RSS Feed for This Post

Dikkat Kitap: “Çapulcular” ne istiyor?

kapak_kitap_capulcularGenel seçimler yaklaşırken başladı Taksim Gezi Parkı olayları. İnsanlar öldü, yaralananlar, tutuklananlar oldu. Taksim’deki sanat galerileri bile yağmalandı. Maddî zarar büyük: Yakılan otobüsler, özel araçlar, iş yerleri. Ancak hâlâ isyancıların ne istediğini bilmiyoruz. Taksim Dayanışma Grubu’ndan çelişkili açıklamalar geliyor. Polisi ya da göstericileri suçlamadan önce şunu bilmek gerekiyor: “Çapulcular” ne istiyor? Daha fazla demokrasi? Sosyalizm? Devrim? Darbe? Elinizdeki e-kitap bu sorulara cevap arıyor.

Kitabımız bir göstericinin izlenimleriyle başlıyor. Muhalif fikirlerin yanı sıra sivil itaatsizlik üzerine yazılmış iki makaleyi de çalışmamıza dahil ettik. Böylece ikinci bir soru çıktı ortaya : Gezi Parkı isyanı ile Gandhi ya da Martin Luther King gibi sivil hareketlerin arasındaki benzerlik / fark nedir? Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 11 Yorum

  2. Yazan:kadir Tarih: Eki 14, 2013 | Reply

    kesinlikle huzura gelişime ekonamiye karşı yönlendirilen insanlar çabulcu demek adlandırmak bence idael değildir onları bir grub gibi nüksetmek iyi bir demeç değildir insanlar grublanmaya yönelecek neyse gelelim ne istediklerine bir örnek olimpiyatlar gelmedi bize son anda tokyo aldı neden sabebi taksimde olan reklamlık görüntüler insanların kafalarını karıştırdılar gelen yabancı kanallar hep işiin kötü görünen kısımlarını dünyaya gösterdiler biz türkleri barbar olaraak gösterdiler biz kötü insanlar değiliz bu bizim dünyaya göstermek istediğimiz birlik ve beraberrlik değildir biz bir birimize toplum içinde düşman insanlar değiliz aksine biz çok huzurlu ve güvenilir bir ülkeyiz ama dünya bizi yanlış tanıdı nitekim bu sene turizim öldü kendi mesleğim olduğu için milyonlarca turist rezarvasyonlarını iptal ettirdi kime zarar verdiler biliyor musunuz kendimize ben işçiyim müşteri yok işsiz kaldı başkası bir başka şekilde rızıklarından oldular kime zarar verdiler taksimciler gariban işçiye zengin yine zengin ama emekçinin parası yok taksimdeki esnaflara neden mikrofon uzatı olmıyor kaçı batytı mali zararları oysa taksim paris gibi muhteşem bir tarih içi şehir asırların yolları kime zarar verdiler tarihimize zarar verdiler biz böyle değiliz

  3. Yazan:aysun Tarih: Eki 27, 2013 | Reply

    Safların keskinleştiği,demokrasi anlayışının şeriata gidiş demek olduğu ve kardeş kavgasının kapıda beklediği bu günlerde, birlikte hareket etmenin şart olduğunu düşünüyorum. .Bu durumu görüpte hiç bir şey yapmayan ,birlikte hareket etmeyen,partili partisiz bu ülkenin gerçek aydınları nerde?

  4. Yazan:İSMAİL55 Tarih: Eki 29, 2013 | Reply

    GENÇLERİ ANLAMAK DİNLEMEK ONLARIN FİKRİNE SAYGI GÖSTERMEK GEREKİR. MISIRA SURİYE YE DEMOKRASİ İSTEYENLER, ÖNCE KENDİ ÜLKENDE HOŞGÖRÜLÜ OL KARŞI FİKRE SAYGI GÖSTER DERLER ADAMA. MALESEF KARŞI GÖRÜŞTE OLDUĞUN ZAMAN TUKA KA HATTA VATAN HAİNİ OLURSUN. ÜLKE BÖLÜNÜYOR.PKK LI OLMAK HAİN OLMAK BU ÜLKEDE BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAK LA EŞ DEĞER OLDU. BİR MISIRLI BAYAN ÖLDÜRÜLDÜ ARAP HAYRANLARI NEREDEYSE KIZLARI ÖLMÜŞ GİBİ GÜNLERDİR YAS TUTUYORLAR. 30 BİN ŞEHİT VERDİ BU ÜLKE HANGİ İŞARETİ YAPTINIZ HANGİ RESMİ ASTINIZ YAZIKLAR OLSUN SİZE ŞEHİTLERE KELLE DEDİNİZ BEBEK KATİLİNE SAYIN DEDİNİZ. ATATÜRK-TC-CUMHURİYET DÜŞMANLIĞI YAPTINIZ-TÜRK BAYRAĞI TAŞIYANLARI SUÇLU HALE GETİRİP TUTUKLATTINIZ PKK PAÇAVRASI AÇMAK SERBEST. KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAK HAİNLERE SERBEST ONLARA SOGU SUAL YOK İSTEDİKLERİ GİBİ HAİNİLİK BÖLÜCÜLÜK İZİNSİZ GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ SERBEST AMA TÜRK KELİMESİ ATATÜRK KELİMESİ GEÇEN YÜRÜYÜŞ EYLEME TAHAMMÜL YOK. İŞİN ÖZETİ BURDA. AMA BİZ ATATÜRK LE TÜRK LÜKLE İSLAMİYETLE BAYRAĞIMIZLA HERZAMAN GURUR DUYUYOR O UNSURLAR BİZİM ŞEREFİMİZ VE ONUR TABLOMUZ. NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN TÜRK BAYRAĞI HİÇ DİNMESİN EZANI MUHAMMEDİYE. KAHROLSUN ABD İSRAİL UŞAKLARI VE İŞBİRLİKÇİLERİ BU ÜLKEYİ ASLA BÖLEMİYECEKSİNİZ

  5. Yazan:Aslan Tarih: Kas 4, 2013 | Reply

    Bu çapulcular bizimkiler değil TAYİBin elamanları olsa gerek.Suyun kaynama noktasını göreceli kabul eden insan bile değildir.Ağız ve dil osmanlıdan kurtulamamış,cumhuriyete uyum sağlayamayan kişilerdir.Zamanınızı boşa harcamayın.

  6. Yazan:m.hanifi günay Tarih: Kas 4, 2013 | Reply

    bence ,,çapulcuları değil sokak çocuklarınıda dinlemek lazım.çünkü insanlar..

  7. Yazan:Doğan ÜNLÜTÜRK Tarih: Kas 22, 2013 | Reply

    Gerek Gezi eylemleri gerekse Türkiye’nin her konuda gelişmemişlik göstergeleri çağdaş ve modern Dünya’ya güven vermemektedir.Gezideki polis şiddeti,yabancı kadın turist ve barış eylemcisi İtalyan bayana yapılan tecavüz ve cinayet, ülkemizi yöneten liderlerin eşlerinin kılık ve kıyafetlerinin verdiği olumsuz mesaj,hukukun siyasallaşarak iktidarın sopası haline gelmesi,demokrasi standartlarımızın hayli düşük kalması,insan hak ve özgürlüklerinin gelişmiş demokrasilerden çok geride olması gibi daha birçok nedenlerden dolayı olimpiyatların bize verilmemesine nedendir.

  8. Yazan:Osman Ular Tarih: Kas 23, 2013 | Reply

    Eger gezi olaylari capulculuk sa Bende Osman ular olarak capulcuyum,biline!..

  9. Yazan:NURİ ŞAHİN Tarih: Kas 28, 2013 | Reply

    Bu nasıl bir başlık bu nasıl yorum.. ÇOk terbiyesizce bir haber. katilenlerden neden bahsetmiyorunuz.. Evet artık bende çapulcu.

  10. Yazan:mustafa Tarih: Ara 1, 2013 | Reply

    kitapın kim için olduğu yorumlara bakarak anlaşılıyor.kimse bana gezi eyleminin mahsum olduğunu söylemesin tarihte bunun çok örnekleri var.yok gençleri anlamak lazım mış felan felan .bugunun gençleri yarının yaşlıları unutmayın sizde onları anlayın yapılan olaylar bu ülkeye zarar verdi

  11. Yazan:mehmet bakkal Tarih: Ara 10, 2013 | Reply

    aülkelerde ekönomiler nezaman iyite gıderse mutlaka hazmedemeyenler o ülkeyı yabancı ve yerlı uşaklarla ittifak kurarak karıstırırlar örnekmı adanan menderes donemı turgut ozal donrmı 2000lı yıllarda erken secım kararı alıp kacan o gunku yonetım batmıs ekonomı nereden nereye geldı tabıkı bunu vatan mıllet dusmanları hazmedemedıler yaktılar yıktılar ne yazıkkı baslarındakıler hep yabancılardı o pıyanocu bugun ukranyadaydı çapulcu kelımesı az kalır bunlar vatan mıllet insanlık düşmanı zavallı hayınler ne yazıkkı çogusu hayın olduğunun bıle farkında değil allah hepsını ıslah etsın

  12. Yazan:KERİMAN YILDIZ Tarih: Ara 18, 2013 | Reply

    ONLARIN İSTEDİĞİ NEDİR NİYE SORMAZLAR BENİM ÜLKEME KİM BUNLARI YAPTIRTIYOR,KOÇLARIN BU OLAYLARDAKİ KAZANCI,VE ONLARIN ASILLARI NE,ÜLKE, İNSANLAR,EKONOMİ,ONLARI İLGİLENDİRMEZ,ONLAR KIZ ERKEK AYNI EVDE,İÇKİ ALEM,EĞLENCE VE KENDİLERİNE YAPTIKLARININ KARŞILIĞI VERİLEN PARALAR,HANİ GENÇ BEYİNLER,ÜNİVERSİTE İÇİN TALAN EDİLEN ORMANLARI GÖRMEZLER,TAKSİM DEKİ PARKIN ALTINDAKİ CESETLER ORTAYA ÇIKMASIN DİYE YAPILAN O KORKUNÇ OLAYLAR,VE BOĞAZDAKİ BARONLAR ONLARI İLGİLENDİRMEZ

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin