RSS Feed for This Post

DUYURU: İngiliz İslam düşünürü Tim Winter (Abdul Hakim Murad)

Britanyalı İslam düşünürü Tim Winter‘dan “Çağdaş Meselelere İslami Çözümler”

 Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Tim Winter, 26 Ağustos 2010 Perşembe, 18.00-19.30

 Cambridge Üniversitesi İslâm Araştırmaları kürsüsünden İngiliz İslam düşünürü Tim Winter (Abdul Hakim Murad), Ramazanİstanbul etkinlikleri çerçevesinde “Çağdaş Meselelere  İslâmi Çözümler” başlıklı bir konferans verecek. İBB Kültür A.Ş. ve 2010 AKB Ajansı işbirliğiyle düzenlenen etkinlik,  26 Ağustos Perşembe günü saat 18.00’de Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Din ve modernite eksenindeki kritik konuların anlatılacağı konferansta;

Müslüman-Hristiyan ilişkilerinde samimiyet hangi noktada?

İslam Dini tüm modern buhranları çözebilir mi?

Kur’an’a göre İslam ahlakı bize neler tavsiye ediyor?

gibi sorulara da cevaplar aranacak.

Doktorasını Oxford Üniversitesi’nde Osmanlı İmparatorluğu’nda dinsel yaşam üzerine yapan Tim Winter, hem İslamî düşünsel disiplinlerde hem de Doğu’nun modern akademik yöntemlerinde uzmanlığa sahip birkaç kişiden biri kabul ediliyor. 

 

Tim Winter (Abdul Hakim Murad) /Londra

 

Tim Winter 1960 yılında dünyaya geldi. Westminster Okulu’nda öğrenim gören Winter; 1983’te Cambridge Üniversitesi’nde Arapça eğitimini tamamladı, daha sonra Kahire El-Ezher Üniversitesi’nde İslami ilimlerle ilgili derin araştırmalar yaptı ve Mısır ve Cidde’de geleneksel İslam ilimleriyle ilgili dersler aldı. Londra Üniversitesi’nde Türkçe ve Farsça üzerine çalışan Winter, doktorasını Oxford Üniversitesi’nde O”smanlı İmparatorluğu’nda Dinsel Yaşam” konusu üzerine yaptı.

İngiliz bir mühtedi olan Tim Winter, hem İslami düşünsel disiplinlerde hem de Doğu’nun modern akademik yöntemlerinde uzmanlığa sahip birkaç kişiden biridir.

Britanyalı İslam düşünürü Tim Winter (Abdul Hakim Murad)’ın; Müslüman-Hıristiyan ilişkileri, İslam ahlakı, aşırılığa karşı geleneksel Müslümanların verdiği cevap, Britanya Müslüman mirası ve Osmanlı Türkiyesi gibi konularda çalışmaları bulunuyor.

Cambridge’de Pembroke Koleji üyeliği, Wolfston Koleji’nde ilahiyat çalışmaları direktörlüğü, Muslim Academic Trust kuruluşunda vekillik ve genel sekreterlik, Anglo-Muslim Fellowship for Eastern Europe kuruluşunda direktörlük görevlerinin yanı sıra UK Friends of Bosnia-Herzegovina kuruluşunda başkanlık yapan Tim Winter (Abdul Hakim Murad), ayrıca İslam çalışmaları alanında Şeyh Zayed okutmanlık unvanına da sahip. Winter halen Cambridge Üniversitesi’nde İslam çalışmaları alanında okutmanlık yapmaktadır.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin