RSS Feed for This Post

“Allah” derken suçüstü yakalanmak!

“[…] Daha sonra imamın cemaat ile birlikte yüksek sesle “Allah” kelimesini söylediği belirtiliyor. Devamında yaklaşık 30 dakika boyunca “estağfurullah, Allah, La ilahe illallah” kelimelerinin tekrar edildiği ve vatandaşların yapılan dua sonrası dağıldığı bildiriliyor. Bu takipler bir albay tarafından 3 Şubat 2003’te Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı’na bildiriliyor. Yazıda, Şahin hakkında dava açılması için kaymakamlığın soruşturma izni verdiği bildiriliyor. “ (Basından)

 

 

 

 

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”

Türkiye Cumhuriyeti’nde Alevîlere zorla Sünnî İslâm öğretilirken Sünnîlerin başörtüsü devlet dairelerinde yasak. Türk Ordusu’nun istihbaratı camileri ve namaz kılanları fişliyor. Hristiyan Ermenilerin ne kiliseleri, ne yetimhaneleri ne de cemaat lideri seçimleri özgürce yapılamıyor. Rumların ruhban okulları özgür değil. Yahudiler diğer gayrı Müslimler gibi askerde ayrımcılığa uğruyor. Ateistlerin kitapları, internet siteleri yasaklanabiliyor, kapatılabiliyor. Gayrı Müslimlerin alın teriyle biriktirdikleri vakıf malları 1970′lerde gasp edildi, hâlâ geri verilmiyor.

Sahi Laiklik neye yarıyor? Bu kitap son yıllarda Türkiye’nin gündemine gelen, birbirinden ayrı gibi duran ama çekirdeğinde Yobaz Laiklik Meselesini barındıran konuları ele alıyor.Buradan indirebilirsiniz.

 

Trackback URL

  1. 10 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Hepsi gece görüş kamerasıyla çekilmiş, hepsi, gizli ve resmî fotoğraflar. Ama benim favorim Tarım Bakanlığı’nın altındaki bir camideki Cuma namazı hakkında Jandarma raporu ve bunla ilgili fotoğraflar. Dünyanın hangi ülkesinde Jandarma şunu izler: “Cuma namazı vaktinin yaklaşması ile katlarda bulunan tuvaletlerin önlerinde ve içlerinde gözle görünür bir hareketlilik yaşandı.”

    04.05.09 Taraf, Yildiray Ogur
    http://www.taraf.com.tr/makale/5345.htm

  3. Yazan:amarat Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Şok şok şok,

    ALLAH diyen kedi, aslandan sonra Kayseri semalarında ALLAH diyen imam göründü.

    Şokk yazıyorrr, yazıyorrrrrrr, Ergenekon yazıyorrr.

    Araştırmacı gaztecilik örnegi vererek ilgili müftüyle görüştük. Kaç yaşından beri ALLAH diyebildiğini, bunun farkına ilk nasıl vardığını sorduğumuzda Müftü’nün cevabı çok ilginçti.

    Ben 6 yaşımdan beri ALLAH derim.

    Müftü’nün ekşi sözlük yazarı olduğu şüphesi üzerine internet aleminin meşhur geek’i Sedat Kapanoğlu savcılığa davet edildi.

    Sabahın köründe baskın yapmak yerine savcılığa davet edilmesinin nedenini kendisine sorduğumuzda SSG’nin ” Arkamda 200.000 yazarlı bir site var, gelecek olan tepkilerden korktular” dedi.

    Ayrıca çok gizli kaynaklarımızdan ögrendiğimize göre daha önce sözlükteki Yeşil Sözlük Yazarlarını fişlemeye başlayan 1453. Ordu komutanlığının bu fişleme ile ilgili bilgilerle müftünün fişlenmesindeki belgelerin altlı üstlü olmasından dolayı olay ekşi sözlük yönüne kayabilir.

    Bütün bu olanlar sonrasında imamların ALLAH’u ekber demeden namaz kıldırmaya başlayacaklarını açıkladıkları, bunun üzerine camilere gitmeyecek müslümanların sokakları kapatıp kendi bağımsız camiilerini oluşturduğunu görüyoruz. Bunun üzerine Milli güvenlik sekreterliği toplanıp olayın büyümemesi için diyanet işleri başkanlığından bilgi istemesi ve ülkenin kaaoso gittiğini, trafigin felç olduğunu belirterek. “Halk sokaklarda namaz kılıyor vatandaş isyanda, böyle gitmez.” dedi.

    Olaya müdahil olan Süleyman demirel, fişleme yapılmamıştır. Bir fişleme yapılacak olsaydı ben yaptırırdım diyerekten olaya son noktasını koymuştur.

    Tüm bunlar olurken bu sabah bir gelişme ile kaybolan xxx kişinin yakınlarının hepsinin kendilerine ” see you another life brother ” dediklerini, şimdi googleda bu kelimenin anlamını aradıklarını söylüyorlar.

    Not: Ülkenin cavcıları bu ironidir. Ciddiye alıp ip adresimi falan araştırmayın. Lütfen.

  4. Yazan:anonim vatandaş Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Daha sonra imamın cemaat ile birlikte yüksek sesle “Allah” kelimesini söylediği belirtiliyor. Devamında yaklaşık 30 dakika boyunca “estağfurullah, Allah, La ilahe illallah” kelimelerinin tekrar edildiği ve vatandaşların yapılan dua sonrası dağıldığı bildiriliyor.

    Yok devenin nalı.Hem de cami de ha?Allah bilir bu kendini bilmezler tesbih falan da çekmişlerdir hem de camide.Ne günlere kaldık…

  5. Yazan:Mehmet Bahadır Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Rahmetli Recep Yazıcıoğlu

    ne kadar haklıymış

    Prof.Dr.Osman Altuğa şöyle vasiyet etmiş :

    Mezar taşıma ” Adam gibi bir ülkede yaşayamadan öldü ” diye yazılmasını vasiyet etmiş.

    Doğru söze ne denir…

  6. Yazan:Serkan Çekiç Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Ya hu neden bu site de solcu, kemalist, ulusalcı, milliyetçi yazılar nerdeyse hiç yokken etrafta görülmezken nereye baksam gözüme kemalizm eleştirisi, ılımlı islam, ordu eleştirisi çıkıyo. Yani tamam bunları savunmak yanlış demiyorum ama bu ülkede kemalist, solcu, ulusalcı ya da milliyetçi kitle hiç te küçük değil oldukça sağlam argümanlarıda var binlerce subay var nerde bu insanların yazıları. Ortalık zaman alıntısı olmuş. Biraz çeşitlilik istiyorum.

  7. Yazan:duman Tarih: May 5, 2009 | Reply

    bu ülkede kemalist, solcu, ulusalcı ya da milliyetçi kitle hiç te küçük değil oldukça sağlam argümanlarıda var

    Neymiş bu argümanalar merak ettim bak şimdi. Şunlar gibi olabilir mi?:

    http://www.taraf.com.tr/haber/33139.htm
    http://www.taraf.com.tr/makale/5358.htm

  8. Yazan:cemile bayraktar Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Sayın Serkan Çekiç,
    işte o saydığınız kitlenin ‘sağlam argümanları’ bunlar,üst yazıdaki link tıklayıp bakarsanız ne denli sağlam argümanlara sahip olduklarını görürsünüz.Wc önünde bekçilik yaparak adam fişleme gibi işlerle uğraşanlardan ‘çeşitlilik’ adına ne beklenebilir ki?Ve bunların avukatlarından?

  9. Yazan:MY Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Serkan Bey,

    Kaybedenler Klübü (CHP ve MHP) iktidar olmaya formatlanmis bir ekip degil. Bu sebeple fikir filan üretmek gibi bir ihtiyaçlari yok. Kürt nefreti ve dindar Müslüman korkusuyla topladiklari %15 – %20 oy bunlara yetiyor da artiyor bile. Beton çivisiyle kendilerini çaktiklari koltuklari onlarla beraber mezara kadar gidecek. (Bkz. Türkes ve Ecevit)

    Saglam argüman meselesine gelince… Kemalizmin ne oldugunu kemalistler bile bilmiyor. Zira Atatürk’ün dil devrimi sayesinde Nutuk’u okuyamiyorlar ve bu kitaptan geldigini sandiklari Atatürk ilkelerini savunuyorlar. Oysa Atatürk ilkelerinin 2 veya 3 tanesi Atatürk öldükten sonra çikmistir ortaya.

    Zaten su an için kimse Kemalizm ya da Atatürkçülük nedir sorusuna yanit verecek durumda degil.

    Kaç senedir sitemize yolu düzen kemalistler ve ulusalcilar ancak slogan atiyorlar:
    1) Türkiye Türklerindir,
    2) Ne mutlu Türküm diyene!
    3) Türkiye laiktir, laik kalacak,
    4) vs vs

    Bir defasinda bir anket yaptik sitede, bir sürü insan kemalizmin tarif edilemez bir sey oldugunu söyledi meselâ.

    Bakin, asagiya bir alinti koydum eski bir yazidan, sonunda bir PDF linki verdim, bu dosyayi indirip okursaniz çok sey ögrenebilirsiniz, herkese tavsiye ederim.

    Sevgiler, saygilar

    Kemalizm nedir?

    Kemalizm bazen bir ideoloji, bazen isyankâr bir ruh hâli, bazen bir çağdaşlaşma projesi olarak çıkıyor karşımıza. Kimilerine göre Türk Solu kemalizmin devamı. “Hayır” diyor kimileri, Kemalizm evrensel solun Türkiye’deki şeklidir. Kemalizm bazen de bir din olarak kendini gösteriyor. İnsanlar bir dağa düşen gölgede, bulutlarda Atatürk’ü görüyorlar. Ona “yaratıcı” diyorlar. Hamd ve şükran duygularını ifade ediyorlar. “Bizi izlediğini biliyoruz Atam” diyerek onunla konuşuyorlar.

    Kemalizm nedir?
    Bu soruya en doyurucu yanıtı veren sanırım Derin Sular sitesi’nin yazarı Serdar Kaya oldu. Çok sayıda referans ile desteklenmiş, tarafsız bir dille kaleme alınmış bu yazıyı herkese tavsiye ederim. Tabi en başta kendisini “Kemalist” olarak tarif edenlere.

    MY

    ” […] Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’ye ithal ettiği sosyal, kültürel, politik ve ekonomik uygulamalar bütünü hakkında bir kitap ya da manifesto kaleme alarak düşüncelerine temel teşkil eden noktaları açıklama gereği duymadı.

    Kemalizm adına bir temel eserin yazılmamış olması, Atatürk’ün Altı İlke konsepti çerçevesinde tam olarak neleri kast etmiş olduğu konusundaki birincil kaynakları, CHP parti programları, partinin Atatürk dönemindeki uygulamaları ve Atatürk’ün söz ve demeçleri ile sınırlı kılıyor.

    Bu üç birincil kaynak arasında, CHP parti programlarının ve bu programlar çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamaların, Kemal Atatürk’ün söz ve demeçlerine nisbeten daha muteber olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zira pragmatist bir lider olan Kemal Atatürk’ün, farklı dönemlerde (ya da aynı dönemde farklı kitlelere hitaben), birbiriyle çelişmek bir yana, tamamen zıt istikamette olan çok sayıda sözüne rastlamak mümkün. Zaten Kemalizm (ya da genel anlamda Kemal Atatürk) konusundaki kafa karışıklığının temel nedeni de bu. Zira Türkiye’de önemli bir çoğunluk, Kemal Atatürk hakkında öğrenegeldiği (doğru ya da yanlış) bilgiler doğrultusunda oluşmuş olan bir Atatürk
    kavramına sahip. Gerek Kemal Atatürk’ün kitlelere tanıtılması esnasında tarihi verilerden hareket edilmeyip ululayıcı söylemlere sığınılması, gerek mevcut verilerin kullanılması konusunda seçici davranılarak tek yönlü bir portre çizilmesi, gerekse Kemal Atatürk’e ait olan pek çok sözün birbirine tamamen zıt argümanlar içermesi nedeniyle, birbiriyle çelişkili çok sayıda Atatürk miti aynı anda toplumda kendine yer edinebiliyor. […] ”

    Devamı için: http://www.derinsular.com/pdf/kemalizm.pdf

  10. Yazan:Serkan Çekiç Tarih: May 5, 2009 | Reply

    Bakın aralarında üç beş haber seçip saçmalıyo bunlar demek genellemeden başka bir şey olmaz. Burda %35 lerden bahsediyoruz. Bazı konularda %50 lerden %80 lerden(Atatürk dikdatördür konusu mesela(bende bu %80 lerde olurdum muhakkak)(Atatürk’ün dikdatör olduğunu düşünmüyorum)) siz bunların argümanlarını beğenmeyebilirsiniz. Ama yok heleki en küçük bi söylemde haktan, hukuktan, çoğulculuktan, çeşitlilikten, demokrasiden bahsedebiliyorken. Şimdi bende çıkıp müslümanlıkla ilgili bi sürü yazı yazıp müslümanlık çok saçma bişi diyen bilim adamlarının yazılarını bulabilirim yada bi liberal düşünürün herkese saçma sapan gelebilecek bi önerisini bu demekmidir islam dandik bi din ve liberalizm toptan saçma. Sitenin bu durumu sizi nasıl rahatsız etmez anlamıyorum yani burda kendi aranızda bi eğlenmeden başka bişi olmaz ki bu o zaman. Üç beş küçük tartışma yada yazarın karşı çıkması. Daha fazlasına geçebilirmisiniz. Çatışma olmadan ilerleme olmaz. Kaldıki ortada bi çatışma var bu sitede bu çatışmanın yanlızca tek tarafını gösteriyosa site bi bakıma halktan güncelden kopuk demektir. İstediğiniz kadar düşüncelerinizi yazın karşıda biri yokki ki ortada ezici bi çoğunlukta söz konusu üç beş ufak karşı çıkmada zıtlıkta bile coşabiliyosunuz. Ortalık solcu, kemalist, milliyetçi site kaynıyo birine üye olup çağırmayı bile düşündüm. Kemalizm derken: Atatürkü siyasete alet edenler kast edilmiştir.

  11. Yazan:eg Tarih: May 6, 2009 | Reply

    serkan kardeşim,
    mehmet gerçi cevap vermiş, ama ben de bir yorum yapayım. birincisi bir düşünce platformu her tür yazıyı yayımlayacak diye bir kural yok değil mi? bir grup insan bir ortak paydada uyum sağlayıp bir düşünce platformu kurmuşlar. mesela ben de bu düşünce platformunu üç aşağı beş yukarı kendime yakın gördüğüm için burada da yazıyorum.yazılara gelen yorumları da bildiğim kadarıyla küfür olmadığı sürece yayımlıyorlar. bir gazetenin, bir düşünce platformunun bir dünya görüşünde anlaşmış olması kadar doğal birşey yok. bu yüzden mesela burada darbeyi savunan bir yazının yayımlanmaması kadar da doğal birşey yok. zaten sizin dediğiniz gibi bir çorba olsaydı burası çoğu insan (en başta ben) burada yazılarının yayımlanmş olmasını istemezdi. yazan insanların da yazıyı yayımlayan insanların da bir seçim yapma hakkı vardır. burası bir haber sitesi değil (ki haber seçmekle yargılanabilsin) burası bir düşünce sitesi ve nitelik seçmek kadar doğal ve doğru olan birşey yoktur. ben kendi şahsıma çorba olan (ilhan selçuk’un yazdığı bir yerde milyon verseler yazmam)bir yerde yazmazdım. ilhan selçuk bulunduğu yerden yazsın, biz de buradan veya başka yerlerden. fikirler okumakla gelişir, aynı gazete ya da düşünce sitesinde beraberce çorba olmakla dğeil!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin