RSS Feed for This Post

Kahvaltıda Zeytin Yemek Yasaklanabilir mi?


Referandumda EVET izle sinan çetin kagıt filminden
envoyé par FanSamanyolu. – Regardez des web séries et des films.

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:Fatih Taşkıran Tarih: Ağu 30, 2010 | Reply

    İnsanların anadilinde konuşması yasaklanan bir ülkede, zeytin yemenin yasaklanması çok “normal” olurdu.

    Fantezi düşünmek iyidir, zihni açar, daha geniş bir paradigma sağlar bize. Zeytinin yasaklanmasını absürd olarak sunmak beraberinde onu fantezi dünyamıza “hapsetmek”, beraberinde sorunlaştırılan anadil, din eğitimi özgürlüğü gibi meseleleri de fantezi dünyasına “hapsederek” özgürlüklere büyük bir alan açabilmemizde önemli bir araç olabilir =)

  3. Yazan:schoolmaster Tarih: Ağu 30, 2010 | Reply

    Kahvaltıda zeytin yemeyi yasaklamak demek bir anlamda kahvaltıyı yasaklamak demektir benim için çünkü ben kahvaltıda üzerine katıksız zeytinyağı, kırmızı pulbiber dökülmüş ve limon sıkılmış zeytin olmadan kahvaltı yapmak benim için kahvaltı değildir. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Hem kim karışır ki istersem ben kahvaltıda zeytin yerim, istersem peynir. Burası benim evimdir. Burada söz sahibi olan benim. Yoksa haneye tecavüzden seni öldürebilirim bile. sen ne karışırsın benim evimin içinde olup bitenlere?

    Benim için kahvaltıda zytin yemek kahvaltımın olmazsa olmazlarındansa aynı biçimde ben evimin içerisinde ve yakın çevremde ana dilimi konuşurum. Hem sen ne karışırsın ki benim hangi dili konuşacağıma? Allah beni bu dili konuşan insanlardan yarattı ise neden ana dilimi konuşamayayım ki? Ben senin anailini konuşup konuşmadığına karışıyor muyum ki? Bu ülke benimse, burada sığınmacı olarak bulunmuyorsam, çok doğal olarak ana dilimi konuşacağım annemle, babamla, eşimle ve çocuklarımla. Hem sen kim oluyorsun ki benim hangi dili konuşmam gerektiğine karar verme yetkisini kendinde görebiliyorsun?

    Yaradan dileseydi hepimizi aynı dili konuşan ve aynı renkte insanlar olarak yaratamaz mıydı? Hem sen ne hakla karışıyorsun ki Yaradan’ın işlerine?

    Ey zorba herif! İstersem ben kahvaltıda zeytin yerim istersem peynir. Evimde istersem Türkçe konuşurum istersem Kürtçe. İstersem Kürtçe televizyon izlerim, istersem çocuklarımı Kürt diliyle ğitirim. bundan oğal ne var ki? Hem ben sığıntı mıyım ki? burası benim evim. sen de kim oluyorsun ki be zorba adam? Bu ev benim. burada kuralları ben koyarım!

  4. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Ağu 31, 2010 | Reply

    Herşey yasaklanabilir.

    Yeter ki karşımızda bizden ‘korkan’ bir insan kitlesi bulabilelim.

    Bulamadıysak onları bu hale getirmeyi başarabilelim.

    Ve yeter ki onların aptal, kendimizin ise pek bir akıllı olduğunu sandırabilelim.

    Ve yeter ki bu uğurda binbir türlü sahtekarlığa ve entrikaya başvuracak kadar kadar alçaklığa düşmüş olabilelim.

    İnsanoğlu yoldan çıkmış ise, ondan her insandışılığı bekleyebiliriz.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin