RSS Feed for This Post

Filistin’den yeni bir haber yok


Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Kas 25, 2009 | Reply

    Of bunu unutmusum. Daha once de meta cafeye yukledigim Filistin ile ilgili iki klip hizla kaldirilmisti. Sanirim bunun basina da ayni sey geldi.
    Metacafeyi bilmiyorum. Sanirim Amerika menşeli bir site. Ancak Filistin ile ilgili videolarimi sevmedikleri kesin. Ustelik kaldırdıkları videolardan biri direk Filistin ile de ilgili değildi. Tum dunya da olan bazı annelerden görüntüler veriyordu. Arjantnili anneler, cumartesi anneleri ve birkaç tane de Filistinli anneler.
    Filistin halkının kuşatılmışlığı nasıl bir durumdur ki burada bile seslerini duyuramıyoruz. Başka bir paylaşım sitesi var mıdır bu klibi yayınlayabilecek acaba?

  3. Yazan:özlem Tarih: Kas 25, 2009 | Reply

    Sahipleri şu kişilermiş:
    Eyal Herzog (CTO) , Arik Czerniak (CEO) ve Ofer Adler (Board Member)
    Ve japonya ile israilde birer binası varmış metacafenin. Porno, şiddet ya da ırk ayrımcılığı gibi sebeple uc şikayet giderse klipler kaldırılırmıs.İsrail’de subesi olduguna gore bu klibe uc degil bilmem kac tane sikayet gider. belki gitmesine de gerek yoktur zaten.

  4. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Kas 25, 2009 | Reply

    birazdan baska bir yere yukleriz

    imanlari o kadar zayif ki zulumlerini insanlar görmeyince hasa ALLAH da görmez saniyorlar.

  5. Yazan:özlem Tarih: Kas 25, 2009 | Reply

    Bir de ozellikle bu klibin neden kaldirildigini tahmin edebiliyorum. Siyonist lobisi dunyada soykirim deyince sadece holokost varmış gibi bir imaj oluşturmak istiyor. yani holokost biricikti hiçbir şey onun acıları ile yarışamaz gibi. halbuki biliyoruz ki holokost dışında da yeryüzünde çok büyük zulüm ve soykırım olayları oluyor. Sadece ruanda da bir milyon insan katledildi mesela. Ama soykırım deyince sadece holokost aklımıza geliyor. Bir de bizlere tarihsel acılarımızı hatırlatmaya hakkınız yok diye kızanlar oldu geçmişte. Hatta Mısır7ı protesto etmek için hazırladığım bir görsele Yahudilerin firavun zamanındaki acılarını hatırlatıyorsunuz diye kızanlar oldu.Halbuki benim açımdan hatırlatmak hiç de aykırı bir şey değil. Bilirsiniz bir ayette kur’an bu kitap ancak öğüt almak isteyenler için bir hatırlatma ve uyarıdır der. Ve kur’an bize bir sürü tarihsel olayı hatırlatıp tahlil eder. Nerede yanlış yapıldı sonuçları neler oldu gibi. Ve evet acıları da hatırlatır. Üstelik bunu tevrat da yapar.
    Bir diğer husus ise Musa benim de peygamberim. Mısır yahudilerinin uğradığı zulüm beni sevindirmez mesela. Ama bugün Hüsnü Mübarek ve israil liderleri firavunlaşıyorsa,İsrailli Yahudiler(ki holokost ile ilgili de pek çok görüntü var elimde baktıkça ağlamaklı olurum çoğu zaman)bir zamanlar holokostta dedelerinin ninelerinin çektikleri acıların aynısını bugün Filistinlilere yapıyorsa elbette hatırlatmak isterim.

    bu hatırlatmaları yapmalıyız ki bazı insanlar bir daha Gazze sınırına çaylarını alıp neşe ile fosfor bombalarının düşüşünü seyretmeye gittiğinde(mutlaka bu görüntüleri çoğumuz görmüşüzdür) zihinlerinde bir zamanlar atalarinin çektiği acılara dair bir imaj da uyansın.

  6. Yazan:eg Tarih: Kas 25, 2009 | Reply

    israil birkaç gündür gazze’de tünelleri bombalıyor…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin