RSS Feed for This Post

Bu pazartesi başörtüsü yasağı konuşuluyor…


KADRİCAN MENDİ 13.11. 2009 KONYA BAŞÖRTÜSÜ PANELİ KONUŞMASI

Kocaeli | MySpace Vidéo

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:beytullah emrah Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    ece nur başörtülü okumak istediği için “ikna odaları”na alınıyor, ikna edilemeyince iki kez sürgün ediliyor…

    havva nur ve adaşı bir “medresede” düzenlenen seminere sırf istanbul üni’nin etkinliği diye başörtülü oldukları için alınmıyor. başlarını açmaya ikna edemeyince müdür bey’in “atın şunu” hakaretine maruz kalıyor….

    enver aydemir, başörtülü kardeşlerine bu zorba muamaleyi yapan “laik TC”nin ordusuna sırf islami inançları gereği asker olarak gitmek istemiyor…

    ve tüm bu gelişmelere müslüman mahallesi sağır ve dilsiz kesiliyor, kör olmaları ise mümkün değil. görülüyor ama görülmemiş gibi davranılıyor.

    son zamanlarda bir çok islamcı aydının, köşe yazarının ya da kanaat önderinin , ya da STK’nın tek konuştuğu meselenin “kürt sorunu” olmasına bakıp da ümitlenmeyin aslında… çünkü bugüne kadarki suskunluğun bozulmasını altını kazıyınca maalesef hükümet ve devlet’in el altından pkk-dtp hattını dağıtmak ve böylece kürt sorunu için ortaya attıkları “devlet projesine” zemin hazırlamak için yaptığı bazı kamuoyu faaliyetleri olduğunu görebilirsiniz. şayet bu konuda samimi ve duyarlı islamcıların ya da müslümanların kendi bağımsız, sivil siyasetleri somutlaşmazsa onların yazıp-çizdikleri ya da yapıp ettikleri de yanlış anlaşılmaya ya da değerlendirmeye muhatap olacak…

    başörtüsü sorununun çözümü için inisiyatif almayanların ya da konuyu gündeme dahi getirmeyenlerin, mesela ece nur, havva nur ya da enver aydemir için öylesine hareketsiz kalanların
    sadece “kürt sorununu” konuşmalarını ve çözüm için çabalıyorlarmış gibi görüntü vermelerini yadırgıyorum ve bu yüzden kürt halkının bir süre sonra bu çabaları “devletin hanesine” yazabileceğini düşünüyorum ve endişeleniyorum.

    dolayısıyla video’da sorunların çözümüne ilişkin inisiyatif alma bağlamında söylenenlerin önemli olduğu kanaatindeyim. artık masa başı teorilerle çözüm aramaya kalkıp -gönüllü yada gönülsüz, farketmeden belki de- devletin kucağına düşmek yerine sahada çözüm için mücadele/sebat etmeyi gerekli görüyorum….

    başörtüsü platformları’nın artık 200’lü rakamlarla ifade edilen eylemlerini de bu bağlamda anlamlı buluyorum. müslüman kamuoyunun bu konuyu da görmezden gelmesinden ise rahatsızlık duyuyorum….

    ece nur başını açsa, havva nur ikna olsa, enver aydemir askere gitse, başörtüsü platformları her cumartesi meydana çıkmaktan vazgeçse devletten önce sanki en çok islami camia rahatlayacak… ne hüzünlü!

  3. Yazan:rüştü hacıoğlu Tarih: Ara 29, 2009 | Reply

    “islami camia” terkibine takıldım.

    kendini “islam”a nispet eden insanlar kastediliyor olmalı; tıpkı, dünya’ya “barış” ı vaad eden buşht gibi…ve benzer bir payda buluşturuyor her ikisini de. sorun tespitleri: “direniş” çözüm önerileri “çözülün!”

  4. Yazan:asım mert Tarih: Ara 29, 2009 | Reply

    Bir kez çıkıp, “olmadı, böyle olmaz” demek yerine her cumartesi bıkmadan kendi şehirlerinde meydanlardan seslenen başörtüsüne özgürlük platformları, yalnızca kendi sorunları için değil, hepimizin temel ızdırapları için ses verdikçe, adalet ve özgürlük için umut da var demektir…

    Dikkat çeken husus ise bu eylemlere islami medya organlarının, başta AK Parti Hükümeti var diye ilgi göstermemesi, birçok kuruluşun ise süreci gereksiz görmesidir.

    İyi de herkes susarsa, kim konuşacak?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin