RSS Feed for This Post

Beş deniz subayına müebbet hapis

Ergenekon’da 4’üncü iddianame hazır… Tuğamiral Levent Görgeç ve 7 deniz kurmay albay iddianameye girdi. 2’si emekli, toplam 17 denizci için 7.5 yıl hapisten ağırlaştırılmış müebbete kadar cezalar öngörülüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 4’üncü iddianame Poyrazköy cephaneliği oldu… 21 Nisan’da yapılan kazılarda bulunan 15’i dolu 21 lav silahı, 14 el bombası ve C3 patlayıcılarla ilgili yürütülen soruşturmanın iddianamesinde, 2’si emekli 17 denizci yer alıyor. İddianamede ilk kez bir muvazzaf tuğamiral ve 7 deniz kurmay albayın ismi yer alırken, bu kişiler hakkında örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istendi. Aralarında emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş’ın da bulunduğu 5 subay hakkında ise “Hükümeti ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet, örgüt üyeliği ve ruhsatsız patlayıcı bulundurmaktan da ayrıca 27 yıla kadar hapis istendi.

SAT’LARIN ARAZİSİ

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan bir ihbar üzerine, Poyrazköy’de SAT komandolarının eğitim alanı olarak kullandığı İstek Vakfı’na ait arazide 21 Nisan’da kazı başlatılmıştı. Kazılarda çıkan mühimmatlarla ilgili olarak Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit, Deniz Binbaşı Eren Günay, Deniz Binbaşı Emre Onat, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ve emekli Deniz Astsubay Ergin Geldikaya tutuklanmıştı. Yarbay Turhan Ecevit daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bulunan belgelerin, Poyrazköy’deki cephaneliğin Ergenekon bağlantısını ortaya çıkardığı öne sürüldü.

5 DENİZCİYE MÜEBBET

Ergenekon savcılarından Murat Yönder’in yürüttğü soruşturma sonucunda, 5’i tutuklu 17 şüpheli hakkında 300 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, tutuklu şüpheliler Bektaş, Kireçtepe, Günay, Onat ve sonradan tahliye olan Ecevit hakkında, 2’şer kez ağırlaştırılmış müeebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca bu 5 subay ile Geldikaya hakkında da “Ergenekon örgütü üyesi olmak” ve “ruhsatsız olarak patlayıcı madde ve silah bulundurmak” suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapis istendi. Poyrazköy kazılarıyla ilgili hazırlanan 4’üncü Ergenekon iddianamesinde ilk kez bir muvazzaf tuğamiral ve 7 deniz kurmay albayın ismi de yer aldı. 2009 yılındaki YAŞ kararıyla Deniz Kurmay Albay iken Tuğamiralliğe terfi eden Levent Görgeç ile Deniz Kurmay Albaylar Tayfun Duman, Şafak Yürekli, Mert Yanık, İbrahim Koray Özyurt, Dora Sungunay, Muharrem Nuri Alacalı hakkında, örgüt üyeliği suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. Tayfun Duman’ın “oramirale suikast” soruşturmasında da ifadesi alınmıştı. İddianamede Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ile Deniz Kıdemli Başçavuş Halil Cura, Deniz Kıdemli Başçavuş Sadettin Doğan, Deniz Kıdemli Başçavuş Ferudun Arslan hakkında, yine örgüt üyeliğinden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Doğan, Arslan ve Cura’nın, Kurmay Albay Ali Türkşen’e bağlı bir Ergenekon hücresi olduğu da iddia ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında, İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen arama kararlarına dayanarak, Poyrazköy Keçilik mevkisinde 21 Nisan’da başlatılan ve bir hafta süren kazılarda ele geçen mühimmatlar şöyle: “15’i dolu 21 boş lav silahı, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, 7 hakem bombası, 3 gösteri bombası, 5 bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 23 işaret fişeği, 45 sis bombası, 15 aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil (korteks), 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çapta fişek ve siyah renkli kamuflaj kremi tüpü.”

SUİKAST İDDİASI

Poyrazköy’de ele geçirilen malzemelerin, halen Ergenekon tutuklusu olan özel kuvvetlerden emekli Albay Levent Göktaş’ın tahliye edilmemesi durumunda, Ergenekon savcılarına yönelik gerçekleştirilecek suikast eyleminde kullanılacağı iddia edilmişti. “İrticayla Mücadele Eylem Planı” ofisinde bulunan avukat Serdar Öztürk, Levent Göktaş’ın avukatlığını yürütüyordu. Öztürk’ün ayrıca gruplar arasında ‘kurye’ görevi gördüğü ve “Kafes” soruşturmasındaki şüphelilere hukuki danışmanlık yaptığı öne sürülüyor.

Kilit isim Bektaş, Yarbay Ecevit’in devre arkadaşı

POYRAZKÖY’DEKİ cephaneliğin kilit ismi emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, yine aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Deniz Yarbay Mustafa Turan Ecevit ile devre arkadaşı. Poyrazköy’de bulunan mühimmatlarla ilgili tutuklanan emekli Binbaşı Bektaş’ta bulunan bir CD’nin içinde özel olarak şifrelenmiş “Kafes” kod adlı eylem planları bulunmuştu. Şifreli dosya çözüldüğünde, içinde Deniz Yarbay Deniz Kireçtepe’nin imzası bulunduğu iddia edilen ve gayrimüslimlere yönelik provokatif eylem planları, eylemlerde kullanılacak silahların listesi ve 41 kişilik hücre yapılanması ele geçmişti. Yine 4 Haziran 2009’da Ankara’da, emekli gazi Üsteğmen ve avukat Serdar Öztürk’ün bürosunda bulunan “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nda, Genelkurmay Karargâhı’nda görevli Deniz Piyade Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzası bulunduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Sabah

 

 

 

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 

Hiç bir yeri işgal edemeyen ordular kendi ülkelerini işgal ederler. Çünkü bir ordunun ayakta durması için insan emeği ve maddî destek gereklidir. Normal bir ordu kaynaklarını emrinde olduğu milletten sağlar… Efendisi olan bu milletin gönüllü katkısıyla silah alır, asker toplar, YABANCI DÜŞMANLA savaşır.

Normal ordular efendilerini yani milleti, o milletin vatanını korurlar ya da ganimet getirebilecekleri ülkeleri işgal ederler. Yine efendilerinin emri ve izniyle yaparlar bunu.

Anormal ordular ise üniformalı eşkıyalardır. Disiplinsiz olduklarından YABANCI DÜŞMAN ile savaşamazlar. Kolayca yenebilecekleri İÇ DÜŞMANLAR uydururlar ve bu bahane ile kendi ülkelerini işgal ederler. Başbakan asarlar. Milletvekillerini hapse atarlar. Korumakla yükümlü oldukları halkı işkenceler altında inletirler. Üniformalı eşkiyalar ülkenin zenginliklerini tüketirler, geleceğini mahvederler.

Kendisini ülkenin sahibi zanneden üniformalı eşkıyaların hakim olduğu ülkeler yabancı orduların işgali altında gibidir. İşgalciler kimseye hesap vermezler. Halkın isyan etmesine engel olmak için “etrafımız düşmanla çevrili” diyerek  KORKU PROPAGANDASI yaparlar.

Eleştirilerden uzak kalmak için farklı inançlardan ve kültürlerden olan insanların birbirine düşman olması da bu eşkiyaların işine gelir. Bu sebeple terörü destekleyebilir hatta teröristlere silah ve para yardımında bulunabilirler.

Okuyacağınız kitap kendi ülkesini işgal etmiş bir ordunun kısa tarihidir. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin