RSS Feed for This Post

Yunanistan artık Yunanlıların değil…

29 Mayıs’ta ırkçı Altın şafak İstanbul’un “kaybedilişi” anısına yas tutmuş. Yürüyüş sırasında insanlar “Yunanistan Yunanlılarındır – Kan! onur!” diye slogan atmışlar. Normal. Ekonomik kriz sebebiyle bunalan ortamda ırkçıların gövde gösterisine dönüşmüş bu toplantı. Ne var ki gerçek hayat bunun tam tersi. Almanya, IMF, yabancı bankalar derken politikada halktan başka herkesin sözü geçiyor. Gerçekte Yunanistan artık Yunanlıların değil. Yabancı bankalar akıl almaz hokkabazlıklar yaparak bu ülkeyi yuttular, daha doğrusu hileli bir kumar masasında üttüler. Üstelik suçu Yunan halkının üzerine yıkmak için medyayı kullandılar. Sırada başka ülkeler var: İtalya, İspanya ve Portekiz. Bu ülkelerde aşırı riskli, hatta batacağı kesin olan emlâk projelerine yatırım yapan, sonra bu yatırımları sigortalayan ve yatırımların aleyhine spekülasyon yapan Alman ve Fransız bankaları önce kendi müşterilerini soydular. Şimdi de ulus-devletler kanalıyla halkların parasını hortumluyorlar. Normalde piyasada kaybedilen bir para bürokrasi yoluyla geri ödenmez. Ama burası Avrupa. Demokrasinin modası geçiyor, plütokrasi rejimi var artık…  

 

… Bu konuda okumak için…

 

Banka Ordudan Tehlikelidir!

Bankacılarına söz geçiremeyen batı ülkeleri tıpkı 1980′lerde ordusuna söz geçiremeyen Türkiye’nin durumuna düştüler. Zira bize yansıtılanın aksine, 2008’de Amerikan emlâk sektöründen başlayan kriz öngörülemez bir felaket değildi. Yapılan düpedüz bir piyasa darbesi idi aslında. Tasarlanmış, planlanmış, yürürlüğe konmuş bir operasyon. Bu operasyonu yöneten insanlar daha 1980’lerde Batı adaletinin üzerine çıkmışlardı. Krizi frenleyecek yasal engelleri bir bir kaldırdılar, krizin küreselleşmesini sağlayacak mekanizmaları yine onlar kurdular. Elinizdeki 60 sayfalık bu e-kitap Batı’da demokrasinin gerileme sürecini sorguluyor:Demokrasinin zayıf noktaları nelerdir? Bankalar nasıl oldu da halkın iradesini ayaklar altına alabildiler? “Hukuk devleti” diyerek örnek aldığımız demokratik ülkeler neden bu Piyasa Darbesi‘ne engel olamadılar?Askerî darbelerden yakasını kurtaran Türkiye’de hükümet Piyasa Darbesi ile devrilebilir mi?  Buradan indirebilirsiniz.

 

Liberalizm Demokrasiyi Susturunca

Halkın iradesi liberalizm ile çatışırsa ne olur? 2008′de başlayan ekonomik kriz sürmekte. Eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerine ayrılan bütçeler kırpılırken batan bankaları kurtarmak için yüz milyarlarca dolar harcanıyor. Alın terinin finans kurumlarına peşkeş çekilmesini istemeyenler protesto ediyor. Ama batılı devletler polis copuyla finans sektörünü savunmaktalar. Ne oldu? Bütün nüfusun binde birini bile temsil etmeyen bankacıların çıkarları geri kalan %99.99′un önüne nasıl geçti? Alıp satma, üretip tüketme özgürlüğü nasıl oldu da halkı finans sektörünün kölesi yaptı? Mal, hizmet ve sermayenin serbest dolaşımı uğruna halkın iradesi çiğnenebilir mi? Okuyacağınız kitap demokrasi ile liberalizmin savaşı üzerinedir. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Derin Düşünce (@DDGrubu) Tarih: Haz 3, 2013 | Reply

    Yunanistan artık Yunanlıların değil…: http://t.co/jDthChU4ki

  1. 1 Trackback(s)

  2. Haz 19, 2013: YAKINDA: Sorospu çocukları!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin