RSS Feed for This Post

Van’da Deprem… İHH ekipleri deprem bölgesine hareket etti

Van’da meydana gelen 6,6 şiddetinde depremin ardından İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma ekipleri yardım çalışmaları için bölgeye hareket etti. Ayrıca İHH’nın yakın illerdeki ekipleri de yardım çalışmalarına katılmak için Van’a gitti. Bölgeye ayırıca 1 yardım tırı ve günlük 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sağlayan gezici aşevi gönderildi.

Van’da 6,6 şiddetinde deprem

Bugün öğle saatlerinde Van’da 6.6 şiddetinde deprem yaşandı. Merkez üssü Van merkeze bağlı Tabanlı köyü olan depremin ardından pek çok bina zarar gördü. Özellikle Erciş’te binaların çöktüğü belirtilirken enkaz altında vatandaşların kaldığı belirtildi.

Yaşanan depremin ardından İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Ekipleri de hızlı bir şekilde organize olarak harekete geçti. İHH ekipleri olayın duyulmasının ardından çalışmalara katılmak üzere bölgeye hareket etti. Çevre illerde bulunan ve arama kurtarma konularında özel eğitim almış İHH ekipleri de hızlıca harekete geçtiler. Ekipler bölgeye ulaştığı anda yardım çalışmalarına katılacak. Ayrıca ekipler fizibilite çalışmaları da yaparak ihtiyaçları belirleyecek.

Ekiplerin bölgeye doğru hareket etmesi ile birlikte içerisinde gıda, çadır ve çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğu 1 acil yardım tırı ve günlük 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sağlayan gezici aşevi de Van’a gönderildi.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:cemile b. Tarih: Eki 23, 2011 | Reply

    İHH 3072’ye VAN yazarak kısa mesaj ile maddi yardım gönderebilirsiniz. Ölenlere rahmet kalanlara sabır dilerim, çok acı

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin