RSS Feed for This Post

Hayatta en hakiki mürşit faşizmdir!

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Ali Erkin Tarih: Ara 12, 2009 | Reply

    Memlekette olan biten bütün antidemokratik, ayrımcı, baskıcı işleri Hitler ve Nazizm sembolü üzerinden eleştirmekten bıkmadık mı artık yahu? Biri ırkçı bir laf eder hemen Hitler bıyığı ekleştirilir fotoğrafına, ülke kurumlarından biri ayrımcı bir karar alır gamalı haç yapıştırılıverir bir tarafına. Tamam Nazizm uygulamaları epey kullanışlı siyasal eleştiride fakat, herkesin ilk aklına gelen şeyi konduruvermesi bu söylemi tüketmiyor mu artık? Şahsen ben sürekli faşizm göndermeli tenkitlerden usandım, murad edilen mesaj ne ise o da ulaşmıyor benden tarafa. Daha özgün ve akıllıca şeyler görmenin vaktidir artık, özellikle bu görsel bir uygulamaysa…

  3. Yazan:MY Tarih: Ara 12, 2009 | Reply

    Selamlar Ali Erkin,

    Elestirinizi anliyorum ama katilmiyorum. Fasizmin tarifini verdigimiz ve Türkiye’ye göre degerlendirilmesini KISACA yaptigimiz bir yazi var, bilmem okudunuz mu?

    Ismi söyle: Türkiye faşist olur mu?

    Kemalizm ile Fasizmin TEKRAR TEKRAR yanyana gelmesi ise gayet dogal. Tipki Nazizm ile Fasizmin yanyana gelmesi gibi.

    Belki bugün hayatta olan Kemalistler içinde bulunduklari durumu idrak eder, ne kadar fasist olduklarini fark ederlerse birseyler degisebilir. Aksi takdirde Onur Öymen’in yerine onun gibi KATLiAM ÖVÜCÜ kafaya sahip bir baskasi bulunur. Biz de ona Hitler biyigi çizeriz 🙂

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin