RSS Feed for This Post

Dikkat ana menüye yeni bir sayfa eklendi

Ana menüye yeni bir sayfa eklendi: Sinema

“… Sinemayı, çağımızın zorunlu düşünme araçlarından birisi olarak düşünüyor, sanat dalları içinde en önemlilerinden birisi olarak sayıyorum. Bu anlamda, ana akım sinemanın sinemayı, bir eğlence, bir zaman geçirme aracı olarak dayatmasına; ya da kitleleri manipule eden propoganda aracı olarak kullanmasına karşıt olarak; sinemanın, insanın çevresine, kendisine, hayatına bakışının ve bu konularda düşünmesinin en önemli araçlarından birisi ve çok önemli bir sanat dalı olarak adlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Sanatlar içinde insan ruhuna yaklaşabilmekte ve hakîkati sezdirebilmekte en mahir olduğunu düşündüğüm sinema, bu anlamda profanın, propogandanın, çürümüşlüğün, eğlencenin aracı olabildiği kadar; ruhsal alanın, metafiziğin, felsefenin alanı da olabilir…” 

  Enver Gülşen

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:ybd Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    böyle bir bölüm gerekliydi zaten. teşekkürler derin düşünce, teşekkürler enver gülşen.

    daha nice yazılarınızı bekliyoruz enver bey.

  3. Yazan:cb Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    selamlar,

    bir dostum ‘ Allah sana adı ne olursa olsun bir nimet verir,sen eğer onun kıymetini bilirsen onu sana kolaylaştırır,bereketlendirir yok eğer o nimetin kıymetini bilmez isen elinden alır’ demişti.derin düşünce böye bir yer,bir nimet olarak açılmış bir alanın kıymetini bilen ve çok çalışan editör ve ona bu konuda yardımcı yazarların kıymet bilmesi ve şükretmesi -ki buradaki şükür çalışmaktır- sonucu her gün kendini daha bir yenileyerek daha bir güzelleşerek yol almaktadır,tebrik ederim,Allah bereketlendirsin

  4. Yazan:eg Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    ybd,
    aslında sinema kısmında çok yazı var. ama mehmet üstteki menuye sanırım kendi seçtiklerinden bir grup yazıyı koymuş…derindüşünce’de diğer yazarlar tarafından yazılmış oldukça iyi sanatsinema yazıları var sinema konusu içinde. o yüzden teşekkürü sadece diğer arkadaşlarım adına kabul etmiş olayım. biz teşekkür ederiz. muhabbetle

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin