RSS Feed for This Post

Uğur Mumcu cinayeti aydınlanıyor

Ergenekon sanığı Ümit Oğuztan, 2001’de polise verdiği ifadede Uğur Mumcu’nun Celal Talabani’ye gönderildilen seri numaraları silinmiş silahlar nedeniyle öldürüldüğünü söyledi. Oğuztan, “Albay Kıvrak suikasttan bir gün önce Mumcu’yu uyarmak istedi” dedi. 
 
 Tuncay Güney’le 2001’de gözaltına alınan Ergenekon davasının tutuklu sanığı yazar Ümit Oğuztan’ın da sorgu kaseti ortaya çıktı. Oğuztan, sorgusunda gazeteci Uğur Mumcu’nun Celal Talabani’ye gönderilen seri numaraları silinmiş silahlar nedeniyle öldürüldüğünü ileri sürdü.

ALBAY JİTEM’DEN

Sorguda pazarlamacılık yapan emekli bir astsubay tanıştığını ve kendisine saat satmak istediğini söyleyen Ümit Oğuztan şöyle konuştu: “Uğur Mumcu’nun öldürülmesiyle ilgili yazılıp çizilenlerin hepsinin palavra olduğunu ve bu konuyla ilgili herşeyi öğrendiğini söyledi. ‘Nedir?’ diye sordum. ‘JİTEM’de çalışan bir albayın adını verdi.

MUMCU SİLAHLARI ARAŞTIRDI

Bu ismin ‘Kıvrak Albay’ olarak ünlenen Durmuş Coşkun Kıvrak olduğunu söyleyen Oğuztan, “Telefonunu bulup bir kez görüştüm. ‘Bu konular telefonda daha açık anlatılmaz’ dedi. Ben de ‘adresinizi verin buluşalım’ dedim. Ancak ne bir daha telefonuma çıktı ne de benimle konuştu. Ama telefonda anlattığı kadarıyla Uğur Mumcu’nun öldürülmesi bu silah meselesinden. Bana tarihler vererek anlattı’ diye konuştu. Oğuztan sorgusunda Kıvrak’ın anlattıklarını şöyle aktardı: Mumcu öldürülmeden aylar önce Makina Kimya Endüstrisi’ne eliden yazılı bir emirle bir subay gelir ve orada çalışanlara ‘Bu silahlar hazırlanacak’ der. MKE, talimat gereği silahların numaralarını siler. Silahlar kamyonlarla Habur Sınır Kapısı’ndan Celal Talabani’ye teslim edilir. O dönem görev yapan jandarmada görev yapan ‘Kıvrak Albay’ da Talabani’ye teslim edilen silahlarla ilgili kızgınlıkla Uğur Mumcu’ya yazı yazar ve silahların nereye gönderildiğini, sevkiyat belgelerini, kaç adet olduğunu, kimler tarafından götürüldüğünü gösteren belgeleri gönderir.”

UYARMAK İSTEDİ OLMADI

Eline ulaşan belgeler ve silah sevkiyatının doğru olup olmadığını araştırmaya başlayan Uğur Mumcu, tehdit almaya başlar. Oğuztan, Mumcu’nun öldürülmesi şöyle anlatıyor: “Rahmetli Mumcu, ham bilgi olduğu için sağı sola telefon açmış. Albay da Uğur Mumcu’ya, (Sen yanlış yaptın. Sağı solu uyandırdın. Ben sana bunu haber yapman için gönderdim) diye telefon açıyor. Hatta arabasına bomba konulduğu günde Kıvrak Albay, Mumcu’yu arıyor gazeteden, ancak ulaşamıyor. ‘Seni öldürecekler’ uyarısında bulunmak istiyor, ama bulamıyor.’

Albay Kıvrak iddiayı yalanladı

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Veli Küçük’ün evinden de Uğur Mumcu dosyası çıkmıştı. Dosyada Silahların Kuzey Irak’taki Kürt lider Celal Talabani’ye devlet tarafından gönderildiği ve seri numaraları silinmiş silah konusunu araştıran Uğur Mumcu’yu emekli Jandarma Albay Durmuş Coşkun Kıvrak’ın telefonla aradığı ifadeleri yer alıyordu. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde oturan emekli Albay Durmuş Coşkun Kıvrak, iddialarla ilgili, “Böyle bir şey yok. Mumcu’yu aramadım. Böyle bir bilgim olsa sıralı amirlerim vasıtasıyla onları bilgilendirirdim. Bu tamamen Muzaffer Tekin’in uydurmaları” demişti. Ancak Ümit Oğuztan’ ın iddiaları ve Albay Kıvrak’la ‘telefonla görüştüm’ demesi Uğur Mumcu cinayetine yeni bir boyut kazandırdı.

(Yeni Şafak/Ali Oktay)

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:Mustafa Tarih: Oca 18, 2009 | Reply

    Arastirilsin…cinayetler cözülsün velakin sadece sol zihniyetli insanlarin degil. Mesela Gün Sazak cinayeti karanliklardami kalsin ? Ilginctir…kimse ilgilenmez.

  3. Yazan:patavatsızpertavsız Tarih: Mar 19, 2009 | Reply

    Uğur Mumcu Amerikan aleyhtarlığında Vladimir İlyiç Lenin’in koyduğu bütün ölçü ve sınırları pervasızca aşmış bir şahsiyettir. İşte “nasyonal-sosyalist” diye bu ölçü ve sınırlara riayet etmeyenlere deniyor. Enis bey arz-ı hürmet ederim efem 🙂

  4. Yazan:Ali Duman Tarih: Mar 20, 2009 | Reply

    cinayet işleyenlerde, cenazeye gelenlerde, timsah gözyaşları dökenlerde, bilgi kirliliği yaratarak hedef saptıranlarda aynı kişiler, bu denli kirliliği toprak bile kabul etmez yatacak yerleri bile yok bu zibiliyetsizlerin, soyu bozukların, tiyniyetsizlerin.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin