RSS Feed for This Post

52 yıl sonra… Bediüzzaman Hazretleri

”Bakın bu güzel anma toplantısında valimiz hazır bulunuyorlar. Milletvekillerimiz, rektörlerimiz, akademisyenlerimiz, gazetecilerimiz, serbest meslek erbabı, okuyanlar yazanlar var. Hepsi bir muhabbet duygusu içinde yıllarca sadece iman ve Kuran hizmetinde bulunmuş, başka hiçbir maksat taşımamış bir insanın sadakatine bugün şahit oluyorlar. Eğer bu ihlas ve samimiyet olmasaydı ve birilerinin iddia ettiği gibi ‘bu işin içinde bir iş var, bu bir gizli cemiyettir, bunların maksadı da başkadır, bunlar devleti de yıkar bilmem nereyi de ele geçirirler’… Bu iddialar gerçekleşmedi, ama bu yalanların arkasına saklananlar başta Bediüzzaman Hazretleri olmak üzere o pırıl pırıl yüzüne bakmaya doyamayacağınız insanlara yıllarca zulmettiler. Bugün biz onları geçmişte yaşanmış, acı olaylar gibi görebiliriz. Ama toprağa atılan bir tohum gibi düşünün, tohum toprağın altına girer, kar yağar bazen 3-4 ay kalkmaz, yağmur yağar tohumun çürüdüğünü zannedersiniz, günü gelir büyük bir fidan olur, güller sümbüller çıkar, bazen de koca bir çınar ağacı gibi herkesi aydınlatan gölgesinde milyonlarca insanın barındığı bir büyük gerçek haline geliverir.”  TAMAMI

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin