RSS Feed for This Post

Sahura kalkmıyor musun?

Trackback URL

  1. 18 Yorum

  2. Yazan:ULUSALCI Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Nefsi terbiye nedir.Benim anladığım fiziksel dürtüleri engellemek deyilmidir.Bir insan,tuvaleti geldiği zaman tuvalete gitmedinde nefsini terbiye mi etmiş oluyor.Yada testis torbaları dolmuş bir adama, “sen 1 ay seks yapma” dersen,adam daha ne kadar yapmaz.Fiziksel dürtüleri engellemenin neresi terbiye oluyor.Olsa olsa kızgınlık, kavga, stress olur.Lanet olsun böyle inanca

    Bir kere bir ay boyunca uyku düzeniniz mahvolur.Gece yarısı uykudan kalkıp tıka basa ye tıka basa su içersiniz,hiçbir aktivite olmadan yatarsınız.

    Kilo almanıza neden olur.

    Akşama dek ser sefil perişan aç susuz gezersiniz.İftarla birlikte aç tavuk tahıl ambarında misali tıka basa yer içersiniz yine.

    Bu da kilo almanıza sebep olur.

    Sigara içenlerin sinirden kavga çıkarmalarına sebeb olan yegane aydır.

    İşkence ay özetle.Eyhav ki ne eyvah.

    Biz sizin kuş sütü eksik olmayan iftar sofralarınızı da biliyoruz. Sabahtan başlanır hazırlıklara.
    Ama aç, 24 saat açtır kardeşim.

    Siz onlara acımanız gerektiğini düşünüyorsunuz çünkü bu saçma ibadetin sözde amacı bu. Yoksa açlar sizin umurunuzda falan değil..
    Kırk tane eviniz olsa, birini de bir aça, yoksula, bedava vermezsiniz. Oruçla falan kendinizi kandırın durun…

  3. Yazan:eg Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    ulusalcı buraya kavga çıkarmaya gelmiş:)) ama şükür ki ramazan geldi, beyefendiyi (ya da hanımefendi)kimse kaale almıyor… bence kaale almamaya da devam etmeli…nereye kadar yuvarlancak merak ediyorum:))

  4. Yazan:seyyide demirhan Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    evet biz bu gece ramazanın ılk gecesı dıye ulusalcının sacmalıklarını gormezlıkten gelelım,hosgorulecek bı tarafı yok dedıklerının ama hosgoru ayındayız Allah’tan..

  5. Yazan:cb Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Enver bey,

    ulusalcı dediğiniz bir hır-gür tayfası,elbet kavga çıkarmaya gelecek :))adamın kavgadan başka neyi var?kavgayla var oluyorlar,gerisi boş teneke :))

  6. Yazan:özlem Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Ben ilk defa bu ulusalcı isimli saklı şahsın mailini görüyorum. Sizin kadar terbiyeli ve hoş görülü değilim Enver Bey.
    Ulusalcı mısın ne haltsın bilmiyorum beyefendi.Ancak öyle sahte isimlerin arkasına saklanıp kimsenin inancı ile alay etme ifrazat salgılama hakkın yok. Kimse seni zorla cennete sokmaya çalışmıyor. Adam olmanı da bekleyen yok. Ama ortalığa kötü kokular ve çirkef saçacaksan hiç olmazsa ismin ve cismin ile ortaya çıkma cesaretin olsun. Belki seni adam yerine koyan olur.
    Mehmet Bey lütfen ramazan ayına işkence ayı vs. diye yazacak tiynette insanların maaillerini yayınlayacak kadar da hoşgörülü olmayalım.

  7. Yazan:eg Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    özlem hanım aslında ulusalcı denen şahıs benim eşref saatime denk geldi. ramazan eşref saatlarimin çok olduğu bir ay. o yüzden kaale almamayı tercih ediyorum şahsı. ama doğrusu adamın (ya da kadının) niyetinin açıkça tahrik olduğu çok belli oluyor. zaten bunların bildiği başka şey de yoktur. şimdi başlar tahrik etmeye. sonra tutamayız kendimizi ve ağır söz kullanırız. o zaman da söyledikleri şey bellidir: bu dinci taifesi hakaret bilir sadece… yani kendi çirkin ciğerlerinin kokusunu başkalarının üstüne yüklerler bunlar. o kadar çok gördük ki bunlardan artık kızdırmayı bile beceremiyorlar beni. sadece acıyorum onlara ve Allah ıslah etsin diyorum onlara…

  8. Yazan:selim Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Ne aci, bu sitede her karsi olunan gorus kemalist, sucu, bucu, maymun diye karikaturlestiriyor, empati gosterme yetisi yerlerrde, ama birisi, ne kadar hosuma gitmeyen bir uslupla da yazmis olsa da, islami bir ibadeti elestirdigi icin edilmedik hakaret birakilmiyor. Arkadaslar bu dunyada bir tek muslumanlar yasamiyor, baska dinler de var, kimse de sirf inanc diye bir seyi elestiriden muaf tutmak zorunda degil.
    Bunlari goren bir hiristiyan ya da ateist sizce muslumanlarin bazilarinda tezahur ettigi sekliyle islam dininin bir hosgoru dini olduguna ikna olabilir mi?

  9. Yazan:cb Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    selim bey,

    yorumları taraflı değil de adaletli okuyup cevap arayacak bir kıvama gelirseniz size cevap yazabilirim yoksa ulusalcı yorumcunun akıbeti sizi de vurur 🙂

    şöyle ki bir ibadete hakaret eden şahsın hakaret dolu yorumuna ‘beğenilmeyecek üsluplu eleştiri’ olarak bakabilen gözleriniz bu durumu ciddiye almadığı için hak ettiğine rağmen nezaket gösterip dalga geçiyor ve siz bu durumda hakaretçi tarafın yandaşlığına oynuyorsanız ; topun patlamasına 5-6 saat var yiyin için sonra tıp

    :))

  10. Yazan:özlem Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Selim Bey siz hakaret ile eleştiri arasında pek fark göremiyorsunuz sanırm. İnsanların kutsal değerlerine hakaret etmenin bir bedeli vardır. Her dinde ve inanç sisteminde böyledir. Kaç hristiyan veya ateist tanıyorsunuz bilmiyorum ama benim bir çok hristiyan dostum var. Ve dinlerine hakaret edildiği noktada hiçbiri de tepkisiz kalmaz. Ben de bir hristiyanın dinine hakaret edilmesine bulunduğum yerde göz yummam.
    Ağzından çıkanı kulağı duymayan bir insanın en azından ismi ve cismi ile ortaya çıkıp konuşmasını beklerim. Mesele bu kadar basit.

  11. Yazan:özlem Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    Ha sanırım
    Lanet olsun böyle inanca
    cümlesi de hoşlanılmayan eleştiri kapsamına giriyor.
    Allah ıslah etsin ne diyeyim.

  12. Yazan:selim Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    Bu bir . Benim de bir tane Hiristiyan arkadasim var, cok fazla ibadetlerini yerine getirdigini soyleyemicem, aileden hiristiyan.
    Sorun da burada zaten, ozellikle muslumanlarin hakaret esikleri cok dusuk. Basortusunu elestirirsin kadin haklari acisindan hakaret, muslumanlarin peygamberini elestirsen hakaret, resmini cizsen hakaret. Avrupada yasadiysaniz oradaki “hiristiyanlara” ve dinsizlere bir sorun bakalim islam dinini bir hosgoru dini olarak mi goruyorlar…Su anda muslumanlarin ekseriyetinin dinlerine karsi getirilen elestirilere tepkisi maalesef 1. elizabeth zamanindaki katoliklige elestiri getirildigindeki tepkilere benziyor. Gunumuz demokrasilerinde boyle bir elestiriden muafiyet yok, buna alismaliyiz hepimiz.

    Adam oruc denen ibadetinizi elestiriyor, ben burada bir hakaret goremiyorum. Sizin de hakaret gormenizin tek nedeni bunun bir ibadet olmasi, allahaskina yukaridaki tepkilere bir bakin, bunlari musluman olmayan yuz tane adama okutun ve sorun muslumanlar hosgorulu degil mi.

  13. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    Ulusalcı arkadaş,

    Biz orucu nefis terbiyesi veya zayıflamak için tutmuyoruz. Öyle olsaydı Kuşhan diyeti yapardık. İbadetin tek amacı vardır; itaat. Elbette, Allah’ın olmadığını düşünen biri için saçma bir şey olacak. Neden günde beş defa burnunu yere sürtesin ki; neden malının kırkta birini yoksula veresin ki, enayi misin, neden sabahtan akşama kadar aç durasın ki; çok sağlıksız bir şey, hem mideyi de, tansiyonu da alt üst ediyor; iş verimini de düşürüyor. Biz de senin gibi Allah’ı tanımasaydık hemfikir olacaktık. Bir tanrıtanımazdan orucu anlamasını beklemek haksızlık olur.
    Ama şu var ki aynı toplumda birlikte yaşayan diğer insanların değerlerine bir minimum saygı ve hoşgörü göstermek insan olmanın gereğidir. Bunu diğer insanlardan esirgeyen bir ulusalcı benden saygı beklemesin.
    Ayrıca oruç sadece müslümanlara has bir ibadet değildir. Hristiyanlar, Yahudiler, Budistler de oruç tutuyor. Yani lafın ucu tüm dünyaya gidiyor. Ve bu, binlerce yıldır bir nefis terbiyesi metodu olarak kullanılıyor. Orucun yol açtığı sinirlilik halini bastırmak da, oruç ibadetinin bir parçası. İftarda az yemek; midenin sadece üçte birini doldurmak da öyle. Yoksulların iftar sofrasına misafir edilmesi ve onların sofrasına misafir olmak da… Bu SMS atıp bağış yapmak yeni dönem icadıdır.
    Böyle mükemmel bir sosyal kaynaşma ve bireysel/toplumsal terbiye hiçbir dünyevi sistemin başaramayacağı muazzam bir şeydir. Buna ancak, yanlış uygulamalar üzerinden saldırılabilir. Bir de 1 ay boyunca cinsel ilişkiye girilmediğini zannedecek kadar geri zekalı olmak lazım.

  14. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    selim bey,

    Müslümanlar hoşgörülü değildir, adaletlidir. “Lanet olsun böyle inanca” diyen adama hoşgörü göstermek dinimizde caiz değildir. Hristiyanlıkta da “kardeşin bir yanağına vurduğunda diğer yanağını çevir” sözü; dine küfreden ateistler için değildir. Hiçbir dini inançta böyle bir hoşgörü durumu yok. Benim Tanrım, bu insanların Cehennem rehabilitasyonundan geçirileceğini söylüyor. Bunun üzerine benim daha fazla sınırları zorlama şansım yok. Müslümansanız sizin de yok.

  15. Yazan:eg Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    selim bey,
    bakın yukarıda ulusalcı denen şahıs için ne yazmışım ve bu yazdığımı siz yazdıklarınızla nasıl da doğrulamışsınız(asıl hakaret edenin eleştiri yaptığını, ama bütün tahrike rağmen hakaret etmeyenleri hakaretle suçlayarak). artık ciğerinizi bilecek kadar ezberledik sizi…lütfen artık başka numaralar yapın, bunları yemiyoruz…

    “ama doğrusu adamın (ya da kadının) niyetinin açıkça tahrik olduğu çok belli oluyor. zaten bunların bildiği başka şey de yoktur. şimdi başlar tahrik etmeye. sonra tutamayız kendimizi ve ağır söz kullanırız. o zaman da söyledikleri şey bellidir: bu dinci taifesi hakaret bilir sadece… yani kendi çirkin ciğerlerinin kokusunu başkalarının üstüne yüklerler bunlar. o kadar çok gördük ki bunlardan artık kızdırmayı bile beceremiyorlar beni. sadece acıyorum onlara ve Allah ıslah etsin diyorum onlara…

  16. Yazan:burak Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    “lanet olsun böyle inanca kısmını” çıkarırsak hiç de eleştirilecek bir şey göremedim ben bu yazıda.

  17. Yazan:dell Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    sayın eg bey ulusalcı zihniyete suçüstü yapmış. ben de bu konudaki fikrimi ilave etmek istiyorum. ulusalcı gibi islam’a eleştiri adı altında hakaret etmeye çalışanlar zannedildiği gibi inançsız değillerdir. tam tersine fanatizm derecesinde bir inanca sahibtirler. bu tipleri biraz deştiğinizde altından farklı bir din veya farklı bir mezhep çıkıvermesi normal bir şeydir. bu fanatikleri yani eski dilde yobazları(bak hakaret ettim ne yapcaz şimdi) kaale almamak en iyisi.

  18. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    burak bey,

    “lanet olsun böyle inanca kısmını” çıkarırsak hiç de eleştirilecek bir şey göremedim ben bu yazıda.

    Veya “lanet olsun içimdeki ulusalcı sevgisine..” de diyebilirdiniz. Eleştirecek bir şey görebilmeniz için önce eleştirel bir gözle bakmak gerekiyor galiba. Mesela;
    1. Yazan kim? Yaptığı yapıcı bir eleştiri mi, insanlara fayda sağlıyor mu? Bir antitez oluşturuyor mu?
    2. Eleştiri üslubu ve metodu doğru mu?
    3. Genel bir çerçeve mi çizmiş, yoksa bazı noktalara spot tutup buradan genellemelere mi gitmiş?
    4. Eleştiri rasyonel mi, yoksa duygusal mı?
    5. Toptan hükümler içeriyor ve suçlama tonunda mı; yoksa anlama çabası içinde ve empatik bir yaklaşım mı var?
    gibi gibi gibi…
    Demek ki eleştirebilmek için bile önce eleştirinin nasıl yapıldığını öğrenmek gerekiyor. Yani Burak bey anlayacağınız, eleştirecek bir şey bulmamanız sizin eksikliğiniz olmalı; ulusalcının yorumunun mükemmelliği değil. Think about it !

  19. Yazan:Fatih Köroğlu Tarih: Ağu 23, 2009 | Reply

    Madem hoşgörülü bir ortam ben de bazı evrensel görüşlerimi belirteyim. Lanet olsun bu ulusalcılara. Lanet olsun nasyonal sosyalizme. Lanet olsun Hitlere, NAZİ ye. Lanet olsun ulusalcı sosyalist işçi partisine. Lanet olsun Thule cemiyetine Ergenekon Cemiyetine İttihat ve teraki cemiyetine bilimum enverist ergenekonculara. Vatan kurtarayım derken vatanın içine eden beyinsiz vatanseverlere, koca imparatorluğu parçalayanlara. Adam olsalardı bu duygusal (yani beyinsiz) vatansever ittihatçılar, Atatürk tarafındansürülmezdi memleketten. Gerçi Atatürk’ün ölümüyle İsmet inönü sağolsun geri devletegetirdi bu duygusal vatanseverleri. Ha tüm bu ulusalcılık belasını Türk’ün başına bela eden Baron Rudolf von Sebottendorf’a da lanet olsun. Lanet olsun adamım.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin