RSS Feed for This Post

Pensilvanya Halk Şarkısı: Kalkıp oynamayanın evlerine ateş düşsün! Önleri kesilsin! Hisleri içlerinde kalsın!

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Tayfun Tarih: Oca 20, 2014 | Reply

    Meclise başörtüsüyle giren Merve Kavakçı’ya etmediğini, söylemediğini bırakmayan Ecevit’e “müspet adam” denilirdi cemaat evlerinde.

    28 Şubat 1997 sürecinde bilumum tarikat ve cemaatlere MGK kararları gereği baskınlar yapıldı. Ancak, Fethullah Gülen cemaatine baskınlar önceden haber verildi. O süreci kazasız belasız atlattılar. Üstüne bir de cemaat ve tarikatler arasında tekel oldular. Ecevit’le görüşürdü Fethullah Gülen. Ecevit’in Fethullah Gülen’e övgüler yağdırdığı konuşmaları vardır. Yine o dönemde Fethullah Gülen cemaat mensuplarına yönelik “gerekiyorsa başınızı açın” talimatı da vermiştir.

    Bütün bunların ışığında düşünüldüğünde, aşağıdaki reklam pek de şaşırtıcı değil:

    http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/fotograf/byx-9jpcqaahd-c.jpg_large.jpg

    Çocuğu dünyanın ücra köşelerinde karın tokluğuna sömürülen birçok garibanın ailes “çocuğumu benden aldılar” diye feryatlar ediyor. Bu adamlar evlenmiyor, hayata karışmıyor. Halktan kopuk bir topluluk. Kime ne hizmeti yaptıkları ise belli değil. 3-5 burslu öğrenci hariç gittikleri ülkelerde en yüksek kayıt ve ders ücretlerini alarak İngilizce eğitim yapan okulları var. Devlet başkanlarının çocukları bunların okullarında okuyor. O bahsettiğim 3-5 burslu da daha sonra köle gibi cemaate hizmet ediyor, verdikleri maaşın -alıyorsa tabi- yarısını da duygu sömürüsüyle, psikolojik baskıyla elinden “himmet” adı altında geri alıyorlar.

    Kimilerine göre de “Türklüğe, T.C.’nin tanıtımına vs.” hizmet ediyor. Turgut Özal’dan beri devletten hibe niteliğinde milyonlarca dolar destek almalarının sebebi de bu. Yani esasen o cemaatten aldıkları “himmet”e dahi ihtiyaçları yok.

    Gidin bir cemaat okuluna, 2 ay okul taksidini geciktirin, icra için kapınızdalar hemen. Zorla abone ettikleri Aksiyon ve Zaman’ın parasını bir ay ödemeyin, telefon üstüne telefon… Kapattırıyım diye uğraşsan bir türlü kapatmıyorlar aboneliğini, yüzsüzce eve gazete göndermeye devam ediyorlar.

    Velhasıl, hiç kimseye birşey vermeyen, sürekli alan, içine kapanık, kimsenin ne yaptıklarını bilmediği kısa devre bir örgüt.

    Cemaate yeni giren Orta 3’lü çocuklara ilk baştan kariyer hedeflerini koyuyorlar:
    “abicim sen polis kolejine git, direk komiser yardımcısı ol, sonra seni iyi bir yerlere alalım; sen de Kuleli harp okuluna git, seni de rütbeli asker yapacaz vs.” hep emniyet ve TSK’ya yönelik adam yetiştiriyorlar. Bu uğurda yeri geliyor, bu çocukların anne-babalarıyla kavga bile ediyorlar. Psikolojik baskı yöntemini çok iyi kullanıyorlar.

    Sadece kendine hizmet eden, bir avuç “çaplı abi”si eşek yüküyle para kazanan, geri kalan garibanların da karın tokluğuna kölelik yaptığı bir topluluk bunlar.

    Ama bu sefer yaş tahtaya bastılar. Hükümeti de deviremediler. Şimdi tutunacakları tek dal CHP kaldı. Müslümanlar uyandı. Abonelikler son sürat iptal ediliyor. Zaman gazetesinin tiraj rakamları aldatıcıdır. Aboneliğini iptal edenlere dahi hala gazete gönderiyorlar. Türkiye milletinin aile bağları ağır bastı. Anne-babalarını özleyenler evlerine geri dönüyorlar. Fişleme listeleri iyice kabardı. Yakında cilt cilt ansiklopedi olacak cemaat tarafından fişlenenlerin listesi. Son çırpınışlarıdır inşallah bunların.

    “Doğru yoldan saptılar” diye düşünüyordum, ancak puzzle’ın parçalarını birleştirdikçe baştan beri niyetlerinin iyi olmadığı anlaşılıyor. Allah, İslam’a hizmet ettiğini düşünerek, safi duygularla bu cemaate hizmet edenlerin taksiratını affetsin, iyi niyetlerinden sorguya çekilmelerini ve en önemlisi gaflet uykusundan uyanmalarını nasip eylesin.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin