RSS Feed for This Post

YAKINDA: Demir toprağa galip geldi, Ezan’a sıkı sarıl

ezanBelki biraz da bunun için biz şehirliler köylülerden daha fazla muhtacız Ezan sesine. Çünkü ezan ritmini bizim makinalarımızdan, çarklarımızdan, elektronik devrelerimizden değil ilâhî bir güçten alıyor.  Borsa endeksi veya saatlerin geri alınması ne Ay’ın ne de Güneş’in umurunda. Beşerî olmayan bir tedbirle dönen semavî cisimlerin (bizce işitilmeyen) hareketleri müezzin sayesinde sedâya bürünüyor. ALLAHU EKBER derken kalplerde “Mütekebbir olma ey modern insan! Sen yoksun, ALLAH var” dercesine yankılanıyor. Eğer semavî bir kudümle tetiklenen ezan yerine beşerî saatlerde çalınan kilise çanı veya davul gibi bir enstrüman olsaydı Ezan’ın mânâsını idrak etmek çok zor olurdu. Maddenin Mânâ’yı örttüğü böyle bir tasavvurdan cesaret alan Yaşar Nuri Öztürk, İhsan Eliaçık, Zekeriya Beyaz ve Abdülaziz Bayındır gibi pozitivistler TV’ye çıkıp “ALLAH ne kadar büyük?” diye sorarak imanımıza zarar verebilirlerdi. Eiffel Kulesinden de mi büyük? Jüpiterden daha mı büyük?

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Zehra ERGÜL Tarih: Ara 8, 2013 | Reply

    A.Bayındır’ın bu üç isimle birlikte anılması hiç adil olmamış bence.Fikirlerine katılmazsınız başka, ama ilmi konularda samimiyet,Allahın rızasını gözetme ve müslümanlardan olma önemli bir haldir.Zira bu hali her fırsatta müslümanlara gol atmaya çalışan Eliaçık,Öztürk ve Beyazda göremiyoruz..

  3. Yazan:A.C. Tarih: Ara 9, 2013 | Reply

    A. Bayındır ne yazık ki şu tür laflar edebiliyor (haşa) « Kabir azabı yoktur, ALLAH bilemez, Efendimiz S.A.V’in mucizesi yoktur… » kendisi bir alim değildir, Ümmet’in bunca derdi dururken abuk subuk konular açarak gündemde kalmaya çalışması zararlıdır. Milletimizin İslâm’ı öğrenme gayretini suistimal ettiğini ve Cehennem’e kendisi için bol bol odun taşıdığını düşünüyoruz. ALLAH C.C. hepimizi islah etsin. Amiiin!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin