazan:Sadık Baycan Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    CHP benim fikirlerimi temsil etmese bile Türkiye ve Türk milleti için gerekli bir partidir. Demokrasinin gerçeği kişilerin birbirlerine saygı göstermesidir. Kişiler hangi partiyi benimsiyorlarsa ona gidebilirler. Şiddet olmamalı. Türkiye Cumhuriyeti temel ilkelerine sadık kalan bölücü değil birleştirici olan kuruluşların varlığı sürdürülmelidir. Dr.Sadık Baycan

  107. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Kemalist CHP Türklügün başina gelen en büyük uğursuzluk.
    Eli süngülü Jakoben Kemalist rejimin sözde kültür, din, dil devrimi fos çıkmıştır. Kemalister samimiyse sorsunlar kendilerine biz ulu önderimizin partisi olmamiza rağmen neden sadece % 21 kalıyoruz.

  108. Yazan:murat Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Dümen var bu işte dümen.
    Akp ve Chp gizli bir birleşim içinde sanki,Baykal Akp nin ekmeğine yağ sürecek her türlü işi yapıyor.Siyasi partilerin beceriksizlikleri sadece Akp ye yarıyor çünkü dışarıdan bakıldığında iyisiyle kötüsüyle Akp den başka yönetecek bir grup olmadığı izlenimi çıkıyor ortaya.Siyasi partilerin düşüşe geçmesiyle revaçta sadece 3 parti kalmış oluyor Akp Chp ve Mhp diğerleri yok olmuş adı bile geçmiyor.Bu 3 partinin içinndeyse kazanacak olan tek parti akp izlenimi veriliyor insanlara . Netice itibariyle Chp kuruluş çizgisinden kaymış ve yozlaşmış bir parti olarak kalacak.Bu belediye seçimlerinin ardından Chp nin kaybetmesiyle birlikte acil yeni kana ihtiyaç duyacak bence önce bunun hesapları yapılmalıdır.Yeni bir yüz ancak bu partiyi Atatürkün çizgisine çekip hizaya sokabilir kanaatindeyim.benim şu an oy verebileceğim tek parti var oda mhp olacak .Devlet Bahçeli parti içinde eski yozlaşmış ve saldırgan olan izlenimi yoketmiş ve yenilemiştir.ve ortayı bulan ve dengeleyen tek parti görünümündedir.

  109. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    CHP’nin çarşaf açılımının nedeni, laikliği destekleme adına “bir adım daha atması” ve “toplumu kucaklamasıymış” bu ne zor bir adımmış yahu, bu adım için 85 yıl beklemek mi gerekiyormuş, tam bir CHP zihniyeti işte, her şeye bir kılıf bulma hastalığı, üstelik birde siyasi hayatı topu topu 7 yılı AKP’yi suçlamadan, eleştirmeden olmuyor, bu da ayrı bir hastalık hali. Mesala Tan Matbaasını niye yaktınız diye sorsak, mutlaka bir kılıf bulunur, zira özeleştiri yapmak yerine her yanlışa bir kılıf bula bula bu hale gelindi, aynı kafayla devam, değişen bir şey yok batı cephesinde, kaldı ki değişmesini de beklemiyoruz, 1930 kafası, konserve edilmiş, korumaya alınmış, haa dünya marsa gitmiş ne önemi var ki? “Bizim Atatürk’ümüz var yetmez mi?”
    28 Şubat soygun darbesinin pisliğine ve çamuruna bulaşmamış olan AKP, Türkiye’nin yeni vizyonunun “sağ/muhafazakar” partisidir, bu yeni vizyon kendi “sol/sosyaldemokrat” partisini de çok yakında siyaset sahnesine çıkartacaktır. Eskiler para etseydi, bit pazarına nur yağardı. Uzatmaları oynaya dursunlar, seçim sonrası, çok şeylere gebedir Türkiye’nin sol yelpazesi. Pili bitmişliği bile göremeyecek kadar siyasi miyopluğa uğramışlar şok olmaya hazır olsunlar, yeni sol açılımın başlangıç noktası CHP gibi 301’ci, AB DARBECİ, POSTAL YALAYICILIĞI, AB ve DEMOKRASİ DÜŞMANLIĞI ile malul olanları sandığa gömmekten geçmektedir.
    28 Şeriat karşıtı görünümlü “soygun darbesi”nin çamuruna bulaşmışlardan bir halt olmaz, boşuna uğraşmasınlar, onların biletini, çok yerinde bir kararla kesmistir Türk halkı. (o soygun darbesine iktidarıyla, muhalefetiyle, o gün varolan herkes ortakdır)
    Türk halkının bu “bilet kesme” nesnel durumunu bile algılayamamışlarla bunları konuşmak pek verimle olmamaktadır. AKP’nin iktidara gelmesinin tahlilini yapabilmenin bile çok uzağındadır CHP ve ardılları.

  110. Yazan:kural karcılıoğlu Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Türkiyenin şu anda en önemli sorunu rejim değişikliği çabalarıdır.Halkımız yoksulluğa itilerek sadaka yöntemleri ile oy deposu haline getirilmektedir. Yerel seçimde akp oy oranını düşürmediği takdirde anayasayı değiştirecektir.Laiklik ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği mahkemece teyid edilmiş bir partinin çıkaracağı anayasayı düşünmek bile istemiyorum. akp ile ilgili yolsuzluk , yandaş medya yaratma, ihale kanunlarında sürekli değişiklik, ihaleleri sayıştay denetiminden kaçırmak için yapılanlar,
    2002 ye kadar yapılan borçların satılan tesislere rağmen 2 ye katlanması, ofere tüpraş hisselerinin ihalesiz verilmesi,çocuklarının ve yandaşlarının korkunç zenginleşmesi,yandaşlarına devletin tesislerini çok ucuza aktarmaları, atamalarda tamamen kendi yandaşlarını seçmeleri, kıbrıs için avrupa birliğine söz verme, dokunulmazlıkları kaldırmamaları, ergenekon davasında suçlularla birlikte akp muhalifi bağımsızlıktan yana insanları tutuklamaları ve DENİZ FENERİ nden daha önemlisi ülkemiz elden gidiyor, bağımsızlığımız elden gidiyor, rejimimimiz elden gidiyor biz chp nin çarşafını eleştiriyoruz chp kamusal alanda çarşafa karşı olduğunu açıkladığı halde. Ayni şekilde kaçak kuran kurslarına karşı olduğunu açıkladığı halde

  111. Yazan:Hakan Aslansoy Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Chp şuanda ne kadar solun temsilcisidir bilinmez ama bir ankaralı olarak Melihten kurtulmak için yine Chp ye oy vericem. tabi Karayalçın olmasaydı bu çarşaf açılımından sonra baykala deil oy günahımı wermem… Akp dini kullanarak garipleri oynayarak bugünlere geldi chp bu politikayı biraz geç farketti.. ülkede Atatürkçülüğün oy getirmediğini dini sömürmenin daha yararlı olduğunu anladı ve bu politikayı uygulamaya başladı. Şunu herkes bilsin hem dini inançlarım bütün hemde sonuna kadar Atatürkçüyüm bu ülke ne baykalı nede erdoğan tarafından yönetilmeyi haketmiyo..

  112. Yazan:berkay Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Merhabalar,
    Gerçekten demokrat ve açık toplum taraftarı idiysek,hepimizin 28 şubat darbesine ve Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yumurtlanan garabet 367 üye sayısına itiraz etmemiz gerekirdi.
    Tekrar düşünelim,AKP mecliste çoğunluğa sahip,A.N.Sezer’in süresi dolacak;böyle bir ortamda bürokratik oligarkların (anayasa mahkemesi,yargıtay v.s. üyelerinin) karın ağrıları başlıyor.Nasıl bir dümen kursak da AKP’den birini cumhurbaşkanı seçtirmesek diye. Üstelik ne acıdır ki,CHP yönetimi de bu oyunun içinde.
    Arkadaşlar,demokratik ve açık bir yönetimde kurallar ve kanunlar herkes için ve her durumda geçerlidir.Benim istediğim adam seçilecekse kurallar uygulansın,yoksa uygulunmasın tarzı yaklaşım açıkça çifte standardtır.Ve çifte standart diktatörlüklerde ve keyfi yönetimlerde olur.
    Lütfen o günleri hatırlayınız;sanırım anayasa mahkemesiydi,üye tam sayısının 2/3 hazır olmayan seçim geçersizdir diye bir nedenle A.Gül’ün seçimini iptal ettiler.Oysa daha önceki T.Özal ve Demirel’in seçildiği seçimlerde de mecliste 2/3 üye hazır değildi ve onların seçimi geçerli sayıldı.Sizce bu nedir? Aynı anayasa mahkemesi,aynı seçilme tüzüğü geçerliydi.
    Cevabı vicdanınıza terk ediyorum.
    Ben AKP’yi sevmem,politikalarının çoğunu beğenmem.Ancak sen rakibini böyle ekarte edemezsin.Dürüst olacaksın.Yoksa seçmenin tokadını yersin.Hala Osmanlıdan kalma anlayışla halkı sürü,tebaa gibi göryorsun,ama o insanlar en muhafazakar/sağ partilere oy vermelerine rağmen siyaset sosyolojisi temelinde farkındalıkları yüksek.Görüyor,tartışıyor ve sonuç çıkarıyorlar.
    CHP hala bunun farkında değil.Basit türban gösterileriyle günü kurtarmaya çalışıyor.Çok gündelik siyaset yapıyorlar,samimiyetsizler ve hayalciler.
    Ancak arkadaşlar,şuna dikkatinizi çekmek istiyorum.Partiler ve sendikalar (ve bazı dernekler,örnek T.Ş.O.F.)Türkiye’de gizli hazinelere sahiptir.Çok büyük paraları kontrol ediyorlar.Yöneticileri bir seçilince ölene kadar koltuğu bırakmıyor.Bir de olayın bu yönü var.Deniz Baykal en az 15-20 trilyonu yönetiyor.Kendi maaşını kendi belirliyor ve kendi seçtiği parti üyeleri denetmen,muhasip v.s.Ona hesap sorabilirler mi sizce? Gezilere gidiyor,yolluk alıyor.Kime hesap veriyor?
    Keza pek çok sendika başkanları,dernek başkanları,diğer parti başkanları aynı şekilde.
    tekrar edeyim,açık toplum,hesap verilebilirlik toplumsal gelişmenin temelidir.Her seçimde partiler hazineden trilyonlarca para alıyorlar.Hiç birinin izi sürülmüyor.
    Siz deniz beyin yerinde olsanız o koltuğu bırakıp gider miydiniz?
    Selamlar

  113. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Günümüzde yolsuzluk takipçisi geçinen CHP, acaba iktidar olması halinde kendi yamyamlarını nasıl doyurabilecek? Bunu en iyi Çankaya bld.bşk. açıklayabilir. Muhalefetteyken dahi yolsuzluğu başarabilmiş bir partidir CHP.
    CHP, şeriat karşıtı kılıfıyla yapılan 28 Şubat BÜYÜK SOYGUN darbesinin gizli ortaklarındandır. Bu soygun darbesine destek vermiştir, 21 bankanın batırılarak 100milyar dolarımızın çalınmasınının müsebbiplerindendir, bu konuda kimse kendisini kandırmasın, herşey gözümüzün önünde cereyan etti, bu pisliklerin hesabını soracak cesur bir savcıyı beklemekteyiz. Ergenekon avukatlığının sebebi de pisliklerin gün yüzüne çıkmasını engellemeye yöneliktir.
    Türk halkı; 28 ŞUBAT soyguncularına karşı AKP’yi yaratmış ve iktidara taşımıştır, AKP’nin gücünün hikmet-i farikası 28 ŞUBAT BÜYÜK SOYGUN ÇAMURUNA BULAŞMAMIŞ OLUŞUDUR. Türk halkının çok net tespit ettiği ve bu doğrultuda irade koyduğu bu soygun olayı her nedense ve özellikle de kartel medyası tarafından gözden kaçırılmaktadır. Kartel Doğan medyasının görevi bu pislikleri açığa çıkartmak değil, bizzat örtmeye yöneliktir, zira bozacı şıracı misali işin bizzat içindedir. 28 Şubat büyük soygunu sonrası cirosunu ON MİSLİNE katlayarak, mükafatını almıştır. Deniz Feneriymiş, DF’de ne olaki, 100milyardolarlık soygun varken, ama siz biraz oyalanın Deniz Feneri ile, o kara günlerde de zaten Fadime Şahin, Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz ile oyalanmıştınız. “aaa şeriat geliyor” hokus pokusu ile 21 bankanın içi boşaltılmıştı, aynı soyguncular şimdi yeni yeni hokus pokus yöntemleri ve kamuoyunu oyalama taktikleri geliştirmişler, en baba taktikleri de AKP DÜŞMANLIĞI üzerinden siyaset geliştirmek ve yandaş taban yaratmaktır.
    Türk halkı, ödediği çok ağır faturanın sonucu olarak AKP ve diğerleri (28 ŞUBAT SOYGUNCULARI) diye bir ayrıma gitmiştir. Söz konusu soygun darbesinin müsebbiplerinin sonsuza kadar başarılı olma şansı kalmamıştır.
    Türk halkı kararlıdır; 28 çamuruna bulaşmışların tamamı tarihin çöplüğüne postalanacak, yeni vizyona uygun yeni partiler halkın bağrından çıkacaktır. Korku budur, vesayetçi, postal yalayıcı, darbeci partiler yıkılacaktır, AKP’ye düşmanlık bundandır, çünkü;
    AKP, YENİ VİZYONU TEMSİL ETMEKTE VE KAÇINILMAZ OLARAK KENDİSİNE ALTERNATİF OLABİLECEK YENİ PARTİLERİN OLUŞMASININ ÖNÜNÜ AÇMAKTADIR. ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BU YENİ OLUŞUMLARA GEBEDİR.

    HALK DÜŞMANI, VESAYETÇİ VE DARBE YANLISI OLMAKTAN İBARET, HAKİM SINIFIN PARTİCİLİK OYUNU SONA ERMİŞTİR, EN NİHAYET.
    Bunu fazlasıyla hakettiler, kantarın tozunu bu kadar abartırken düşüneceklerdi, zira 100milyar dolarlık soygunu tarih yazmamıştır.

  114. Yazan:Robert Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    Iyı aksamlar..

    Bana da fikrimi sordugunuz için tesekkürler.

    CHP’nin carsafli bayanlara… veya erkek cinsine yaklasımını artık üzülerek ve utanarak icim cız ederek karsılıyorum…
    Bu karar; veya bu caresiz atılımı.. artık son debelenmeler ve cabalar olarak görüyorum. İnsiyatifi olmayan korku icinde ne yapacagını bilmeyen asosyal olan cogunluk ile birsey olamaz!.. TİTANİK BATMISTIR!…
    Bundan sonra gulag takım adaların da kendisini kurtarabilen bireyler olarak, insanlarımız yasam bölgeleri secilmelidir!..
    Aklıma ünlü rejisör Henri Hataway’in filmleri geliyor.

    Herseyinizi kaybedin!.. ama kişiliginizi kaybetmeyin der Amerika ve Avrupa kıtalarındaki düsünürler..

    Gene de saygılar…

  115. Yazan:cengiz Tarih: Mar 13, 2009 | Reply

    yani chp kemalist ama akp değil öyle mi)) yani komedi diye buna derim, chp 1930model bir kemalist ve akp de 80model bunu siz de biliyorsunuz, bugün kü akp ci tüm yazar çizer tayfası demokrat olmuş peh… şaka mı bu? 1980sonrası fetullah gülen, nazlı ılıcak, fehmi koru , mustafa akyol çzigisine bakındemokratlık kemalizm neymiş görün… 3.sını chat yorumcularını kandırırsınız ancak, işkenceci polis tipini kontr gerillayı yaratan 80model akp ci kemalizm şimdi devşirme ödünç türkiş-liberalcilikle guya iktidar olacakmış… yemeyin bizi )

  116. Yazan:faruk Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Baykal da dahil bütün partiler krallık gibi yönetiliyor.Ben artık BIKTIMMMM değişmeli bu sistem.Süreli olması şart oldu artık…..

  117. Yazan:Talat Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Peygamber efendimiz düşmanınızın silahıyla silahlanın demesinde kastı düşman size ne zarar verebilir ona göre adım atar sizde aynı yönde ona doğru gidiniz ki zarar vermeyin ve zarar görmeyin düşmanınızın da gaflete düşmesiini önleyin size saldırmakla hata yaptığını anlasın o da hata yapmasın demek için bu kısa cümleyi kurmuştur kanatimce… Şimdi CHP yi muhalefet olarak görürsek ve olanlardan bir örnek verecek olursak geçen günlerde CHP li bir bayanı kendi otobüslerinden yaka paça atıp tartakladıktan sonra AKP 1-0 önde diye sayın R.Tayyip Erdoğan’ın bir çocuğun boğazını sıktığını hikaye şeklinde halka anlatıyor. Bence başbakanımızın hakkında söyledikleri yalan çünkü kendi kendilerine hata yaptılar ve çamur atmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Bence kendi yaptıkları hatayı anlayıp düzeltebilmek içinde çaba sarf etseler mitinglerde başbakan vay şunu yaptı bunu yaptı demelerine gerek kalmaz hatalarını kabul edip düzeltmek için çaba gösterenleri halkımızda görür onun için bende çocuk değilim bu olanları gördükten sonra da CHP ye hiç güvenmiyorum güvenmediğim bi partiye de hiçbir zaman oy vermeyi bırakın söylediklerini de alkışlamam… Saygılarımla…

  118. Yazan:Salih Zeki Tombak Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Bence önceikli soru şudur: Atatürk’ün partisi olmak marifet bir iş midir? Atatürk’ün kızkardeşi Makbule hanımın oğlu Reşat Fuat Baraner, dayısının sağlığında ve dayısının bilgisi dahilinde TKP ile ilişkilidir diye günlerce falakaya yatırılmış, canına okunmuştur. Eğer solcu, ilerici ise, “dayı” bey yeğenine ayrıcalık tanımaz, tam bir eşitlikçidir. Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilmesi hikayesine girmeyeyim. Peki Nazım Hikmet? Türkçenin ve Türkiye’nin bu büyük evladı, gene Mustafa Kemal’in sağlığında dava üstüne dava, ceza üstüne ceza yedi. Diğer ilerici yazar, şair ve sanatçılara hiç dokunmadılar, sadece Nazım’a yaptılar ne yaptılarsa diye düşünen, sadece saftır.
    Eskişehir istasyonunda yaptığı konuşmada “Komünizm Türk aleminin en büyük düşmanıdır, görüldüğü yerde ezilmelidir” diyen de kendileridir. Kısacası, tipik anti-komünist, sağcı, sermayeci, milliyetçi, siyasi rakiplerine karşı acımasız bir siyasi liderden söz ediyoruz. Böyle bir çizgi 1930’larda da marifet değildi, şimdi hiç değildir. Çarşafa gelinceye kadar, Atatürkçülüğün de, CHP’nin de o kadar çok günahı var ki?… Eğer sağcılık, sermayecilik, şiddetli anti-komünizm, sol düşmanlığı, siyasi rakibine karşı acımasızlık ve tasfiyecilik gibi Atatürkçü çizgilerden, birazcık uzaklaşabilmiş olsaydı CHP, çarşaf bir hoşluk bile olabilirdi. Şimdi sadece tiksindirici bir seçim öncesi atraksiyondan ibarettir.

    Bakın Ecevit, Erdal İnönü, Baykal, Karayalçın, hepsi de Başbakanlık, Başbakan yardımcılıkları yaptılar. Bir tanesinin gerisinde Nazım Hikmet’i vatandaşlıktan çıkaran kararnameye karşı bir şey yapmak yoktur. Ama Karayalçın’ın arkasında 5 Nisan Kararları, Erdal İnönü’nün arkasında Sivas katliamı karşısında sessizlik, Ecevit’in arkasında bin tane rezaletin arasında, Kontrgerilla diye diye iktidar olup, Kontrgerillaya kol kanat germe; MC’lerin kapatamadığı sol dernek, sendika ve kurumları kapatma gibi iş
    ler vardır. Baykal’a çarşaftan önce şunu sorun: Sabri Ergül’ü neden bir daha aday göstermedi? Manisalı çocukların işkencesi davasını sonuna kadar takip ettiği için değil mi? Aynen karakolda Filistin askısı bulan Sema Pişkinsüt’ün DSP’den bırakalım aday gösterilmeyi, canını zor kurtarması gibi..

    Çarşaf mı? Atatürk de CHP’nin başında olsaydı, Sabri Ergül’ü ve Pişkinsüt’ü bir daha aday göstermez; Kontrgerilla’ya kol kanat gerer, ABD ve İsrail ile stratejik işbirliği yapar, sermaye sınıfına hizmet etmeye çalışır, emekçinin canına okurdu. Nitelik sağlığında da öyle yapmıştır.

    Kolay gelsin.

  119. Yazan:Turgut Karabekir Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Baykal ve avensi (diktası) değişmeden Atatürk yolunda gitmek söz konusu bile olamaz.
    Bunlar günümüzün en büyük suçlularıdır.
    RTE bile yaptıklarını açıkça yapıyor, bizi nerelere kadar sürükleyeceği belli.
    Buna kişisel çıkarları, ihtirasları için mani olmayan asıl suçlulardır. Vatanın çoğunluğunun bel bağlamaya çalıştığı bir seçenek olamayan, sekiz seçimde başarılı olamayan, kendi içinde faşizm uygulayan bir yönetimden ne hayır gelebilir.
    Bu millet en kısa zamanda bu diktayı yıkmalı CHP’yi Atatürk ilkelerinin niteliğine getirmelidir.
    Yegane çağdaş kurtuluş yolumuz da budur.
    Baykal memleketim keleceğiğnin önünü kapayan, partinin gerçek taraftarlarının nefretini kazanmış, eskimiş bir siyasetçidir.
    Onunu değiştirmeye çalışmayanlar da birgün gelecek, nekadar yanıldıklarını ve suçlu olduklarını anlayacaklardır.
    Bugüne kadar neden emperyalistlerin aleyhinde bir tek laf etmemiş olmasını sorgulamak da gerekmez mi?

  120. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Sn. Turgut Karabekir;

    çok büyük heyecan ile bahsetmiş olduğunuz “Atatürk İlkeleri” arasında ;

    – ÇOĞULCU VE KATILIMCI DEMOKRASİ,

    – İNSAN HAKLARI,

    – HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

    var mıdır?

    Atatürk ilkeleri; dünyanın 80 Yılda demokrasi ve insan hakları konusunda geldiği noktayı, özellikle 1968 özgürlük rüzgarıyla gelişen katılımcı ve çoğulcu demokrasi ilkeleri ile devlet hukukunun yerine esas olan hukukun üstünlüğü prensiplerini kapsamakta mıdır?

    bu ilkelerin arasında DEMOKRASİ ve İNSAN HAKLARI neden yoktur?

    “Değişmeyen tek şey değişimdir” (Marx), değişime direnenler yokolmaya mahkumdurlar, Atatürk’de ilkelerinin “konserve” yapılmasını istemezdi herhalde.

  121. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 14, 2009 | Reply

    Sn. Salih Zeki Tombak;

    Atatürk ve çizgisinden gidenlerin geçmişini çok güzel özetlemişsiniz, ancak ne varki resmi ideolojinin “beyin yıkama laboratuvarları” olan okullarda tedrisat görmüş ve Kemalizm şerbetini içmişler bu gerçeklerle pek ilgili değiller, resmi ideoloinin önlerine koyduğuna inanmak daha tehlikesiz ve yalana inanmak gerçeğe inanmaktan daha kolaydır. Ayrıca gerçeğin peşine düşmek cesaret ister.
    Bugün bu söylediklerinizi ilim irfan görmemiş, okul kapısından geçmemiş bir çobana anlatmak daha kolaydır, Kemalizmin “beyin yıkama laboratuvarında” tedrisat görmüşlere anlatmak mümkün değildir. Onların söz konusu tedrisatı “bu kadar cehalet ancak tahsille olur” anlayışına tekamül etmektedir.
    size de kolay gelsin.

  122. Yazan:berkay Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Sayın Ali Duman,
    Atatürk İlkeleri arasında demokrasi,insan hakları ve hukun üstünlüğü neden yok sorunuzun cevabı 2 nedeni içerir;
    1-bunlar daha çok 2.dünya savaşından sonra ortaya atılmış ve o zamanlar Atatürk çoktan ölmüş ve onun adına ilke yazanlar da reçeteyi hazırlamışlardı.
    2-Onun zamanında bu ilkelerin adı bile anılmazdı.O zamanın en önemli ve sıcak deyimi ‘cumhuriyet’ti.Ve o zamanlar bu terim tüm dünya için çok ilerici bir şeyi ifade ediyordu,yani bugünün demokrasisi gibi.
    Unutmayınız çoğulcu ve katılımcı demokrasi,batının ve de emperyalizmin 1. ülkesi amerikaya bile ancak 1960lı yıllarda geldi.O zamana kadar amerikanın güney eyaletlerinde zenciler beyazların tuvaletini bile kullanamazdı.
    Ayrica ben 29 mart seçimlerinden sizin kadar umutlu değilim.Yani,solun kendini temizleyeceği ve yeni bir ekibin/zihniyetin işbaşına geleceği konusunda demek istiyorum.Mutlakaki tüm boşluklar doldurulur,bu temel fizik kanunudur.Mevcutlar,boşluk yapmamaya çalışıyorsa ne olacak? Çanakkale geçilmezi oynayan takım var karşınızda.
    TÜrkiye’de sağda liderler,ekipler,partiler hemen kayboluyorlar.Toplumsal şartlar yeni birilerini öne sürüyor.O da yeni ekipler ve daha modern/çağdaş anlayış ortaya çıkartıyor.Bu anlamda sağın (CHP gibi) belli referansı,kökü olmadığı için(milliyetçi sağ hariç)her 10-15 yılda yeni en az bir lider çıkartabiliyor.Bu, sağ seçmeni de şaşırtmıyor,hatta seçmen buna alıştı ve bunu bekler hale geldi.
    Oysa solda bunu hayal bile etmeyin.Kafalardaki duvarlar yıkılmadan solun yeniliğe ayak uydurmada sağı yakalaması çok zor. Klasik kaçamak noktaları var,biliyorsunuz;’bizim ilkelerimiz var,bizim belli bir çizgimiz var’ lafları aslında şu anlama geliyor; Bizim ekip dağılmaz,biz 40 kişiyiz,birbirimizi biliriz. Kimimiz gazeteci,kimimiz üst düzey bürokrat kimimiz partinin içindedir.Tüm köşe başları tutulmuştur.
    Densizlik eden münafıklar derhal derdest edilir. Bakınız,Mustafa Sarıgül. Kongre kaçırmak,yolları tıkamak,adamı yuhalatmak dahil her şey yapılır.Ne adına? Demokrasi,hak ve eşitlikçi paylaşım,çoğulcu toplum v.s. adına.
    Yoksa tüm bunlar sizi inandırmadı mı?
    O zaman 30 martı hep beraber görelim.Kim haklı çıkacak ortaya.
    Selamlar

  123. Yazan:berkay Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Sayın Salih Zeki Tombak,
    Atatürk’ün sağlığında yaptığı/yapırttığı pek çok anti-demokratik uygulama ve yargılama vardır.Ancak sizin yorumunuza katılmam mümkün değil.Çünkü siz 2009 koşullarıyla 1930lu yılları yargılama/sorgulama hatasına düşüyorsunuz.Yapılanlar hoşunuza gitmeyebilir, ancak size tavsiyem kesin fikre sahip olmadan önce o zamanki yerel ve dünya politiğini,ekonomik şartlarını iyice incelemenizdir. Batı toplumları bile o zamanlar toplumsal gelişmişlikte şimdiki türkiye’den çok geriydiler.Ulusal çıkarlar için herşeyin yapılması o zamanda uygun ve mübahtı.Gelişmiş bir kamuoyu yoktu,onu oluşuracak medya ve diğer iletişim yolları ya yok ya da çok ilkeldi. O zaman ‘o zamandı’.Unutmayın tüm gelişmiş batı uygarlıklarının yakın tarihlerinde pek duymak istemedikleri şeyleri vardır.
    Ayrıca Atatürk ve Atatürkçülüğe atfettiğiniz pek çok şey de (sermayecilik,anti-komünizm,hariç;zira bunlar fikirdir, beğenmeyebilirsiniz) Atatürk’e ait değildir
    Aslında o zamanlar uygulanan rakibe baskı,tasfiye,darbecilik v.s. hep Osmanlı döneminin bize miraslarıdır.Osmanlıda bu tür ayak oyunları çokça yapılırdı.Hem padişahlar hem de alt kadrolar tarafından.O nedenle bu işleri Atatürk icat etmiş zannetmeyelim.
    Son olarak şunu da belirteyim.Bürokratik yapı ve onun huy,adet ve gelenekleri Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerinin en başarısız olduğu konudur.Çünkü bu konuda hemen hemen hiç bir devrim/yenilik yapılamamıştır. Hatta 28 ekim 1923 günü Devlet-i Alii Osmani’nin memurları ,ertesi gün yeni cumhuriyetin kadrolarında aynı eski zihniyetle çalışmaya devam etmişlerdir.
    Bu nedenledir ki,hala (neredeyse 90 yıl oldu)bizim devletimiz/memurumuz vatandaşı adam yerine koymaz.Çünkü bu yapı padişahımız efendimize hizmet için dizayn edilmiş olup,asla halka hizmet gibi bir hedefi yoktu.
    Vatandaş hesap soramaz,hakkını arayamaz.Çünkü o vatandaş bile değildi,o zamanlar.
    Bürokrasi sağırdır,adalet kördür.Bunların hepsi padişah içindir,halk da dahil.Çünkü o çobandır,bizler de sürü.Bu Osmanlının zihniyetidir ve aynen Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisine sirayet etmiştir.Gizli işler,suikastler,izinsiz telefon dinlemeler v.s. hepsi Sultan Abdülhamit dahil çoğu padişahın yaptığı işlerin günümüze uyarlanmış halinden başka bir şey değildir.
    Bu zihniyetin yıkılması daha doğrusu tepe takla edilmesi lazım.Zamanında Anap’ın ve şimdi AKP’nin yaptığı,yapmaya çalıştığı budur.Ancak direnç çok kuvvetlidir.Toplumsal bilinç olmadan bu zihniyetin tasfiyesi çok zor olur.
    Saygılarımla

  124. Yazan:fatih y. abbas Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Liberalizm ve Dini Hayat

    “Sol ve sag” totaliter bazi yazarlar arasinda, musluman olup da,Islamin liberalizmle asla bagdasamayacagini iddia edenler var. Ferdiyet, dunyayi mulk edinmek arzusunda oldugu icinmis:

    Liberalizm eger oyleyse, sorular:

    1)Liberal hukukun/haklar anlayisinin Hurriyet ve sorumluluk ana prensibi ne olacak? (atasozumuz de var: “koyunun kendi bacagindan asilmasi, ilahi hukuk bakimindan babanin oglundan, kardesin kardesten “sorumlu” olmamasi)

    Liberalizme karsit gibi sunulan Islamiyete gore, her fert ozgurlugunu serbestce kullanirken, bundan dogan mesuliyeti kim yuklenecekti? Musluman kul, kime karsi sorumlu olacak? Umera mi? Peki umera hangi sebeple, delille, iktidara gelecek? Nelerden sorumlu olacak? Hangi mulkiyet hukukuna gore “emir verecekti”?

    2) Malumunuz siyasi kulturmuzde “fasizminden, darbeciliginden” yaygin ve kronik sikayet edilen sosyal muhendislik mudahaleleriyle gina getirmis ve ” asiri uclara” hep karsi olmus,
    ulkeyi , her bakımdan yavanliga sigliga ve siradanliga bogmus, Ittihat ve Terakki politik fenomeni ve meshur “teslis” doktrini var.

    Liberalizme de karsilar, komunizme de..Kendileri nedir, neye baglidir, asla belli degil! Olmamistir:

    Liberallerin “yalnizligi ve atomize olmuslugu” iddiasina karsin;

    Turkculuk

    Islamcilik

    Baticilik

    ne turden bir sosyallesmedir?

    Politikalari, gecen 150 yilda, gercekte ne ise yaramistir? Bu kadro kime karsi kul olmus, yada kimleri, kimlere nasil kul yapmistir?

    4)Mevcut hurriyetsiz, suistimalci, gudumlu baskici politik mudahalerle ic ice haliyle de, “Piyasalar ve pazarlar” nasil isler, fayda ve hizmet uretmek icin talep,ihtiyac uretim, sunus, fiyat meknizmasi nasil calisir, bireyler arasinda ne dersiniz, nasil bir “atomizm” vardir?

    Bu ucleme, nasil, hangi inanctan bir politik iktidari ima etmektedir? Kendileri hangi inanci, hangi hukuku tercih edip, nelerden sorumlu oldular?

    Nurculuk hareketinin lideri merhum Said’i Nursi, Ittihat ve Terakki hareketi mensubu degil miydi?

    Siz liberal oldunuz da, hangi liberal bugune kadar size rusvet, faiz, kumar, icki, fal, icin baski yapti? Yada Siz Kurani kerim’i anlamak ve hayatiniza tatbnik etmek icin okurken, hangi liberal tepenize dikildi de, “kapat o kitabi, dunyayi temelluk et!” diye size, x yada y iktidarina kulluk buyurdu?

  125. Yazan:canan Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Atatürkçü bir düşünceye sahip olduğunu iddia eden CHP bu günlerdeki açılımıyla artık Atatürk’ü ağzına dahi almamalıdır.Mecliste türbana karşı çıkan anayasa değişikliğini engelleyen bir prti bugün kalkıp ta dini açılım yapıyor.Bu sadece milletin gözünü boyamaktır.CHP bence ya Atatürkten vazgeçmeli ya da dini açılımdan vazgeçmeli. Çünkü iki karpuzu bir koltuğa sığdıramıyor CHP.

  126. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Sn. Berkay

    Atatürk’ün ilkelerinin arasında

    -Çoğulcu ve katılımcı demokrasi,
    -Hukukun üstünlüğü
    -İnsan hakları/kişi hak ve hürriyetleri’nin

    olmaması elbetteki Atatürk’ün eksikliği değildir. Vurgulamak istediğim 80 yılda özellikle 2nci Dünya Savaşı sonucunda faşizmin yenilgiye uğratılması ile modernitenin yıkılmaya yüz tutması ve 1968 öğrenci hareketlerinin geliştirdiği demokrasi ve insan hakları ile demokrasinin çoğulculuk, katılımcılık, özgürlük, insan hakları, hukuk alanındaki gelişmelerinin Kemalizm’e dahil edilememesinin sorumluluğunu Atatürk’e yükleyemeyiz.
    Esasen, dönemine göre ilericilik sayılan Kemalizmin, onu bugün temsil edenlerce nasıl “1930 yılına takılıp” kalmasıyla ilericilik yerine gericiliğe dönüştüğüne dikkat çekmek istedim.
    Zira modernitenin tavan yapmış olduğu yıllarda Atatürk ilkelerinin arasında “demokrasi, insan hakları/kişi hak ve hüriyetleri, hukukun üstünlüğü” kavramlarının olmaması anlaşılabilinir bir şeydir, ancak bugün olmaması anlaşılabilir bir durum mudur? “Değişmeyen tek şey değişimdir”, ileriye doğru değişemeyenler gericileşirler. Anlatmak istediğim şey asıl olarak budur.

    1968 Devrimci öğrenci hareketleri; Avrupa’ya çoğulculuk, katılımcılık, daha fazla özgürlük getirirken, söz konusu bu özgürlük ve devrimci eylemliliğine karşı yanıt olarak Kemalist ordu tarafından yapılmış olan 12 mart ve 12 eylül faşist darbeleri ülkemize katılımcı, çoğulcu, daha özgürlükçü demokrasi yerine faşizm ve gericilik getirmiştir.
    Bugün AKP gibi bir partinin var olması, iktidarda olmasının en temel nedeni Kemalist ordu tarafından ülkenin ilerici dinamiklerine karşı yapılmış olan gerici ve faşist darbelerdir.

  127. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Kemalizme ve Atatürkçülüğe övgüler dizen arkadaşlar, çok inançla savunmakta olduğunuz Kemalizm ve Atatürk ilkelerinin 1930’daki şeklinin üzerine;

    1. Katılımcı ve çoğulcu demokrasi
    2. Sosyal devlet anlayışı,
    3. Kişi hak ve hürriyetleri/insan hakları,
    4. Hukukun üstünlüğü

    doğrultusunda, üstüne bir taş daha koyamamış iseniz, boş yere nefesinizi tüketmeyin, hükümsüzdür.
    Dünya ve demokrasi çok değişti ve değişmeye de devam ediyor, 1930 şekliyle muhafaza ederek, putlaştırıp, din haline getirtiğiniz, üstüne bir taş dahi koymaktan imtina ettiğiniz o değerler sonunda maalesef konserve oldu, salamura oldu, bilmem farkında mısınız?

    Bu durumun birinci dereceden sorumlusu da CHP’dir.

  128. Yazan:Cahide Günay Tarih: Mar 15, 2009 | Reply

    Bütün yorumları hemen hemen okudum. Atatürkçü düşünceye sahip bireyler, herkesin özgürlüğüne saygı duymalıdırlar. Sayın Baykal belkide oy için yaptı bu olayı, böyle düşünmek istiyorsunuz. Fakat neden olaya farklı bakmaya çalışmıyorsunuz. Bugün Cumhuriyetçiyim diye geçinenlerin de AKP’ye oy verdiğini iyi biliyorsunuz. Öyle bir toplum olmuşuz ki, çıkarcı, menfaatler üzerine kurulmuş bir toplum. Öncelikle herkes kendi içinde laikliği sorgulamalı. Hala çarfallılar diye diretiyorsunuz. Çarşaflı olmak da onların suçu değildi bana göre. Bir çok kapalı kadınla konuştuğumda, içlerinde Cumhuriyetçilerin olduğunu gördüm. Onlar sandık başına gittiklerinde CHP ye oy verdiler. Onların Günahı ne başları örtülü olmak mı? Böyle bir toplumda kapalı bir ailenin çocuğu olarak mı doğmak? Suçlu Kim? Şimdi onların bu yaşantılarını partilerle yargılayamayız. Atatürkü sevmek başörtüyle ölçülemez. Ulu Önder Atatürkün sevgisi bambaşka bir duygu. Sayın Baykal da tıpkı AKP hükümeti gibi bu olayı kullanıyorsa, o da onun sorunu. O böyle yapıyor diye ne Atatürkten ne de CHP den vazgeçmeyenlerdenim. Özgür düşünce ve iradeye inananlar da benim gibi yapacaklardır ve partilerine sahip çıkacaklardır. Doğarken Atatürkçü ve Cumhuriyetçi doğanlardan tek ricam bu olur. Kendi özgür iradenizi kullanarak, neye inanmak istiyorsanız o şekilde davranın. Cumhuriyetçi kesime yakışan yani bizlere yakışanda budur.

    Saygılarımla

  129. Yazan:hasib Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    ben buradan her kesime yabancı olmasına karşın bile amerikalı yazar coomsykiy’inin demokratik kitabını tavsiye ediyorum okumayanlar lütfen okusunlar okuyanlar bi daha okusunlar,ondan sonra toplumu yeniden gözden geçirsinler…

  130. Yazan:Osman SARI Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Benim düşünceme göre, CHP, Türkiye’yi bugünkü karanlığa götüren en büyük etkendir. Kendileri doğru dürüst bir politika üretemiştir, yapıcı hiç bir şeyleri yoktur, vıdı vıdı etmekten öteye gidememiştir.
    Atatürk’ün kurduğu bir parti düşünün ki Cumhuriyet kurulalı geçen sürenin tamamında faaldir, diğer bir deyişle bizim ömrümüzün tamamı kendi dönemlerinde geçmiştir. Bir türlü halkı biraraya getirecek ve onu idame ettirecek bir yönetim oluşturamamıştır. Kendileri ortanın solu gibi bir ideolojinin temsilcisi olmak istemiştir. Ancak gelen lider olabilecek kişilerin hemen tamamı kendilerini tam lider olarak görüp bir başkasına böyle bir hakkı ya da üstünlüğü kabul edememiştir. Herkes bir parti kurmuştur, % belli bir miktar oy alınca kendilerini birşey sanmışlar, bu arada AKP, bu dağınıklıktan yararlanmış, %34’lük bir oyla iktidara gelmiştir. Bu durum devam ettiği sürece CHP ya da benzeri partiler ağızlarıyla kuş tutsalar AKP gibi olmak değil onların yakınlarına bile yaklaşamayacaklardır. Bunu görmemek için kör olmak lazım.
    Sanıyorum AKP yatıp kalkıp Deniz Baykal ve onun gibilere kendilerine sundukları bu harika ortam için dua ediyorlardır. Bu bakımdan da Deniz Baykal’ın varlığı AKP için bir nimettir.
    Halkı birleştirmeyen, halkın gerçek isteğine yanıt vereceğine, kişisel çatışmalarla halkı iyice bölen bu tür partiler benim için bugünkü durumumuzun bir numaralı sorumlusudur.
    Kimse AKP suçlamasın, AKP mevcutlar içinde kendi yolunda aldığı oylarla bu ülkeyi bildiği gibi yönetiyor. CHP ya da diğer partiler de yapabiliyorlarsa bir araya gelsinler, onlar da bildikleri gibi yönetsinler.Ne kadar iyi olabilecek adam varsa hepsi ya uzaklaştırıldı, ya da köşe başlarını tutanlar tarafından arka plana itildi.
    Bugünkü durumumuz bence bu. Bu tür partiler birleşip doğru dürüst bir güç oluşturmadıkları sürece AKP iktidar kalacaktır. Beğensek te beğenmesekte kalmaya devam edeceklerdir. Özetlemem gerekirse partilerin bugünkü ortamda iktidarı değiştirmeleri söz konusu değildir, değiştirseler bile kalıcı olamazlar.

  131. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    1. Kuruluşundan 40 yıl sonra SOL açılımı yapıp, kendini “ORTANIN SOL’UNDA” deklere eden CHP’nin sol açılımı SAMİMİYETSİZDİ.

    2. Kuruluşundan 85 yıl sonra Çarşaf açılımı yapan partinin çarşaf açılımı SAMİMİYETSİZ.

    – çarşaf açılımının samimi olduğuna İNANAN,
    – CHP’nin başarılı olacağına İNANAN.
    tek bir CHP’li var mıdır?

    öyle ise soruyorum, SAMİMİYETSİZLİĞİN ve İNANÇSIZLIĞIN bir PARTİSİ OLABİLİR Mİ?

    SAMİMİYETSİZLİK VE İNANÇSIZLIK ÖRGÜTLENEBİLİR Mİ?

    Meğer ki oluyormuş ismine de CHP diyorlar.

    Birgün mutlaka AKP sandıkta yenilecek, ancak AKP’yi yenecek olan parti ne CHP nede onun türevlerinden biri olmayacak, Türkiye “yeni sol” partisini beklemektedir.

  132. Yazan:Umut Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Bana gelen mail üzerine bu siteye girdim.. Bir Kemalist olarak , kariatürünüzde Mustafa Kemal Atatürk’ü kullanmanızı şiddetle kınıyorum..

  133. Yazan:ömer Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Atatürk Cumhuriyeti kurduğunda etrafında kendi fikirleriyle ve yaşamıyla örtüşen bir kadro vardı.Ve o insanlar Ülkede tuğla bile yokken birşeyler inşaa etmeyi başarmışlar.Ne ile başarmışlar? Vatan ve insan sevgisi ayrıca yeni bir ulus ve yeni bir millet yaratmanın heyecanı ve inancı ile.
    Neye inanmışlar? Sadece çok çalışıp sonuna kadar dürüst olmaya inanmışlar.
    O zaman yetişen dedelerimiz ninelerimiz bu mayayı almışlar doğal olarak.O yıllarda kimse Din ile sağ veya sol ile ilgilenmeden sadece dürüst vatandaşlar olarak ellerinden geldikçe katkı sunmuşlar Vatana millete.
    Peki ne zaman bozulmuşuz?Çok partili dönem başlar başlamaz.!
    Önce DP.Sonra AP.Sonra MSP-CHP-MHP.Sonra ANAP tı DYP ydi RP dı DSPydi SP ydi derken en son AKP yi soktular hayatımıza.Bütün bu partiler ister işbaşında ister muhalefette olsun hayatlarının bir döneminde,ama öyle ama böyle mutlaka yanlış işlere bulaştılar.Neden?
    Çünki birden bire Vatan -Millet-Sakarya edebiyatını hortlattılar.Biz Necip Türk milletini bu duygularla yoğururken,kendileri DİN-ATATÜRK-VATAN-MİLLET(Aslında sadece RANT)cepheleri adı altında sadece kendi çıkarlarını düşündüler yıllardır.
    Konumuza dönecek olursak Bir Chp seçmeni olarak partinin son çıkışlarını açılım olarak kabul etmiyorum.Bunlar zaten vardı ama Baykal ve ekibi hiç yokmuş gibi davrandılar bu güne kadar.E peki nedir bu derseniz tabii ki TAKİYYE derim.
    Çünki artık her parti gibi CHP de sadece dürüst olup ilkelerine bağlı kalmakla, Asil ve Necip Türk milletine hiçbirşey veremeyeceğini nihayet anlamış görünüyor.(Birde fosil yönetimini yenilemesi gerektiğini anlasa)

    Şİmdi gelinen son noktada,Rant ve çıkar kavgasında hiç kimse AKP nin eline bırakın su dökmeyi Havlu bile tutamaz.Üstelik artık satılacak ve çalınacak bişey kaldığınıda sanmıyorum cidden.
    Bekleyip görelim bakalım..

  134. Yazan:Fatih Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    CHP’de sorun sadece lider sorunu olsa keşke, değiştirirsiniz herşey düzelir. Sorun lider sorunundan ibaret olmadığı için Deniz Baykal’ın alternatifi oluşmuyor. Sorunun daha derini kadro ve köhneleşmiş, kendini yenilemeyen fikri atmosferdir. CHP halktan kopuk zira halk gelişme gösteriyor ancak CHP aynı yerde.
    Faşizan yaklaşımlarla sosyal demokrat olunur mu? Olur ama Türkiye’de…
    Sağda 50 yılı aşkındır 8-10 siyasi parti ve bir düzine lider sahnede yer alırken ve sürekli değişip, gelişirken solda 2 parti, 3-4 lider, aynı söylemler. Sıkıldık artık laikliğin, rejimin elden gitmesinden. Laiklik elden gitmez zira sahici laik değiliz ki. Tabucu laiklik olur mu? Olursa din gibi olur.

  135. Yazan:fatih yasar abbas Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Bugunun cari piyasa sartlarinda, 20-50 milyon dolara “x yukseltenler, y alcaltanlar, a indirenler yada b kaldiranlar” adlariyla parti kurdurup, bazi ortalikta gezinen muhteris “konu mankenlerini” kullanarak iktidara getirerek, yilda 250 milyar dolarlik “hızli kazanc” temini mumkundur.

    Yeter ki avantayi, “havadan kazanma firsatini” bastirin!

    Bu isleri yapmaya hazir, insan demeyim, milyonlarca muhteris …..yar bulursunuz:

    Atin onlerine bir yagli kemik!
    Oturup seyredin.

  136. Yazan:bilgehan Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Derin dusunce adini koyarak “derin”in anlamini kirletiyorsun, Zaten baştakiler yapamadiklari seyleri telafuz edip getirdiler memleketi 2 paralik duruma. Tayyipci dusunce de, ak dusunce yobaz dusunce, sadakaci, kole, amerikanci, hepsi uyar. Laikler yapiyor ya siz de boyle kendinizi tatmin etmelisiniz. Ama bunu da ya avantan icin, para icin veya zeka noksanligindan yapiyosun.

  137. Yazan:adem rüzgar Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    arkadaşlar yapmayın etmeyin şu at gözlügünüzü çıkartın türk milleti olarak kulak dolgusu ile birirlerini eleştirmeyin siz sanıyormusunuz ki şu önümüzdeki seçimler tam laikiyle yapılıyor sizin saundugunuz akp para ile oy satın alıyor kimin parasıyla yapıyır bu işi senin benim paramla ortaya biri laf atıyor chp dinsiz bir parti diye arkasından sizler gibi bir sürü insan bu yazı başlıgına yorumyaparken provakötörlerin yazılarına kanarken öte tarafta müslümanım diye geçinen asıl dinsizler malı götürüyor.madem bukadar köşe yazısı okuyorsunuz ozaman bütün köşe yazılarınıda okuyunda kimseye haksızlık yapmayın.yazarın birinin dedigi gibi bu milletle doların 4 lira olması bile azdır

  138. Yazan:vatandaş Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    ya bu boş lafları bırakın chp ne atatürkün partisidir artık nede bu ülkeyi yönetebilecek güçte bir partidir. eğer sağır ve körsek chp nin atatürkçülük diyerek yaptıklarını görmüyor konuştuklarını duymuyorsak ancak o partiye oy verebiliriz…cumhuriyet elden gidiyor diye türk insanlarına karşı türk bayrağını simge olarak kullanan bir parti yada bu partiye mensup insanlar nasıl olurda türkiye cumhuriyeti devletini yönetebilirler. bi hamle yapmadan önce biraz düşünmeyi tavsiye ediyorum bu kafadan olan insanlara allah akıl fikir versin de oy vermeyin şu partiye size başka yapabileceğim bişey yok dua etmekten başka….

  139. Yazan:sule Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    CHP’yi kişilere mal etmek yanlış bir yaklaşım olur. Deniz Baykal ve onun izlediği strateji tartışmaya açıktır ve zaten pek çok CHP li tarafından kabul görmemektedir bunu kabul ediyoruz elbette. Ama sadece bu nedenden ötürü partiyi terk etmek yanlış. Bu yanlışa düşmeyelim hele ki en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç durduğumuz şu günlerde.

  140. Yazan:yaşar enis diker Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Müslüman militan değildir. Hakikatin peşindedir. Gözünü bir başkasının kusuruna, eksikliğine dikip bundan mutlu olmaz, olmamalıdır da. Aksine kendi kusurunu görürür bunu düzeltmeye çalışır.

    Bu gün kimse kimseyi kandırmasın, iktidar insanların yatak odasına girecek bir fütürsuzluk içindedir. İnsanların özel konuşmaları gazetelerde yayınlanmaktadır. Hukuk zorlanarak Hukuğa göz dağı verilmektedir. Dağlıcalarda gençlerimiz öldürülmekdedir. Askerimize, ordumuza her fırsatta saldırılmaktadır. Yolsuzluk dosyaları yüzünden miletvelilleri istifa etmek zorunda kalmaktadır. Birde kalkıp CHP şöyle böyle diye konular açılıyor. Geçin beyler bunları. Herkes kendine baksın önce.

  141. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    En büyük yalan; Türk halkının oy’unu sattığını iddia etmektir. Kişi kendini nasıl bilirse karşısındakini de öyle bilirmiş.

    İşin içine AKP girince Pirenin kanat sesini dahi duyabilenler, 28 şubat sürecinde yapılan ve tarihin en büyük hortumlama ve banka soygunlarını her ne hikmetse göremediler, ya tatile çıkmışlardı yada fadime şahin, ali kalkancı,müslüm gündüz filmlerine çok fena kaptırmışlardı, şimdi de başka filmlere, komplolara çok fena kaptırmışlar, şimdiki filmlerin başrolunde ise akp düşmanlığı oynamakta, hadi bakalım kolay gelsin size, ancak bilin ki Türk halkı yemiyor bu numaraları, o bir kere olur.

  142. Yazan:Yaşar Atay Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    CHP Çarşaf açılımında adeta milletimizle alay ediyor.Önce başında eşarp var diye öğrencilerin okuma hakkını ipotek edeceksin,sonrada çıkıp çarşafa rozet takacak,seçim otobüsüne gelen elinde kuranlı çarşaflı kadını tartaklıyacaksın.Bizi enayi mi sandın Baykal.Atatürkü solcu yapan,sağcıları Atatürke karşı soğutan,belediyelerinden pislik kokan bir parti eriyecektir.Tek dayanağı askeri darbe olanların demokrasi karşısında şansı yoktur.

  143. Yazan:zafer Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    bizimi kadar bos siyaset konusmayı seven bi ulke daha gormediim kokumuze kadar yalancı,sahtekararız,yasal olmayan herseyi yaparız ulkemizi soyularlar deriiz,rusve alırız veririz baskı verdi mi vay vatan hainin deriiz herkez ayna baksıın herkes bu ulkede oy veripte begenmedikleri kadar isguzar bende,sende,odu o yuzden bosu nefes tuketmeyeliim

  144. Yazan:YAŞAR DİÇ Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    sevgili arkadaşlar öncelikle özür dilerim farkadamısınız şu ilider bunu dedi bu lider bunu dedi hiç vadandaşın halini esnafın durumunu gündeme getiren varmı..? kriz aldı gidiyor işsizlik çığ gibi aksine partiler seçim harcamalarında en ufak bir kriz yok bakarsanı görürsünüz..!! KISACA LİDERLERİ HİÇ BİRİ AMA HİÇ BİRİ SENİ KULLANACAĞIN O KADAR SEVMİYOR HEPSİ VE YANDAŞLARI ÇIKAR PEŞİNDE KÜÇÜK ESNAF NE YAPMIS DÜKKAN KAPATMIŞ İSÇİ ÇIKARMIŞ KİMİN UMRUNDA ÜRET ÜRET KİME SATACAKSIN KİM ALACAK BUNLARA ÇARE BULUN LİDERLER BİR OYUN PEŞİNE DÜŞECEĞİNİZ KADAR ÇÖZÜM ARAYIŞINDA BULUNSANIZ Dİ,YORUM KISACA (BENİ OY İÇİN SEÇİM ZAMANI HATIRLAYAN LİDERLER DEĞİL TC VATANDAŞI OLARAK 365 GÜN HATIRLA VADANDAŞ SENİ LİDER KABUL ETSİN BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN SAYIN LİDERLER

  145. Yazan:yalçın Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    hiç bir parti atatürkçü değildir.Olamazda menfaat almış başını gidiyor. gencecik şehitlerimiz vatanı canıyla korurken o topraklarda akan kanın izleri beyinlerinden tamamen silinmiş vatanımız satılmaya başlanmış.kürt devleti kurma yolunda aşama kaydedilmiştir.Ama birisi de çıkıp bunlara karşı mücadele vermemiştir.Atatürkçü olmak meziyet ister. yürek ister. Ülkede savaş çıksa kim cepheye gider. kimse gitmez insanın canı tatlıdır.Onun için yorulmayın bence Atatürk gibi bir insan gelmez.

  146. Yazan:Özver Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    Kesinlike artık Chp nin hala Atatürk ün partisi olduğunu söylemek güç. Partinin maddi alt yapısını sağlamlaştırmak gayesiyle ilkelerinin hiçe ayılması gerçekten çok iyici ve saygısızcaydı. Deniz Baykal bu çıkışıyla zatn kötü lider ve siyasetçi imgesini bir kez daha ınayladı ve bizim gibi 40 yıllık Chp lileri bile partisinden uzaklaştırdı. Kötü bir politikaydı. Yeni isimler yeni bakış açıları ve çözüm yolları gerekli bu parti için ama Mustafa Sarıgül gibi siyasetçiler değil
    Genç Mümtaz Sosyal,Altan Övmen gibi siyasetçiler gerekli…

  147. Yazan:m.zülfikar Tarih: Mar 16, 2009 | Reply

    sonradan olma CHP liler atatürkün annesinin
    baş örtüsüne bakın

  148. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Seküler yaşam bugüne bakar dönüpte yüz yıl önceki Atatürk’ün annesini baş örtüsüne bakmaz. Dünya bu denli statukocu mudur ki, bi yüzyl önceye baksın, hayat dinamiktir, akarsu gibi akıp gidecek elbette, değişerek, değiştirerek.

  149. Yazan:Alp Alp Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Ne kadar gücetapan yalaka varsa, burada toplanmış,güçleri ne abd.yi, ne halifelik projesini, ne İsraili ne de ülkedeyi 60 yıldır yöneten sağ iktidarları eleştirmeye yetmediğinden, ana muhalefet partisine saldırıyorlar.

  150. Yazan:yalcin Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Siz çarşaflıları el ele tutuşturup türban gösterisi yaptırtırken birşey yok CHP kullanıca mı problem oluyor. Çarşaflılara iyi oluyor birazda CHP kullaanıp kaymağını yesin onların bu ülkede baktıki herkes din üzerinden o veriyor onlarda doğru yolu buldular sonunda

    kuran kursu açacaklar çarşaflılara rozet takacaklar din sömürüsü ile (diğerlerinin eskiden beri yaptığı gibi) oy kapacaklar

    ilk defa takdir ettim CHP nin bu açılımını :)))

    hadi şimdi size kolay gelsin

    propaganda için sağa sola mail atmaya devam edin siz

  151. Yazan:Selami Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Efendim benden önce (149) kişi bu sayfada görüş beyan etmiş. Bir çoğunun yazmış olduğu yazılarda bir birilerine vermiş oldukları cevaplarda hakaret , kin ve nefret algıladım. Dün bahse konu olan siya parti ( CHP ) orta öğretim de mesleği İMAM lık olacak olan İHL öğrencilerinin okullarının bodrum katında edaa etmeye çalıştıkları namazlarını sanki vatana karşı bir ayaklanma gibi çocukları rencide etmeleri, yüksek okul kapılarında bazı polislerce başlarındaki örtüyü zorla açtırmaya çalışanlara tepki gösterecekleri yerine o insanları memleketin ikinci vatandaşı gibi televizyonlarda rencide etmelerini unutmuşlar dünki ( CHP ) zihniyeti af buyurun hayvan ahırlarında MÜSLÜMAN lar KUR – AN okunduğu günleri EZAN I aslından başka minarelerden okutan zihniyet nasıl olmuşta bu gün bu necip milletin öz değerlerine saugı gösterir hale gelmiş düşündürücü olduğu kadar da inandırıcıktan uzak bi hareket diye düşünüyorum. ALLAH cc bu necip milletimize uyanma ve şuurlanma nasip etsin.
    selametle

  152. Yazan:adem rüzgar Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    arkadaşlar hakkaten şu lider çekişmesini bırakında işsizligi protesto edelim haksızlıgı protesto edelim.delinin biri kuyuya taş atmış akıllılar çıkarmaya çalışmış kimse biye r.t.erdoganı eleştirmşyorda hurra chp ye deniz baykala yükleniyorsunuz?allah muhafaza deniz baykal gibi bir muhalefete sahip olmasak neler başımıza gelirdi ya ona ragmen neler satıldı neler dolandırıldı insanların hali perişan.
    arkadaşlar barzani talabani 75 80 yıllarında kırmızı bültenle aranırken şimdi kırmızı halıyla karşılanıyor köşkte.ha kesin bunuda chp yapmıştır demi

  153. Yazan:DOĞAN Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Barti örneklendirmesi yapmadan söylenecek tek kelime vardır bu CHP içinde geçerlidir.Lider olunmaz Lider doğulur.Hangi parti başkanı olursa olsun Liderlik sıfatlarını taşıdığı sürece arkasındaki kitleyi peşinden sürükler.Bu güne kadar çok sahte ve sonrdan olma liderler gördük.Hiç biri Tayip Liderin yanından geçemez.İsrail e dahi posta koyup kalkmış adam için ve Türk olduğumuz için gurur duydum.Particiliğin değil RECEP TAYYİP ERDOĞUNUN peşindeyiz.Yıllarca Tansu-Mesut cilveleşmeleriyle TÜRKİYE uyutultu.Hangisi karakter icratı yaptı.Şahsiyet ön plandadır.Chp başkanı düne kadar ıııı–ııııı diyerek konuşuyordu ne çabuk unuttunuz !!.TAYYİP BABADAN önce konuşma dersi alsın,sonra bize nutuk atsın.Telafuz adamda koca bir -0- be.Varsa yoksa Liderin KIRALI TAYYİP ERDOĞAN DİYORUM…..Gerisi zurnanın son deliği………….)))))

  154. Yazan:ADANALIYIKKKKKK Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Toplum olarak öncelikle şunu çok iyi idrak etmemiz herekiyor.!!! Yıllarca ECEVİTÇİYİM veye ANAPÇIYIM diye klasik siyasi düşünceye sahip bir kitle vardı.İşte bunu örnek alacak olursak artık toplum ve yaşam şekli ve düşünce birliği evrim değişitirmekte.Avrupalı kafası gibi düşünmeyi öğrenip ve artık asıl politikayı HALKIN yapması gerekiyor diye düşünüyorum.Bir siyasi liderin peşine takılıp yıllarca iyisiyle kötüsüyle hep peşinden gidilmedi.
    – Peki bu kişiler muhalifler bir çok konuda tenkit etmedimi ?Onlar da sütten çıkmış ak kaşık değildi.
    – Bırakın eskiden o siyasi görüş!!!
    Halkı huzura refaha götürecek gerçek lider kimse onu desteklemenin zamanı geldi.evrim ve değişimlere ayak uydurmak gerekiyor.
    – Şu bir gerçektir ki BAYKALDAN lider felan olmaz.Parti düşüncesine saygım var ama Baykalla değil TÜRKİYE Yİ teslim etmek ona 3 tavuk verseniz 1 ini kaybeder gelir…….
    – Bize TAYYİP ERDOĞAN GİBİ LİDER VE ONUN GİBİ CESUR KİŞİLİK VE ÖZ GÜZEVİNİ OLAN LİDERLER LAZIM.
    Ama nedense ALLAHI hatırlatmak ve Dini hatırlatmak kusur oldu bu memlekette.
    DİNDEN VE ALLAHTAN uzak kalmayan isteyen varsa TAYYİP ERDOĞANIN dediği gibi ;
    Buyursun gitsin …..
    MÜSLÜMAN ÜLKEDE YAŞIYORUZ AMA NEDENSE DİN KARŞITI OLDU MİLLET .
    BAŞINIZ DERDE GİRİNCE ALLAHI HATIRLAYAN İNSANDAN NE BEKLERİSİN.
    K E N D İ Ö Z Ü N Ü ZÜ VE D E R İ N L İ Ğİ N İ Z İ YAŞAYIN .
    YORUMLARLA DEĞİL POLİMİKLERLE DEĞİL SANDIKLARDA KONUŞUN.
    GELİN MİSALİ HEM AĞLARIM HEM GİDERİMLE OLMUYOR.!!
    O dan gelen bir parti bizlerin oyları ile seçildi ve geldi,varsa kendine güvenen parti alır oyunu gelir GELEBİLİYORSA.))))))
    VARSA BAŞKA ADAM !!!
    Hür düşünceme saygısızlık yapmamanız dileği ile

    S A Y G I L A R I M L A

  155. Yazan:dumur Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    CHP yi bilememde sizin Atatürkçü olmadığınızı biliyorum.

    Bir kere karikatürize ettiğiniz sayın baykal’a aloo deme yakıştırmasından ziyade, sayın başbakanımızın “ananı da al git lan” ile ilgili karikatürize etseniz daha gerçekci olurdu

    İşte örne Tayyip baba örneği, vatandaş ne yapsın umut verdi, vede doğruya doğru hizmet verdi, çok severiz ya babaları hemen baba ilan etmişler. Çıkar çevrelererine verdiğinin yarısını vatandaşa vermedi AKP.

    Nereye gitseniz bir yeme içme düzeni, hayır lafım sadece AKP ye değil ben vatandaşım CHP de olsa MUHALEFETİM, sonuna kadar hakkımı ararım.

    Daha öncede yazdığım gibi yazılarınızın Objektifliği yok, hükümet yanlısı bir sitede ne yazsanız boş, boşuna Objektifiz demeyin sitenizi AKPli derin dusunce olarak değiştirin halka yalan söylemeyin.

    CHP de zamanında yapmadığı hizmetin, bürokrat tavrın halkı salak yerine koymanın, koltuk yapışkanlığının acı mirasını çekiyor. Umarım akılları başlarına gelmiştir, bu halk hizmete oy veriyor, ne yazık ki toleransları arasında insafsızca soyulmak ve göz göre göre kötünün iyisi felsefesiyle minimalize yaşamak düsturu var.

    HALEN ÖĞRENEMEDİK, HALK OLMAK DEMEK MUHALİF OLMAK DEMEK AKPLİYİM CHPLİYİM DEMEMEK YANLIŞI TABİRİ CAİZSE ALAKALI KİŞİNİN GÖZÜNE SOKMAK.

    inşallah bir gün bu sitede objektif yazı görebileceğim, umutsuzum ama niyet iyi niyet olsun

    Saygılarımla.

  156. Yazan:Atilla Çetin Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    Siyasi partiler gücünü halktan alırlar.Halk okumazsa TV seyreder satılık ekran satılık kalemler Ali Kemal’ler halkı dış güçlerin hedefleri doğrultusunda yönlendirir.İçerde İsrail’e küfreder,fakat gerçekte Eş Başkandır.İkinci aldatma yolu çıkarlardır.Yıkılmaz zenginler olurlar.Deniz fenerini bile göremeyen fanatikler,tarafsız değerlendirme yapamazlar.Bor madenleri elden gidiyor.Değeri 9 trilyon US Doları.
    CHP Atatürk’e layık olmalı.Tam bağımsızlık demek olan Kemalizmi çarşafla kirletmemeli.Artık Türk Limanı,hemen hemen Türk bankası kalmadı.Yönetimdekiler gaflet dalalet hatta hıyanet içinde mi?
    Geçmiş iktidarların yaptıklarını satarak bugüne geldiler.Petkim,tüpraş,telekom vb.eserler artık bizim değil.Bunların bedelleri gerçekten açıklandığı gibi midir?
    Dindar kardeşim dinciler sizi aldatıyor.Peygamberirmizi iyi tanıyın.O mübarek insan çalmazdı hatta borçlu ölenin cenaze namazını bile kılmadı,bırak çalanı.
    Devletin gelirlerinin çok büyük kısmı vergi gelirindendir.Vergi kazançtan alınır.Ancak şu anda harcamadan vergi alınıyor.Buna dolaylı vergi deniyor.asgari ücretli ile çok varlıklı aynı miktar akaryakıt için aynı vergiyi ödüyor.Çünkü harcama üzerinden vergi alınıyor.
    Herkese Kuran’ın emri okumayı öneriyorum

  157. Yazan:YorumcunuZ....... Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    EY HALKIM.!!
    BAL TUTAN PARMANI YALAR…Bırakın çaldı ,sattı ,yedi ,polimiklerini.Siz olsanız ne yapardınız.Çingeneye yetki vermişler önce babasını asmış…
    Her güzelin bir kusuru vardır.
    AKP Yönetimine bişe diyemem ama.Tayyip ERDOĞAN kişilik yönünden Toros dağı gibi.
    Mersinli portakalcıya dediği gibi (sahte çifçiye) ANANIDA AL GİT…
    Adam gibi konuşsa BAŞMAKAN öle demezdi.Ama adam provakatör.Önemli olan o halk dili ile ona cvp vermekti.Helal olsun onun HALK DİLİNE.Neydi belirsiz adamın lafının altında kalıp gitsemiydi ne yani.?
    Kusura bakmayın yolda yürürken biri siz agresif konuşarak yaklaşsa elinimi öpeceksiniz bu adamın !!
    Konu şudur ki ,Lider denen insan önce kendini taşıyabilmeli sonra da bizi taşımalı.Önce kendini savunmalı ki sonra bizi savunabilsin.
    Baykal diyorsunuz inanın bu kişi kelime darcağı çok zayıf bir insan

  158. Yazan:Kemal Tarih: Mar 17, 2009 | Reply

    chp yüzde yüz laik yüzde yüz atatürkün partisidir.bunun aksi olamaz olmamamlıdır da.
    ne yazıkki din sömürüsü yapanlar dini politikaya ticarete alet edenler bu ülkenin insanını kandırmıştır.

  159. Yazan:yusuf ÖZÇELİKEL Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    Siyasilerin sadece ve sadece seçim zamanında bu tür oyunlara alet olmasına hem içerliyor, hemde kınıyorum.Bu ülkenin ne başında nede sonunda kapalı insanlar yok olmayacaktır. İslam fıtratı üzerine doğmuş ve o şekilde yaşıyoruz. Hiç kimsenin birbirine bir tek laf dahi etmediği zamanda,siyasilerin bunu ortaya atıp da ülkemizi bölmeye çalışmalarından daha kötü birşey yok. Atatürk de böyle birşeyi asla kabul etmezdi diye düşünüyorum. Bazı siyasi partilerin koltuklarından kalkmalarının zamanı geldi de geçiyor bile. BIRAKIN KARDEŞİM…. BIRAKIN YENİ NESİLLERE ŞU İŞİ ARTIK… ÇOK DAHA İYİ SİYASET YAPACAKLARINDAN ZERRE KADAR ŞÜPHEM YOK… BİR SORUN KENDİNİZE YAHU BİZ BU VATAN İÇİ NE YAPTIK DİYE… ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN GÜNÜ BUGÜN…. SİZ BİR İYİLİK YAPIN VE KALKIN ARTIK….

  160. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    Kemal Bey cok isabetli yazmissiniz. Dogrudur chp yüzde yüz laik yüzde yüz atatürkün partisidir ve onun icin hic bir zaman müslüman bir ülkede secim kazanamayacaktir.

  161. Yazan:vahit korkut Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    chp ile ugraşmayın arkasını emperyalistlere yüzünü kökten dinci kesimlere dayayan millete hayvan diyen zihniyet le ugraşmanız gerekirken chp ve baykal türkiye vardır var oldukcada shp var olacaktır chp ile ugraşan zihniyet her kimse 3 gün önce millete hayvan diyen zihniyetle aynıdır diyorumm

  162. Yazan:vahit korkut Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    YAŞASIN MİSAKİ MİLLİ SINIRINI ÇİZEN ŞEHİTLERİMİZ YAŞASIN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE VE ONU YAŞATANLAR YAŞASIN MİSAKİ MİLLİ SINIRLARINI ÇİZEN ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI YAŞASIN ATATÜRKÜN KURDUGU CUMHURİYET HALK PARTİSİ

  163. Yazan:vahit korkut Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    SİZİN MÜSLÜMAN DEDİGİNİZ İNSANLARIN ÇOCUKLARI AMERİKADA OKURKEN AMERİKADA YAŞARKEN GEMİCİKLER ALIRKEN VE TÜRKİYEDE SIKIŞAN AGABABALARINIZ AMERİKAYA KACERKEN SORUN YOK NE HİKMETSE FEYTULLAHLAR ŞEVKİLER GÜNDÜZLER ÜZMEZLŞERDE SİZİN MÜSLÜMANLARINIZDANDI AMA BİR ŞEKİLDE MÜSLÜMANLIGI KULLANARAK GEMİCİKLER TAVUK ÇİFLİKLERİ YEM FABRİKALARI TASARRUFLU LAMBA FABRİKALARI BİLBORTLAR ELEKTRİK SOKAK DİREKLERİ HEP SİZİN MÜSLÜMAN DEDİGİNİZ ŞUAN İŞ BAŞINDA OLAN HÜKÜĞMETTEKİLERİN ÇOCUKLARINA AİT VE EŞLERİNE AİT BİZDE BU ÜLKEDE YILLARDIR EMEK VERİYOZ EMEGİMİZLE ALIN TERİMİZLE EKMEK PARAMIZI KAZANMAYA ÇALIŞIYOZ AMA BİZİM BİR GEMİCİGİN KÜREGİ YADA TASARRUF AMPÜLÜ YADA TAVUGUMUZA 1 KG MISIR ALMAYA PARA MIZ YOK ESKİDEN EMPARYALİZİMİN SÖMÜRGESİ ALTINDA OLAN TÜRK HALKI ŞİMDİ AKP İZİM SÖMÜRGESİ ALTINDA MUSTAFA KEMALİN NUTKUNDA SÖLEDİGİ GİBİ İÇ VE DIŞ BEDBAHLAR …………. İŞTE BUNLAR

  164. Yazan:vahit korkut Tarih: Mar 18, 2009 | Reply

    BU FORUMU AÇANLAR CHP İLE UGRAŞIRKEN BELKİDE BİLMİYOLARDIRKİ CHP NİN İLK GENEL BAŞKANI ULU ÖNDER MUSATAFA KEMAL IN MİSAKİ MİLLİ SINIRLARINI ÇİZMESEYDİ ACABA BUNLAR BUGÜN KİMİN YADA KİMLERİN ÇOCUKLARI OLACAKLARDI YADA BABALARI DEDELERİ MUTLAKA CHP NİN KURDUGU BİR FABRİKADAN EMEKLİ OLMALARINI DAHA ÇOK ÖRNEKLİYE BİLİRİM AMA BUNLARI BİLİYORSUNUZDUR UMARIM

  165. Yazan:keskindilli Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    CHP nin eli din üzerinde değil sadece nefsi müdafada.Haysiyetsizce yapıştırılan çamurları temizlemek için halka hoşgörüsünü anlatmakta.CHP her mahalleye Kuran Kursu derken ihtiyaç duyuyorsanız diyor ekliyor Diyanete bağlı ve gözetiminde, kaçaklardan tarikat cemaat pisliğinden arınmaları için öneriyor. Çarşaflıyı partiye üye yapıyor, devlete memur değil, partiyi çarşafa bürümek için değil çarşaflıya hayatı, gerçekleri anlatmak için.İmamı aday yapıyor düşmanın değiliz Kanunlara uyarsan parti programı doğrultusunda Ayrımcı değiliz, dışlamıyoruz demek için.

  166. Yazan:fatih y. abbas Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    Memleketimizi asrilestirmek, istiyoruz.Butun mesaimiz Turkiye’de asri, binaenaleyh garbi bir hukumet vucuda getirmektir. Medeniyete girmek arzu edip de garba teveccuh etmemis millet hangisidir? Bir istikmette yurumek azminde olan ve hareketinin ayaginda bagli zincirlerle isgal edildigini goren insan ne yapar? Zincirleri
    kirar, yurur.”
    M. Kemal Ataturk
    (29.10.1923, Fransiz Muharriri Maurice Pernot’a demec)

  167. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    Merhaba Kemalist Atatürkcü Vahit Korkut Efendi,
    Bey Efendi siz evvela Atatürkün yazilim kurallarina uyarsaniz cok iyi edersiniz. Nedense hep Kemalistler Atatürkcülügü dayatmak ister ama kendileri Atatürkcülüge hic uymazlazlar.
    Lütfen biraz düsünün neden % 22 ileri gidemediginize.

  168. Yazan:chp lee Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    chp ye laf yok…
    duymiim bidaaa.

  169. Yazan:eyüp aydın Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    bana göre şu an ghp yönerimi fosilleşmiş olup hala çarşaftalar düşünün bunu sağ bi parti yapsa asarlardı ama kendileri oy kaygısı yüzünden nerler yapıyorlar bu kadar ucuz bu kadar dejenere olmuşlar mhp ninde adam gibi bir siyaseti yok insanlar bunlar nası oy verecek analmıyorum hepsi valla hi boş

  170. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 20, 2009 | Reply

    sizce

    CemaatçiHalkPartisi kimin partisidir ?

    CHP;

    Kemalist cemaatinin partisidir.

    Cemaatçiliği, tarikatçılğı, toprak ağalığını kadıramayan Kemalizm ve partisi CHP, sonunda kendileri cemaat haline aldılar.

  171. Yazan:garibbiri Tarih: Mar 20, 2009 | Reply

    chp Atatürkü cok seviyordu neden paraların üzerinden Atatürk resmini kaldıldı inünün resmini koydu bumu Atatürk sevgisi. Atatürkün adını kullanıp hertürlü pisliği yapıyorlar. gerici yobaz dediğimiz beyenmediğiniz iran uzaya uydu gönderdi biz hala baş örtüsü gibi ufuk tefek şeyle uğraşıyoruz. chp de kendince birşeyler yaptım sanıyor SAVALLILAR YOBAZ kafalılar hala at gözlüğüyle balıyorlar.söylenecek çok şey var ama SAYGILAR

  172. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 20, 2009 | Reply

    Darbeci ve faşist partilere GEÇİT YOK, en başta ta CHP’ye.

    28 ŞUBAT soygun darbesine , 367 rezaletine, 27 Nisan e-muhtırasına dik duramayanların yeri tarihin çöplüğüdür.

    Türk halkı bunu yapacak kadar “Zekidir, çalışkandır, asildir”

    Mümkünse çok çabuk terk etsinler sahneyi, zira kaybedecek zamanımız yok, yeterince zaman ve kan kaybettik, hakim sınıfın vesayetinde “particilik oyunu” oynayan parti görünümlü figuranlar sayesinde. Onların bu oyunları hainliğe tekabül etmeye başladı artık.

    NE MUTLU Kİ BİZE EN NİHAYET PARTİCİLİK OYUNU BİTTİ, HALKIMIZ, HAKİKİ “HALK PARTİSİ” OLABİLECEKLERİ BEKLİYOR. SAHTELERİNİN MİADI DOLMUŞTUR. MİADI DOLMUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

  173. Yazan:zeki Tarih: Mar 21, 2009 | Reply

    Şu anki CHP nin Atatürk ile bir alakasi yok Atatürk’ün partisi Cumhuriyetin ilk dönemlerinde bir siyasi laboratuvar olarak kurulmuş ve burada sonradan siyasi görüşleri farklı olan insanlar (Karabekirler,Bayarlar,…) bile ülkenin çok partili sisteme geçişi için çalışmışlardır.
    Şu anki CHP ve yönetimi geçmişin kutsallığını kullanarak insanların duygularını sömürmekte ve saplanmış oldukları şimdiki çıkmazdan da din istismarı yaparak çıkmaya çalışmaktadırlar.
    Görüşlerinde,niyetlerinde,uygulamalarında samimi değiller dolayısı ile halktan kopuklar, Şuanki kadro ve savunucuları Cumhuriyet ve kurumlarının sağladığı ayrıcalıkları,rahatlığı, hayatlarının kolaylıklarını kaybetmeme çabası içindeler yoksa onların vatan-millet diye bir kaygıları yoktur.
    Eger böyle bir kaygıları olsa idi bu gün inançları yüzünden eğitim alamayan insanların sorunlarının çözümünde katkıları yada önerileri olurdu.
    Kendileri gibi düşünmeyen,inanmayanları ötekileştirmezlerdir.
    Muhalefette bile olsa ülke için acaba biz ne yapabilirizin kaygısı ve çabası içinde olurlardılar.
    Plazada oturup eleştiri yapmak işin en kolay tarafı

  174. Yazan:hatice yıidırim Tarih: Mar 21, 2009 | Reply

    benataturke severım ama chp lı degılım onunn ıcınyorum yapmıyayım

  175. Yazan:vahit korkut Tarih: Mar 22, 2009 | Reply

    MUSTAFA AKTAŞ EFENDİ
    ve onun gibi düşünenler
    siz hala bugün olmuş mustafa kemalin düşüncelerinden korkuyorsunuz korkmayın giden hiç kimse dönmemiş dönecek olsada size zarar vermez nede mustafa kemal atatürkten korkuyosunuz
    asıl siz düşünün siz 1.dünya savaşı kurtuluş savaşı ve eşiğinden döndügümüz 2. dünya savaşın dan kalan insanların torunlarısınız aslını inkar edene küllü kafir derler saygılar

  176. Yazan:aytunc Tarih: Mar 24, 2009 | Reply

    MERHABA
    hiçbir siyasi lider ve parti beni ilğilendirmiyor çünkü Türkiyede AKP,CHP ve diğer siyasi partilerin hepsi,kendi menfaatlerini ve yandaşlarını düşünen millete birşey vermeyen bir anlayış içindeler,birisi nin parti üyeleri çarşaflı insanları tartaklarlar,birisi ananıda al git der,birisi arsa ihalesinden,RANT sağlamaya çalışır, birisi
    askerlik yan gelip yatma yeri değil der, ama kendi oğluna çürük raporu alır, ya bana şu Türkiyede dürüstçe hiçbirşekilde kendi yandaşlarına rant sağlamayan bir siyasi anlayış gösterseniz ne güzel olur,bir tek RAHMETLİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK vardı, ALLAH mekanını cennet etsin,televizyonlara bakıyorsunuz tüm siyasi liderler birbirini karalama kampanyasımı yapıyorlar yoksa belediye başkan adaylarını ve yapacakları icraatlarımı anlatıyorlar UTANIN EYY SİYASİLER kendinizeden utanın sizleri bizler oraya seçerek getirdiniz biz siyasi çekişme istemiyoruz iş istiyoruz hizmet istiyoruz herkezin dinini rahatça yaşayacağı, herkezin medeniyeti rahatça yaşayacağı bir ülke yönetimi istiyoruz, ama sizler ne yapıyorsunuz biriniz ATATÜRK adı altında siyaset yapıyorsunuz, biriniz ATATÜRK ü karalıyorsunuz
    ama birkerede ATATÜRK için bir fatiha okutan bir lider yada siyasi parti görmedim duymadım SİZ SİYASİ PARTİ LİDERLERİ ATATÜRK ü bize bırakın siz İŞ yapın İŞ meleketi satarak yahudite israil liye rus a amerikalıya hollandalıya yunanlıya satarak ABD ye yalakalık yapmayın,avrupaya girmeyi tabiki isteriz ama milletimizi avrupaya esir etmeyin,siz önce ÜLKEMİ KALKINDIRIN işiniz karalama olmasın işiniz TÜRK MİLLETİNE HİZMET OLSUN siz iş yapın bırakında sizlerle ilgili kararı biz TÜRK MİLLETİ verelim,artık o kadar zavallı durumlara düşmüşki belediye başkanları ve siyasetçiler BİR haberciyi ki bu konuda duayenlerden birisidir ( UĞUR DÜNDAR) alenen tehdit etmeye bile utanmıyorsunuz UNUTMAYIN SİZLER GİBİ ÇOKKK BELEDİYE BAŞKANI VE SİYASİ LİDERLER GEÇTİ BU ÜLKEDEN bu millet zirveye taşıdığı gibi aşağı indirmesinide çok iyi bilir, fikir özgürlüğü olan,baskı altına alınmayan,telefonum acaba dinleniyormu diye şüpheye kapılmadan tertemiz bir ülkede yaşamak bizim hakkımızdır eşit haklara sahip çıkılan, benim babam başbakan ben torpilliyim demeyen, babası başbakan bürakrat vada vali olsada normal bir insan gibi yaşana torpillerin rantların yalakaların olmadıgı bir ülkede yaşamak istiyoruz sayın siyasetçiler,yöneticiler, üst düzey yetkililer bırakın ATATÜRK yerinde rahat uyusun onun ruhuna bir fatiha okuyun ALLAH tan rahmet dileyin ATATÜRK için unutmayın islam dininde bir ölmüşün arkasından konuşmak ona iftira atmak da çok günahtır, siz işinizi yapın TÜRK MİLLETİde size güvensin aynası iştir kişinin mantıgına gidin
    aynası rant tır işimizin mantıgı sizi biryere götürmez TÜM SİYASİ LİDERLERE SAYGILARIMLA..

  177. Yazan:muharrem eğribacak Tarih: Mar 27, 2009 | Reply

    değerli arkadaşlar ümmetçilik bir kısım yurttaşlarımızın genlerine kadar işlemiş doğaldır 616 yıl osmanlıda ümmetçilik hocacılık vs.. hüküm sürmüş 1923 atatürk türkiyesini içine sindiremeyen zavallılar 200li yıllar sn:başbakan da bakanlarda cumhurbaşkanıda dAHİL TÜRKİYENİN karanlık orta çağ da kalmasını diliyorlar örneğin sn:başbakanın ulemayı sorun sözü örneğin sn:milli eğitim bakanı h.çelik in 24 kasım öğ. gününde yeni TÜRKİYEnin yeni baş öğretmeni olarak sn:ABDullah gül ü göstermesi gibi sayfa başında ATATÜRK ve DENİZ BAYKALLI gösteri pek hoş olmamış ayrıca yorum yazan bazıları onlar kendini bilirler ATATÜRK ve cumhuriyeti eleştirip güleceğinize açık gözünüze gülün tamammı

  178. Yazan:murat Tarih: Mar 28, 2009 | Reply

    yapılan karikatür gayet yerinde arkanıza bir bakın geçmişe neden lider olamıyor chp diye sizin düşünceniz türkiye halkının büyük çogunluguna ters neden derseniz biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz siz de müslümansınız biliyorum ama icraatlarınız söylemleriniz msela darvin tezine desteginiz hacılar için söylenenler , abdest desen yok ,namaz desen yok ,siz elle tutamadıgınız gözle göremediginiz şeylere inanmayanlardan ayıran nedir:( inanç çağlardır süre gelmiş ve gelişmiş bir doğruluktur sizin yaptıgınız şeyleri ise genelde ateistler yapar bırakın atatürkü yerinde rahat uyusun allah rahmet eylesin kemikleri sızlıyordur eminim sizin yaptıklarınızı ve düşüncelerinize bakınca :(siz chp liler allah chp nin başından deniz baykalı mhp nin başından bahçeliyi eksik etmesin:)artık bizleri boş dosyalarla kandıramazsınız vatandaş murat:):):)ha bu arada asla akp yandaşı degilim zamanında diger bütün partilere oy veripte elim kırılsaydıda vermeseydim diyenlerdenim ama akp hükümetine verdiğim oylar için çok mutluyum devam ak partili kardeşlerim halk sizi bagrına basacak dogruyolu bırakmadıktan sonra unutmayın sevgiler:)

  179. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Mar 28, 2009 | Reply

    Atatürkün partisini saldirmak cok ayip. Ne demis Ulu önderimiz…Eyyyy Türkler ölü davara depmeyin.

  180. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 28, 2009 | Reply

    Derin devletin, en üst karar organı malum konseyi’nin bugünlerdeki en yoğun gündemi eminim ki CHP’ye yeni başkanın kimin olacağını belirlemektir.

    Konseyin ürettiği “Hikmet abi” formülüyle cph koltuğuna oturan Baykal’ın bavullarını toparlamakta olduğunu mimiklerinden ve asabi durumundan anlamak zor olmasa gerek.

    Sandığa gömüldüğü dönemde, danışıklı istifa ederek kısa süreli CHP başkanlığından uzaklaşan Baykal, yine başka bir “abi” ara formülüyle (Altan abi) gitmiş ve geri gelmiştir.

    Mahir Kaynak’ın MİT ajanlığı deşifre edilmemiş olsaydı Baykal’ın yerine başkan atanacağı adı geçenin bizzat kendisi tarafından da itiraf edilmiştir.

    Bu atamaları kimin yaptığı, abi formüllerini kimin ürettiği artık ayan beyan malumdur. Ergenekon avukatlığı boşuna değildir yani.
    Söz konusu “Abi” formüllerinin parti tabanından üretildiğini söyleyebilecek bir CHP’li var mıdır?

    CHP, işte böyle bir partidir. Halkın değil, “hakim” sınıfın partisidir. Bu nedenle İllebet iktidarsızlığa mahkumdur.

  181. Yazan:hidayet Tarih: Nis 1, 2009 | Reply

    “a good slogan can stop analysis for fifty more years” .. iddialı-afili bi slogan ,elli yüz sene olaylara doğru teşhis koymamızı engeller mi engellemez mi? “laiklik-çağdaşlık-cumhuriyetçilik-halkçılık..” bunların hepsi BOŞ-KARIN DOYURMAYAN-ZORAKİ REKLAMLARI DİNLEDİNİZ REPLİKLERİ… Bu sloganların saçmalığını, 2+2 eşittir 4 gibi kabul etmediğimiz sürece, bir meşhur’un dediği gibi: türkiye eğer bir kase yoğurtsa,üzerindeki kartondan adamlar BEYHUDE hareket etmeye çabalamakta.. CHP nin seksen senelik okul sloganlarını dinleyip cevaplandırmaya-yorumlamaya çalışırsak hem bunlara BOŞ yere değer vermiş oluruz hem de verimli düşünce alanlarına geçemeden ömür tüketiriz..

  182. Yazan:deniz_deniz Tarih: Nis 3, 2009 | Reply

    yorumlara bak asıl tanrım bizleri sizin elinize düşmekten kurtarsın…
    sunu kafanıza iyice kazıyın TÜRKİYE CUMHURİYETİ Laiktir Laik kalacak istediğinizi düşünün bu sayfalarda istediğinizi yazın burası laik bir ülke iran ırak afganistan olmayacağız hadi bana da bir linç kampanyası düzenleyin email adresimi alın tehtitler savurun göz altına alın başımı gövdemden ayırın ama son sözlerim TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR LAİK KALACAK sizin gibi laiklik düşmanları karşısında dim dik ayaktayız ayakta olmaya devam edeceğiz gün gelecek devran dönecek…. hadi eyvallah

  183. Yazan:Mustafa Akbas Tarih: Nis 3, 2009 | Reply

    deniz_deniz’in dikkatine lütfen kendinize geliniz. Kelle ucurmak ancak Kemalistlere yakisir.Sözde laik katil kemalist baski rejimi Müslüman Türklerin ve Kürtlere asarak kurulmustur.Yobaz laikler kandan geciniyor. caniniz istedimi cikip Basbakanlarimizi asiyorsunuz.

  184. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 3, 2009 | Reply

    Kemalist dininin bağnazları tutturmuşlar bir Atatürkçülük ve laiklik.
    Atatürkçülük nedir? orjinal bir fikir midir? orjinal bir ideloji midir? Kemalizm ne yana düşer usta, demokrasi ne yana, insan hakları ne yana, hukukun üstünlüğü ne yana düşer usta, var mı bir bilen beri gelsin.

    Laiklik ise tam bir zırva, devlet kontrolunda sunniliği devletin dini yapacaksın, bunu kontrol etmek için tamamen sunnilerden oluşan Diyanet Başkanlığı kuracaksın, sonra çıkıp şark uyanıklığı ile bu pespayeliğin adına da laiklik diyeceksin, “Türkiye laiktir, laik kalacak” şeklinde zırva ve saçma bir slogana rastlamadım.
    Laik olmayan nasıl laik kalacakmış, sunni’lik temelinde örgütlü ve okullarda, halkını sunni’lik beyin yıkamasından geçiren zorunlu din dersleri ile laik olacağız ve laik kalacakmışız. pehhh tam bir kemalist mantık işte, içi boş olanın mantığı da bu kadar oluyor. kemalizm mi dediniz, kenan evren’e sorun, recep peker’e sorun, ismet inönü’ye sorun, faik türün’e sorun, darbesever ilhan selçuk’a sorun, darbeci ve ihtilalci, sosyalist ihbarcısı doğu perinçek’e sorun, en iyi tanımlamayı onlar yapabilirler ancak, o yolun en iyi yolcusu onlar zira.

  185. Yazan:Mustafa Sait ONUK Tarih: Nis 17, 2009 | Reply

    Bu animasyon çoğu gerçeği çok iyi bir şekilde anlatıyor 🙂

  186. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 17, 2009 | Reply

    Sn. Deniz_Deniz ;

    Türkiye, ne Afganistan, ne de Iran olmayacaktır, çünkü CHP asla iktidar olamayacaktır. 3 silahlı, 1 post-modern olmak üzere toplam 4 faşist darbe yapıldı, 5 ncisi yapılırsa asıl o zaman Türkiye’ye şeriat gelir, Afganistan ya da İran’a benzeriz. Darbelere doymayan ve yeni bir faşist darbesini bekleyen CHP, darbe olmayacağını anlayınca oy alabilmek için çarşaf açılımı yapmak zorunda kaldı, darbesini bekleyenlerde, chp’sini bekleyenlerde, şeriat bekleyenlerde avuçlarını yalayacaklardır. gericiliğe karşıyız diye diye ancak bu kadar gericilik yapılabilirdi.
    Eskiden futbol takımlarında gizli santrafor olurdu, Türkiye’nin gizli faşist partisi chp’dir. olduğu gibi görünenden değil, ammavelakin misal sol gösterip sağ vurandan korkmak gerekir.

    Ne gericilik, ne chp, ne de darbe. selam olsun Türkiye’nin aydınlık geleceğine.

  187. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 17, 2009 | Reply

    29 Mart günü CHP İstanbul ve Ankara başkan adayları saat tam 21.00’da masa başında hazırlanmışlar, ufaktan ufağa seçim hilelerinden vs. dem vurmaya başlamışlardı.

    Planlanan şu idi, kendine güvensiz chp, oy oranının %15 ‘lerde hesap ediyor ve bu utançtan seçime şaibe yükleyerek sıyrılmayı planlıyordu, bu art niyetli plan için gerekli tüm hazırlıklar yapılmıştı, birkaç yerde düzmece elektrik kesintileri vs.ler de bu mızıkçılığa mazeret yapılıp, çamura yatılacaktı. ne de olsa yandaş medya da destek için hazır ve nazırdı.

    neyse ki allahtan oyları umdukları gibi %15’lerde çıkmamış oldu da memleket yeni bir kakofobiden, sanal gündemden kurtulmuş oldu, zira %15’lerde çıkacak oranda başka bir kurtuluşa yol açacaktı, Baykal’dan kurtuluş çok daha hayırlı bir kurtuluş olurdu, insanın 2 nci ihtimali isteyesi geliyor daha çok.

  188. Yazan:Bora Bingöl Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    Sayın Duman,

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz. 60 darbesinden sonra İsmet İnönü tarafından mı CHP programına “Partinin güttüğü bu esaslar Kamalizm prensipleridir” diye yazıldı?

    Şu ana kadar kadar okuduğum onun üzerindeki yorumunuzda Kemalizm hakkında yazdıklarınızın hepsi yanlış.

    Kemalizm;

    1. bir ideolojidir,

    2. bir devrim ideolojisidir,

    3. gelişmemiş ülke devrim ideolosidir,

    4. uygulamaya dayanan bir gelişmemiş ülke devrim ideolojisidir,

    5. 1927’de 9 umde ile şekillenmeye başlamıştır,

    6. 1935 CHP 5. Büyük Kurultayı ve 1936’da düzeltilen CHP Parti Programı neticesinde ortaya çıkan altıok ile Mustafa Kemal’in yaşadığı dönemde son halini almıştır,

    7. “Bilimsellik” ve “Bağımsızlık” temel ilkeleridir,

    8. Temellerinden biri “Bilimsellik” olduğu için dogmatik olmayan yegane ideolojidir.

    9. 10 Kasım 1938’ten sonra Kemalizm programdan çıkarıldığı, sırasıyla ortanın solu, demokratik sol ve sosyal demokrasi tüzüğe sokulduğu için CHP Kemalist değildir.

    10. Her gördüğümüz sakallı dedemiz olmadığına göre, her kifayetsiz mühterise Kemalist demek olsa olsa halanın bıyıkları ile amca arasında korelasyon bulmaya çalışmaya benzer.

    Bunları bilmeden Kemalizm yoktur demek, abesle iştigaldir.

    Medeni Bilgiler kitabını ya da Ahmet Taner Kışlalı’nın Siyasal Sistemler kitabını okuyunuz, geçer.

  189. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    Sn.Bingöl

    Kemalizm’in bir ideoloji olduğunu iddia eden tek bir adem oğlu bile kalmamış iken “çok bilen çok yanılıra” örnek bir adem oğlunun her daim var olduğu, olacağı da aşikardır.

    bunun bir ideoloji olup olmadığı bir çok kez tartışılmış, bu tartışmalardan en son şahit olduğum da ise ülkenin en radikal kemalisti sayılan mümtaz sosyal dahi eveleye geveleye “kemalizm liht bir ideoloji sayılabilir” demiştir.
    onun dışındaki diğer tüm akedemisyenler ise biri prof. cemil hoca,diğeri mete tunçay’dır kesinlikle bir ideoloji olmadığını ifade etmişlerdir.
    Gnkur bşk. da yapmış olduğu ve ülke tv’lerinden canlı yayınlanan konuşmasında üstüne basa basa “Atatürkçü düşüne sistemi” vurgusu yapmıştır.
    bir fikrin ideoloji olabilemesi için “özgün ve orjinal” öneriler ve tezler ortaya koyması gerekmektedir, kemalizmin; fransa, ingiltere, almanya vs. gibi cumhuriyet ve demokrasilerde mevcut olanlardan farklı hangi özgün/orjinal yanı vardır, fransız cumhuriyetinden etkilenip onu türkiye’ye uyarlamanın neresi özgünlüktür, çok ciddi bir yanılgı içerisindesiniz. bu bilgi ve birikimlerinizin DÜNYA YÜZÜNDE HERHANGİ BİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR, BÖLGESEL, HATTA KÖYLÜ BİR FİKRİ TEMSİL ETMEKTEN ÖTE BİR ANLAM TAŞIMAMAKTASINIZ, BU 1930 KAFASI İLE GELİŞEN VE KÜRÜSELLEŞEN DÜNYANIN KÖYLÜSÜ OLARAK KALMAYA MAHKUMSUNUZ. AĞZINIZIN LAF YAPIYOR OLMASI BU GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ. ZİRA DEMOGOJİ VE HAKİKATILARIN ÇARPITILMASI İLE GİDİLECEK BİR YER YOK. HAKİKAT ENİNDE SONUNDA KENDİSİNİ ÇARPITANLARA DİZ ÇÖKTÜRÜR, BUGÜN OLDUĞU GİBİ.

    CHP 1935 yılıda yapmış olduğu genel kurul ile Türkiye için NAZİ Almanya’sını örnek almıştır, bu yüzden o yıl ablem olarak seçtiği 6 OK’un arasında İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ yoktur, olması da mümkün değildir, zira NAZİ almanyasının bu tarz ilkeleri mevcut değildi, 1935 yılı CHP’nin TEK PARTİ DİKTATÖRLÜĞÜNDE SON GAZ GİTTİĞİ, T.C. İÇİN “TÜRKİYE BİR PARTİ CUMHURİYETİ’DİR” SAPTAMASININ YAPILDIĞI FAŞİST DİKTATÖRLÜK DÖNEMİDİR.

    BU FAŞİST DÖNEM SİZİN İÇİN DEVRİM OLABİLİR EVET DOĞRUDUR BU BİR DEVRİMDİR, ANCAK NASYONALSOSYALİST DEVRİMDİR. İTC İLE BAŞLAYAN ALMAN HAYRANLIĞI 2.NCİ DÜNYA SAVAŞI BİTENE VE ALMANYA YENİLENE KADAR SÜRMÜŞTÜR.

    ŞİMDİLERDE İSE BU ALMAN HAYRANLIĞI ERGENEKON İLE YENİDEN CANLANDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR.

    Not: Reform diye yapılan değişikliklerin önemli bir kısmı zaten İTC’nin parti programında yer aldığı, hilafetin kaldırılması ve benzeri imparatorluk izlerinin ebediyen silinmesine yönelik olan değişikliklerin ise bir İngiliz dayatması olduğunu bilmeyen yoktur.

  190. Yazan:Bora Bingöl Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    Sayın Duman,

    Öncelikle, internet platformunda büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini ve saygısızlık olarak kabul edildiğini hatırlatmak isterim.

    Sayın Duman, gerçekler inkar etmekle yok olmuyorlar maalesef. Hani Kuran’sız İslamiyet gibi, Kemalizmsiz bir T.C. tarihi illa ki de icad edilmek isteniyor.

    Siz yoktur dediniz diye tarihi bir gerçeklik ortadan kalkmaz.

    Zira, Kemalizm yoksa,

    1. Parti 1935 programında yer alan “Partinin güttüğü bu esaslar Kamalizm prensipleridir” ibaresini nereye koyacağız) (Delil No 1, dikkat ediniz telefon tapesi değildir, tarihi belgedir)

    2. Bu programın yazıldığı 35 Kurultayı’na sunulan Sosyalist Enternasyonel gözlem raporunda geçen “Görülmüştür ki, bizim halkçılığımız ile onların anladığı halkçılık aynı değildir.” ve (Halkçılık ilkesinin Kemalizm ile tarifinde) “Biz bize benzeriz” ibarelerini ne yapacağız? (Delil No 2, dikkat ediniz bunlar da telefon tapesi değildir, kanlı canlı maddi tarihi belgedir)

    3. Orgeneral Başbuğ’un konuşlmasında da geçen ve ulusalcısından liberaline bilimum zevatın bilerek, bilmeyerek kendince yorumladığı Türk tanımının yapıldığı “Medeni Bilgiler” kitabı nedir? (Delil No 3, dikkat ediniz tanyeri ağarırken ele geçirilen kroki, şema, liste, CD değil, kafaya vurdumu ses getirecek tuğla gibi kitaptır.)

    Hazır, Medeni Bilgiler kitabı demişken… Yok Afet İnan yazdı, yok uydurma kitap derken, nedense, bizzat Mustafa Kemal’in el yazısı ile kitabın Mustafa Kemal tarafından vatandaşa Kemalizm’i kavratmak üzere yazıldığı atlanmaktadır. Hoş, kitabın eklerinde bu notların resimleri var da, kimin gerçekleri söylediği anlaşılabiliyor.

    E… Şimdi bu kitap nedir diyecekler olur. Olur, zira, bu ülkede, Lenin’inden Mao’suna, Türkeş’inden Hitler’ine, Hoca Efendi’sinden Huntington’ına bir sürü kişinin kitabına erişmek çok kolaydır da, bu ülkenin kurucusunun yazdığı kitaplara erişemezsiniz.

    A, Nutuk, diyeceksiniz. Efendim, Kemalizm’in başlangıcı 1927’dir, ki o zaman altıok yoktur, 9 umde vardır ( adresindeki yorumumda 1. maddeyi okuyabilirsiniz). Nutuk’un içinde Kemalizm’in bırakın olgunlaşmış halini, temellerinin nasıl şartlar altında oluştuğunu anlatan tarihi olayları ancak bulursunuz.

    İddialı mı geldi? Efendim, mevzubahis kitabı okumamış, görmemiş olanların akıllarında birşeyler canlandırabilmeleri için, İÇİNDEKİLER kısmını yazalım:

    1. Millet
    2. Devlet
    3. Cumhuriyet
    4. Türkiye’de cumhuriyet nasıl oldu?
    5. İlk hak, ilk vazife ve hak ile vazifenin münasebeti
    6. Vatandaşa karşı devletin vazifeleri
    7. Hürriyet
    8. Bağlılık
    9. Çalışmak – Meslek
    10. Vatandaşın devlete karşı başlıca vazifeleri
    11. İntihap (Seçim)
    12. Vergi hakkında umumi bilgiler
    13. Askerlik vazifesi
    14. İntihap (Seçim, yanlış değil farklı alt başlıkla yine bahsediliyor)
    15. Vergi
    16. Askerlik
    17. Hürriyet

    Efendim, bu başlıkların alt başlıkları da olup 18. ila 196. sayfa arasında yer almaktadır. Bundan sonra 2. kitaba geçilmektedir:

    1. Teşkilatı Esasiye (Anayasa)
    2. Türkiye Büyük Millet Meclisi
    3. Meclisin işlemesi
    4. Heyeti umumiye
    5. Kanun
    6. Bütçe
    7. Muhasebat divanı
    8. Devlet şurası
    9. Siyasi fırkalar
    10. Hükümet teşkilatı
    11. Adliye
    12. Temyiz mahkemesi
    13. Ticaret davaları
    14. Avukat ve baro
    15. Dahiliye
    16. Vilayetlerin hususi idaresi
    17. Belediyeler
    18. Köy
    19. Memurlar
    20. Hariciye
    21. Eski kapitülasyonlar
    22. Maarif
    23. Maliye
    24. Nafıa (inşaat işleri)
    25. İktisat
    26. Şirketler
    27. Bankalar
    28. Sıhhiye ve içtimai muavenet (sağlık ve sosyal hizmetler)
    29. Aile
    30. Milli müdafaa

    Efendim 2. kitap ise 199. ila 337. sayfalar arasında yer alıyor.

    Neden yazdık bunları?

    Bir kurucu lider bir kitap yazıyor, bunu yayınlıyor. İşte, içeriği de bu. Bunca şeyin anlatıldığı kitapta, ideoloji yoktur öyle mi?

    4. Bir de bu kurucu liderin bir Kurtuluş Savaşı yaptığını -ki bu Kurtuluş Savaşı dünyanın ilk “ulusal” kurtuluş savaşıdır-, savaş sonrasında devlet yönetimini meşruti monarşiden demokratik cumhuriyete dönüştürdüğünü, hilafeti kaldırdığını, giysisinden ölçü birimine, dilinden abecesine, hukuk düzeninden eğitim düzenine, ekonomik düzeninden devlet teşkilatına kadar herşeyini değiştirdiği bir devrimi yönettiğini göz önüne alırsak, bunca iş bir düzen ve birlik içinde gelişirken ideolojisiz olabilir mi?

    İdeolojisiz kurtuluş savaşı yap, yetmesin bir de ideolojisiz devrim yap. Böylesi komik bir iddia sanırım anca bu ülkenin aydınlarına(!) yaraşır.

    5. Devrim değil de evrim midir, 1919 – 1938 arasında yer alan olaylar?

    Tersinden kanıtlayalım… Hadi devrim yoktu, hadi ideoloji de yoktu diyelim demesine de, bunca şeyi gerçekleştiren bir kurucu “askeri ve siyasi liderin” kafasında herhangi de olsa bir ideoloji yok mudur?

    Vardır sanırız(!). O zaman şunu soralım, sağcı mıdır, solcu mudur Mustafa Kemal? Yoksa faşist mi, sosyalist midir? Ya da, ya da, militarist midir, liberal midir?

    Peki, yukarıda saydıklarımızından herhangi bir ideolojiye göre ülkeyi kurtaran, ülkeyi devrim yapmadan(!) yeniliklere gark eden askeri ve siyasi lider neden bir defa olsun “Ben şuyumdur”, “Bizim anlayışımız şudur” diyerek işin temelini belirtmemiştir?

    Kaldı ki, Mustafa Kemal, yukarıda saydığımız tüm ideolojilere karşı birçok söylemde de bulunmuştur ki, bunu sadece Nutuk’u okuyarak dahi görebilirsiniz. (Delil No 4)

    Sonuç olarak, Kemalizm diye bir ideoloji yoktur demek ciddi bir yanılgı ve bilememezliktir. Israrlı olanların tarafsız ve bilimsel düşünme kabiliyetleri de -bence- sorgulanmalıdır.

    Gerçeği inkara karşı söylenmiş en önemli sözlerden biriyle bitireyim:

    “Epur si mouve”

  191. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    Sn. Bingöl,

    boşuna zahmet edip bayağı bir lügat parçalamış ve helak olmuşsunuz, zahmet etmeyiniz, zira biz bu ülkede bu ezberleri çok dinledik, 15 yıl süren standart “kemalist beyin yıkama laboratuvarı” olan resmi ideolojinin okulları, bu ezberlere harcadıkları enerji ve zamandan, evrensel eğitim/öğretime zaman kalmamakta ve bu nedenle Türkiye’nin dünya bilim tarihine katkısı SIFIR düzeyinde seyretmektedir.

    sizi resmi ideolojinin 15 yıllık (belki daha fazla nitekim masteri, doktarası vs. var) ezber eğitimi kesmemiş ki bunun üzerine Taner Kışlalı vs. ezberine devam etmissiniz geçiniz efendim geçiniz, modernite yıkıldı (Hitler’le birlikte) altında kalınmışlık durumu bir takım hezeyanlara yol açmış ki bunu “bir öğretici” pozisyonuna girmiş olmanız bile telafi edemez.

    imdi, saadete gelirsek, ısrarla kemalizmden bir ideoloji yaratmaya kararlı gözükmektesiniz.

    KEMALİZM bir ideoloji olarak iki temele dayandırmışsınız, aşağıda o iki temelin nasıl yerle yeknesak olacağını da çok kısa ve öz olarak okuyacaksınız. bu anlamsız tartışmayı daha fazla uzatmadan burada da son noktayı koyacağım, zira somut olmayanın tartışmak kadar anlamsız ve verimsiz bir tartışma olamaz.

    gelelim buyurduğunuz ve üzerine inşaa ettiğiniz iki kemalist ilkeye;
    1. BAĞIMSIZLIK :
    17.YY ile yaygınlaşmaya başlayan ulus devlet modeli kapitalizmin kalkınmasına yarar sağlamış, ancak 19.YY ile birlikte teknoloji ve gelişen sanayinin önünde engel teşkil etmeye başlayan modernite Hitler ile ulaşabildiği en gelişkin aşamaya ulaşmış, Hitler’in yenilgisiyle ve teknolojik gelişmelerin de büyüttüğü ekonomiler dar gelmeye başlamıştır. Bu sürecin sonucunda dünya ekonomileri sermayenin serbestliği üzerinde “küreselleşmeye” ve bunun sonucuyla da ülkelerin ekonomileri karşılıklı olarak birbirlerine bağımlı hale gelmeye başlamış, nitekimde gelmiştir.
    Bu cümleden olmak üzere bugün belli bir ekonomik seviyeye ulaşmış hiç bir ülkenin BAĞIMSIZLIĞINDAN söz etmek mümkün değildir. ABD dahi bağımsız bir ülke değildir.
    Açıklanığı üzere üzerine bina etmiş olduğunuz BAĞIMSIZLIK ilkesi hükümsüzdür, neymiş efendim, HÜKÜMSÜZMÜŞ, hükümsüz olan neymiş BAĞIMSIZLIKMIŞ.
    2. BİLİMSELLİK :
    2 Ayaktan biri olan BAĞIMSIZLIK ilkesinin daha mürekkebi kurumadan çaptan düşmüşlüğü NASIL BİR BİLİMSELLİKTİR. Bilimsel olmadığı olamayacağı, hükümsüz kalan bağımsızlık ilkesinden bile malum olduğu üzre başkaca bir anlatıma ihtiyaç kalmamışır. Kaldı ki Kemalizm’in ana ideolojisi olduğu kapitalizmin bile bilimselliğinden söz edilemezken, varyantının bilimselliğinden söz edilebilsin.

    Bilimsel olan tek bir ideoloji mevcuttur; o da DİYALEKTİK MATERYALİZM’dir. Ancak Materyalizmin de ekonomik politiği yoktur, ekonomik politiki olan kapitalizmin de bilimselliği mevcut değildir.

    not-1 : burası kitap tavsiye edilecek bir yer değildir, zira tavsiye ettiğiniz kitabın yolundan gidenler Silivri’nin nüfusunu arttırdılar, ayrıca miadı dolmuş, tarihin çöplüğüne atılmış fikirlerle zaman öldürmek yerine örnek Esra Özyürek’e ait MODERNLİK NOSTALJİSİ : KEMALİZM, LAİKLİK VE GÜNDELİK HAYATTA SİYASET’ini okumayı tercih ederim.
    not-2 : sanki dünya yüzünde tek KURTULUŞ savaşı bu ülkede yapıldı, kurtuluş savaşını yapmak için devrim mi yapmak gerekiyor, yunanistan’da kurtuluş savaşı yaparak osmanlı’dan kurtuldu, devrim mi yaptı, dünya devrimden geçilmez bu durumda, ne anlamsız bir tez bu.
    not-3: Türkiye’yi Türk halkının azim, irade ve mücadelesi kurtarmıştır. Her kurtuluş mücadelesinin bir lideri vardır, neymiş Türkiye’yi Türkiye halklarının iradesi, özgürlüğe düşkünlüğü ve mücadelesi kurtarmıştır, Atatürk ise bu mücadelenin lideri ve örgütleyicisidir, Atatürk’ten önce de Türkler vardı ve hep özgürlük içinde var olmuşlardı.
    not-4 : elinizde kutsal kitap nutuk, kabeniz anıtkabir, sizin doğmatik fikirlerden ne farkınız var, 10 kasım yaklaşıyor, nutuk hatmedersiniz 24 saat boyunca, zira modaymış.

    bir kemalist üstadınız var başında kalpak, boynunda kızıl kaşkol, günün anlamına göre, kemalizm moda kalpak ön planda, sosyalizm moda ise kızıl kaşkolu ön planda, bu kemalist üstadınız çok iddialı fikirler öne sürüp duruyor, belge deyince de işte belge diyerek kendi yazdığı uyduruk kitapları belge olarak gösteriyor, zira murat bardakçı, bilgisizliği ile bu zatı bayağı bir rezil etti o günden bu yada ortalıkta görünmez oldu. sizin örnek ve delillerinizde bu zatınki gibi, kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız, misal olarak bu fikirlerinizi ciddiye alıp, saygı duyan bir Türk kökenli AB’li milletvekili/parlementer gösteremezsiniz. zira bu fikirlere ancak ezber tedrisatının/beyin yıkamanın yapıldığı ülke sınırları dahilinde bir referansınız olabilir, kayda değer değildir, hükümsüzdür, caridir ve cari oluşu gündemden kalkmasına yeterlidir. geldiği son nokta ise AKP gericiliğidir, AKP’de Kemalizme dahildir, şairin “ayrılıkta aşka dahildir” dediği gibi.

    bu ezberden 85 yıldır bıktık ve kusmaktayız, fikirleriniz bana uzak, silivriye yakın olsun, zira orada bayağı bir rağbet göreceğiniz muhakkaktır. selametle kalınız.

  192. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    1. Bolşevik devriminden etkilenen ve bu modeli emperyalizme karşı örnek alan Anadolu halkının Kızıl Ordu’yu model alarak Yeşil Ordu’yu kurma girişimleri bizzat Atatürk tarafından tasfiye edilmiştir.
    2. Mustaf Suphi ve 14 yoldaşı ve dahi, Anadolu’daki tüm komünistler ortadan kaldırılmış, ancak İstanbul’a kaçabilenler (İstanbul, Osmanlı hükümetinin kontrolunda) canını kurtarabilmişlerdir. Komünist parti üyesi Çerkez Ethem tasfiye edilmiştir.
    3. Takrir-i Sukun ile başta Nazım Hikmet olmak üzere bilinen ve ele geçirilebilen tüm komünistler mahkum ya da sürgün edilmişlerdir.
    4. 1929 Ünlü Eşkişehir mitinginde Atatürk “komünistler sadece içeri tıktıklarımızdan ibaret değildir, dışarıdakillerin halledilmesiyle bizzat ben ilgileneceğim” diyerek, anti-komünistliğindeki sertliğini ifade etmiş, bu beyanatı savaş kabul eden illegal TKP merkez yönetimi “gerici, burjuvazinin reis-i cumhuru” olarak gördükleri Atatürk’e karşı çok sert tarihi bir bildiri yayınlamıştır.
    5. 1932 yılında resmi ziyaretine gelen amerikalı (Mc Artur diye anımsıyorum) devlet adamına “SSCB dünya için en büyük tehlikedir ve bir an önce mutlaka bertaraf edilmelidir” dediğine dair görüşme kayıtları Çankaya resmi arşivinde mevcuttur.

    yukarıdaki olgu ve deliler Atatürk’ün keskin bir sol/sosyalizm/komünizm karşıtı olduğunun kanıtıdır, ancak ne varki bu tarihsel gerçek, bizzat resmi ideoloji ve bu resmi ideolojinin sahte sol aydınları tarafından biliçli olarak çarpıtılmış, bunun sonucunda; özellikle sol ve devrimci gençlik manüple edilerek, türk solu kemalizmin kuyrukçuluğuna eklenmiştir.
    bu siyasetin başrol oyuncusu da her daim CHP olmuştur, CHP varlığı ile türk solunun önündeki en büyük engel olmuştur.

    Atatürk iktisadi anlamda liberal, siyasi anlamda ise milliyetçidir. Ancak bu milliyetçilik MHP milliyetçiliğinden çok, bir Avrupalı milletçiliğine denk gelmektedir.

  193. Yazan:Bora Bingöl Tarih: Nis 20, 2009 | Reply

    Sayın Duman,

    Maalesef nerenizden tutsak elimizde kalıyor.

    Ben size kaynak gösteriyorum, kendi el yazısı diyorum, siz tutturmuşsunuzdur yok da yok.

    Bir de hele, İslam’ı Kuran yerine İncil’den öğrenecekmişiz gibi verdiğiniz kitap örneği mizah açısından çok yaratıcı, takdir ettim.

    Yazmış olduğum onca delili geçersiz kılmak ve yönelttiğim soruları cevaplamak yerine “kendinizi tekrar etmeniz” de cabası.

    Verdiğiniz örnekler de kendi kendini çürütmekte.

    Bunlara örnek verelim:

    1. Ezber, beyin yıkama laboratuvarı gibi iddialı söylemeniz el yazısı ile notları nasıl geçersiz kılacak? Yok mu böyle bir kitap ortada?

    2. İşin kaynağı olan belgeleri (35 parti programı, Medeni Bilgiler kitabı vd.) okumadan nasıl ahkam kesebilirsiniz? Bilimsel, önyargısız, tarafsız, hakkaniyete sığan yöntem bu mudur?

    3. Bana bir tane okul kitabı gösterin ki içinde Kemalizm geçsin. Buyrun, hodri meydan!

    4. Atatürkçülük konusunu ileri sürmeyin, zira bağlantıda açıkladım neyin ne olduğunu, onun cevabı çoktan verildi. Altıokun hepsinin kaynağından farklı tarif edildiği Atatürkçülük’ü ve Atatürkçü olduğunu iddia edenlerin günahlarını ne Kemalizm’e, ne de Kemalistlere kesebilirsiniz.

    5. Diyalektik materyalizmin bilimsel olduğunu iddia edenler kaldı demek hala. E, tabi numune lazım, tarihi deney yapma fırsatı sağlar. Lakin, diyalektik materyalizm, hatırladığım kadarıyla, materyalist anlayışı gereği doğaya hükmedebilen insandan bahsediyordu diye hatırlıyorum. Oysa, bugün görüyoruz ki, nedense doğa hiç de öyle kolay kolay hükmedilebilecek bir yapıda olmadığı gibi, hükmetmeye çalışmış SSCB’nin doğa kıyımını ve bu kıyım sonucunda insanı etkileyen doğal felaketleri pek bir bilimsel bilimsel(!) yaşattırdı diyalektik materyalizm bizlere.

    6. Benim bildiğim demokrat(!) Menderes’in Türkiye’yi soktuğu NATO’daki mavi ve kırmızı ordular vardır, kızılını yeşilini de sizden duymuş olduk; ne güzel. Lakin, bizzat Mustafa Kemal, engellemiş ya, nasıl engellemiş? Mustafa Kemal kendisi de, onca yokluk içinde ordu toplamaya çalışırken mi? E, engelledi diyelim; onca yokluk içinde engelleyebildiğine göre, siz oldukça “minik” bir ordudan mı bahsediyorsunuz? Açıklayınız, bizi aydınlatınız efendim.

    7. Komünistler tasfiye edilmiş. Kanaatimce iyi edilmiş. Edilmiş ki, zaten çökecek olan sistemin Türkiye’ye ithali ve müslüman mahallesinde salyangoz satma girişimi engellenmiş. Çok yerinde bir durum. Böyle olmamıştır dediğimi de hatırlamıyorum. Siz nereden geldiniz ki buraya? Oysa, sorduklarıma cevap verebilirdiniz.

    8. Arşiv kayıtlarına bakmak lazım, bunu araştıracağım. Lakin, demişse dahi, şunu da açıklıkla sormak isterim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınma planları kimlerle birlikte yapılmış? İlk fabrikalar nasıl kurulmuş? Bunları da biliyor muyuz? Biliyorsak mesele yok. Yok bilmiyorsak, gidelim, okuyalım, öğrenelim, değil mi?

    9. Çok güzel bir noktayı tespit etmişsiniz. Evet, Kemalizm hiçbir şekilde sol bir ideoloji değildir, olmamıştır. Yanısıra, hiç de sizin söylediğiniz gibi liberal falan değildir. Kemalizm, sağ bir ideoloji de değildir. Ekonomik anlamda liberal olsa devletçilik okunu tutup başka yere dikmek gerekir zira!

    10. Bağlantıda da anlatmış olduğum üzere, sadece 1935 öncesi ile Kemalizm’i yargılamaya kalkarsanız, burada olduğu gibi Devletçilik oku elinizde kalıverir. O yüzden, ya kaynağını okuyup, gerçekleri öğrenip eleştiriniz, ya da… Ya da bu şekilde gerçeklerden uzak ve birbirleri ile aynı cümle içinde çelişkili iddialar öne sürmeye devam ediniz.

    11. Gelelim yurtiçinde ve dışında Kemalizm meselesine. Google’da “Kamalism” diye bir aratın bakalım neler var? Onca ihanete, sansüre, baskıya rağmen bugün hala Batı medeniyetinin(!) kanlı elleri altında inleyen uluslar Kemalizm’i tartışıyor. Çünkü, Kemalizm aynı zamanda ilk ulusal ideolojidir. Yersiz, zamansız ve hayalperest bir enternasyonel ya da emperyal iddiada olmayan Kemalizm, ulusun bağımsızlığı ve insanlık onurundan beslendiği içindir ki, 1919’da başlayan bu mücadele bugün hala Türkiye dışında, mazlum halklar için birşeyler ifade etmektedir.

    12. Hiçbir ülke bağımsız değil iddiasını da solculardan duymak gerçekten ilginç. Enternasyoneli kapitalist ekonominin araçları ile sağlamak çabası mı mevcut acaba? Ya da Marx’ın kehaneti var, ya tutarsa niyeti mi var?

    Doğrudur, bir ekonomik giriftlik mutlaka mevcut. Lakin, ABD Doları’nın %85’i ABD dışında dolaşımdayken, bu giriftlik sanki biraz ABD harici ülkelere doğru hamle ediyor gibi. Öyle olmasaydı, dünyanın en büyük dolar rezervine sahip Çin’in çıkıp da, dolar rezervimizin güvenliğinden emin olmak istiyoruz diye açıklama yaptığı, AB’nin Avro diye tek para sistemine geçtiği ve son krizin sonucu olarak altına mı dönsek, uluslararası bir rezerv parası mı icat etsek diyen otoritelere karşın günümüz dünyasında hala en geçer akçe neden dolardır?

    Bu durum karşılıklı bağımlılık değil, olsa olsa, tek yanlı bağımlılıktır.

    13. Hitler ile Mustafa Kemal’i, Nazizm ile Kemalizm’i bağdaştırıyorsunuz ama, yazınızın sonunda da MHP milliyetçiliği değil Avrupa milliyetçiliği gibi diyorsunuz. Çok yaratıcı, ama her yaratıcı fikir işler olmak zorunda değil. Öncelikle, Hitler’in kronolojisi ile Mustafa Kemal’in kronolojisini bir karşılaştıralım. Kim kimi nasıl taklit edecek?

    İkincisi, Nazi Almanyası ve Faşist İtalya’da olanlar ortadayken, özellikle Almanya’dan kaçan akademisyen ve aydınların Batı’ya gidebilecekken Türkiye’yi tercih etmeleri sizin söylediklerinizi sanki yalanlar vaziyette. Bu aydınlar ve akademisyenler dengesiz ya da ruh hastasıydılar da Hitler Almanyası’ndan kaçıp Mustafa Kemal Türkiyesi’ne sığındılar?

    Üçüncüsü, yine Medeni Bilgiler kitabı… E, işte, yılların uydurmalarına, propagandasına, dezenformasyonuna, sansürüne, ihanetine karşın bu kitap orada duruyor. Ne yazıyor efendim milliyetçilik bahsinde:

    “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk denir.”

    A, birileri yeni keşfetti cümleyi, oysa biz pelesenk etmiştik, ama inandıramıyorduk. Elimizde de 24 saat izlenen site yok ki, el yazısının resmini koyup, budur, diyelim.

    Olsun yine de; zararın neresinden dönülse kardır!

    Evet… Bu cümlenin neresi Hitler’den alınma?

    ***

    Sayın Duman,

    Bakınız ben sizin öne sürdüklerinizi tek tek cevaplayabiliyorum.

    Buyrun, siz de, çağdaş, bilimi takip eden bir insan olma iddianızın arkasında durum da, konuyu saptırmak, farklı bahisler açmak yerine sorularıma cevap verin ve delillere karşı delil öne sürünüz.

  194. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 20, 2009 | Reply

    “7. Komünistler tasfiye edilmiş. Kanaatimce iyi edilmiş. ”
    imza : Bora Bingöl

    böyle bir faşizan zihniyet ancak ve ancak siz ve benzerlerinizde mümkündür. zira ne etseniz ne yazsanız ne sallasanız bir kıymeti harbiyesi olmayacaktır. Komünistlerin katledilmelerini, dindar insanlar sorgusuz sualsiz dar ağaçlarında sallandırılmaları ancak siz Kemalist dininin yobazlarınca uygun görülebilecek bir tarzdır. birgün komünistler, bir gün dindarlar, birgün ermeniler, birgün kürtler, bir gün aleviler katledilebilirler, zira kemalist olmayan herkese katledilmek haktır. sizce de bir mahsuru yoktur, hatta İYİ DE EDİLMİŞTİR.

    tüm iyi şeyler Atatürk’e, kötülükler İsmet İnönü’ye ait propagandasının bittiği, tükendiği yerde taktik ikiye geçme gayretleriniz boşunadır. yazılan çizilen değil realitedir geçerli olan.

    bugün yıkılmış sosyalizm için hiç kimse “stanilizm yıkıldı” demiyor, “sosyalizm yıkıldı” deniyor, yıkılmış modernitenin altıda kalmış olmak, birtakım kitapların varlığını öne sürerek altından sıyrılacak bir olgu değildir.
    Hitler’inde, Doğu Perinçek’inde, Yalçın Küçük’ün de birçok kitapları mevcuttur.

    85 yıldır aklınız yeni mi başınıza geldi, geçmiş ola, bu durum tipik bir KKB (Kemalist Kişilik Bozukluğu) olup, sadece Türkiye sınırları içerisinde çok yaygın rastlanılan bir durumdur, boş yere nefes tüketilmeye değmeyecek, iflah olmaz bir hastalıktır, çaresi yoktur, geçmez.

    NOT: Diyalektik Materyalizm ile ilgili cehaletinizi gidermek için ve bu ideolojisi bilimsel hale getirmeye yeten tek bir cümlesini bilmeniz kafidir : “DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR”

  195. Yazan:Ali Duman Tarih: Nis 20, 2009 | Reply

    bu ülkede “kürtlerin türk olduğunu” ispat etmeye yönelik bilimdışı doktara tezleri yazılmış ve bu tez sahipleri prof. yapılabilmişken “Kemalizmin bir ideoloji” olduğuna ilişkin bir tez yapılmış olmaması ilginç ve kayda değerdir, zira olmayanın “tezi” de olmazmış, bir takım dayanaklara, bilimsel olmayan yorumlamalar yapmak, o olguların varlığına bir anlam kazandırmaz, sadece sizin zorlama yorumlamalarınıza “cami-kılıf” benzeri kendini tatmin etme/kendini kandırma anlamında bir mana kadar. bilimsellikten uzak “nevi şahsına münhasır” yorumlamalarınıza boş yere cevap beklemeyiniz, yaptığınız yorumlamaların benzerleri 85 yıldır yapılmakta, yeni ve orjinal olduğunuzu sanmayın, bu ülkede tek akıllı kemalist siz değilsiniz.
    Ayrıca belgeleriniz nesnel olabilir, yorumlarınız zorlamadır, subjektiftir, beklemekte olduğunuz cevaplar allaha inanan birine, inanmayanın “madem ki allah var hadi göster di inanayım” demesine benzemektedir.
    yani kısaca belgeler doğruda olsa, yorumlamalarınız arızalıdır, zaten bu da birtek kemalistlerde rastlanılan tipik bir KKB’luğu vakasıdır.

    Paşam ve dahi tüm kemalistlerin hatırına bir “düşünce sistemi” olduğuna itiraz etmemekteydim, ancak benim kadar mütevazi olmayan akademisyenlerimiz mevcut olup, bu noktada sözü

    Prof. Halil Berktay’a bırakayım :

    UYDURMA…AMA ARDINDA NE YATIYOR (20.04.2009-Taraf)

    …Gerçekten ilginç İlker Başbuğ “Atatürkçülük” demiyor, “Atatürk ilkeleri”de demiyor, bunun yerine “Atatürkçü düşünce sistemi”ni vurguluyor. Acaba Türkiye’nin ideolojik ve siyasi hayatının (Ergenekon’un çöküşüne kadarki) geçmişi ile (Ergenekon sonrası) geleceği arasında, so-called (sözde) “Atatürkçü düşünce sistemi” nereye oturuyor.
    Bu Konuda 4 veya 5 noktaya değinmek istiyorum. Birincisi, Böyle bir şey yok. “Atatürkçü düşünce sistemi” diye bir şey mevcut değil. Tamamen uydurma, bilim dışı, tarih dışı. Zaten kendileri de tanımlayamıyor. Ama 2.ncisi anlamlı bir uydurma. Çünkü bir ricatı yansıtıyor. Üçüncüsü, anlamlı olmasının bir boyudu da yeni olmaması. Dördüncüsü, anlamının bir diğer boyutu, kimler tarafından ortaya atıldığı, ne zaman arka plana itildiği, sonrası nasıl canlandı(rıldı)ğı. Bu kronoloji ve aidiyet ilişkileri Türkiye’nin son yedi yılındaki kilit süreçlerle yan yana konduğunda, darbecilik eğrisinin yükselişi ve düşüsü ile “Atatürkçü düşünce sistemi” söyleminin düşüsü ve sonra tekrar yükselişi arasında çarpıcı bir senkronizasyon ortaya çıkıyor. Fakat beşincisi, bütün bunlar “Atatürkçü düşünce sistemi”nin yanlışlığını da ortadan kaldırmıyor, herhangi bir “izm”i yumuşatarak da olsa sürdürmenin tehlikesini de. Dolayısıyla TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE HANGİ ADLA OLURSA OLSUN “TEK DOĞRU” ANLAYIŞINDAN BÜTÜNÜYLE KURTULMA SORUNU DURUYOR.

  196. Yazan:Hayati Binler Tarih: Eyl 3, 2009 | Reply

    Hepinize hayırlı ve verimli Ramazanlar dileğiyle arkadaşlar.

  197. Yazan:hidayet demir Tarih: Eki 31, 2009 | Reply

    kemalizm=kemalcilik=CHP=Herşeyi BEN bilirim ulan = yahu bu cep telefonu nassıl kullanılıyor bilmiyorumm..

  198. Yazan:tuncay köse Tarih: Şub 17, 2010 | Reply

    CHP VE SOL DENİZ BAYKALDAN KURTULMALIDIR…..ERDOĞANI BAŞIMIZA BELA OLARAK GETİREN VE SÜREKLİ ONA OY KAZANDIRAN ZAVALLI BAYKAL ÖLMELİ YOKSA CHP ONDAN KURTULAMAZ……AŞIRI KEMALİST VE SOSYAL DEMOKRATIM AMA CHPYE ASLA OY VERMEM BAYKAL GİTENE KADAR……

  199. Yazan:fatma gun Tarih: Eyl 1, 2010 | Reply

    bu nasıL bir anLayıstır arkadaslar yazık bakıorumda neler göruorum neler okudum bu linki yapan zihniyette kim allahın askına biz atatürkün kurudugu bi parti olabilriiz ama hiç bir zman bu düşünceyle oy istemedik bize bise yapmadınızki ülke için diyosunuz peki akp iktidarı naptı naptııı sattı ülkeyi bitirdi yedi içti yan geldi yattı allah keyfini bozmasın yedi içti ama hiç sordumu emeklinin hali ne işcinin hali ne die neden sorsunki atatürk bu ülkeyi kurdu yeniden inşa etti daha hala naptınızki diosunuz başbakan izin werirse yapıcaz bi gün doyarda yemekten wazgecerse yapıcaz

  200. Yazan:murat Tarih: Eki 14, 2011 | Reply

    burada bazıları faşist chp yi (yazarlar ve yorumcular)asarken birazda çuvaldızı 10 senedir memleketi idare edenlerede batırırsa yurttaşın 10sene zarfında zamlarla,sosyal güvenlik yasasıyla ,ne oldukları bilinmeyen yazarları ve medyasıyla birbirlerine düşürülen milletiyle emparyalist güçlere kucak açarak ve taşeronluğunu chpden devralarak kardeş olmamız gereken komşularımızla ve onların halklarını tehlikeye atmayarak halkın vekili gibi düşünerek calışmaları fitne fesat olmadan ve YURTTA SULH CİHANDA SULH ilkesini benimsiyerek sag duyulu olmaya milleti eğitimle bilimle yetiştirerek insan ahlakıyla besliyerek yeni nesle birşeyler bırakma duygusuyla güdülmek için illaki allahın değenegimi olması gerekir..ama buradaki yorumcuların birçoğu farklı idelojilerle birbirlerini burada yargılarken bayağı bir memleket pisliği var oldugunu milletçe bilindigi bellidir bunun için bundan dolayıdır sizlerinde kendi halkınızı kendi hemserinizi kendi cemaatinin mensubunu düsünmeden tüm insanlık için çaba gostermek gerektiğini bilinmesi gibi hiç yazı gormediğim için üzüldüm demekki ideolojilerinizin eksiklikleri varmış..

  201. Yazan:ali duman Tarih: Eki 14, 2011 | Reply

    fatma gün hanım,

    “akp, sordu mu emeklinin halini, işçinin halini” diye buyurmaktasınız, işte tam da bam teline basmışsınız ne güzel bir tesadüf dimi!!!

    demokratik ülkelerde ve demokrasilerde işçinin de, emeklinin de, işsizin de hakkını; sol, sosyalist, sosyal demokrat partiler arar ve savunur.

    en temel bu doğruyu dahi ıskalıyor olmanızı doğal mı karşılamalıyız, ne de olsa kemalisttir ne yapsa yeridir mi demeliyiz?

    işçinin, emeklinin, işsizin ve dahi tüm ezilenlerin haklarını araması gereken ve sözüm ona sol geçinen chp ne yapıyor, eline bir takım dosyalar almış sözde siyaset yapıyor, sahte siyaset yapıyor, zira işçinin, işsizin, emeklinin ve ezilenlerin hakkını aramak için hakiki olmak gerekiyor, bu hakları ancak sahici siyaset yapanlar savunabilirler, asıl siyaset statükoyu savunmak olunca, siyaset bir avuç istanbul sermayesini savunmak olunca işte böyle ip cambazlığı yapılır, sahte ve yapay gündemler yaratılır, yalan üzerinden içi boş siyasetler üretilir (tıpkı chp’nin yaptığı gibi) işçinin, emekçinin, işsizin adını dahi anmadan siyaset yapar da, bir de kendini sol’dan saydırırsın ya, tam bir güler misin ağlar mısın hali. kuruluşundan 40 yıl sonra sol olmaya karar vermişliğin solculuğu ancak bu kadar olabiliyormuş demek ki, biz bunu yutmadık ya, yutanlara afiyet olsun.

    sana ne, senin haddine mi işsizler, işçiler, emekçiler, emekliler, sen bak bakalım DENİZ’in FENERİ yanıyor mu? sönüyor mu? sen bak bakalım Kayseri belediyesi ne yapmış? iyi baktın mı? bakamamış olmalısın ki, yolsuzlukla suçladığın kayseri belediyesinin kayseri halkı akp’yi sandıkta rekora taşımış, vay benim zavallı ucube muhalefetim vay….

    sapla samanı bile birbirinden ayırt edemeyenler ahkam kesmek yerine aynaya bir baksınlar, aydın olmak bu milleti aptallıkla suçlama kolaylığı değildir, sapla samanı karıştırmadan söyleyin bana “akp niye işçinin, emekçinin hakkını savunmalı ki?” bu görevi yerine getirmeyen bir sahte muhalefette bulmuş ki iktidarın canına minnet, bilmeme anlatabildim mi? bilmem ki dank etti mi? sapla samanı karıştırmamak ta bu gün ki dersiniz olsun bari.

    siz hiç merak buyurmayın, DENİZ FENERİ meydan muharebesi hele bir kazanılsın, bakın görün tüm ezilenler, işçiler, emekliler, işsizler nasıl bayram edecekler, cepleri para dolacak, tüm haklarını alacaklar, bana inanmıyorsanız çarkçı kemal beye sorabilirsiniz.

  1. 9 Trackback(s)

  2. Mar 11, 2009: YORUMSUZ : Baykal ve CeHaPesi… :) « Mehteran Haber Platformu
  3. Mar 13, 2009: Son 30 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce
  4. Mar 21, 2009: Son 12 ayda en çok okunanlar : Derin Düşünce
  5. Nis 7, 2009: Son 60 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce
  6. Nis 15, 2009: Son 60 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce
  7. Haz 29, 2009: Son 12 ayın en çok okunan yazıları : Derin Düşünce
  8. Eki 29, 2009: Son 12 ayda en çok okunan makaleler : Derin Düşünce
  9. Ara 30, 2009: 2009’da En Çok Okunan ve Tartışılan Yazılar : Derin Düşünce
  10. Oca 12, 2010: En çok okunan ve tartışılan 50 yazı : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin