RSS Feed for This Post

Haraaaaaaaaaam! Polisi…


Haram Police- Baba Ali Video with Turkish SubtitlesThe funniest videos are a click away

Trackback URL

  1. 29 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: May 19, 2009 | Reply

    İlk defa seyrettim. Söylediklerinin içeriği ile ilgili bir problemimi olmamasına rağmen nedense şu anda içimden geçen tek şey bu kardeşimize bi kafa atmak:)

  3. Yazan:özlem Tarih: May 19, 2009 | Reply

    Peki bu kafa atma isteğimin nereden geldiği ile de ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum. Sanırım bir fikre, tavra ya da davranış biçimine katılmamamız onu çok çirkin bir şekilde karikatürize etmemizi gerektirmemeli. Nasıl ki ortodoks bir Yahudiden ADD’li kadınlara bana en uzak yaşam ve davranış tarzlarının da bu şekilde karikatürize edilmesine gönlüm razı değilse “mutaassıp” bir müslümanın da karikatürize edilmesi beni rahatsız etti. Becerebiliyorsam ben böyle bir durumda kendi bakışımı izah ederim, olmadı belki kavga ederim o da olmadı yoksayarım ama bu şekilde fiziksel olarak da çirkinleştirerek dalga geçmem. Bu kadar “aydınlanmadım” henüz.

  4. Yazan:İhsan Tarih: May 19, 2009 | Reply

    Anlatılanlara katılıyorum. Doğru tespitler.
    Bu arada ‘Ask Baba Ali’ videoları da çevrilecek midir acep? 🙂

  5. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 19, 2009 | Reply

    İki farklı karakteri canlandırmaya çalışmış ki birinci videosundan daha iyi gelişme var. Birinci videosunu izleyince haklısın ama çok uyuzsun diyesim geldi bu sefer son kulvara gelene kadar oldukça iyi gitti. Efendi kibar cevap veren buraya işenecek yer değil diye kibarca uyaran sonlarına doğru üstüne atlayan kişi gibi cevap vermiş. Lakin söylediklerinin tümünün altına imza atıyorum. Her konuda fikir belirtebilirsiniz olmayan fikrinizi bile. Ama din konusu ise orda bilmiyorsan bilmiyorum diyeceksin. Bildiğin kısmı var yetmiyorsa onu sunup çekileceksin. Arkadaşa tavsiyem iki karakteri tam oturtursan süper olur. İşiyen kişiyi bekleyen bir de üstüne çullanan kaba bilgisiz insanı. Yoksa kafa atmak için sıraya girecem.:):) şaka şaka. Bir de fazla yakın çekim yapma. Uzaktanda çıldırtabiliyorsun:):)

  6. Yazan:TSD Tarih: May 19, 2009 | Reply

    Yorum yazmaya vaktim olmuyor her zaman ama ne zaman bir konuda ses edecek olsam Özlem hanım hep benden önce davranıyor ve tamamen aynı fikirde olduğum şeyler yazıyor:)

  7. Yazan:MY Tarih: May 19, 2009 | Reply

    “Nasıl ki ortodoks bir Yahudiden ADD’li kadınlara bana en uzak yaşam ve davranış tarzlarının da bu şekilde karikatürize edilmesine gönlüm razı değilse “mutaassıp” bir müslümanın da karikatürize edilmesi beni rahatsız etti.”
    yaw inanmayacaksiniz belki ama walla karikatür degil, burada anlatilan tipte insanlar gördüm ben, Islamator diyorum onlara, aslinda Terminator demek daha uygun belki, adami dinden sogutmak için birebir.

    Türkân Saylan’in “basörtüsüyle” dalga gaçen düdük makarnalari karikatür degil mesela, o gazete gerçekten var 🙁

  8. Yazan:Tarik Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Çok ilginç, çarpıcı bir video. Dini meselelere videodaki komedyen gibi yaklaşabilen müslümanlar çoğunluk olsa keşke.

  9. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 20, 2009 | Reply

    “yaw inanmayacaksiniz belki ama walla karikatür degil, burada anlatilan tipte insanlar gördüm ben, Islamator diyorum onlara, aslinda Terminator demek daha uygun belki, adami dinden sogutmak için birebir” bu söylediğiniz kısma tamamen katılıyorum ve durumdan çok müzdaribim.:(:( Lakin Türkan Saylan eğer başındaki beze “başörtü” dediğinizi duysaydı çok rencide olur üzülürdü. Başörtülü olduğu için burs vermemiş ve vermiyeceğini açıkça ifade etmiş birinin başörtü örtmesi büyük bir çelişki olmaz mı. Allah rahmet etsin. Amin.

  10. Yazan:MY Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Ali Bey zaten basörtüsü kelimesini tirnak içine koydum, ama bu konudaki hislerimi TSD çok güzel anlatmisti bir yazisinda:

    Ahlaksiz Herifler
    http://www.derindusunce.org/2009/04/14/ahlaksiz-herifler/

  11. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Pardon Türkan Saylan iyi niyetli bir insan olabilir bunun belirtileri de var lakin başörtülü kardeşlerime takındığı tavır Vakit gazetesinin kendisine takındığı tavırdan daha az çirkin değildir. Bir savaş alanında isen bu fikir savaşıda olabilir. Taş atıyorsan taş yiyeceğini, küfür ediyorsan küfür yiyeceğini, hakaret ediyorsan hakaret edileceğini öngörecek kadar da zeki olmalısın. Ağlamak duygu sömürüsü yapmak bu durumu değiştirmiyecektir. Belki daha tırajik hale getirebilir. Vefatı yakın sıcak olduğu için bu konuya girmemiştim. Ama zorunlu oldu. Başörtülü olduğu için okula giremiyen kızlarımız Türkan saylandan binlerce milyonlarca kat daha fazla acı çekiyor. Çaresizlik içinde kıvranıyor. Bu zulmü hak görüyor destekliyorsan. Vakitin hakaretinide göze almıssın demektir. Biri diğerini besliyor.

  12. Yazan:S.M Tarih: May 20, 2009 | Reply

    özlem hanım,

    “mutaassıp” bir müslümanın da karikatürize edilmesi…

    Mütaassıp!

    Kısa bir süre önce bir camide namaz kılıyordum.Namazın ortasında bir tartışma kulağıma çalındı.Bir hanım;camide de böyle namaz kılınmaz ki maden kılacak şöyle yapmalı böyle yapmalı vs diye oldukça kızgın bir sesle konuşuyordu.Diğer hanım da “gelmiş ve kılıyor ya neden böyle söylüyorsun sessizce söylersin” dedi ve arkasından ekledi,”işte sizin gibiler yüzünden insanlar dinden soğuyorlar “ dedi.

    Bir taraftan namaz kılmaya çalışırken diğer taraftan da maalesef bu konuşmaların hepsini dinlemiş oldum.Böyle bir tartışmanın yüksek sesle yapılır olmasından dolayı hem tedirgin olmuş hem de kınanan adına üzülmüştüm.Selam verip namazdan çıktığımda kıyafeti tartışılarak kınanmakta olan insanın ben olduğumu öğrendim.

    Pantolonla namaz kıldığımı gören hanım konuşmaya başlayınca henüz namaza duracak olan diğer hanım benim yerime cevap vermiş.Bir camide pantolonla namaz kılarak böyle bir tartışmaya sebebiyet verdiğim için üzüldüm.

    Bundan önceki videolardan birinin de konusu Müslüman olup,bunu yüksek sesle dile getiremeyenlerdi.Müslümanlıklarını fısıldayanlar karikatürize edilmişlerdi. Maksat sadece güldürmek değilse ,bir faydası olacağı düşünülüyorsa eğer yüksek sesle bağırarak başkalarını da hizaya sokmak isteyenler neden karikatürize edilmesin?

    Benim gibi pantolonla namaz kılan biri(fısıldayanlardan sayılabilirim) bir videoda karikatürize edilebilir.Kusurumu bilir bunu anlar ve hak veririm.

    Uyarı maksadı ile yüksek perdeden tartışmayı başlatmış olan hanımın bu “haram polisine” benzer tavrını illa da karikatürize edip “alay” edelim demek aklımdan geçmez ama bu ve buna benzer tavırların sessizce yapanlarına fark ettiriliyor olmasına da “çok çirkin bir şekilde karikatürize ediliyor” diyerek kafa atma isteği duymuyorum.

    Becerebiliyorsam ben böyle bir durumda kendi bakışımı izah ederim, olmadı belki kavga ederim o da olmadı yoksayarım ama bu şekilde fiziksel olarak da çirkinleştirerek dalga geçmem. Bu kadar “aydınlanmadım” henüz.

    Orada olup bitenden sonra namaza durmuş olan hanımın sabırla namazını bitirmesini bekleyip kendi sebeplerimi anlatmam mı gerekirdi? Ben namaza durduğumda etrafımda olan her şeyi yok saymıştım oysak ki.Siz,o hanımın namazda olduğumu dikkate bile almadan(selam vermemi bile bekleyemeden) nasılsa duyar diye arkama gelip konuşmaya başlamasını sadece “mutaassıplık” olarak değerlendirebilirsiniz elbette ama sizce bu sadece “mutaassıplık” olarak değerlendirilmesi gereken bir yaklaşım mı?

    Özlem hanım bunları yazdıklarınıza muhalefet olsun diye anlatmadım kendi bakışımı sizin de yazdıklarınızdan yola çıkarak izah etmeye çalıştım.Bunları paylaşmamış olmam faydasız bir“yok saymak” olurdu .

  13. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Özlem hanım,

    8-10 yaşlarındaydım herhalde. Mahallede ne kadar çocuk varsa toplayıp camiye namaz kılmaya götürdüm. Hepsine abdest alınmasını öğrettim ve camiye girdik. Orada bir müslüman amcamız bizi kovdu, galiz küfürlerle. Biz namaz kılmak için geldik ama deyince… Kısa şortlarla namaz kılınmaz, haraaaaaam ! dedi ve kıçımıza tekmeyi etıp kovdu bizi. Herhalde dedem gibi yumuşak bir rol modelim olmasaydı ateist olurdum.
    Siz muhafazakarları karikatürize ettiği için kafa atmak hissi geldiğini söylüyorsunuz; ben de muhafazakarlar için aynı hissi besliyorum. Kendini Allah yerine koyup milleti cehenneme atmak için fırsat kollayan tiplerden hiç hazzetmiyorum.
    Onu karikatürize etme, yazıktır bunu karikatürize etme… Kırık kolları yen içinde m bırakalım?

  14. Yazan:özlem Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Ekrem Bey,
    ben karikatürize etmekten hoşlanmadığımı söylüyorum. Sessiz kalalım demiyorum. Ben ne zaman camide bir çocuk iteleyen azarlayan amcalara, teyzelere rastlarsam asabiyetinin dozuna göre güzelce anlatmaktan kavga etmeye tepki veririm.
    Eğer etik anlayışımızı yaşadığımız travmalara göre belirleyeceksek herkesin kendine göre yaşadığı çok feci durumlar vardır. Mesela ben de başta laik ailem olmak üzere laikçilerle çok kötü şeyler yaşadım hala da yaşıyorum ama Vakit’in haberini çirkin buldum ve tepki verdim değil mi? Üstelik zaman zaman bu olayları yaşadığım laikçilerin de dindarlarla türlü çeşit travması olmuştur. Sebepleri vardır çoğu zaman.
    İroni de son zamanlarda o kadar tercih etmesem de bazen benim sığındığım öfkemi bastırmak için kullandığım limanlardan biri. http://www.derindusunce.org/2008/11/03/itiraf-ediyorum-gercek-beni-ozgur-kilacak/
    Ama bu klipteki bana çok kaba ve yuzeysel geldi. İroniyi aşan birşey var.
    Ama beğenenler de olmuş birşey diyemem.

  15. Yazan:özlem Tarih: May 20, 2009 | Reply

    S.M Hanım sizi de çok iyi anlıyorum. Ben de camide namaz kılarken çok sıklıkla ısrarla beni düzeltmek isteyen, ister mutaasıplık deyin ister akıl hastalığı ister tipime gıcık olmuş birilerine rastlıyorum:) Kafa atmak işin şakası tabi. Ama ben kendi hissiyatımı açıkladım. Normalde bu tür bir mizah anlayışını farklı konular ve sebeplerle de sevmem aslında. Mesela taklit üzerine kurulmuş kakara kikiriler bana son derece itici gelir.
    Tabi herkese her zaman kendimizi açıklamak gibi bir mecburiyetimiz yok olmamalı da. Üstelik bu çok haksız ve yorucu bir şey. Enerjimizi bu şekilde çalmaları. Ama şunu da düşünün sizi kırma pahasına yüzünüze bu pantolonla buraya gelinmez diyen insan mı daha yanlıştır(olumsuz da olsa bir değeri var ve sizi adam yerine koyarak onu empoze etmeye çalışıyor, kavgayla da olsa iletişim kuruyor) yoksa böyle bir tipleme ile alay eden adam mı( sana ne laf anlatacam suratımı çirkinleştirip haraaaam diye bağırır alemi sana güldürürüm olur biter)
    ne yapalım ben böyleyim. 🙂

  16. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Ekrem kardeş sana en içten gönülden katılıyorum. Hatta o yaşlıları(morukları diyecem ama haddimi aşmak istemiyorum)kulağından tutup dışarı atasım geliyor. Lakin bu hassas bir konu nokta atışı yapmak lazım. Yoksa kınadığımız kişilerin durumuna düşme tehlikemiz var. Amaç yalnışı düzeltmek onları da camiden soğutmamalıyız. Gönlümüzden geçen bu olsada. Mesela peygamber efendimizin şu olayını anlatabiliriz. Peygamber efendimiz namazda iken secdeye varmış fakat belli süre kalkmamış(uzun süre) sormuşlar sahabiler neden o kadar secdede kaldınız diye torunlarından biri secdede iken sırtına binmiş:):) ve torununun canı sıkılıp sırtından inmesini beklemiş. Camiler yetişkinler için ibadet çocuklar için çocuk bahçesidir. Bunu anlatmak lazım. Saygılar videolarının devamını bekliyoruz. İki karakteri daha iyi vurgulamanız dileği ile. Kafa atmak cümlesine de fazla takılmayın. Mü’min mü’minin kardeşidir kardeşte kardeşi hoşgörü ile yaklaşır. Gerçi dünyaya hoşgörülü olalım. Zalimler hariç 🙂 Saygılar.

  17. Yazan:eg Tarih: May 20, 2009 | Reply

    benim de videoyla ilgili görüşlerim özlem hanımın görüşlerine yakın. ben söylenen şeyleri bir tarafa bırakıyorum(ki çok fazla mesaj kaygılı ,ders verici ve basit bulduğum için o bile tartışılabilir) ama verilen mesajın estetik biçimini çok itici buluyorum. anlatılmak istenen hiçbir şey estetik bütünlüğe sahip olmazsa kalıcı olamaz. bence bu videoların sorunu bu.

  18. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Ali bey,

    Kınadığımız duruma düşme tehlikesi yerinde bir tespit. Dindarlığın ilk aşaması taassup, insan öğrendikçe önce çevresindekilerin hataları gözüne batıyor ve onları düzeltmenin bir görev olduğunu düşünüyor, hepimiz yaşamışızdır. (Ama bu geç yaşta ortaya çıkınca orada kalınıyor galiba); sonra ikinci aşama geliyor ki; Allah insanı aynı durumlarla karşı karşıya getiriyor ve bir de bakıyor ki aynı yanlışları kendisi de yapıyor (çünkü hadistir, bir inanmış insanı kınayan, aynısını yapmadan ölmez). Ve anlıyor ki, insanlar kınamayla, nasihatla, ikazla düzelmiyor. Çünkü nasihat ancak samimi isen etki edebilir. Samimilik de ancak aynı tecrübeyi yaşamış olmakla veya yaşayanın halinden anlamakla mümkün. 3.aşamada da zaten insan sadece kendi kusurunu görüyor; onlarla meşgul oluyor. Başkasında bir kusur görse, bunu kendi eksikliği ve kalbinin hastalığı olarak biliyor. İşte sanırım Özlem hanım mutaasıpları eleştirmeyelim derken aslında bizlere 3.aşamaya geçmemizi salık veriyor 🙂 Ama bu bünyeden öyle derviş çıkar mı, pek sanmıyorum.

  19. Yazan:özlem Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Ekrem Bey video daki sahis siz misiniz lutfen degilim deyin muthis utandim. Kafa atmak vallahi espri:((

  20. Yazan:Ali Yürekli Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Nasihat kuyuya atılmış bir iptir. Nasihatı duymak anlamak istemeyen önyargılı kaba insanda o kuyudan çıkmak istemeyen gıcık geçimsiz insandır. Biz ipi atalımda ister çıksın isterse kendini cennette sansın. Olur ki bir gün damdan düşer çıkmak isterse ip hazır orda dursun. Umarım hepimiz 3.aşamaya varsa 4. aşamaya geçeriz. Tasavvufta bildiğim kadarı ile 7 aşama var. Bir tesbit bir insanın çocuğuna amma yaramaz annesi hiç terbiye vermemiş deyipte çocuğu yaramaz olmayan insan görmedim.:) Sonra özeleştiri yapıyorlar şunun çocuğunu çok kınadıydım başımda bitti diye:):)

  21. Yazan:S.M Tarih: May 20, 2009 | Reply

    Özlem hanım,

    Ama şunu da düşünün sizi kırma pahasına yüzünüze bu pantolonla buraya gelinmez diyen insan mı daha yanlıştır

    Özlem hanım, o hanımefendi bunu yapmaya ben namazdayken başlamış-tı.Anlayacağınız(ki olup bitenden benim anladığım bu) pek kıymetsiz bir pantolonla namazda olmamın o hanım için hiçbir ehemmiyeti/değeri yoktu.
    Namazdaki bir insana söyleyeceğiniz bir şey varsa eğer o selam verene kadar sabredersiniz değil mi?

    (olumsuz da olsa bir değeri var ve sizi adam yerine koyarak onu empoze etmeye çalışıyor, kavgayla da olsa iletişim kuruyor)

    Sizce bu durumda adam yerine mi konulmuş oluyorum?Pekii öyle olsun 🙂

    yoksa böyle bir tipleme ile alay eden adam mı( sana ne laf anlatacam suratımı çirkinleştirip haraaaam diye bağırır alemi sana güldürürüm olur biter)

    Bu videoyu izlerken komik bulup gülmedim.Siz bu videoların sadece espri maksadıyla,alay edilerek gülünmesi için yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Olumsuz da olsa birilerini adam yerine koyarak bir şeyler empoze etmeye, kavgasız ama biraz abartılı da olsa iletişim kurmaya çalışılmıyor mu dersiniz?

  22. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 20, 2009 | Reply

    özlem hanım,

    iyi yakaladınız 😛
    Şaka bir yana, Baba Ali sonradan müslüman olmuş bir Amerikalı. Müslüman olmadan önceki sicili pek parlak sayılmaz. Tam bir sokak çocuğu, suçun içinde büyümüş. Hareketlerinde biraz bu altyapısının da izleri var. Ama güldürmek değil amacı, alay etmek de değil, insanlara faydalı bir şeyler anlatmak ve bunu iyi yapıyor. İstanbul’a davet ettim, olur da gelirse sizi de çağırırım, kafa atma hissinizi birinci elden iletirsiniz.:)

  23. Yazan:özlem Tarih: May 21, 2009 | Reply

    Ne bileyim siz benden böyle bir derviş çıkar mı deyince, Ali Bey de kliplerle ilgili tavsiyelerde bulununca bir an korktum. Eyvah dedim:) Olur mu olur:)
    Aşırı mesaj kaygısı Enver bey gibi beni de rahatsız etmişti. Sanki böyle ilkokul çocuğu gibi dır dır dır. Ama klibin doktor kısmı güzel mesela. Orası sevimli.
    S.M hanım sanırım camideki hanım sizi çok üzmüş. Hemen herkesin de böyle bir cami macerası vardır. Bir arkadaşıma da küçükken bir amca nike marka çorap giydiği için şamarı yapıştırıvermiş. Ben de bir kere arkadaşımla camiye girdiğimde akıl hastası bir teyze bizim çocukları haklamıştı bahçede:( Bu amcaları teyzeleri ne yapacağız bilmiyorum:)
    Ama şunu da unutmamak lazım bütün haraaam diyen insanlar böyle har diye üstünüze atlamaz bazıları da tatlı tatlı dişler adamı. Biraz Turhan Selçuk karikatürü gibi olmuş bu tipleme:)
    Diyeceksiniz ki zavallı Baba Ali nereden bilsin şimdi Turhan Selçuk’u.:)
    İşte marifet orada zaten 😉

  24. Yazan:Ekrem Senai Tarih: May 21, 2009 | Reply

    özlem hanım,

    Ben de üzerime alındım. Ne de olsa az uğraşmadım. O kadar çok diyalog var ki, uzun metrajlı filme altyazı yazsam daha az yorulurum herhalde.
    Evet, bir daha izledim, mutaassıp tip fazla abartılı olmuş. Belli ki hoşuna gitmiş taklit, epey bir sürdürmüş.
    Çevireceğim bir sonraki video “That’s not hijab- Bu başörtüsü değil” bu arada. Bakalım kafa atma hissiniz devam edecek mi? 🙂

  25. Yazan:özlem Tarih: May 21, 2009 | Reply

    Demek ki makaslamanız gerekirmiş:) Hem daha az yorulurdunuz hem de benim hışmımdan kurtulurdunuz:)
    Neyse en azından sizi yıldıramamışım. Yeni videoyu bekliyorum,selamlar.

  26. Yazan:burss Tarih: Kas 18, 2010 | Reply

    videoyu izleyemiyorum. 🙁 izlemeyi o kadar çok isterdim ki…hem de diğer bütün ummah films videolarını, ama bi kaçı dışında hiç biri türkçe altyazılı değil…:(

  27. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Kas 19, 2010 | Reply

    Sayın burs, ne yazık ki yasakçı devletimiz şimdi de Metacafeyi kapatmış. Baba Ali videolarını ben de seviyorum. İlk fırsatta tüm videoları Türkçeleştirmek niyetindeyim inşallah.

  28. Yazan:bsm Tarih: Kas 20, 2010 | Reply

    Videonun izlenememesi sanırım kapatılmadan ziyade bilgisayar formatından kaynaklı olabilir,ben videoyu izleyebiliyorum.Sadece yakın okuma sorunum olduğundan olsa gerek altyazılar net okunamıyor.

  29. Yazan:özlem Tarih: Kas 20, 2010 | Reply

    Ama metacafe kapalıidi benim en son gördüğüm kadarı ile. Bazı bilgisayarların dns ayarları ayarlandığı için youtube da seyredilebiliyordu. Belki sizin bilgisayarınızın ayarları ile ilgilidir seyredebilmeniz ben de seyredemiyorum eskiden seyrediyordum.

  30. Yazan:mustafa Tarih: Tem 21, 2011 | Reply

    Adam karakteri yüzüklerin efendisindeki aşağılık karaktere benzetmiş ki buda hiç hoş durmamış. adam HARAM derken sanki o yüzüklerin efendisindeki GOLLUM GOLLUM diye bağıran yaratığa benzetmeye çalışmış. Müslümanları aşağılamaya çalışmış beğenmedim.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin