RSS Feed for This Post

Son Firavun

Cellat uyandı yatağında bir gece
“Tanrım”  dedi  “Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar
Ben tükenmekteyim öldürdükçe…”

[…]

Elinde ne piyon kaldı, ne vezir, ne kale
Düştü birbiri ardına atlar, filler
Ama şah hâlâ direnmekte
Yeni taşlar bulundu çünkü : Köpekler…

(Ataol Behramoğlu)

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Beşir Eymen Tarih: Şub 6, 2011 | Reply

    Korsan Mahyacı Kâmil süpersin 🙂

  3. Yazan:Tayfun Korkut Tarih: Şub 8, 2011 | Reply

    Basligi gorur gormez aklima Ataturk gelmisti ama Mobarak’i unutmusum 🙂 Kronolojik olarak Ataturk’ten sonra geliyor.

  4. Yazan:rıdvan Işık Tarih: Şub 8, 2011 | Reply

    Firavunluğun iktidarı önce beyinlerde-zihinlerde başlar/ve bunu kabullenen bir toplumsal alt yapı oldu mu firavunlaşılır….Kur’an-daki Firavun öyküsü boşa değil,Firavunluk tüm dinlerde şeytandan sonraki en kötü karakterdir…

  5. Yazan:rıdvan ışık Tarih: Şub 9, 2011 | Reply

    Yüce kitabımızda(Hac süresi-13ayet)Firavun karekterliler ve yandaşları için şöyle söylenir:”(Kimi zaman insan) zararı yararından fazla olan insanlara yalvarıp yakarır,o ne berbat bir efendi,o ne kötü yoldaştır!”

  6. Yazan:ali duman Tarih: Şub 11, 2011 | Reply

    dünya yeniden kuruluyor, zira önemli bir devrimin “ortadoğu devrimi”nin arifesindeyiz.

    bir devrimin tüm nesnel koşulları mevcuttur, söz konusu nesnel koşulların en bariz olanı, arap halklarına 21nci yüzyılda 19ncu yüzyılı zihniyetini dayatan diktatörlerin varlığıdır.

    arap halklarını yüzyıl geride bırakan, diktatörlerin sonu görünmüştür, varsın buna batı ve abd kapitalizmi devrim demeye korksun, bunun adı devrimdir, zira bu devrim, arap halklarına analarının ak sütü gibi helaldir.

    şimdi düşünme sırası arap halklarını yüzyıllar boyu geri bırakan diktatörlere ve onlara destek veren işbirlikçi statükoculara gelmiştir.

    ortadoğu’da statükoyu devam ettirmek isteyen batı ve abd kapitalizminin maskesi düşecek, gerici oldukları, demokrasiyi sadece kendileri için istedikleri açığa çıkacaktır. (modernitenin iflası-“tek dişi kalmış canavar”)

    ayak seslerini duyduğumuz bu devrim aynı zamanda islam ülkelerinin zincirlerini kırma devrimidir.

    (şayet bu devrim başarılı olursa, her ne kadar türkiyeyi model dahi alsalar, kısa zamanda türkiyeyi de geçebilme potansiyeli taşımaktadır, çünkü gerçekleşecek olan devrim halkların kendiliğinden başardığı devrim olacaktır, bizdeki gibi “halk”sız bir devrim değildir)

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin