RSS Feed for This Post

Yüksek Vergi Öldürür!

“2002 senesinde Gönül Ülkü hastalandı. Üç yıl onun tedavisi için büyük harcamalar yaptık. Ben by-pass ameliyatı geçirdim. O dönemde vergimizi ödeyemedik. 30-40 bin YTL’lik vergi borcu, faizle katlanarak birkaç yıl içinde 500 bin küsur YTL oldu. 78 yaşındayım ve ben bu parayı hayatta ödeyemem.”
Hakikaten öyle oldu Gazanfer Abi. Borcunu ödeyemeden gittin bu diyardan. Ve biliyoruz ki, seni bu hale düşüren “devlet” ve “vergileri” daha bilmediğimiz nice canlar yakıyor.

İşte bu yüzden:
YÜKSEK VERGİLERİ PROTESTO ETMEK AMACIYLA 22 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ SAAT 11’DE AKM ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPIYORUZ.
Devlet haksız rekabeti yaratsın, ondan sonra sıra bu haksızlığın altında ezilen vatandaşların canına gelsin.
Devletin vergi gücünü yıkıcı değil yapıcı olarak kullanmasını istiyorsan, ee bir de Gazanfer Abi’yi sahipsiz bırakmayayım diyorsan; hadi o zaman gel sen de bizle ol..
Unutmayın Pazar günü Saat 11:00’de AKM önünde!
İletişim için:
 05355626521
3hiletisim@gmail.com
www.3hhareketi.org

…Bu makale ilginizi çektiyse…

Liberalizmin Kara Kitabı

Liberalizm asırlardır bir çok aşamalardan geçmiş, tarihi olaylarla kendisini imtihan etmiş bir düşünce geleneği. Değişmiş yanları var ama sabitleri de var. Bu sabitlerin içinde liberalizmin tehlikeli yönleri hatta YIKICI UNSURLARI da var. Bunları ortaya çıkarmak için “doğru” soruları sormak ve liberal perspektifte kalarak yanıt aramak gerekiyor… Büyük bir kısmı bu gelenekten olan düşünürlerin fikirlerinden istifade ederek liberalizmin kusurlarını ele alıyoruz bu kara kitapta: Adam Smith, Mandeville, John Stuart Mill, Hayek, Friedman, Röpke, Immanuel Kant, Alexis de Tocqville, John Rawls, Popper, Berlin, Mises, Rothbard ve Türkiye’de Mustafa Akyol, Atilla Yayla, Mustafa Erdoğan…

Liberallere, liberalimsilere ve anti-liberallere duyurulur.

Buradan indirebilirsiniz.

 

Liberalizmin Ak Kitabı

1930 model bir ulus-devletin, bir “devlet babanın” çocuklarıyız. Son derecede “Millî” bir eğitim gördük, öğrenim değil. Hayatta işimize yarayacak meslekî bilgileri ya da eleştirel bir bakışı öğrenmedik “millî” okullarda. “Varlığımızı Türk varlığına armağan etmek” için eğitildik, eğilip büküldük.

Liberallerin dilinden düşmeyen “Bireysel haklar ve özgürlükler” bizim gibi Kemalist çamaşırhanelerde yıkanmış beyinler için çok yeni. Türkiye’de yaşayan insanların ulus-devlet boyunduruğundan kurtulmasında önemli bir rol oynuyor liberaller. Biz de bu kitapta liberalizmin temel tezleriyle uyumlu, bu fikir akımına doğrudan ya da dolaylı destek veren makaleleri birleştirdik. Buradan indirin.

Trackback URL

  1. 7 Yorum

  2. Yazan:eg Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    devletin soyguncu olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef. devletin yaptığı hiçbir şeyden sual edemiyoruz. adam ben senin evini istimlak edip yerine trafo koyacağım diyor, her türlü zararını, hukuksuzluğunu anlatmaya çalıştığınız olay karşısında devletin “büyük” yöneticilerinin kılı kıpırdamıyor. borcuna duyarsız olan devlet alacağına tefeci faizi uyguluyor. sonuçta soyguncu ve haydut bir devlet zihniyeti partiden partiye el değiştiriyor ama zihniyet hiç değişmiyor!

  3. Yazan:Gangsta Rapper Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    Hiç üzülmedim! Neymiş?… tiyatrocu! Maslow’un hiyerarşisine göre en fuzuli işi yapıyordu…

  4. Yazan:Lemi Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    Acıkcası cok sasırdım. Gazanfer Özcan’ın Kronik akciğer rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı nedeniyle öldügünü sanıyordum. Adamı demek yuksek vergi oldurmüs! Yapmayın… Nerdeyse deprem olduğunda bile yine devleti suclayacaksınız.
    Ben tiyatrocu falan degilim. Siradan bir vatandasim. Devlet vergileri ondan almasın bundan almasın, Doğan’dan almasın… İyi de kimden cıkacak bu para? Halktan tabi ki. Ben kimsenin ödemeyip biriken vergisini ödemek zorunda değilim. 500 bin YTL vergi borcu birden cıkmadı herhalde. Zamanında ödemek gerekirdi. Özellikle Gazanfer Özcan’ın devleti sikayet eden yakın sanatcı arkadaslari madem yakınıyolar, o parayı birlesip toplayabilir, cok sevdikleri gazanfer abilerine yardım etmeye calısabilirlerdi. Devlet affetsin demek kolay…
    Vergilerin fazlalıgından memnun olmayabilirsiniz. Fakat bunun icin sayın Gazanfer Özcan’ın ölümünü kullanmak pek hoş degil.

  5. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    Enver bey,

    Çok net özetlemişsiniz,”sonuçta soyguncu ve haydut bir devlet zihniyeti partiden partiye el değiştiriyor ama zihniyet hiç değişmiyor!”demekle.Aynen katılıyorum,asıl sorgulanması gereken zihniyettir.Fakat maalesef biz sorgulamayı doğru yapamıyoruz.Ormanı görmek yerine ağaçlarla uğraşıyoruz,yani derin gerçeklerimizle yüzleşmek yerine tartışmayı ideolojik düzlemlere çekme kolaycılığına kaçıyoruz biraz.
    Zaman zaman sitedeki yorum ve tartışmalarda da benzer yönteme itibar edildiği yönünde kimi serzenişlerim oldu.Belki doğrudan böyle bir yargıda bulunmaya hakkım olmayabilir.Ki özellikle sizden bu konuda dikkate değer uyarı ve tavsiyeler geldi.Çok da makbule geçti.Mümkün mertebe,katılmadığım görüşlere de saygılı olmaya çalışıyorum.Ancak inanın insan bir yere kadar sabır gösterebiliyor.Belki bilinçli olarak tartışmayı sabote edici bir amaçla yapılmamaış olsalar bile sapla samanın birbirine karıştırıldığı fikir kirliliği insanı çileden çıkarıyor.

    Şimdi değerli yorumcu arkadaş belki alınır ama,sizin yorumunuzun hemen altında bulunan yoruma bir göz atmanızı istirham ediyorum.Ne alakası var yorumun yukarıdaki duyuruyla?Yani “sizin hangi taraklarda beziniz olduğu belli,sizin böyle bir duyuru yapmaya hakkınız yok”demeye getirilmiş kinayeli bir biçimde.Böyle bir anlayışla ortak bilinç oluşturmak mümkün mü?Acaba aynı duyuru başka bir yayın organında yayımlansaydı sözkonusu tekpi aynı olur muydu?

    Bu da ne söylendiğinden çok,kimin söylediğine itibar edilen önyargılı bir anlayışa işarettir ve doğru bir yaklaşım değildir.Ve sanırım bu bariz saptırmalara şahit oldukça üslubum değişmeyecek gibi görünüyor.

    Saygı ve selamlar.

  6. Yazan:eg Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    aziz bey,
    kesinlikle katılıyorum sözlediklerinize. siz bu sitede en nezaketli yorumları yapıyorsunuz. biraz heyecanlı birisiyim, bazen kıracak şeyler söylemiş olabilirim, ama benim nezdimde olumlu bir imgeniz var.
    sevgiyle
    enver

  7. Yazan:Ezel KARA Tarih: Şub 21, 2009 | Reply

    ah ki ne ah.şurda 1 kişi ölünce devlete gösterdiğiniz tepkinin onda birini kuran kursu enkazı altında kalan fidan gibi genç kızların ardından da gösterseydiniz keşke

  8. Yazan:modul Tarih: Şub 22, 2009 | Reply

    @Ezel,

    ah ki ne ah.şurda 1 kişi ölünce devlete gösterdiğiniz tepkinin onda birini kuran kursu enkazı altında kalan fidan gibi genç kızların ardından da gösterseydiniz keşke

    Sizin ezberler tek tek bozulacak gibi durmuyor, bi gun gelin de komple bakima alalim sizi:

    http://www.derindusunce.org/2008/08/03/allah-akil-yoluyla-kesfedilebilir-mi/

    Herkesi kendiniz gibi gormekten vazgecin artik, ok?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin