RSS Feed for This Post

Cemil Çiçek, Sünnet’i bırak farzlara bak!

Cemil Bey bunu hep yapıyor, çünkü cezasız kalıyor. Irkçılık yapmayı, Ermenileri, Kürtleri hedef göstermeyi seviyor. Belki de komik buluyor bunu. Başörtüsü yasaklarına karşı aktif biçimde mücadele eden Platform Haber‘den tanıdığımız Beytullah Önce kendisine gerektiği gibi bir cevap vermiş, Henüz Özgür Olamadık mail grubundan elimize ulaştı, zihnine, klavyesine sağlık:

“başbakan yardımcısı cemil çiçek, pkk militanlarının sünnetsizliği iddiasını ortaya atıp, böylece konuyu ermeni meselesiyle sıkı sıkıya ilişkili bir hale getirmeye çalışmış. iddia yeni değil ama ara sıra gündeme getirilir durulur…

madem sayın çiçek sünnete bu kadar önem veriyor, o halde daha da önemli ve öncelikli olan farzları kendisine hatırlatmak bize vacip oldu.

  •  İslam, zulmü yasak eder, adaleti ve hakkaniyeti emreder. Peki yıllardır bu ülke halklarına, özellikle de Kürt halkına, devlet bunca zulmü işlerken, zulme karşı çıkma farzını neden yerine getirmemiş? Aksine zulme ortak olarak nasıl böyle büyük bir günah işleyebilmiş? Adil ve onurlu bir çözümü engelleyebilmek için bunca didinmesi nasıl bir vebaldir, hiç düşünüyor mu?
  •  İslam, kavmiyetçiliği de yasak eder. Peki bugüne kadar sayın Çiçek’in Türkçü politikası önemli bir farzın yoksayılması değil midir? Madem Cemil Çiçek, sünnete bu kadar düşkün, Allah resulünün Veda Hutbesi’nde insanlar arasındaki üstünlüğün ırk ile, renk ile, soy-sop ile vs. olmadığı mealindeki emrine neden riayet etmez?
  •  İslam, insanların dillerini Allah’ın kevni ayetlerinden sayar. Peki sayın Çiçek, neden hâlâ Kürtçe’nin anadil olarak eğitimde kullanılmasını savunmaz da, tam tersine gider insanlara “devlet baba”nın dilini zorla öğretmeye kalkar? Başaramayınca da derdine, tasasına düşer?

bu kadar farzı yerine getirsin, fazlasıyla yeter de artar bile…”

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:ufuk tan Tarih: Ağu 24, 2010 | Reply

    Yukardaki cevap yerinde olmuş.İslami kesimin(gerçek Müslümanların),entellektüel alanda gelişmesi ve meseleleri insan hakları bakımundan ele almaları benim açımdan çok sevindirici.Umarım tüm konuşarda kendilerini geliştirip,tabularını yıkarlar.

  3. Yazan:ali duman Tarih: Ağu 24, 2010 | Reply

    cemil çiçek, akp’nin derin devlet ile olan irtibat erbabı olmalı ki, bu durumda derin devlet ile ilintili olanın bu denli ırkçı söylemde olması, hatta ırkçı/milliyetçi olması çok fazlasıyla anormallikte içermese gerek.

  4. Yazan:Muhammet Tarih: Ağu 25, 2010 | Reply

    Adamsanız bir kez olsun “kürtçü” etnik milliyetçiler içinde tek bir laf edersiniz.

    Adamsanız kürt halkına “devletin yaptığı” gibi “Pkk” nın da ettiği zülmden bahsedersiniz.

    Daha bu millet Türkçülük yapmadı!!!

    Ama siz zavallı ezikler zorla bunuda yaptıracaksınız.

    Türk, suçlusun!!!

  5. Yazan:durhat Tarih: Ağu 25, 2010 | Reply

    @Muhammet,

    Eğer “adam olma”nın ölçüsü yabancı düşmanlığı,kör cehalet ve ırkçılıksa sizin gibilere kalsın,ben almayayım.
    Ya hu!Kin,nefret,düşmanlık,faşistlik ne zamandan beri adamlıktan sayıldı.
    Adamlıkmış!Peeeeeh.Hiç adam görmedik sanki.

  6. Yazan:adem haktanır Tarih: Oca 4, 2011 | Reply

    Bunların maksatı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek işleri Güçleri bu devletin asli unsuru TÜRK MİLLETİNE düşmanlık etmek kin gütmek kıskançlıklarından çatlayacaklar neredeyse… ve bu uğurda yüce dinimiz islamı bile kalkan olarak kullanıyorlar neymiş islam ırkçılığı reddetmiş reddettiysede soysuzluk et dememiş ya zekat verirken dahi yakın akrabalarından başla diyerek bizzat soy sop milletini kavmini kolla koru diye bizzat tavsiye edende islam ahlakının düsturlarındadır buna ne diyeceksizniz budamı Irkçılıkdır??? islam ırkçılığımı tavsiye ediyor diyeceksiniz haşa…?

  7. Yazan:adem haktanır Tarih: Oca 4, 2011 | Reply

    Kürtçü etnik milliyetçiliği yapanlar kürtçü etnik milliyetçiliğe laf edermi????

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin