RSS Feed for This Post

Kur’an okutan komutan

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:beytullah emrah Tarih: Kas 28, 2009 | Reply

    aslında bu video, türkiye’deki egemen zihniyetin insanların gündelik hayatında ifadesini bulmasıdır.

    bir yandan Allah’tan korkan, diğer yandan da devleti kızdırmak istemeyen insanlar, her gün aradan sıyrılmanın binbir türlü yolunu arıyor.

    tabi sıyrılamayan da o kadar geniş bir kitle var ki…

    hayırlı bayramlar.

  3. Yazan:özlem Tarih: Kas 28, 2009 | Reply

    Yine de insanlar biraz tigye alarak biraz Nasrettin Hoca kivrakligi ile psikolojilerini saglam tutmanin yolunu bulmuslar. Keske hepimiz boyle yapabilsek. egemen olani sarakaya alabilmek,güzel,zararsiz etkili bir yöntem. Bir nevi mazlumun masum bir intikamı. Tabi ironi silahini çok dikkatli kullanmak şartıyla.

  4. Yazan:Rakaful Tarih: Ara 1, 2009 | Reply

    Yine de insanlar biraz tigye alarak biraz Nasrettin Hoca kivrakligi ile psikolojilerini saglam tutmanin yolunu bulmuslar. Keske hepimiz boyle yapabilsek. egemen olani sarakaya alabilmek,güzel,zararsiz etkili bir yöntem. Bir nevi mazlumun masum bir intikamı. Tabi ironi silahini çok dikkatli kullanmak şartıyla.

    Yani bu yapılanı siz onaylıyor musunuz?Hem Allah’ı kızdırmayım hem de komutanı kızdırmayım ifadesi, şirktir.Daha da açık söyleyeceksek, Allah’ı ve herhangi bir şeyi (burada komutan) aynı kefeye koymaktır.Bunun sıyrılması, şakası olmaz.

    Her korktuğumuzda imanımız aleyhine konuşacaksak, ne biz ne de diğer Müslümanlar, iman ve teslimiyetimizi muhafaza edemeyiz.Gerekirse çekip komutana sıkacak, ama Kur’an okuyorum diyerek -ister bilerek ister bilmeyerek- onunla dalga geçmeyecek!Belki bu çok ağır bir şey, ama gerekiyorsa bir mü’min bunu çekinmeden yapar.

  5. Yazan:özlem Tarih: Ara 1, 2009 | Reply

    Gerekirse çekip komutana sıkacak, ama Kur’an okuyorum diyerek -ister bilerek ister bilmeyerek- onunla dalga geçmeyecek!
    rakaful bu ne biçim bir mantıktır??
    Yani seni istemediğin bir şeye zorlayan sarhoş komutana sıkacaksın?? Sonra ne olacak sevaba mı gireceksin. Kusura bakmayın ama sarhoş bir komutana gerekirse(artık nasıl oluyorsa) sıkınca hem günaha girersiniz hem de onu kahraman yapar pekçok insana da zarar verirsiniz. bol keseden atmak kolay tabi. O insanın çoluğunu çocuğunu ailesini düşünebiliyor musunuz acaba? Bir gün mümin olma ihtimalini? Siz o insana iki cümle tebliğ yapmadan hallettiniz maşallah. Allah böyle mücahidlerden korusun herkesi. Evet ben bu abiyi destekliyorum. Hoş bunu yaptığını zannetmiyorum aslında bence arkadaşlarını eğlendirmek için sallıyor ama yaptıysa da bu hikaye ile çok daha zarar veriyor zulmedenin imajına.
    Birgün insanlar bu kadar kolay sarakaya alınabileceklerini bilseler bence aptalca işler yapmakta biraz daha dikkatli olurlar. Ama birgün insanlar kendisini acayip mücahit gören bir kişi tarafından sıkılabileceğini bilseler sadece paranoyak olur ve çekip size daha önce sıkarlar. Siz de siz olmazsınız siz gibi gördüğü o an kimse o olur.

  6. Yazan:Rakaful Tarih: Ara 2, 2009 | Reply

    Ben gayet samimi bir şekilde söyledim ve söylediğimi yapabileceğimden de emin olabilirsiniz.

    İnsanlar farklı farklıdır.Özellikle de sizin bir bayan olduğunuzu ve benim de bir erkek olduğumu göz önüne aldığınızda ve hatta benim mizacımın sert olduğunu da belirttiğim zaman sanırım meseleyi bir parça halletmiş olacağız.

    İkinci olarak ise, zaman zaman çekip sıkılır, zaman zaman ise çok büyük zulümlere bile ses çıkarmadan sabredilir.Bunun dengesini kurabilmek sahabeyi tanımaya bağlıdır.Onları ne kadar iyi tanırsanız, hayatınıza o kadar iyi yön verirsiniz.Bu da demektir ki, Allah’ın razı olduğu bir hayatı yaşama gayreti içindesinizdir…

    Kur’an okuyormuşcasına başka birşeyler okumak; şaka, dalga ve sair ise, bu hafife alma olayı insanı İslâm çizgilerinin dışına iter.Eğer çok çok büyük bir baskı altında değilseniz, bunu yapmanız doğru değildir.

    Videodaki olay ve anlatılana göre, bir baskı yok.Belki denileni yapmasa, en fazla bir tokat yer, başka değil!Bir de gelip bunu ballandıra ballandıra anlatınca üstelik videoya çekince, durum tamamen videodaki insanların aleyhinedir…

    Komutana sıkma meselesine gelince, bu derin bir iman ve büyük bir basiret ister.Allah’ın kelamının tahfif edilmemesi, dünyadaki herşeyden daha önemlidir.Bir insanın hayatı için Allah kelamı tahfif edilemez.Bu bir insana zorla yaptırılıyorsa, bunun cezası -imkan olduğunda- bunu yapanı öldürmektir.

    Kusura bakmayınız, İslâm mutlak hoşgörü değildir.Allah’ın iradesi, kulların iradesinden daha önemlidir.

  7. Yazan:özlem Tarih: Ara 2, 2009 | Reply

    Rakaful burada tigye alinan bir grup sarhos adamin ilac adi ile kuran i dahi birbirinden ayiramayacak kadar cahil ve bön oluşu. Kur’an değil. tahrif edilen herhangi bir ayet de yok. Dokunulmaması gereken Kur’an ın lafzıdır makamı değil. Makam sonradan icad edilmiş bir şey. ve elbette güzel bir şey ama herşeyi makamla okuyabilirsiniz bu kur an ın aslına ait bir mevzu değil. Son olarak ben asliında bu klibi bir mail grubuna attım. Çünkü bu klibi yanlış anlayabilcek tiğye alınan konunun o komutanlar değil de kur an olduğunu düşünebilecek hoş karşılamayacak insanlar bulunabilceğini düşündüm. Ancak mehmet Bey’in de sanırım ya hoşuna gitti ya da tartışılsın istedi. Buraya koymuş. Ha buna bozulmadım çünkü ben genele attığım bu tarz yazıları, videoları Mehmet bey’in yayınlamasına zaten bir şey demiyorum izin veriyorum.

    Bu da olabilir espri ve ironinin sınırı nedir nereye kadar şık durur nereden sonra rencide edebilir tartışılabilir tabi.

  8. Yazan:dd Tarih: Ara 2, 2009 | Reply

    Birazdan izleyeceğiniz video da bir grup erkek gerçekten çok eğleniyor.

    Ortalık kar ve bir bidonun içinde ateş yanıyor. Ateşin etrafını saran kişiler sanki bir toplantıdan çıkmış, sohbet edip eğleniyorlar gibi görünüyor.

    Ama ateş etrafındaki insanlar sıradan kişiler değil.

    Eğlenenler arasında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz de var. Anlatılanlara çok gülüyor. Videoyu izleyince siz de Savcı Öz’ün gülmekte haklı olduğunu anlayacaksınız.

    Ortalık kar, bu yüzden Savcı Öz kara gözlükler takmış durumda.

    Öz’ün hemen sağındaki pala bıyıklı kişi ise bir sanatçı. Adı Mehmet Emin Eren.

    Mehmet Emin Eren’i 2007’de ATV’de yayınlanması için çekilen ancak yayınlanmayan “Kara Güneş” dizisinden hatırlıyoruz. Gani Şavata’nın yönettiği dizi de Mehmet Emin Eren, “Şero Ağa” karakterini canlandırıyordu.

    Şero Ağ Mehmet Emin, son derece eğlenceli biçimde askerlik anısı anlatıyor.
    Aralarında Savcı Zekeriya Öz’ün de bulunduğu grupta ilginç isimler bulunduğunu ifade etmiştik. Bu kişilerden biri, İçişleri Bakanlığı’nda kaymakam atamalarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şerif Yılmaz. Gruptaki diğer kişiler arasında ise üç dört tane emniyet müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratlar bulunuyor.

    Video, tek başına hakikaten eğlenceli.

    Ama insan sormadan edemiyor. Devletin en popüler savcısı, İçişleri, Eğitim ve Emniyet bürokrasisinin önde gelen isimleri acaba hangi vesileyle bir araya gelmiştir?

  9. Yazan:özlem Tarih: Ara 2, 2009 | Reply

    bilemiyorum bu kişiler gerçekten bahsettiğiniz kişiler midir? Ama anladığım kadarı ile sonuçta hiçbiri Abdullah çatlı falan gibi gizemli bir kişilik değil. Ha bir gün orada sadece gevezelik etmeyip darbe planı, fesatlık fücurluk gibi bir şeyler yaptıkları ortaya çıkarsa( belki de enerji kullanmadan enerji üreten bir makina falan da keşfediyor olabilirler) hepsini gel lan buraya der yargılarız olur biter. Ama başka birşey yoksa ağbi senin orada bürokratlarla ne işin vardı ne diye gülmekten iki büklüm oluyordunuz falan diye bir şey söyleyemeyiz doğal olarak:)

  10. Yazan:Rakaful Tarih: Ara 2, 2009 | Reply

    Başka bir şey söylemeye lüzum görmüyorum:

    “Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kâfirleri dostlar (veliler) edinmeyiniz. Ve eğer inanıyorsanız, Allah’tan korkup sakının.” Maide 57

    “O, size Kitapta: “Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze dalıp geçinceye kadar, onlarla oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz” diye indirdi. Doğrusu Allah, münafıkların ve kafirlerin tümünü cehennemde toplayacak olandır.” Nisa 140

    “Sonra kötülük yapanların uğradıkları son, Allah’ın ayetlerini yalanlamaları ve alay konusu edinmeleri dolayısıyla çok kötü oldu.” Rum 10

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin