RSS Feed for This Post

Polis bu, hem sever, hem döver!

İstanbul Fatih’te bir vatandaşı döven polisler savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İstanbul Fatih’te meydana gelen olayda bir grup polis, ‘yol verme’ tartışması nedeniyle Ahmet Koca isimli şahsı ailesinin gözü önünde dövmüştü. Bir amatör kamera tarafından kaydedilen şiddet olayıyla ilgili adli süreç başlamış ve 7 polis açığa alınmıştı. Ahmet Koca’nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 11 polis bugün ifade verdi. Sorguda suçlamaları kabul etmeyen polislerin tamamı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Polisin dövdüğü insana hapis cezası

Öte yandan açığa alınan 7 polisin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma da tamamlandı. Ahmet Koca hakkında ‘görevli memura mukavemet, direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret’ suçundan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (Time Türk)

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:unlu Tarih: Tem 4, 2012 | Reply

    Alın işte…Buna ”adalet”(!!!) diyorlar.

  3. Yazan:Vatandaş Tarih: Tem 6, 2012 | Reply

    Olayın arka planında neler ildu sanırım bilmiyorsunuz

  4. Yazan:unlu Tarih: Tem 8, 2012 | Reply

    Olayın arkasında ne olduğunun hiçbir önemi yok.Ortada orantısız güç var mı? Fazlasıyla… Ortada suçsuz biri var mı?var..Ortada eline jop silah alınca hem sevip(!) hem döven devletin memurları var mı? var.(devlet vatandaşı koruyacağına dövüyor,nasıl devlet memuru anlamadım.) perde arkasında ne olsa da sayın(!) devlet memurlarının yapacağı kişiyi usülünce gözaltına alıp yüce(!) türk(!) adaletine(!) teslim etmeleri gerekir.

  5. Yazan:Ahmet Terim Tarih: Tem 9, 2012 | Reply

    Bunun yöntemi artık bu değil. Polis copla veya yumruk tekme girmeyecek artık şüpheliye. Basacak biber gazını. Sonra kelepçeliyecek elden ayaktan. Alacak nezarete. Biraz daha para varsa uzaktan basacak “taser”a. Vericek bilmem kaç bin voltu. Yumuşamış şüpheliyi alıp götürecek. Buradaki bu görüntüler polisin görevini yapmaktan çok stres atmaya çalıştığını gösteriyor.

  6. Yazan:ikarus Tarih: Tem 11, 2012 | Reply

    sayın editör ister inanın ister inanmayın derindüşünce takıldığım yegane site.siz ise yaptığım bir yorumu bile yayınlamıyorsunuz halbuki herhangibir küfür-hakatrette içermiyordu.herhalde sizi de yalnış tanımışım…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin