RSS Feed for This Post

Alevilerin tuzu kuru!

Empatisatör Ayşe Arman Alevi kılığına girerek müthiş bir toplumsal araştırmaya daha imza attı. Alevi kıyafeti içinde Sarıyer’de börek yiyen Ayşe Arman daha sonra Reina’ya gitti ve dans etti. Ne köfte yerken ne de diskoda dans ederken hiç bir baskıya maruz kalmayan DEV gazeteci Ayşe Arman şöyle dedi : “Bir tek kapıdaki korumalar ‘aa gene o manyak karı geliyo’ dediler ama galiba AKPliydiler. Kısaca Türkiye’de Alevilerin rahatı iyidir. Baskıya uğradıkları yalandır. Bu iddialar islamcı-şeriatçı-fetulahçı ABD ve AB kölesi sorosçu yeşil basın tarafından uyduruluyor. Kalıbımı basarım!”

 Cennet vatanımızda insan hakları ihlâl ediliyor diye yaygara koparanlara kapak olsun bu bilimsel araştırma.

Arz ederim.

Trackback URL

  1. 8 Yorum

  2. Yazan:malesef Tarih: Tem 30, 2009 | Reply

    ben sünniyim hanefiyim ama alevi olduğunu söyleyemez saklarlar bazı yerlerde hala mum söndü yalanına inananlar var.biliyorum bunları çünkü alevi bir arkadaşım olana kadar bende alevileri sevmezdim. o araştırmayı yapan istanbulu niye seçmiş. orası tam bir mozaik. zaten. türkiyenin her köşesi aynı değil. doğuda bir genç adam bir kürd kızına aşık olur evleneceklerken yani tam son aşamada oğlanın alevi olduğu duyulur kızı vermezler. ne acıklı değil mi? bütün kürdler aynı değil tabi bende kürdüm ama heralde bizim gibi düşünmeyenlere tahammülümüz yok galiba bu toplum olarak böyle. insan bilmediğinin düşmanıdır neticede

  3. Yazan:yeşil Tarih: Tem 30, 2009 | Reply

    aslında en başta fotonun oynanmış gerçek olmayan bi foto olduğu belli demek istiyorum. ama yazık çok yazık. evet haklısın malesef, alevi olduğunu söyleyemeyenler var. ama bu biz alevilerin kabahati değil.ya alevileri bilmeyen kalkar böyle bi araştırma yapar zaten . yetersiz araştırmacı olan da böyle yayınlar. düzgün bi araştırma bulursan onu yayınla arkadaşım. eminim bilmediğin ve merak sardığın düşünceleri ifade edemiyorsun,araştırmalarında yetersizsin. git düzgün araştırma yap . doğruları öğren. en öğrenemedin gel bana yaz ben sana öğretirim… Ahlakım pek müsade etmiyor ama söylemeden olmicak benim yorumum da sana kapak olsun !!

  4. Yazan:bektaş Tarih: Ağu 31, 2009 | Reply

    aleviilerin giydigi belli bir kıyafet yok onları belli edecek kılık yok tek tanıtıcı şey zülfikardır ben aleviyim düşünüyorum düşünüyorum bi kıyafet bulamıyorum ne urfa alevisinin ne antep alevisinin ne malatya alevisinin ne tunceli alevisinin belli bir kıyafeti yok sarıyerde doşalmış reynaya gitmiş keyfe bak bu araştırma degil ki ondan sonra da genelleme yapıyor sonuna da genelleyici suçlular buluyor bu ülkede yaşayıp vergi verip askerlik yapıp yok sayılan alevilerin tuzu kuru yakın tarihte 93 sivas katliamı abd de oldu her halde

  5. Yazan:bektaş Tarih: Ağu 31, 2009 | Reply

    ama bu bile güzel hiç degilse alevilerin yaşadığının farkında ayşe armanı bu yönden kutluyorum umarım herkes bizim de var oldugumuzu kabullenir

  6. Yazan:emel Tarih: Şub 23, 2010 | Reply

    Alevilerin tuzu kuru AKP lilerin dahada kuru
    canım ülkemizi satıyorlar ey millet uyanın bırakın aleviyi -lazı -kürdü
    özelleşmeyen hiç bir şey kalmadı gelir kaynaklarımız elden gidiyor alınan paralar yok ortada borçlanma kat kat artıyor.
    çifçi üretim yapmıyor yeni fabrikalar kurulmuyor.
    topraklarımız yok pahasına yabancılara satılıyor bunlar için bir adım adın bırakın dini – dili
    Güzel vatanımızı koruyalım yaşam standartlarımızı yükseltelim çalışalım çalıştıralım. her geçen gün işsizlik – geçimsizlikten bir çok aile yok oluyor bir çok çocuk ziyan oluyor ne olur acın artık gözlerinizi

  7. Yazan:Feride Tarih: Eki 22, 2010 | Reply

    Alevi kıyafeti giyinmiş, dışarı çıkıp dolaşmış kimse birşey dememiş. Alevilerin baskı altında olup olmadıklarını bu şekilde mi tespit ettiniz, pes doğrusu… Çünkü alevilerin giyindikleri belirli bir kıyafet yoktur. Aleviliği araştırıp, biraz da alevi vatandaşlarla görüşüp onların yaşadıkları sorunları dinleseydiniz kalıbımı basarım daha doğru sonuçlara ulaşırdınız…

  8. Yazan:logic Tarih: Eki 23, 2010 | Reply

    bu nedir ya 🙂

    birisi kafa bulmuş, insanlar inanıp yorum yapıyor.

    Ayşe Arman’ın tiye alınan o röportajı bence süper bir çalışmaydı. istediğiniz kadar dalga geçin, Ayşe Arman kimsenin yapamadığını yaptı.

  9. Yazan:Sibel Tarih: Ağu 25, 2013 | Reply

    Sirf bu yazi Sünni yobazlarin Alevilerden ne kadar nefert ettiginin ispati. Bu haber YALANDIR! Ayse Arman asla böyle bir haber sunmadi. Ben Sünniyim, Sünnilerin Alevilerden ne kadar nefret ettigini, iftiralar attigini çok iyi bilirim. Devletin Cem evlerine karsi oldugunu, Cem evi insaati yapmadigi, Alevi Dedelerin Hocalar gibi maas alamdigini çok iyi biliyoruz. Bu durumda Alevilerin tuzu kuru demek ne kadar dogrudur? Yalancisiniz, iftiracisiniz, Türk’ü Türk’e düsman yapmak isteyen mezhepçi hainsiniz!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin