RSS Feed for This Post

Gül ve Davutoğlu’na açık teşekkür

Başta komşularımız olmak üzere bütün dünya ile barış içinde bir Türkiye istiyoruz. Barışçı bir dış politika izlemek biz sıradan insanların vicdanına, inançlarına, maddî çıkarlarına ve Türkiye’nin güvenliğine en uygun yaklaşım elbette.

Kuzey Irak Kürtleri, Ermenistan ve Suriye ile kalıcı barış sağlamak üzere yaptığınız çalışmaları dikkatle izliyoruz. Son günlerde elde ettiğiniz başarılar sayesinde realpolitik ile vicdanın bağdaşabileceğini hatta vicdanen doğru olanın stratejik olarak da doğru olduğunu ispat ettiniz.

Türkiye’ye yönelik dış tehditlerin ve içerideki korkularımızın azalması şüphesiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin demokrasi üzerindeki vesayetini de zayıflatacak, darbe ihtimallerini azaltacak. Barışçı dış politikanın içerideki komplo teorilerini zayıflatması, bunun yerini giderek karşılıklı anlayışın alması da bu çabaların doğal bir sonucu olacak.

Dört tarafı düşmanla çevrili bir ülkeden her tarafı eğitim, yatırım ve iş fırsatlarıyla çevrili bir Türkiye’ye geçiş sürecine emek veren her insana teşekkür ediyoruz. Barışa giden yollarınız açık olsun.

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:Ali Duman Tarih: Eki 14, 2009 | Reply

    “Yurtta sulh, cihanda sulh”un arkasında duramayan kemalistlere de hayırlı uğurlu olsun.

  3. Yazan:arif Tarih: Eki 14, 2009 | Reply

    İyi amelde ortaklık edenin yardımcısı Alamlerin rabbidir. Bu kendi sözüdür ve buna uygun davranıldığı zaman, hiç kuşkusuz yerine gelecektir. Son yedi yıllık dilimde adım adım barışçı bir ülke haline geliyoruz. İçerdeki barış sağlandıkça, dışarda da barışı kuruyoruz. Prangalarımızdan kurtuluyoruz. Bu şaşmaz bir öngörüdür. Vicdana uygun strateji barışın türküsünü söyler. Filistin ve İsrail barışının kurulmasında da hiç kuşkunuz olmasın, baş rolü Türkiye oynayacaktır. Şiddet ve terörün dilini geliştirenlerin, yeni oluşan anlayışta yerinin olmayacağı umuduyla…

  4. Yazan:seyyide demirhan Tarih: Eki 14, 2009 | Reply

    Sayın Ali Duman,
    Kemalistlerimiz hangi iyiyi,dogruyu benimseyebildiler ki ‘Yurtta sulh cihanda sulh’u benimsesinler.Yanlışı yapmak biryana,yanlışta bukadar ısrar etmek herkese nasip olmaz.Hem barışı benimsemeyeceksin hem de benimseyeni suçlayacaksın.Dedimya bu gaflet herkese nasip olmaz..

  5. Yazan:Mert Kayhan Tarih: Eki 15, 2009 | Reply

    Umarım….

    Irak Kürtleri ile ve Ermenistan ile kalıcı barış sağlama gayretleri gibi, Türkiye Kürtleri ve Türkiye Ermenileri ile de bir iç barış için gayretlerine devam ederler.

  6. Yazan:benden demesi Tarih: Eki 15, 2009 | Reply

    ben de davut güloğlu’na teşekkür ediyorum.

  7. Yazan:Sinan Erismis Tarih: Eki 16, 2009 | Reply

    Subjektiv degerlendirmelere bakiyorum da genel gecerli olan toplumsal hareketlerinin incelenmesi ancak ve ancak ‘genelden özele gidilerek yapilir’`i bir türlü anlayamiyoruz.
    Felsefenin yasadigi sefaleti, ancak bu kadar güzel tarif edilebiliriz. Insan haklarinin bu kadar tepelendigi yerde ic baris nasil gerceklesebilir? Bu sorunun yanitini vermek cok önemlidir.

  8. Yazan:MY Tarih: Kas 3, 2009 | Reply

    aklin yolu bir

  9. Yazan:rıza altunışık Tarih: Kas 3, 2009 | Reply

    Bakar görmez Rıza Altunışık

    Baştaki gözler bakar kör olmuş, kalp gözleri ise tamamen kapalı,
    Kimliğimizi inkar edenler geldi başa, Birliğimizi samanlıkta mı aramalı,
    Türk milletini aşiretle bir görenler danışman oldu ülke yönetiyorlar,
    Dini, imanı para ve pul olmuşlara göre izin icazet hep ABD’den alınmalı.

    Bunlar inançlıların yanında Müslüman ve aşırı dindar geçinirler,
    Haçlı seferleri başlatanlara ise biat ederek emrine girerler,
    Bölücülükmüş, millete ve tarihe hakaretmiş onlar için fark etmez,
    Gözleri doymaz, haram helal gözetmez deveyi hamutu ile götürürler,

    Yarabbi, zenginleşti yalakalar, yandaşlar bilhassa yabancı şirketler,
    Topraklar gitti, Bankalar gitti, borsa gitti ve dahi en büyük işletmeler,
    Üretim yok ihracat ithalatın yarısına düştü, cari açık patladı,
    Satıp satıp yediler içtiler, üstüne birde kalkınıyoruz diye nutuk çektiler.

  10. Yazan:rıza altunışık Tarih: Kas 17, 2009 | Reply

    Yorumlarım görüşlerinize aykırı geldiği içinmi yayınlamıyorsunuz yoksa mesajlaşmakta bir sıkıntımı var anlıyamadım. lütfen cevap verirmisiniz?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin