RSS Feed for This Post

Hanefi Avcı CHP’den aday?

Mehmet Baransu

CHP, Haliç’te Yaşayan Simonlar kitabının ardından Devrimci Karargâh soruşturmasında tutuklanan Hanefi Avcı’yı seçimlerde aday göstermeye hazırlanıyor. TAMAMI

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Ekrem TUNA Tarih: Mar 2, 2011 | Reply

    Yeter artık…
    yıllarca kamu hizmetinde çalışmış bir insanı yargılama kapasitesinde olmayan eline sürekli sağdan soldan belge verip haber yaptırılan mehmet baransu’dan bıktım…
    hanefi avcı’yı yargılama makamı idari olarak emniyet son sözde mahkemede biter.
    aday olsun ne yani… chp olunca noldu. çok merak ediyorum acaba AKP’den aday olsaydı Baransu haberi nasıl yapacaktı ya da hangi haber yaptırılacaktı. nitekim Baransu felsefesiyle yaklaşacak olursak AKP’de halen AKP karşıtı milletvekilleri ve bakanlar var. yani aday olması tesadüf olmaz.

  3. Yazan:mrtnrn Tarih: Mar 2, 2011 | Reply

    adli ve idari yargılama konusunda dediğinizde haklısınız… ancak;
    baransu kamuoyunu bilgilendirmek için gerekeni yapıyor… ne kadar doğru bir şeklide yaptığı da avcı ile yaptığı röportajda avcının kendisini odasından kovması ile ortada…

    diğer taraftansa chp’nin daha düne kadar içeri almayacakları avcı’yı sadece ve sadece cemaate giydirdi diye aday göstermeleri bence siyasi ahlakla bağdaşmıyor…

    baransu da muhtemelen bu noktaya dikkat çekmeyi amaçladı…

  4. Yazan:ali duman Tarih: Mar 2, 2011 | Reply

    itibarsızlaştırma, ilke değil, bir siyast tarzı ise hiç değildir.

    mehmet baransu’dan niye bıktınız? baransu ile alıp veremediğiniz nedir?

    mehmet baransu’ya karşı koyabilcek argümanlarınız var mı? varsa onları koyacaksınız. Gerçekleri bilip, yazmak yeine zulasına atan gazetecilere alışmışsınız, herkesi öyle sanıyorsunuz.

    anormalliğe o denli alışmışsınız ki, normalleşmeye karşı çıkmaktasınız. (bu durumunuz “asıl dışarıda siz kaç kişisiniz” fıkrasına benzemektedir)

    her şeyi sığdırdınız da, bir tek şu Taraf’ı sığdıramadınız, koca türkiyeye, neden acaba arı kovanına çomak soktuğu için midir?

    istiyorsunuz ki;
    darbeci medya yeni fadime şahinler bulsun, bizi afyonlamaya devam etsin,
    darbeci yargı at oynatsın,
    çeteler at oynatsın,
    ülke mafya bozuntularından sorulsun (çatlı, çakıcı, peker gibi),
    organize bir şekilde bankalar soyulsun, hazine hortumlansın,
    soygun ve talan ekonomisine imf,
    siyasete asker şekil versin, buna uymayan oluncada muhtıra versin, darbe yapsın,
    faili meçhuller devam etsin,
    şikeli olduğu açığa çıkan ergenekon-pkk terörü devam etsin
    ………..
    bunları istyorsunuz, o günleri çok özlemişsiniz, ancak ne mutlu ki o günler geri gelmeyecek.

    işin en kötü tarafı ise hanefinizi ve diğer tüm çetecilerinizi kurtaracak “darbeci yargı” düzeni de sona erdirilmekte.

    halkın iradesine uygun HSYK’u oluşturuldu, “türk milleti adına” karar alan yargıtayın da, yine milletin iradesine göre oluştulma yasal çalışmaları başladı.

    bakalım bu terör şebekesi, çeteci, ittihatçı artıklarını, dev-sol’u polis ajanı-pravaktör dursun karataş ile birlikte yöneten truva atı hanefi avcı’yı kim kurtarabilecek?

    chp’ye hanefi avcı yetmez, veli küçük, doğu perinçek’te, soyadı gibi küçük olan yalçın’da gerek.

    sol adın ne güzel bir arınmadır bu ya hû, tüm ajanların, besleme, kapıkulu solcu geçinenlerin maskeleri düştü.sahte solculuk nasıl bir şey biliyor musunuz?

    dev-yol’cu cemil hoca 30 yıldır kayıp, 30 yıldır oğlunu arayan 103 yaşındaki berfo ninenin yannda olmaktır solculuk, ancak berfo ninenin, cumartesi annelerinin yanında olmayıp, yumurta atmaya, ergenekon’un değirmenin su taşımaya koşmak sahte solculuktur, çakma solculuktur.

    türkiyenin en büyük devrimci hareketi olan dev-yol (ve partis ödp) bir kez dahi cumartesi annelerinin yanında yer almadı, yoldaşları olan cemil hoca’nın kanının yerde kalmasına seyirci kaldı, 103 yaşındaki berfo ninenin yanında yer almadı, çünkü bu solculuk sahtedir, bu solculuk halka yaslanmaz, gücünü halktan almaz, gücünü beslendiği derin devletten alır, ergenekon’dan alır, kapıkuludur, fikir ve siyaset üretemez, cemaatçi tipinde örgütlenmiştir, ağır abilerinin direktiflerini biat ederler, ağır abilerinin ergekoncu çıkmasına hiç şaşırmazlar, çünkü davası sahte olanın, yalan ile yola çıkanın her şeye bir kılıfı vardır.

    bu çakma,besleme,kapı kulu “sol”cuların, solculukları, “liboş” diye yaftaladıları liberallerin dahi gerisindedir.

    tarafı, baransu’yu ve diğerlerini İTİBARSIZLAŞTIRARAK etkisizleştirmeye çalışan zavallılar, İTİBARINIZIN SIFIRLANMIŞ olduğunun bile farkıda değilsiniz.

    darbeleri, darbecileri, çetecileri, banka soyanları, balyozcuları, ergenekoncuları, 28şubatı alkışladığınız için itibarınız sıfırın altında seyretmektdir.

    İTİBARI OLMAYANLARIN, İTİBARSIZLAŞTIRMA ROLLERİ DE SONA ERMİŞTR.

  5. Yazan:Ekrem TUNA Tarih: Mar 2, 2011 | Reply

    “mehmet baransu’ya karşı koyabilcek argümanlarınız var mı? varsa onları koyacaksınız. Gerçekleri bilip, yazmak yeine zulasına atan gazetecilere alışmışsınız, herkesi öyle sanıyorsunuz.”
    hanefi avcı ve mehmet baransu’nun kitaplarını okudunuz mu bilmiyorum şayet okuduysanız hanefi avcı yıllarca hizmet ettiği kişilerin menfaatine ters düşen şeylerden sonra tamemen asimilasyon sürecine itilmiş ve bu süreçten sonra da tepkisini kendi ölçüsünde (çok aşırı görenler var görmeyenler var, tamamıyla karaladığı kişiler var) göstermiştir.
    benim asıl kızdığım şey şudur ve daha fazla da tartışma yaratmak istemiyorum çok net olarak söyleyeceğim artık ne anlarsanız.
    daha düne kadar Tamer Korkmaz ve nuh gönültaşı her yerde reklam yaparak anlatanlar, adeta vizyon olarak gösterenler bu kişiler farklı gazstelere geçince arkalarından konuşmaları ve ABD ajanı olarak yaftalandırılmaları iki yüzlülüktür ahlaksızlıktır.

  6. Yazan:Ekrem TUNA Tarih: Mar 2, 2011 | Reply

    ayrıca H. avcının yaptığı hatlar olabilir, bundan sonra da yapacağı herşey olabilir sonuçta herkes insan ve bir nefis taşıyor bu şekilde yıkıcı bir süreç olmamalıydı. ama biz öyle bir milletiz ki herşeye futbol da kaleciye bakış açısı ile yaklaşıyoruz 100 tane top kurtarı bir bacak arası yer takım yenilir kimse forvet arkasında konuşmaz herkes kaleciye ana avrat düz gider. daha düne kadar örnek alınan şahsı bu şekilde infaz etmek doğru değil. onu yaftalayanlar, haber yapanlar, ya da tüm ergenekon şu bu… bakın hepsi doğru olabilir ama ortada bir süreç işlerken yargı süreci var sonuçta(adilliği tartışılsa da) bu kişileri yaptı, etti diye direkt olarak zan altında bırakmak ne demek. bu o şahısların müslüman kimliğine yakışmıyor zaten. topyekün TSK olarak başlık atılıyor sonra benim söylediklerim yüzlerine söylenince ” ya tabi biz erlerimize şuna buna birşey dediğimiz yok” diyip süreci çeviriyorlar. herkes lafının nereye gitmesi gerektiğini bilmeli.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin