RSS Feed for This Post

Osmanlıca seminerleri

 

 Yıldız Teknik Üniversitesi Soyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü’nden
Doç. Dr. Fatma Gül Demirel tarafından Pazartesi – Çarşamba, Arşiv Uzmanı Fuat Recep tarafından Salı Perşembe günleri verilecektir.
Bilgi için;
Satılmış Şenel ya da Hikmet Bostancı ile irtibata geçebilirsiniz.
Tel: 0212 522 02 02
Faks: 0212 513 54 00
 
TARİH VAKFI YENİ MEKANINDA!

ANKARA’DA DA OSMANLICA SEMİNERLERİ BAŞLIYOR!

Tarih Vakfı’nın Ankara’da yıllardır meraklılara ve üniversite öğrencilerine aksatmadan düzenlediği  Osmanlıca seminerleri, Tarih Vakfı’nın yeni mekanında Eylül sonunda veya Ekim ayı başında başlayacaktır.Osmanlıca metinleri okuma  merakı ya da ihtiyacı duyan herkesi bu seminerlere katılmaya davet ediyoruz.
Yıllarca Kudret Emiroğlu, Hülya Taş, İrfan Karakoç, Etem Coşkun gibi en yetkin hocalarca verilen Osmanlıca seminerlerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir başka uzman hocamız Emine Tuğcu tarafından verilecektir.
Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan, çeşitli dergilerde çok sayıda inceleme yazısı yayımlanan, üniversitede Türk Edebiyatı ve Osmanlıca dersleri vermekte olan Emine Tuğcu içeriği Tarih Vakfı için özel olarak hazırlanmış iki kurluk (iki dönem) başlangıç düzeyinde Osmanlıca semineri verecektir. Bu dersler sonunda katılımcılar matbu yazıları rahatlıkla okuyabilecekler, basit rik’a el yazılarıyla da tanışmış olacaklar.
Yeterli talep olması durumunda, yine Ekim ayında başlamak üzere Hocamız ileri düzeyde bir veya iki kur sürecek bir başka ders daha düzenleyecektir. Bu kurun hedefi ise katılımcıları başta rik’a olmak üzere birkaç temel türde el yazısı ile yazılmış metinleri rahatlıkla okuyacak düzeye taşımaktır.
Osmanlıca seminerlerimiz, düzenli konferanslarımızın gerçekleştirileceği, indirimli kitap satışlarının yapıldığı Kızılay’da Kocatepe Camii Otoparkı girişinin karşısında, Kızılırmak Caddesi ile Selanik Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan Tankut İş Merkezi’deki Tarih Vakfı’nın yeni ve geniş mekanında yapılacaktır.
Osmanlıca seminerleri  kayıtları ve ayrıntılı bilgi için:
Tarih Vakfı Ankara Temsilciliği
Selanik Caddesi, Tankut İş Merkezi,
No: 82/30, Kızılay- Ankara
Telefon: (312) 424 0510
e-posta: uozen@tarihvakfi.org.tr

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:seyyide demirhan Tarih: Eki 3, 2009 | Reply

    Bütün ömrümü Osmanlıca öğrenmekle geçirsem ‘yeter’ demem.İlgisi olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim katılmalarını…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin