RSS Feed for This Post

Kürtler Karayılan’ı hak ediyor mu?

“…Kürt siyasetinin sorumluluktan kaçma tavrı, onu haklı olduğu alanlarda da toplumsal algı açısından zayıf bırakıyor. Karayılan, basının devletten yana bir çizgi izlediğini söylerken de yine kendi sorumluluğundan kaçıyor. Çünkü Silvan öncesinde durum hiç de böyle değildi…” EtyenMahçupyan

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:ali duman Tarih: Eki 13, 2011 | Reply

    veyasetçi sistemin illegal çelik çekirdeği ergenekon’un darbe yemesi, vesayetçi sistemin kısmen de olsa çökertilmesiyle birlikte pkk’da çökmektedir…ne tesadüf…acaba bu sadece bir tesadüf mü?

    esasında savaşı tırmandıran, hatta sözde “devrimci halk savaşı”nı başlatabilmeyi tüm şartları ile zorlayan pkk cephesi, kendisinden çok akp’yi çökertmeye ve çökmekte olan ergenekoncu çete düzenini/vesayetçi sistemini kurtarmaya çalışmaktadır.

    büyük resim bunu doğrulamaktadır, ancak ne var ki 10 yaşındaki bir kürt çocuğunun dahi eriştiği siyasi olgunluk, bu şikeli durumun kürtler tarafından anlaşılmasına yol açmıştır.

    zira kürtler kendilerini piyon haline getiren bu ulusalcı kürt-bozkurtlarına yüz vermeyeceklerdir, tüm zorlamalara rağmen zortlama “devrimci halk savaşı”nın kofluğu ve içinin boşluğu da bunu ispat etmektedir. Kürtler sözde “devrimci halk savaşı”na desteği değil, sırtına binmiş olan despot ve zorba pkk’yı sırtından atmanın yolunu aramaktadır.

    Halihazırda Türkiye’nin yürüyüşü ÇOĞULCU ve KATILIMCI DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI ve HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ gibi evrensel değerlerin kazanımına yöneliktir, PKK bu değerlerin neresindedir? PKK kürtlere ne verebilir? pkk’nın kürtlere kan, gözyaşı, zulüm ve diktatörlükten başka vereceği hiç bir şey yoktur. bunu, kendisi dışında tüm kürt örgütlerini yok etmesiyle fazlasıyla ispat etmiştir de.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin