RSS Feed for This Post

DUYURU: Bizi yok sayanları, biz de yok sayıyoruz!

“Başörtülü Milletvekili İstiyoruz” İnisiyatifi olarak yeni anayasayı yapacak mecliste başörtülü vekil(ler) olması hususundaki toplumsal duyarlılığı ve çoğulcu desteği göstermek amacıyla elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kampanya metnimizde beyan ettiğimiz gibi seçilecek yerlerden başörtülü aday göstermeyen partilere oy vermeyeceğiz. Başörtülü kadınları yok sayanları, biz de yok sayıyoruz.

“Başörtülü Milletvekili İstiyoruz” İnisiyatifi

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:metin2 Tarih: Nis 14, 2011 | Reply

    Platform olarak hangi parti(lere) oy vereceğinizi açık yüreklilikle deklare etmenizi de bekliyoruz.
    Samimiyseniz yan çizmek yok…

  3. Yazan:Zeyneb Karataş Tarih: Nis 14, 2011 | Reply

    Dün akşam Balçiçek Pamir’in konuğu idi Hilal Kaplan, bütün eleştirilere açıkyüreklilikle cevap verdi.

    Başbakan’ın Buluşan Kadınlar için ‘kınıyorum’ kelimesini kullanması, sert açıklama yapması özellikle beni dehşete düşürdü. Doğrusu ‘gerilim’ yaratmakla itham etmesi bana CHP’nin argümanlarını hatırlattı.

    http://www.focushaber.com/erdogan-dan-basortulu-kadinlara-sert-tepki-h-36155.html

    Özellikle göstermelik olarak bir başörtülü aday var ki evlere şenlik:Antalya’dan seçilemeyecek bir yerden ve üstelik çok itaatkar:)

    ” milletimin selameti için başımı açarım” açıklaması gerçekten Hilal Kaplan’ın da dediği gibi ‘talihsizce’ .Hilal kaplan bu söze karşılık mealen şöyle dedi Karşıt Görüş’te :
    ‘Milletin selameti için başını açmak değil de devletin selameti için başımı açarım deseydi daha tutarlı olurdu zira başını açmasını isteyen millet değil devlet. Üstelik kamuda çalışırken başını açması ile mecliste başını açması aynı şey değil, kamuda devletin görevlisi mecliste ise halkın temsilcisi olunur’

    Muhafazakarlardan alınan tepkiye ve özellikle “aday olmak istiyor o kadınlar da ondan öyle tehdit ediyorlar” diyenlere de şöyle dedi’ aramızdan adaylığını ilan eden olmadı ama bizi eleştirenlerin yakınları aday oldu diyerek Ali Bulaç’ın oğlunun İstanbul’dan aday olmasına değindi.

    Ayrıca ‘tehdit’ kelimesine de açıklık getirdi ve yine mealen’ okula giremeyen, kamuda çalışamayan, özel sektörde de ayrımcılığa maruz kalan, seçilemeyen başörtülü kadınların ellerinde birtek seçme hakları var ve bu hakk üzerinden yola çıkmaktan başka bir çare var mı ?’ dedi.

    İlginçtir Chp adayı Gülseren ONANÇ ilçe yönetimlerine, parti yönetimlerine yani çekirdekten yetişmek suretiyle partinin içine nufüs etme tembihinde bulunmuş olsa da başörtülülere Hilal Kaplan ona da şöyle dedi :
    ” Parti yönetimi diyorsunuz ama şuan o kadar çok başörtülü var ki parti içinde hatta yönetimde çokta kaliteli isimler var ,onları neden aday göstermediler?”

    Yine Bdp’ye de bir eleştirisi vardı, tabanında başörtülü kadın sayısının en fazla olduğu partilerden biri olan BDP’nin topu AKp’ye atıp riskten kaçmasını samimi bulmadığını belirtti.

    Özellikle başörtüsü konusunda yaptıkları araştırmalarla TİKAD başkanı Nilüfer Bulut başörtülü kadınlar ile ilgili değerli bilgiler paylaştı .
    Programın kaydını izlemek için :

    http://tvarsivi.com/?e=7274

  4. Yazan:dürüst kafir Tarih: Nis 14, 2011 | Reply

    Basortusu ile girilemeyen heryere yasak delmek icin girilmelidir. Sonuna kadar haklidirlar.
    Ben de oy verecekleri partiyi merak ediyorum, zira, blöften oteye gitmeyecegini herkes gibi malum partiler de biliyor ve sizi ciddiye almiyorlar. Bunun icin nasil bir yol izleyeceginizi de deklare etmelisiniz.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin