RSS Feed for This Post

DUYURU: 28 Şubat 1000 yıl süremez

  

 Bir imza ile destek olun: http://28subat1000yilsuremez.blogspot.com/ 

 

Trackback URL

  1. 15 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    Kampanya cok genis bir kesimden cok farkli imzalar aldi. Sezen Aksu’dan Ufuk Uras’a, Rojin’den Numan Kurtulmuş a Hüseyin Hatemi den Fuat keyman’a aydın yazar ve sanatçilar çok sahip çıktı. Vicdan yalnız değilmiş gerçekten de. Mehmet bey’e çok teşekkur ediyorum. İnatçı ve azimli bir kardeşim. aylardır her pazartesi verdiği destek ile bu çorbada onunda tuzu var.
    Allah razı olsun sizden. beytullah beyden, Enver Gülşen bey’den hakiki dostlarsınız.
    selamlar.

  3. Yazan:özlem Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    Ama olmadı böyle az söyledim Aziz Yilmaz bey, Suat Bey, leyla hanım, Cihan hanım , Çuvaldız, Suzannur hanım Ekrem bey, Cengiz Bey derin düşüncedeki diger dostlarım hepinizden allah razı olsun.

  4. Yazan:metin Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    bende bır turk vatandaşı olarak askerı vesayetın kalkmasını ve tamn bagımsız demokratık bır ulke ıstıyorum herkesın dılını dınını kulturunu rahtca konuştugu fıkırlerın mahkum edılmedıgı bı ulke hayal edıyorum ve bu konuda artık umutluyum

  5. Yazan:Katre Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    Birçok sitede görüyorum duyuruları ne güzel.
    Özlem tutamıyorum kendimi…

    Kaldırın uleynnn yasakları:)

  6. Yazan:özlem Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    seni tanidim uleeyn:)

  7. Yazan:eg Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    türkiye belli ki değişiyor. bu kampanyada, özellikle çağrı metninde ismi en önlerde geçen isimlerin kahir çoğunluğunun başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği olduğu sırada “şimdi sırası mıydı canım!” türü sokuyvermelerle meşgul olduğunu düşünürsek bugün gelinen noktada onların da kendilerini sorguladığını ve yanlışlarını anladığını düşünebiliriz herhalde. çok mu iyimserim? hoş bugünlerde bırakın iyimserliği kötümserliğim dibe vurdu ama herhalde vardır bir hikmeti deyip geçmek lazım!

  8. Yazan:özlem Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    ben de bunu şaşkınlıkla karşıladım. ama o sürecin içinde olanlar kendilerinin çok değiştiğini söylüyorlar.

  9. Yazan:Katre Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    İnsanlar değişebilir bunu yadırgamam, hatasını düzeltebilir… Ama bunların hepsi samimi mi yoksa ayçiçeği görevlerini mi yerine getiriyorlar ayırt edemiyorum…

  10. Yazan:beytullah emrah Tarih: Şub 25, 2010 | Reply

    Şu an Türkiye’nin 10 ilinde başörtüsü platformları 28 Şubat’ın bu acı, vahim zulmüne karşı kesintisiz bir direniş sergiliyorlar.

    5 yıl oldu eylemlerin başladı. 6. yıla girilecek bir iki aya kadar.

    Ne eylemler ne de bu tür kampanyalar doğrudan çözüm getirir, farkındayım ama sorunun parçası olmak yerine çözüm sürecinin parçası olmak bile başlı başına anlamlıdır, önemlidir.

    İnsanların bu sorunu konuşmaktan dahi kaçınırken, yasağın devam ettiğini hatırlatmak için her yol denenmelidir.

    Sorunun varlığı kanıksanırsa çözüm nasıl mümkün olabilir?

    Bu yüzden “unutma, unutturma” diyelim…

    Çünkü yasak sürdüğü sürece “bize her gün 28 şubat!”

  11. Yazan:hasan hüseyin Tarih: Şub 26, 2010 | Reply

    askerlik kaldırılırmı kaldırılamaz,başörtüsü heryerdeselbes olmalı

  12. Yazan:kemal Tarih: Şub 26, 2010 | Reply

    Bu ülkede kadınlarımız kızlarımız doktor hemşire ebe olamıyacaklar mı? Benim kızım kapalı ve inşallah bir gün onu başı kapalı öğretmen olarak görmeyi cenabı allah nasip eder(biz kapalılara gerici diyen zihniyet aslında kendi gericiliklerini itiraf ediyorlar) allah yar ve yardımcımız olsun.

  13. Yazan:adnan bal Tarih: Şub 26, 2010 | Reply

    28 Şubat kararlarıyla zirveye oturan,başörtüsü yasağının şiddetli destekleyicisi ve uygulamaya koyucularına sormak istiyorum: Oturdukları 100.000 Liralar değerindeki sırça köşklerini,emir yağdırdıkları makamlarından aldıkları 1.000ler Liralık maaşlarını ellerini uzatıp yırtmaya çalıştıkları,kamusal alandır diye kovdukları,sülükler,karafatmalar,keneler diye küçük görüp çağ dışı giyim tarzıdır dedikleri anamın,bacımın,eşimin,kızımın vermiş oldukları vergilerle elde etmediler mi? O vergilerle maaşlarını almıyorlar mı?Atatürkçü ve çağdaş olduklarını söyleyenlere soruyorum ilke,inkılap ve devrimleri gerçekleştiren Kemal Atatürk sokakta gördüğü çarşaflı hanımlarla tokalaşıp,hal ve hatırlarını sorarken,çarşaflı bir hanımefendiyle evlenirken çağdaş değildi de getirdiklerine sahip çıktığını iddia eden sizler mi çağdaşsınız?Atatürkten daha mı Atatürkçüsünüz?Sizlere sesleniyorum hür ve çağdaş dünya: Başörtülü,başörtüsüz diye bu güzel ülkenin insanları arasında ayrımcılık ve bölücülük yaparak anayasal bir suç işlediğinizin hesabını bir gün tarihin soracağını umarım hatırlarsınız.Sevgilerle…

  14. Yazan:tuba.. Tarih: Şub 27, 2010 | Reply

    öğretmen oldum..çok acıdır ki öğrencilerim beni okul dışında gördüklerinde tanımıyorlardı ve bu durum inanın çok acı verici.beni gördüklerinde şaşırıyorlar durup yüzüme bi kaç dakika baktıktan sonra öğretmenim diye sarılıyorlardı.uzun zamandır herşeyden bıkmış ve yasakların sonunun asla gelmeyeceğine inanıyordum ki yeniden umutlanmaya başladım.umudumun yeşermesini sağlayanlara da binlerce kez teşekkür ve dua..bu yüzden pazar günü olacak eyleme de inş.katılacağım bunu önemsiyorum çünkü ses getireceğine inanıyorum ve daha fazla beklememe gerek kalmayacağını umuyorum!!
    Bu arada, artık okul dışında da öğrencilerimle aramdaki metrelerin bir anlamı kalmadı :))
    şu da var ki soracakları gün ufacık çocuklara ne cevap vereceğimi hiç bilmiyorum ve o gün hiç gelmesin istiyorum!!

  15. Yazan:özlem Tarih: Şub 27, 2010 | Reply

    Tuba hanım kampanya metninde dedigi gibi başörtülü kadınların bekleyecek 987 yılı yok!
    sevgiyle.

  16. Yazan:Mehmet ERGÜL Tarih: Şub 27, 2010 | Reply

    Başörtü Zulmü 28 Şubat Postmodern Darbecilerinien büyük ayıplarından birisidir.Bütün ayıp işleyenler,bu mazlum millete ihanet ve hainlik edenleri Rabbim birbirine musallat ediyor,Bismillah”VE MEKERUU VE MEKERALLAH VELLAHU HAYRUL MAKİRİİN”Başörtü Zulmü Bir an önce son bulmalıdır.Saygılarımla

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin