RSS Feed for This Post

Youtube Yasağı 1 Yaşında

Kadir Amarat (3hhareketi.org  – Entelektuel.com)

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Bahadır Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Ne de olsa devlet yani atanmış elit milletten akıllıdır. Onlar herşeyin en güzelini en doğrusunu bizim için düşünürler.

    “Atatürk’e hakaret eden filmleri tüm dünya izleyebilir, ama Türkler izleyemezler, dahası başka hiç bir şey de izleyemezler.”
    anlamına gelen bu trajikomik yasak vatana millete hayırlı olsun. Nice senelere…

  3. Yazan:Levent Cetin Tarih: May 6, 2009 | Reply

    Iran, Turkiye ve Cin Halk Cumhuriyeti. Cok farkli gorunurler de cok benzerler…

  4. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: May 6, 2009 | Reply

    “Bu yasayı düzeltin” şeklinde şikayetlerin ve yakınmaların Youtube’un kapatılması ile doruğa çıkmasının, hükümet tarafından kaale alınmamasının 1. yılıdır.
    Hükümet’in kulaklarını bu çağrılara kapayan, zihniyeti, istikrarından dolayı, tebrik ederim.

  5. Yazan:ali duman Tarih: May 6, 2009 | Reply

    Sn. Hakkı Bentek bey,

    başınıza taş düsse hükümete mal etmeye teşne bir haliniz var, ancak şunu bilin ki 367’i icat etmiş anlı şanlı kemalist türk yargısı, siz ne yaparsanız yapın, bir kulp takar, istediği kararı alır, bunun hükümetle bir ilgisi yok, halkın özgür iradesinin temsil yeri olan parlemanto akamete uğratılırcasına 411 milletvekili ile anayasayı değiştirememiş, 367 ve dahi birçok yargı kararı, kemalist türk yargısının nelere kadir olduğunu ispat etmeye muktedirdir, siyasi körlükten muzdarip olmayana.
    yargının halinden bile akp’ye pay çıkarmak nasıl bir marifettir? (akp zerre kadar umrumda değil, ancak böyle bir çarpıtma ergenekon zihniyeti ile çakışmaktadır)

    sonuçta youtube yasağı kemalizmin çelişkilerini deşifre etmemek için konulmaktadır, akp’nin bundan ne çıkar vardır?

    bilmem farkında mısınız? dünya sadece akp’den ibaret değil, mesala her gün açıkca darbe çığırtkanlığı ve ergenekon avukatlığı yapan bir de ana muhalefet lideri var ve bu durum çok daha vahimdir, ancak her neden ise bir türlü bu minhalde bir eleştiri geliştiremiyorsunuz, hani varsa içinizdeki gizli darbe ve ergenekon severliğiniz bizde bilelim, söz aramızda kalacak, vallahi kimseye söylemem 🙂

  6. Yazan:Levent Cetin Tarih: May 6, 2009 | Reply

    Ali bey,

    367’yi kemalistlerin bulduguna ben de hemfikirim. Ama yargi’nin bunu getirdigi konusunda supheliyim. 1961 ve 1982 anayasalarini kimler hazirladi veya hazirlatti?

  7. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: May 7, 2009 | Reply

    Ali Duman Bey,

    İnternet ile ilgili yasayı hazırlayıp yürürlüğe sokan AKP hükümeti değil mi ? Bu yasa daha yürürlüğe bile girmeden itirazlar edilmedi mi?

    Siz 1930’larda yaşadığınız için yakın tarihi bilmiyor olabilirsiniz. Ama gerçek bu..

    Yasayı yapan, istediği zaman da değiştirir. Bu anayasa değişikliği değil.

    Kusura bakmayın, şimdi ben AKP’yi eleştiriyorum diye, tarafınızdan Ergenekonculuk ile suçlanıyorum, öbür yanda siz demokrat geçiniyorsunuz. Bu kadar işte demokratlığınız ayan beyan ortada..

    CHP ile ilgili haklı bir eleştiri olursa (ki Baykal’ın ayrılması için dua edenlerdenim) ona da destek veririz. Veya bir durum olursa eleştiriyi bizzat yaparım.

    Ama siz Başbakan Tayyip Erdoğan’ın laflarını bile dinlemeyecek kadar fanatiksiniz !

    Bakın Tayyip Erdoğan bile Ergenekon konusunda artık susulmasını ve işin yargıya bırakılmasını istiyor. Artık Susup, Düşünce Terörü yaratmayı bırakın ve konular ile ilgili yorum yapın lütfen.

  8. Yazan:eg Tarih: May 7, 2009 | Reply

    doğrusu bu konuda hakkı bey’e katılıyorum. internette bir yasak varsa (ki çok utandırıcı bir yasak vardır) bunun sorumlusu meclis ve mesliste yasa çıkarma gücüne sahip olan akp’dir.
    kemalist bürokrasi ve yargı özgürlükleri engelliyor tezi doğru bir tezdir. ancak bu tür konularda yasa değişikliğine gitmeyen (özgürlüğe mani olacak herhangi bir yoruma imkan vermeyen bir yasa)akp bu konuda suçludur. tamam bu ülkede gerçekten özgürlüklerden hazzetmeyen bir yargı vardır. ama bu yargıya elinde yorum yapabileği “açık uçlu” yasaları veren de meclistir. bunları değiştirmeyen de…bence bu konuda akp’nin hiç ağlanma hakkı yoktur.

  9. Yazan:eg Tarih: May 7, 2009 | Reply

    akp’de bir alışkanlık oluşmaya başladı ,ki çok tehlikeli bir alışkanlık bu . nasılsa türkiye’de demokrat kesimin faşist, zorba olarak adlandırdığı kesimler bellidir, onların bulunması akp’nin yapmadığı ve yaptığı bütün şeylerde kendini haklandırmasına yol açıyor. akp de bunu sonuna kadar kulanıyor. akp’nin kimi belediyelerde uyguladığı zorba, ben yaptım olducu politikalar, yasakların tümünü yasakçı olduğu tescilli olan yargıya ihale edip kendini temize çıkarması beni ciddi anlamda rahatsız ediyor. youtube yasağı da tam da budur aslında. bütün ağırlığını “hizmet” politikasına verirken ve o hizmeti özalcı anlamda tam-kapitalist bir zihniyetin ifşası olarak görülürken, o hizmetin altında ezilen insanları, grupları umursamayan bir zorba politika çok ciddi anlamda seziliyor. açıkçası beni umutsuzluğa sevkeden şey de budur. her iktidar sonunda kemalistlerle aynı toprağın kaktüsü olduğunu kısa zamanda gösteriyor. renk değişiyor ama o rengin sakladığı çirkin yüz hiç dğeişmiyor nedense!

  10. Yazan:herackles Tarih: May 7, 2009 | Reply

    Ali Bey,

    Alemsiniz vallahi!

    -)Yasanin kabul tarihi 4 Mayis, yururluge girme tarihi 23 Kasim 2007!
    -)Yasayi cikaran mevcut hukumet.
    -)Bir de uzerine piskin piskin: “Ben giriyorum [youtube’a], siz de girin” diyen de basbakan!

    Daha bunun nesini tartisiyorsunuz?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin