RSS Feed for This Post

DESTEK: Buluşan Kadınlardan Ali Bulaç’a Mecburi Cevap

Başörtülü kadınlara saldırmanın dayanılmaz hafifliğiyle her fırsatta kalem kuşananlardan birisi bu kez ‘başörtülü vekil’ kampanyası üzerinden öfkesini kusmuş. “Bu dönem başörtülü vekil olmayıversin” diyerek meşru hak taleplerimizi elinin tersiyle iten yazarın satır aralarındaki hezeyanlarıysa saymakla bitmez. Ne hırs küpü olduğumuz kalmış, ne statü devşirmişliğimiz… Kimimiz iyi niyetli saf, kimimiz tuzak kurucu beyaz casus…

Yıllardır Kemalistler başta olmak üzere türlü vesilelerle hedef tahtasına konmaya alışmış başörtülü kadınlar olarak tüm statükoculara sesleniyor ve diyoruz ki: Hangi kesimden olursa olsun “Bu kadın(lar)a haddini bildirin” diyenlere kulaklarımız kapalı. “Başörtülü aday yoksa oy da yok” kampanyası dahil olmak üzere bu ülkede yaşanan zulümlerin sona ermesi için yaptığımız bütün kampanyaların arkasındayız.

Evet, artık ‘had’dimizi aşıp HAKLARIMIZI ALMAK niyetindeyiz. Günahı boynumuza.

İftiralara Karşı “Buluşan Kadınlar”

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:ufuk tan Tarih: Nis 4, 2011 | Reply

    Herkesin istediği gibi düşünmeye,yaşamaya ve düşüncelerini yaymaya hakkı vardır.Sadece insanların yaşam haklarına saldırmadığı ve tehlikeye atmadığı sürece.Mecliste giyim-kuşam özgürlüğü olmalı.

  3. Yazan:FARUK BEY Tarih: Nis 5, 2011 | Reply

    Bence muhafzakarlar hala korkmakta veya ihtiyaten biraz daha biraz daha diye diye insanların bu taleplerin normalleşmesini sağlamaya çalışmaktadırlar. Yapılacak olan daha gür bir sesle özgürlüklerimizi(Kürtçe – Başörtüsü haklarımızı) dile getirmektir. Hak verilmez alınır. Kimin niyeti ne olursa olsun yapılacak şey artık Başörtüsünün ve Kürtçenin her yerde ve her şartta serbest olmasıdır. En tehlikeli olan askeriye idi onun üzerine gidebildiyseler neden Başörtüsü ve Kürtçe serbest olmasın RESMİ KURUMLARDA!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin